- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #53.661
Daha yeni doğduğunda bile altı pisken ağlardı canım. Hala da öyle asla tahammülü yok pis beze. Çişe bişey demiyo da kakaya çok tahammülsüzKızlar ya benim bebeğim altı kirliyken huzursuzlanmıyo ağlamıyo sizinkiler nasıl? Ağlaması rahatsız olması gerek diye biliyorum.3 aylık.
yok kuzum banada benzer şeyler oluyor bebegi yatagina koyduğumu hatırlamıyorum mesela bi 5 10 saniye uyku sersemi bebek kucağımda sanıyorum sonra yatağına koyduğumu anlıyorum aslında böyle şeyler ilk 40 günde daha çok görünürmüş ama bende de devam ediyorKızlarben geceleri adam akıllı uyuyamiyorum deliriyo muyum diye düşünmeye başladım. Mesela eşimle uyuyoruz. Sonra kalkıyorum. Kucagimda bebeğim varmış gibi tutuyorum kollarımı dakikalarca. Eşime seslenip, aşkım çocuğa baksanda tuvalete gitseme diyorum. Eşim, çocuk yatağında ya aşkım diyo. Bakıyorum boş kucağım her gece bu tarz şeyler oluyo hep uykudan uyanıp, oturuyorum. Kolumu, kucagimda kızım varmış gibi tutup bekliyorum. Tabbi bunları sonradan anlıyorum. Aklım yerinde olmuyo delirdim mı acaba
face varsa orda emzirme akademisi diye bi sayfa var oraya üye ol çok fazla öneri var.guzelde sayfa..emzirme danışmanları filan yardımcı oluyor.genelolarak bikac taneokumustum mastitte neler yapilacaginj mesela ters emzirmelerini tavsiye ediyor danışmanlarAyyy nerden bulcaz şimdi pazarda yarın bizim
Yemek gurubu gibi bide kilo verme gurubu yapsak mi hafiften gobek ve gitmeyen 3 kg var birbirimizi motive ederiz duzenli hareket falan yapariz
3 kilo dediğin nedir bacım.Yemek gurubu gibi bide kilo verme gurubu yapsak mi hafiften gobek ve gitmeyen 3 kg var birbirimizi motive ederiz duzenli hareket falan yapariz
#mastitAyyy nerden bulcaz şimdi pazarda yarın bizim
Sabahtan beri okuyorum canım herşeyi yapıyorum yarına geçmezse doktora gidicez çok teşekkür ederim#mastit
#tıkalımeme
#tikalimeme
Mastit, süt kanallarının tıkanmasından kaynaklı ve genellikle enfeksiyonla seyreden meme inflamasyonudur. Göğüsler dolduğunda boşaltılmazsa göğüs kanalı tıkanıklığı, göğüs kanalı tıkanıklığı da tedavi edilmezse mastit oluşabilir.
Göğüs kanalı tıkanıklığının belirtileri:
Memede ağrılı sertlikler oluşması
Memenin bir bölgesinde olağandışı sıcaklık hissi
Aynı bölgede kızarıklık ve ağrı
Emzirme sonrası genel bir sertlik hissi
Halsizlik
Mastiti azaltabileceğiniz bazı öneriler:
Bebeğinizi her iki memenizden de sık sık - her 2-3 saatte bir (gece de dahil) emzirerek sorunlu memeyi boşaltın ve emzirmediğiniz zamanlarda sütünüzü sağın.
Daha fazla dinlenmeye çalışın.
Sorunlu bölgeye ıslak ya da kuru sıcak uygulama yapın (ör. sıcak su torbası, sıcak kompres ya da duş almak gibi)
Emzirmeden önce ve emzirdikten sonra ağrılı bölgeye göğüs duvarından meme ucuna doğru masaj yapın
Dar kıyafetler giymekten kaçının.
Eğer göğsünüzde;
8 – 24 saat içerisinde bir iyileşme olmazsa,
Ateşiniz 38.4°C’yi aşarsa,
Sütünüzde iltihap ya da kan görürseniz,
Memenizde kırmızı çizgiler oluşursa,
Grip benzeri semptomlar gelişirse,
emzirirken kullanabileceğiniz bir ilaç yazması için hekiminize görünmeniz gerekmektedir.
Mastitin nedenleri:
Aniden sütten kesme ya da düzensiz emzirme sonucu süt kanallarının dolması ya da tıkanması
Dar kıyafetler ya da memeye baskı uygulama
Bebeğin memeyi yeterli ve doğru tutamaması
Meme uçlarındaki yara ve çatlaklardan dolayı emzirememe
Sütün etkili bir biçimde boşaltılması büyük önem taşır ve doğumun ilk günlerinden itibaren herhangi bir kısıtlama olmaksızın emzirmek de göğüslerinizi boşaltmanıza yardımcı olacaktır. Anemik, bitkin ya da aşırı yorgun olmanız enfeksiyonlara direncinizi azaltabilir.
Mastit krizi sırasında bebeğinizi emzirmek
Mastitiniz varsa bile memede apse gelişme olasılığını azaltmak için emzirmeye devam etmeniz önem taşır. Sütünüzde bebeği enfeksiyondan koruyan antikorlar bulunduğundan bu dönemde emzirmenin bebeğinize bir zararı olmaz.
Mastit genellikle tek memede oluşur. Önce mastitli memeden emzirmeniz tavsiye edilmektedir. Sütünüzün tadı biraz tuzlu olabileceğinden, bebeği memeyi almaya teşvik etmek için farklı emzirme pozisyonları denemeniz faydalı olabilir. Ayrıca bebeğiniz emdikten sonra da göğsünüzü sağmanız, süt kanallarınızı daha etkin boşaltmanızı sağlayacaktır. Eğer bebek memeyi yine de almak istemiyorsa birçok annenin yaptığı gibi sütünüzü sağabilirsiniz. Böylelikle, genellikle bir hafta içerisinde sütteki tuzluluk kaybolana kadar süt üretiminizi devam ettirebilirsiniz.
Bebeğinizi resimdeki gibi emzirmeye çalışın ve bebeğin çenesi memede sertlik olşan yere gelsin.
Olsun askim herkesin kilosu kendine agir iste ben baya zayifim aslinda bu kilo bana cok geliyo3 kilo dediğin nedir bacım.10 kilom var
bunuda dene canimface varsa orda emzirme akademisi diye bi sayfa var oraya üye ol çok fazla öneri var.guzelde sayfa..emzirme danışmanları filan yardımcı oluyor.genelolarak bikac taneokumustum mastitte neler yapilacaginj mesela ters emzirmelerini tavsiye ediyor danışmanlar
Emzirme sanatına yazdım canım yardımcı oldular
sorma bende zayifim fakat göbeğim almış basını gidiyor süt olsun diye yediklerim hepsi göbek oluyor.Olsun askim herkesin kilosu kendine agir iste ben baya zayifim aslinda bu kilo bana cok geliyovermeyi dusunuyo musun sen yapiyo musun biseyler
bizimki çok hafif kızarık duruyor kabarmamış 15 gün oldu yaptiralikizlar bcg asisi 2caylik yani asi yeriniz nasil kabardi mi cok belli degil bizimki tutmaadimi acaba ya
aynn bizimki de ayni bi ara resmini cekip atayım grubabizimki çok hafif kızarık duruyor kabarmamış 15 gün oldu yaptirali
Yaa gelişiminin iyi olduğunu gösterirmiş bu.Benimki ben hemen değiştirirdim hep yani pis beze alışmış da olamaz.Sonra doktor derin uykusundayken uyandığında emzir ama altını açma demişti öyle yapıyorım sonra uyandığında rahatsız olması gerek olmuyo.Dün dışardaydık bebek bakım odası doluydu bekledim yine pis diye ağlamadı kafama takıyorum..Daha yeni doğduğunda bile altı pisken ağlardı canım. Hala da öyle asla tahammülü yok pis beze. Çişe bişey demiyo da kakaya çok tahammülsüz
Yemek gurubu gibi bide kilo verme gurubu yapsak mi hafiften gobek ve gitmeyen 3 kg var birbirimizi motive ederiz duzenli hareket falan yapariz
3 kilo dediğin nedir bacım.10 kilom var
sorma bende zayifim fakat göbeğim almış basını gidiyor süt olsun diye yediklerim hepsi göbek oluyor.56 ile hamile kalmıştım 75 le doğum yaptım şuan 66 yim.bu gidislede süt olsun diye yemeye devam ettikçe o göbek zor erir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?