- 16 Ekim 2015
- 3.243
- 3.978
- 83
- 36
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #10.481
Cnm bebiş bizden beslenmiyor demişsin ama bizim son muayene de doktor senden beslenmeye başlamış bebiş dedi doktor artık proteinle beslenme bol bol dedi.sut yoğurt kuru bakliyat balık et.Günaydın hamişler nasılsınız bakalım. Evet öyle böyle günler haftalar ilerliyor. Belirtisi olmayıp stres yapan anneler. Benim de çok belirtim yoktu rahat olun duyarsınız pıt pıtları inşallah. İştahı iyi olan arkadaşlara fren basmalarını öneririm çünkü ilk trimesterde kilo alınmaması gerek. Babiş de bizden beslenmiyor daha.
kötü bişey dememiş görümcen bence, sen ben oda yapıcam deseydin o da ne gerek var daha küçük büyüyünce yaparsın dese de kötü bir yorum değildi, ama tabi aranızdaki ilişkiyi, konuşma şeklini bilemem takılcak bir şey gelmedi bana burdanGunaydin.
Cumartesi gunum temizlikle gecti. 12 papaganim var, odalari ayri ve oblarin temizligi epey yordu. Camasir bulasik ve genel temizligi ancak yapabildim. Pazar gunu de kvmjn anneler gununu kutlamaya gittik. Acik havada oturduk, D vitaminim az diye biraz guneste oturdum ama hem yandim hem basima gecti. Aksama ilac alip yattim ve sabah kalktim ancak.
Bu arada gorumcemin konusmalarina canim sikildi. Ben henuz oda yapmayi dusunmuyorum, besik yeterli simdilik. Buyuyunce, akli erince istedigi gibi bir oda yapariz. Bu kotu anne baba olacagimiz anlamina mi geliyor bilmiyorum. Gorumcem bayagi sasirdi bir sey almayacagiz diyince. Ilk cocuk her seyi temiz ve tam alirsiniz diye dusunmustum yazik cocuga falan dedi. Kendi kendime daha bu baslangic kim bilir kimler neler soyleyecek kulak tikamayi ogren dedim gectim.
Seni çok iyi anlıyorum cnm ama napalım dediğin gibi Allah bu durumumuzdan kötü etmesin sonuçta geçici bi durum sonunda bebişlerimiz gelecek inş Rabbim dayanma gücünüde verio. Bu dönemde kalp çarpıntısı halsizlik hat safhada ama inan sonrası çok keyifliAynen temız hava cok ıyı gelıyor da cıkcak takat yok serum vurulup gelıyorumAllah daha kotu etmesın ... bana da dramamine gunde 2kez
Aynen canım doktorum 3 litre kuralı koydu. 1,5 litrelik sürahim var hemen yanıbaşımda iki sürahi bitiriyorum. Hele yaz günleri bol su gerekli.Kızlar günaydın :)
Su konusunda bence de bir hedef koyup altına düşmemek gerekiyor. Çünkü bebek için, onun suyu için ve sizin kilo kontrolü, kabızlık gibi sorunlarınızın önüne geçmek için en az günde 2 litre için. Hatta içebiliyorsanız doktorlar 3 litre diyorlar hamileler için.
Benim kilo problemim ve idrar testlerim sonucu doktorum 4 litre içeceksin dedi, sürahimi önümden ayırmıyorum. Zorlandığım noktada soda ve ayran ile sıvı takviyesi yapıyorum.
Ay hiç canını sıkma canım ben oğlumda da öyle yaptım bunda da öyle düşünüyorum. En güzeli senin yaptığın aldırma söylenenlere. Ben böyle abartılara katılmıyorum. Zaten yanımda yatırmayı düşünüyorum. Biz beşik odayla mı büyüdük sanki. Elalem için yaşayamam doğrusu.Gunaydin.
Cumartesi gunum temizlikle gecti. 12 papaganim var, odalari ayri ve oblarin temizligi epey yordu. Camasir bulasik ve genel temizligi ancak yapabildim. Pazar gunu de kvmjn anneler gununu kutlamaya gittik. Acik havada oturduk, D vitaminim az diye biraz guneste oturdum ama hem yandim hem basima gecti. Aksama ilac alip yattim ve sabah kalktim ancak.
Bu arada gorumcemin konusmalarina canim sikildi. Ben henuz oda yapmayi dusunmuyorum, besik yeterli simdilik. Buyuyunce, akli erince istedigi gibi bir oda yapariz. Bu kotu anne baba olacagimiz anlamina mi geliyor bilmiyorum. Gorumcem bayagi sasirdi bir sey almayacagiz diyince. Ilk cocuk her seyi temiz ve tam alirsiniz diye dusunmustum yazik cocuga falan dedi. Kendi kendime daha bu baslangic kim bilir kimler neler soyleyecek kulak tikamayi ogren dedim gectim.
Bence gayet kotu. Oda yapmiyorum diye neden yazik olsun ki cocuga. Odayla mi baglantili nasil yetistirilecegi?kötü bişey dememiş görümcen bence, sen ben oda yapıcam deseydin o da ne gerek var daha küçük büyüyünce yaparsın dese de kötü bir yorum değildi, ama tabi aranızdaki ilişkiyi, konuşma şeklini bilemem takılcak bir şey gelmedi bana burdan
Yani bir sure yanimda kalir benim de, duruma gore bakarim ama bebek odasi olabilecek odada zaten gomme bir dolap var. Bebek diye illa onu atip neden cicili bicili bir sey veya takim alayim ki? Islevi ayni sonucta.Ay hiç canını sıkma canım ben oğlumda da öyle yaptım bunda da öyle düşünüyorum. En güzeli senin yaptığın aldırma söylenenlere. Ben böyle abartılara katılmıyorum. Zaten yanımda yatırmayı düşünüyorum. Biz beşik odayla mı büyüdük sanki. Elalem için yaşayamam doğrusu.
Katılıyorum tatlım bunlar ufak ayrıntı en güzeli onları sevgiyle yetiştirebilmek.Yani bir sure yanimda kalir benim de, duruma gore bakarim ama bebek odasi olabilecek odada zaten gomme bir dolap var. Bebek diye illa onu atip neden cicili bicili bir sey veya takim alayim ki? Islevi ayni sonucta.
ayni durumdayiz cnm ben malesef gece yatmadan once biseyler atistiriyorum meyve yiyorum midemi bastirmaya calisiyorum oyle uyumaya calisiyorum yatar yatmaz uyuyamiyorum 1 saat debeleniyorumkızlar midem hep kaziniyor ve de bulaniyor bi tuhaf oldum hiç biseyden zevk alamiyorm ilk gebeligimde bu kadar değildi şimdi hiç bisey yemekte canım istemiyor gece filan bulantiyla kazinmaıyla uyanıyorum uyuamıyorum bir türlü
Cahillik etmiş hiç kulak asıp aldırış etme derim. Bana da bebeğin yediği helal giydiği haram gibi geliyor. Etrafımda bebeği olan tanıdıklarımın ikinci el eşyalarını giyisilerini de kullanmayı düşünüyorum ayrıca. Çok minik oldukları için Zaten her şey tertemiz yepyeni oluyor. Ayrıca para kolay kazanılmıyorGunaydin.
yaa tabi orası öyle, her şey yeni olacak diye bi durum da yok, yazık çocuğa yı ben kötü almadım ama deyiş şeklini tavrını da bilmiyorum onu da söyledim, kaldı ki tamamen senin tercihin, o da fikrini belirtmekte özgür 'yazık' talihsiz olmuşş:)Bence gayet kotu. Oda yapmiyorum diye neden yazik olsun ki cocuga. Odayla mi baglantili nasil yetistirilecegi?
Bana da beslenme uzmanı 3 lt iç dedi ama işyerinde üç gerçekten zor oluyor sürekli tuvalete gidiyorum. Son görüşmemizde o zaman 2,5 u zorla Çünkü plasenta gelişimi için elzem dedi. Kadın Doğumcuma kalsa bu değerler ütopikmiş 2 yetermiş :))Aynen canım doktorum 3 litre kuralı koydu. 1,5 litrelik sürahim var hemen yanıbaşımda iki sürahi bitiriyorum. Hele yaz günleri bol su gerekli.
amin amin insallah cnmAmin canım allah razı olsun seninde hepimizinde sıkıntıları geçer inşallah sag saglim kucagımıza almayıda nasip etsin rabbim
Canım boş ver. Ben de sadece oyun parkuru düşünüyorum. Kiracıyız zaten, ve muhtemelen ayrı odada uyutmayacağım. Herkesin fikri kendine. Çocuk odası yapsam da en az 2 yaşında tek başına uyuyacak. Kimisi 2 aylıken de koyuyor ayrı odaya ama ben şahsen düşünmüyorum daha minicik anne karnından çıkacak sonra tek başına bir odaya konulacak. Zaten büyüdükçe bizlerden uzaklaşacaklar. Ama o ilk 1 yıl falan anne kokusu güven duygusu tam olsun istiyorum.Gunaydin.
Ben gebe kalmadan önce üç kutu aldım. İlk kutuyu her gün ikinci kutuyu her hafta yedim tam üçüncü kutuya başladım ki gebe olduğumu öğrendim cuma da tekrar değerlerime bakıldı b12 470 lerde filan şu an ara verelim yeterli dedik. Ancak ben regenesis diye bir supplement kullanıyorum onun içinde de B12 varkizlar beni delirtcek bu doktorlar vallahi...
aile hekimine gittim kan verdim yarin sonuclari alcam
her neyse.
kadin dogumcu bana 7 haftalik diyo aile hekimi seninki 8 haftaliktir diyo
hadi onu gectim
asil kafami karistiran,
kadin dogumcu haftada 3 kere b12 vurdur diyo
aile hekimi benim esim de hamile b12 vurdurma omega 3 al diyo
ama diyorum hamile olmadan once benim b12 m dusuktu 86 lardaydi diyorum olsun vurdurma dedi
ama ben yine de kadin dogumcuyu dinleyip vurdurdum bugun
siz b12 vurduruyomusunuz ???
Biraz dikkat etmeli diye düşünüyorum. Ama benim pantolonlar hep dar ve yüksek bel olunca giyemedim çünkü midemde şişlik oluyordu maalesef. aşırı baskı yoksa giyebilirsin.Kızlar sıkmasa bile dar olan pantolonlar da ağrıya sebebiyet verebilir mi?
Aynen canım oğlumda o kadar çok aldım ki bazıları giyilmeden kaldı. Verdik en azından ihtiyaç sahiplerine. Bebek konusunda ben de aynı düşünüyorum o kadar hızlı büyüyorlar ki. Bi kaç alırım diğer kısmı Temiz ikinci el bile alabilirim. Şu an onca para israf gibi geliyor.Cahillik etmiş hiç kulak asıp aldırış etme derim. Bana da bebeğin yediği helal giydiği haram gibi geliyor. Etrafımda bebeği olan tanıdıklarımın ikinci el eşyalarını giyisilerini de kullanmayı düşünüyorum ayrıca. Çok minik oldukları için Zaten her şey tertemiz yepyeni oluyor. Ayrıca para kolay kazanılmıyor
Bana da beslenme uzmanı 3 lt iç dedi ama işyerinde üç gerçekten zor oluyor sürekli tuvalete gidiyorum. Son görüşmemizde o zaman 2,5 u zorla Çünkü plasenta gelişimi için elzem dedi. Kadın Doğumcuma kalsa bu değerler ütopikmiş 2 yetermiş :))
Bulantı dönemleri nasıl oluyor İnan hiç bilmiyorum. Ancak aldığım öneriler bulantı varken daha çok katı şeyler yemek gerekiyormuşbulantidan benim ictigim su anca bi su bardagini gecmiyo valla ya bi sorun olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?