2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
canım bak örnek bir video, bende özelde yaptırıcam kendı hastanemde 2d dopplerle radyolojı uzmanına , banada ultramede gıdebılırsın dedı. Zaten bebeğin bütün organlarına butun ıncelemelerını 2d klasık sıyah beyaz da yapıyorlar, en sonunda da bebeğini sana renklı 3d veya 4d görüntüsünü gösteriyorlar tek fark bu hiç içini boşeyere sıkma yanı , ceylana mı gıttın

Allah razi olsun cnm zahmet ettin videoyu attin cok sagol icim rahatladi iyice :-)
simdi de 20+5 iz ama hala hic hissetmiyorum ona takildi kafam haftayi bekleyemicem bugun gidicem doktora aksam insallah bi aksilik yoktur

ben nenolur ne olmaz aldim cnm yenidogan chicconun
yenidogan bebeklerin saat basi emzirilmesi gerekiyo sarilik olmamalari icin evet bu asamada onlari uyandirmak zorundayiz.ve onlari uyandirmak da hic kolay olmuyo ayaklarini mincirsan da gidiklasan da burnunu da sıksan uyanmiyorlar minikler :-)
ve bu sirada ya sutun geliyo bosa gidiyo ya da ya da zatem yeni dogum yapmissin sutun belki 1 belki 2 3 gun gelmicek bilemiyosun.tabiki anne sutunden yanayim ama hemsireler sarilik olmamasi acisindan bebeklerin beslenmesi gerektigni dusundukleri icin mama verin demek zorunda kaliyorlar
bi de sogum sezeryam mi normal mi olcak bunu da bilmiyoruz sezeryanle zaten gec geliyo sut nirmalde de gec gelebiliyo degisiyo
sutumuz gelmese bile biz yine her saat basi emzirmeye calirisiz ki memeden sogumasin alissin ama sut gelmiyosa da yapacak bsey yok bebek aç kalir 24 saat.süt az gelirse gelsi yeter ki gelsin onemli olan o ama hic gelnezse mecbur mama vericez sarilik olmamasi icin
ben zaten ne olur ne olmaz son ay mama da alicam
bazilari bekliyo mama vermem illaki sut vericem diyo ama bunu bizzat ben hastanede yatarken yanimda yenidogan bebis ve annesi yatiyodu hemsire anlatmisti kar zarar hesabi yapicaz sarilik olmamasi icon bebegin bi sekilde ac olmamsi gerekiyo cunku
bir de sutun geldi diyelim akiyo ama bebek uyuyo uyanmiyo o sirada biberonuna sagar verirsin cnm
demek istedigim herseye hazirlikli olalim da gerisi gelir sag salim kavusalim yeterk ki
Canim sezeryanda sut gec gelir diye bisey yok benim hemen geldi. Ayrica sarilik sadece beslenmeyle alakali degil. Benim kizima sut fazlasiyla yetiyordu hafif sarilik atlattik o da ben 0 baba A Grubu oldugu ve babanin kan grubunu aldigi icindi. Bundada ayni sey olabilir. Hic bi zaman mama vermedim evet ben karsiyim hemen mama dayatmasina anne sutunu sonuna kadar denemeli hemsirelerin bazilarinin kolayina geliyo hadi mama verelim demek. Bebek emdikçe sut gelicek emmesini saglamak devamli meme vermek onemli. Bu arada yanlis olmasin bebek ac kalsa da mama verilmesin degil de cok ugrasilmadan pes edilmesi kolaya kacmak oluyor.

Nerden aldın canım damaklı dmaksız hangisini tercih ettin
cnm damakli damaksiz hic hatirlamiyorum kagidini attim
ebebekten aldim cnm
nuk un aldim ucu da kauçuk yaziyodu
en uygunu da buydu ikililer vardi onlarda ikisi 25 tl falandi bebek ismeezse bi de diye 2 li almadim ben cok zorlamicam emzik olayini mesela gunduz emzik kullanmasini istemiyorum gece yatarken kullansin istiyorum ama bakalim bebis ne isticek :-)
gece ışık saçan emzikker vardi onlardan alcaktim fiyat olarak pahali geldi bana vazgectim bebegin tutup tutmamasi olayi oldugu icin simdilik bu yeter dedim

Allah razi olsun cnm zahmet ettin videoyu attin cok sagol icim rahatladi iyice :-)
simdi de 20+5 iz ama hala hic hissetmiyorum ona takildi kafam haftayi bekleyemicem bugun gidicem doktora aksam insallah bi aksilik yoktur
yanı ben gerıdeyım tabıkı bıraz daha ama ben hıc hıssetmıyorum henuz :D ama sey varmıs bebek pozısyon degıstırdıgınde atıyorum arkasını döndüğünde attıgı tekmeler hıssedılemıyormus o yuzden yınede aklına kotu seyler getırme

Canim sezeryanda sut gec gelir diye bisey yok benim hemen geldi. Ayrica sarilik sadece beslenmeyle alakali degil. Benim kizima sut fazlasiyla yetiyordu hafif sarilik atlattik o da ben 0 baba A Grubu oldugu ve babanin kan grubunu aldigi icindi. Bundada ayni sey olabilir. Hic bi zaman mama vermedim evet ben karsiyim hemen mama dayatmasina anne sutunu sonuna kadar denemeli hemsirelerin bazilarinin kolayina geliyo hadi mama verelim demek. Bebek emdikçe sut gelicek emmesini saglamak devamli meme vermek onemli. Bu arada yanlis olmasin bebek ac kalsa da mama verilmesin degil de cok ugrasilmadan pes edilmesi kolaya kacmak oluyor.
cnm ben de memeden yanayim insallah oyle olur ama etrafimda tanidiklarimdan okuduklarimdan bi de hastanede yattigim gunler gozlerimle gorduklerimden yola cikarak yazdim.yani her ihtimal var ne olur ne olmaz ne guzel senin sutun gelmis ama herkesin oyle olmuyo 2 3 gun sutu gelmeyen tanidiklarim var.ama dedigin gibi sutu oldugu halde mama vermek de bence de kolaya kacmak olur
diyelim ki sütüm gelmiyo yine de her saat bası denicem baktim almiyo mecbur veririm mama ama yine de denerim pes etmem memeden sogumasin istemem.emsin yeterki raziyim uykusuzluga.zaten simdi de uykusuzluk cekiyorum Allah hazirliyo bebise :-)
ben zaten hep en kotusunu dusunur ona gore hareket ederim cnm benim huyum bu pimpirigim anama cekmisim :-) :-)

yanı ben gerıdeyım tabıkı bıraz daha ama ben hıc hıssetmıyorum henuz :KK70: ama sey varmıs bebek pozısyon degıstırdıgınde atıyorum arkasını döndüğünde attıgı tekmeler hıssedılemıyormus o yuzden yınede aklına kotu seyler getırme
cnm ben hic hissetmedim ya oyle kelebek kipirtisi falan filan ondan merak ediyorum artik

Kizlar orgu battaniye kullanacak misiniz? Ben bir tane ordum, simdi bir tane daha oruyorum. Yeter degil mi 2 tane orgu? Bunun disinda penye, triko battaniye de olur tamam.

Kizlar bebege emzik alistirmanizin bir sebebi var mi?
ben zorlamicam emzik icin
zaten gun icinde vermemek daha iyiymis emzige bagimli olmamasi acisindan
bebeklerde emme refleksi varya onun icin ve uyukiya gecisi kolaylastirsin diye gece vermek istiyorum cnm ben
tam uykuya daliyoken de agzindan alicam emzigi ki gece emzik agzindan cikinca basmasin yaygarayi :-)
simdi boyle diyorum da bakalim belki hic istemicek emzigi o zmn da israr etmicem kendi bilir minik hanim :-)

Kizlar orgu battaniye kullanacak misiniz? Ben bir tane ordum, simdi bir tane daha oruyorum. Yeter degil mi 2 tane orgu? Bunun disinda penye, triko battaniye de olur tamam.
ben ormek istiyodum vazgectim bebekler herseyi agzina goturuyoya ipligi falan agzina girer diye ama kadife battaniyeler var bi de bi benzeri daha var annem ondan ordu bebise yumusacik

cnm ben hic hissetmedim ya oyle kelebek kipirtisi falan filan ondan merak ediyorum artik
22.haftadan sonra hıssedersın demıstı bana ebe belkı sanslıysan daha oncede ufak ufak hıssedersın demıstı, daha yenı ayrıntılıya gırmıssın bebegın gayet ıyı cok sukur o yuzden hemen gıtme bence cunku oda emınım bu aralar hıssetmeye baslarsın sabret dıcektır :) bebeğinin cinsiyeti ne

Kizlar bebege emzik alistirmanizin bir sebebi var mi?
genelde ilk aylar için kurtarıcı oluyormuş, bebklerın emme refleksı oldugu ıcın sureklı de gelıstırmek ıstedıgı ıcın hep emmek ıstıyorlarmıs tok olsalar bıle bu sefer kusuyolar her agladıgında meme durumu oluyormus, bı youtuberden ızlemıstım cocuk artık kadının kolunu falan emıyordu keske alıstırsaydım dıye buyuk rahatlık dıye bebegın huzuru acısından da ama gün içinde sureklı her ıstege emzık verıp te bagımlı hale getırmemek lazım , emme ıstegını gıdermek ıcın genel anlamda toparlarsak

22.haftadan sonra hıssedersın demıstı bana ebe belkı sanslıysan daha oncede ufak ufak hıssedersın demıstı, daha yenı ayrıntılıya gırmıssın bebegın gayet ıyı cok sukur o yuzden hemen gıtme bence cunku oda emınım bu aralar hıssetmeye baslarsın sabret dıcektır :) bebeğinin cinsiyeti ne
kiz insallah cnn cinsiyetimiz
ben 18.haftamda girdim ayrintiliya cnm
ama iste ben hic minik kipirdi bile hissetmiyorum
ve 2 haftayi gecti usg ye girmeyeli merak da ediyorum cnm bugun gitcem yoksa uyuyamam :-)
o degil de insallah kadin dogumcu vardirya aksam aricam bakalim gitmeden

Bende bir tane ördum bir tane daha oreyim diyorum model arıyordum sendeki modeller nasıl acaba az ip giden hafif birşey istiyorum hem kalan ipleri değerlendirmek istedim

oh mis aynen cnm ben müslin aldim bi de
bizim de bi orme bi kalin penye bi de ince penye battaniyemiz var
Aynen ben de muslin alicam insallah, yeter minnoslara:)

Bende bir tane ördum bir tane daha oreyim diyorum model arıyordum sendeki modeller nasıl acaba az ip giden hafif birşey istiyorum hem kalan ipleri değerlendirmek istedim
Fotosunu yukleyeyim canm, popcorn dedikleri misir patlagi ornegi benimkiler.

kiz insallah cnn cinsiyetimiz
ben 18.haftamda girdim ayrintiliya cnm
ama iste ben hic minik kipirdi bile hissetmiyorum
ve 2 haftayi gecti usg ye girmeyeli merak da ediyorum cnm bugun gitcem yoksa uyuyamam :-)
o degil de insallah kadin dogumcu vardirya aksam aricam bakalim gitmeden
git o zaman ıcını rahatlat canım :)

Back
X