- 22 Nisan 2016
- 4.036
- 2.713
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.621
Öyle çok kola içen biri değilim ama benimde arada soğuk kola canım istiyor ve içiyorum.İçen birini duyunca nasıl sevindim anlatamam normalde çok kola içerim 1 aydır içmiyorum çok canım istedi
tamam canım çok teşekkür ederimKalça çıkıklığı kontrolünün en ideali 2.ay tamamlandığında yapılmasıdır. 45 gün biraz erken canım. 2.kontrole mutlaka gidin kalça çıkıklığı çok önemli. Bizim doktorumuz çok önemsiyor.
doktordan doktora değişiyor demek ki birde sağlık ocağındaki hemşireyi soracam 2. ay aşısındaZeka kartlarıyla biraz oyalanıyor canım. Bir de konuşunca dinliyo bir süre ama çocuğun yapısı değişmiyo. Uyuyacaksa uyuyo, uyutmak istesem de
Biz de dün gittik, 44. Günde 37+4te doğdu. Birproblemyok dedidoktor.
Ya tabiki öyle ama bi De ortada doğru yanlış diye bişey var. Ben burda 2-3 günlük lohusa haliyle sözde ona bakmaya gelen (!) kayınvalidesine sofra hazırlayanları okudum. Bir eş nasıl böyle bir duruma seyirci kalabilir. Günah ya bi kere. Lohusa kadın bir bardak su getirse kırk kere helallik iste derler . Nasıl bir vicdan bu. Aynı yastığa baş koyduğumuz insanlar bunlar. Birazcık da taviz vermekten geçiyor diye düşünüyorum . Mesela benim eşim çok küfür eden biriydi biz sevgiliyken. Benim yanımda 1 küfür etti uyardım 2 uyardım 3. De yanından ayrıldım taksiye bindim eve geldim telefonlarını açmadım şimdş hiç küfğr etmez çıkardı hayatından. Yani birazcık da yaptığı hatanın bir yaptırımı olmalı ki farkına varsınCanim kimse istemez ozeline karisilmasini ama bence sen esin yonunden sanslisin. Bi ccok es anasinin tarafini tutup sana birsey soyletmiyor soylesen tartisma oluyor huzursUzluk oluyor sineye cekiyorsun mecburen
CAnım bizim de 58 lerde çıkmıştı bir ay sonra yine gidicez bacak hareketleri yaptırma dedi altını açarken bile bacaklarını kaldırmıyorum ben de tam 1 aylıkken gitmiştimkızlar bugün tam 45 günlük olduk ve kalça çıkıklığı için doktora gittik.
sağ alfa 66° beta 65°
sol alfa 68° beta 61°
sonuç: bilateral yip 1a (matür kalça)
erken hafta sebebi ile incelemenin 1ay sonra tekrarı önerilir.
bu şekilde. bence gayet iyi değerleri. erken hafta ne demek ya. bana sordu ne zaman doğdu diye 38+2 sezeryan ile dedim erken gelmişsiniz dedi. çocuk erken doğmuş dedi. ya ne alaka ya. büyük kızım 35+2 de doğduğunda biz de 45 günlük kene gitmiştik ve gayet normal çıkmıştı değerleri ve böyle birşey dememişti bize o zaman.
sizce 1 ay sonra tekrar gitmelimiyim? tam 2 saat hastanedeydik rezillik büyük kızım durmadı burnumuzdan getirdi.
Zombi gibiyiz canım emin ol. Tam 36 saat oldu uyumayalı. Gece hiç uyutmadı sabah temizlik yaptım akşam misafirim var . Temizlik bitince yatarım diyodum arkadaşım geldi kahveye şimdi gitti.ve birazdan başka grup misafir gelcek. Allah yardımcımız olsunÇok zor .Benimki de doğduğunda meme almadı sarılık olmasın diye sütümü sağarak biberonla verdim.20 günlükken memeyi aldı şükür ama bu kez de sütüm faZla hepsini içemiyor ben de sağarak bineronla takviye yapıyorum.Ben annemin yanında olduğum halde yetişemiyorum Allah yalnız bebek bakanlara yardım etsin
artık bilmiyorum 2.ay aşımız da belli olurCAnım bizim de 58 lerde çıkmıştı bir ay sonra yine gidicez bacak hareketleri yaptırma dedi altını açarken bile bacaklarını kaldırmıyorum ben de tam 1 aylıkken gitmiştim
Amin, benim kizim da 7 aralik dogumlu. Bizim de 1 hafta once 7 ydi. Ondan once 11 di. Dususe gecmis sukur, insallah bir daha artmaz. Ben de cok endiselendim cok arastirdim testler yapildi sorun yok, doktor 3 aya kadar surebilir dedi. Anne sutu sariligi bizim de buyuk ihtimal.3 Aralık doğumlu oğlumun sarılığı devam ediyor. Tüm tahlilleri yapıldı. Dr herşey normal diyor ve anne sütü sarılığı olduğunu söylüyor.13 ten 9 a düştü şuan ama içim hiç rahat değil. Var mı bizim gibi olan Allah yardımcımız olsun.
Canım hoplamak ve yukarıya atmak hem korkutur, hemde zararlıdır.Benimde bebeğim öyleydi hep sıçrıyor kundağada izin vermiyordu ne yapacağımı şaşırmıştım. Sonra fakettimki biz gazı gitsin ağlamasın diye bedenimizden ayrı tutup hafif hoplatıyorduk dedim böyle korkuyor galiba ve onu yapmayı kestik. Ertesi günden itibaren oğlum aıöramayı kesti tabi arada ufak sıçramaları oluyor ama uyandırmıyor bile onu. Eğer sizde hoplatıyorsanız bebeğinizi bir deneyin bekki o da korkuyordur siz farketmiyorsunuzdur
Tulum giydirip battaniyeye satıyorum,anakucağıyla çıkarıyoruz canım. Biz fethiyedeyiz. Soguk illerde nasıl yapılır hiç bilemiyorumKızlar bebeğimi hep taşıma çantasında çıkarttık dışarı bugün biraz zor sığdı içine şubat 15 den sonra sığmaz içine galiba artık anakucağına oturacak ozaman bana dışarı için tulum lazım çok kalın evden çıkıp çarşı gezme şansım Yok bebeği bırakacak kimsem Yok siz nasıl çıkarıyorsunuz oğlum yazın doğmuştu kışında kaban giymişti büyümüştü buna daha kaban olmaz minicik bebek
İnşallah çabucak atlatır yavrucaklar. İnsan sarı sarı görünce içi acıyor tabi. Bizde çok dr gezdik. Hepsi hemen hemen aynı şeyi söylüyor. Bazı dr araştırmaya yönlendirdi. Sebebi araştırılmalı dediler ama bekliyoruz bizde geçmezse ona da gideceğiz inşallah gerek kalmazAmin, benim kizim da 7 aralik dogumlu. Bizim de 1 hafta once 7 ydi. Ondan once 11 di. Dususe gecmis sukur, insallah bir daha artmaz. Ben de cok endiselendim cok arastirdim testler yapildi sorun yok, doktor 3 aya kadar surebilir dedi. Anne sutu sariligi bizim de buyuk ihtimal.
Insallah. Ben daha yeni yeni yuzunun rengini beyaza yakin goruyorum kizimin, sari gordukce cok uzuluyordum ben de. Hala da artmasin tekrar diye dua ediyorum.İnşallah çabucak atlatır yavrucaklar. İnsan sarı sarı görünce içi acıyor tabi. Bizde çok dr gezdik. Hepsi hemen hemen aynı şeyi söylüyor. Bazı dr araştırmaya yönlendirdi. Sebebi araştırılmalı dediler ama bekliyoruz bizde geçmezse ona da gideceğiz inşallah gerek kalmaz
Biz tam 365 tane bez kullanmışız canım 1 ayda. 2 numaraya geçtikKızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
bebegim dogdugunda beri pişik 2 saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum baya çiş kaka yapmış oluyo 2 paket prima kullandık onun pişik yaptıgını düşünüp molfix aldık ama pişigi geçmedi ıslak mendil 3 marka denedim pişik kremi 2 marka denedim pephantol biraz iyi geldi popoda kızarıklık var yine de pişik içinde önerdiginiz birşeyler var mı?
Ben yiyorum canım NadirenKızlar makarna yaptım canım ketçap mayonez döküp yemek istiyor emzirirken olurmuki
Canım bizde 36 günlüğüz. Bizde 3paket yani 360 tane bez kullandık. 2 numaradan da bayagi kullandik, Molfix kullanıyoruz. Uni baby yenidoğan da ıslak mendil. Pişik olacak gibiydi, mor dediğin kullandım geçti. Bi de ben altı açık bayağı bekletiyorum. Benim kız çok seviyo öyle. Hem altı da kuruyor, kremini de sürüyorum.Kızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
bebegim dogdugunda beri pişik 2 saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum baya çiş kaka yapmış oluyo 2 paket prima kullandık onun pişik yaptıgını düşünüp molfix aldık ama pişigi geçmedi ıslak mendil 3 marka denedim pişik kremi 2 marka denedim pephantol biraz iyi geldi popoda kızarıklık var yine de pişik içinde önerdiginiz birşeyler var mı?
Ben yemiştim canım bi kaç defaKızlar makarna yaptım canım ketçap mayonez döküp yemek istiyor emzirirken olurmuki
Eksi seyler direk pisik yapiyormus canim aynen elma muz yiyorum sadece meyva olarak c vitamini alamiyoruz.Ben tursu yedim cocugun popo aninda kirmizilasti nasil birseyse artik.Aa evet yiyorum canım :)
Ee biz ne yiycez o zaman herşeyi yemegi özledim
Yıkamak en güzeli canm. Ben de saat kaç olursa olsun kaka yapınca mutlaka yıkıyorum. Silinci mutlaka kalıyor kıyıda köşede kakalar
Ben canımın çektiği herşeyi yiyorum :)Kızlar makarna yaptım canım ketçap mayonez döküp yemek istiyor emzirirken olurmuki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?