2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
rezene falan zararli olmaz mi ben de duaundum onu da erken doguma sebep olur bisey falan olursa diye icmek iatemiyorum acikcasi bitki cayi.ama dogumdan hemen sonra su aldircam esime bol bol su icicem.
ben hamileligimin ilk zmnlari hastanede bi gun yattigimda yanida yeni dogum yapan bi kadin vardi sutu gelmiyordu hic bebek de ac malasin diye doktor mama ver dedi sarilik olmasin diye.
o yuzden hastane olmazsa bi de sarilik tehlikesine karsi yanimda goturcem cnm.o halde esime git al desem bilemez.en kotu ihtimale karsi.yok ben de istemiyorum insallah sutumuz bol bol gelir.onu icin gogus pompasi aldim onunla da sıkıcam sut gelsin diye.insallah gelir.
ama nedense kendimden hic sutum gelcek gibi hissetmiyorum.bazi hamileleri goruyorum masallah gogusler sismis bayagi benim hala eski sutyenlerim oluyo.bi de hamileyken bu zamanlarda gogustem bi sıvı gelirmis o da yok.Allah yardik eder de gelir insallah
Canım normal dogumu bilmiyorum ama sezeryandan sonra gaz çıkarana kadar 1 yudum bile su içemiyorsun ben 1 gün aç susuz kalmştm gaz çıkaramadm diye
Kızıma hamileyken benim gögsümden de hiç sıvı gelmemişti ama çok şükür sütüm vardı onlara takılma iyi düşün iyi olsun sütüm olucak emziricem diye şartla kendini

Canım normal dogumu bilmiyorum ama sezeryandan sonra gaz çıkarana kadar 1 yudum bile su içemiyorsun ben 1 gün aç susuz kalmştm gaz çıkaramadm diye
Kızıma hamileyken benim gögsümden de hiç sıvı gelmemişti ama çok şükür sütüm vardı onlara takılma iyi düşün iyi olsun sütüm olucak emziricem diye şartla kendini
kendime oyle soyluyorum da cnm ne biliyim ya hic hamile gogsu gibi degil hafif kararma var ama insallah gelir diyorum.
ben de tam tersi duymustum sezertanden sonra su veriyorlar agrin olmasin diye.nese artik gaz cikarana kadar mecbur beklicem o zmn cnm bi gun ac susuz da cok zor olmustur.gaz cikarmak neden bu kadar onemli

Canım Bende bunu düşündüm . Geçen bi yazı okudum sanıldığı gibi illa şöyle yatılacak diye bi kaide yokmuş. Yüz üstü haricinde nasıl rahat ediliyorsa öyle uzanın deniyordu. Sırt üstü çok uzun olmadığı sürece sakıncası yokmuş :kahve:
Canım benim doktorum da şuan istediğin gibi yatabilirsin dedi 32. Haftadan sonra daha çok sol tarafa yatmak gerekmiş

Canim iyi yapmissin dramamine ise yariyorsa onu kullan tabi. Zofer cok da pahali bi ilac. Malum hepimizin paraya ihtiyaci var
Benim bulantilarim artarak geri geldi. Her gun kusuyorum masallah. Ben vitamin falan kullanmayi biraktim. Dr sadece demir kullan yeter dedi. Zaten 5 gun icsem 2 gun icmiyordum. Vitamin beni cok rahatsiz etmisti. Kan degerlerime bakip decaviti ve d vitaminini kullanmasan da olur dedi. Kullanmiyorum artik
Ama magnezyum yazdiracaktim. Tamam yazalim dedi unuttu. Pazartesi magnezyum alcam bacaklarima kramplar girmeye basladi. Bir de ödem olusmaya basladi
İlk bebegimde de 8 aylikken ödem olusmustu cok zorlanmistim. Okula gidip geldikce agliyordum cok aciyordu ayaklarim 42 numara olmustu
adina cok uzuldum cnm kusmaktam biktigim icin cok iyi anliyorum seni insallah duzelir.bulanti hapi kullanmayi dusunuyo musun.
ben decavit omega 3 bir de bi vitamin dahs aliyorum.haftada bir gun de b 22 vurduruyorum.benim d ve b12 cok dusmus.vitaminimi 2 cikartti decavit verdi b12 verdi.
hani simdi kusuyosunya vitaminsiz kalirsan diye doktor bulanti hapi vermedi mi benkm doktor karsi degil hapa.cok hastam var kullanan diyince ben de kullaniyorum o yuzden.o bulanti icim verilen haplari biz ilk aylar veriyoruz bebek icin demisti bana doktorum.pahaliligini gectim cnm korkutuyodu beni zofer.simdi dramamine kullaniyorum ama 3 tane kaldi biticek.denicem yine kendimi.ya kussam neyse de benim elim kolum kalkmiyo hic bisey yiyemiyorum.vitamin eksikligim de var ondan galiba.seni zorlamiyorsa kusmak alma ilac tabi ki cnm ama seni zorluyorsa istersen doktorunla konus zor cunku

Canim hastanelerde elektrikli göğüs pompalari oluyor onlar daha güçlü cekiyor. İlk onunla da cekersin. Normal dogumda hemen geliyor sut sezeryanda benim 3. Gun dus yapinca geldi o zamana kadar mecbur mamayi veriyorsun çunku sarilik oluyorlar hemencik
ben de sezeryan istedigim icin mama goturcem cnm mecbur.aynen doktor sarilik olmasin diye mama ver demisti hastanede yattigimda yanimda yeni dogum yapmis kadina.ordam aklimda kalmis.
cnm ben de elektrikli gogus pompasi aldim onu denerim olmazsa o zmn hastanedekini kullanirim.

Ben ilk bebegimde boyatmamistim hamileligimde. Dogumdan sonra da ek gidaya gecene kadaar boyatmadim bayagi bembeyaz saclarla dolastim. Bunda boyatcam diye gittim boya falan aldim. Esim de bu bebege haksizlik yapiyorsun deyince amann dedim beyaz sac ssiyah sac karisti kafam gri oldu. Gri sac da moda dedim. Kendimi teselli ediyorum yine boyatmiycam. Vicdan yaptim bi 8 ay daha boyleyim yani
ek gidaya gecene kadar boyatmamak mi gerekiyo cnm oyleyse mecbur bende beklicem 8 ay ama o kadar beklermiyim omu bilmiyorum ya :( süte etki ediyormu ki sac boyasi ? ben de 40 i cikinca hemen kuaforde alcam solugu diyordum :-) benim saclarim kahverengi ama bana benim dogal sac rengim hic gitmiyo röfle ombre falan yakisiyo 9 yizden kendimden sogudum bakasim da gelmiyo kendime.ciddem bakkm cok onemli ya insan bi bunalima giriyo :-)

tinyrose tinyrose canim dogum yapicagin hastaneyle hemsireleriyle konus ben oyle yapmistim mesela ped bile gorurmemistim onlar veriyorlarmis o yuzden pompa mama falan hic yuk etme veriyolarsa. Gogus ucuda emme olayinda cok da etkili degil onemli olan halka kismini almasi bebegin yani meme ucu verilmiyor bebege buda yanlis bilinen bisey aslinda. Ama tabi hic yok dumduz olan yada ice donuk olan varsa onlar ayri.
haklisim cnm hemsireyle konusuyum ben bi once.ama pompayi goturmek istiyorum zirt birt hemsireden istemeyim elimin altinda hep olsun diye aldim elektrikli aldim zaten.hemsireyle konussam bile hastane sonucta insan guvenemiyor belki o gune pedleri yok belki bana vereceklerini bem begenmicem falan ne olur ne olmaz gotururum cnm buyuk ihtimal.ne de olsa esim tasicak :-)
ama gogus ucu cikaricisina da para vermeyim diyorum hemsireye sorarim dedigin gibi varsa alirim kullnajrim.
cnm annemin de gogus ucu yokmus cok zorlandim falsn demisti ondan aklimda kalmis.benim gogus ucum bi cikiyo bi cikmiyo degisik ben anlamadim ya da tam yok ama.

Canım benim doktorum da şuan istediğin gibi yatabilirsin dedi 32. Haftadan sonra daha çok sol tarafa yatmak gerekmiş
ozellikle mide sorunu yasayanlar bulanti reflü yanma vs. ilk sola tarafa yatsa daha iyi cnm doktor demisti bana da sag tarafa yatinca mide asidi yukari cikiyomus falan filan oyle biseyler demisti.
ama bende sirt ustu yatiyorum da 2 yastikla yattigim icin rahat sirt ustu yatabiliyorum.ama tek yastikla yatanlar zaten vucut izin vermiyor karin geriliyo yatirmiyo zatem sirt ustu.

Hastaneye valizle mi gideceksiniz ufak bir cantayla mi? Cantaya sigmaz mi acaba gotureceklerimiz?
bizim kocaman dagcilarin taktigi bi sirt cantamiz var onu goturcem.bi de bebek cantasini cnm.
bence sigmaz tek cantaya.
bebegin giysileri senin giysilerin terligin bebegin bezi islak mendili pamugu falan.aslinda bence bi cok seye gerek kalmicak ama insan ne olur ne olmaz diye goturmek istiyo o yuzden sigmaz bence cnm.
bazilari icin mesela gogus pompasi gofus kalkani falan cok lazim olurken bazilarini gerek kalmiyo o yuzden her ihitimale karsi goturmek de fayda var cnm.

ozellikle mide sorunu yasayanlar bulanti reflü yanma vs. ilk sola tarafa yatsa daha iyi cnm doktor demisti bana da sag tarafa yatinca mide asidi yukari cikiyomus falan filan oyle biseyler demisti.
ama bende sirt ustu yatiyorum da 2 yastikla yattigim icin rahat sirt ustu yatabiliyorum.ama tek yastikla yatanlar zaten vucut izin vermiyor karin geriliyo yatirmiyo zatem sirt ustu.
Bende sırt üstü yatamıyorum miğdem bulanıyor yine en çok sol tarafta rahat ediyorum benim rahatsızlığım bacaklarımda bacak sendromu gibi bişey sanırım gece oluyor sürekli hareket etme isteği çok sinir bozucu inş Doğumdan sonra geçer

Bende sırt üstü yatamıyorum miğdem bulanıyor yine en çok sol tarafta rahat ediyorum benim rahatsızlığım bacaklarımda bacak sendromu gibi bişey sanırım gece oluyor sürekli hareket etme isteği çok sinir bozucu inş Doğumdan sonra geçer
evet ya o cok sinir bozucu hamiel degilken bi kere basima geldi de uyuyamamistim.
benim de sag veya sola donuk bi sekilde uyuyorken gece uarisi birdem bacak agrima uyaniyorum kramp desem degil agriyla kramp arasi bisey hangi bacagimin ustune yattiysam cok fena agriyor yon degistirirken bile cok zorlaniyorum.
boyle agrilardan skkayetci degilim mecbur bebek tasiyoruz olcak illa ki de bulantilarimiz reflümuz olmasaydi.hadi bulanti hapi aliyorum yine yiyorum biraz da şu reflü bela resmen.bogazimda hep bisey agzim hep zehir gibi.sola yatonca faydasi oluyo cidden cnm

kendime oyle soyluyorum da cnm ne biliyim ya hic hamile gogsu gibi degil hafif kararma var ama insallah gelir diyorum.
ben de tam tersi duymustum sezertanden sonra su veriyorlar agrin olmasin diye.nese artik gaz cikarana kadar mecbur beklicem o zmn cnm bi gun ac susuz da cok zor olmustur.gaz cikarmak neden bu kadar onemli
Canım dogum sırasında bagırsaklar hava aldıgı için gaz yapıyor gazı çıkarmak önemli bagırsaklarda bir sorun olup olmadıgını anlamak için
Bana bir yudum su bile vermemişlerdi malesef

Canım dogum sırasında bagırsaklar hava aldıgı için gaz yapıyor gazı çıkarmak önemli bagırsaklarda bir sorun olup olmadıgını anlamak için
Bana bir yudum su bile vermemişlerdi malesef
bi kac saat neyse de bir günde cok zor olmuatur cnm ya insalah bi daha yasamazsin
ben mesela kabizlik sorununu hala yasiyorum bununla bi alakasi olabilir mi hani bagirsakda sorun var mi yok mu anliyorlar derken.ameliyttan dolayi mi tek.yani umarim bu yasadigim kabizlik da etkilemez.

Ben de dusunmedim bir yakinim soyledi goturuluyor diye şu süslü takimlardan. Ama ugrasamam ben de:/
aman hiç gerek yok canım boş yere iş yükü insana ..kızımda da hiç götürmedim öyle şeyler bunda da düşünmüyorum sonuçta hastanede 1 ya da 2 gün kalacağız onda da insan canıyla uğraşıyor bir de çarşaf mi düşüneceğiz

rezene falan zararli olmaz mi ben de duaundum onu da erken doguma sebep olur bisey falan olursa diye icmek iatemiyorum acikcasi bitki cayi.ama dogumdan hemen sonra su aldircam esime bol bol su icicem.
ben hamileligimin ilk zmnlari hastanede bi gun yattigimda yanida yeni dogum yapan bi kadin vardi sutu gelmiyordu hic bebek de ac malasin diye doktor mama ver dedi sarilik olmasin diye.
o yuzden hastane olmazsa bi de sarilik tehlikesine karsi yanimda goturcem cnm.o halde esime git al desem bilemez.en kotu ihtimale karsi.yok ben de istemiyorum insallah sutumuz bol bol gelir.onu icin gogus pompasi aldim onunla da sıkıcam sut gelsin diye.insallah gelir.
ama nedense kendimden hic sutum gelcek gibi hissetmiyorum.bazi hamileleri goruyorum masallah gogusler sismis bayagi benim hala eski sutyenlerim oluyo.bi de hamileyken bu zamanlarda gogustem bi sıvı gelirmis o da yok.Allah yardik eder de gelir insallah
canım hiç öyle göğüs şişmesi ya da şimdiden süt gelmesiyle alakasi yok benim ilk hamileliğinde de bunda da ne buydu ne de süt geldi ama çok şükür kızıma hiç mama vermedim sadece anne sütü almıştı..kendini çok olumsuz telkin ediyorsun bir çok konunun olumsuz yönünü düşünüyorsun biraz kendini olumlu yönde telkin et. yanlış anlama burada amacım seni eleştirmek değil doğuma daha pozitif duygularla girmelisin sadece onu hatırlatmak istedim nacizane

ben de pompa cikarir belki diye ekstra para vermek istemiyorum acikcasi insallah cikarir ya.
valls cnm suslu puslu dogum icin hazirlik yapanlara bi yandan imreniyorum bi yandan sacma geliyo. :-)
suslu puslu nevresimi hic dusunmedim bile :-) hele o cicekli tokali terlikler komigime gidiyo benim :-) ama yapana saygim var tabi ki kendileri bilir ama iyi ugrasiyolar ya diyorum o kadar agriyi siziyi cekip de.gecen bi disari ciktim cikmaz olaydim dizlerim tutmuyo eve geldim uyudum.:-)
yok suslu imramliklar suslu nevresimler terlikler hele o gelinlik gibi lohusa pijamalari yok mu vay anasini :-)
e tabi bunlarin hepsi parayla.nettem baktim elbise tarzi şık bi gecelik oyle normal tüllu falan degil pembe bi de sabahlık 200 kusur yuh dedim.hele ki tüllü süslüleri nasil acaba bi de ozel tasarim yaptiranlar var
benim aklimda bi kapi susu yapiyorum keçeden bi de tül alip kapiya baglicaz.onunde resim cekinmek icin anı olsun diye.bi de evde giydigim madam coco terligim var ici eskimis ama disi iyi :-) iki gun kulkanip hastanede cikista aticam :-) ustume de pembe elbise tarzi gecelik ve sabahlik alicam.esime de dicem şık giyin kizimizla taniscaz :-)
acık renk bi ruj bi de hafif goz makyaji yapabikirsem yapicam guzel cikiyim resimlerde diye tabi yapabilirsem :-)
ama kizimin mevludune çok şık olmak istiyorum insallah.o zmn tabi neyi gosterir bilemem.
Abartili seyler ben de yapmicam ama masa yapicam ustune hediyelikler cikolata lohusa serbeti vs koyucam insallah. O terliklerden duz süssüz aldim ben sadece beyaz pembe dantel yapistirdim silikonla cok sade guzel oldu. Pijama sabahlik takimi da aldim o da cok abartili degil ama dantel şık. O gelinlik gibi olanlardan gordum ben de instagramda:) mevlutte de hastanede kullanacagim susleri kullanicam insallah masada. Kiyafet de sonra dusunucem insallah:)
aman hiç gerek yok canım boş yere iş yükü insana ..kızımda da hiç götürmedim öyle şeyler bunda da düşünmüyorum sonuçta hastanede 1 ya da 2 gün kalacağız onda da insan canıyla uğraşıyor bir de çarşaf mi düşüneceğiz
Aynen oyle bir de onu dusunemem ben de:) gözüm görmez zaten o gün=)

bi kac saat neyse de bir günde cok zor olmuatur cnm ya insalah bi daha yasamazsin
ben mesela kabizlik sorununu hala yasiyorum bununla bi alakasi olabilir mi hani bagirsakda sorun var mi yok mu anliyorlar derken.ameliyttan dolayi mi tek.yani umarim bu yasadigim kabizlik da etkilemez.
Aynı şeyleri yaşıycam çünkü yine sezeryan olucam kabızlıkla alakası yok sadece ameliyattan dolayı takip ediyorlar gazı en önemlisi gaz çıkarmak çünkü sürekli gelip soruyor hemşire gaz çıkardın mı diye
Kayısı hoşafı yapmıştım dogumdan önce dolapta hazırdı onu içtim sürekli hiç kabız olmadım rezene çayı en büyük kurtarıcımdı gaz çıkarmada baya yardımcı oldu hemde çok rahatlatıyodu beni bitter çikolatası ve nescafe de içtim anestezi atmak için bunlrda dogum çantanda olsun canım sezeryan olucaksan eger

canım hiç öyle göğüs şişmesi ya da şimdiden süt gelmesiyle alakasi yok benim ilk hamileliğinde de bunda da ne buydu ne de süt geldi ama çok şükür kızıma hiç mama vermedim sadece anne sütü almıştı..kendini çok olumsuz telkin ediyorsun bir çok konunun olumsuz yönünü düşünüyorsun biraz kendini olumlu yönde telkin et. yanlış anlama burada amacım seni eleştirmek değil doğuma daha pozitif duygularla girmelisin sadece onu hatırlatmak istedim nacizane
yok cmm farkindayim cok karamsarim.bu da hamileligimin basindam beri zor hastanelerde serumlarla gecmesinden kaynakliyo buyuk cogunlukla.psikolojim yerlerdeydi.yine iyiyim artik eskisi gibi degilim aglayip sizlamiyorum.
hamileligim hic umdufum gibi gecmiyo o yuzden ustumdeki karamsarligi atamadim cnm.insallah dogumdan sonra sag salim bebegimi kucagima alirim da bi oh cekerim kurtulurum refluden bulantidan.o gunu iple cekiyorum.inan ki saglik olmayinca psikolji de olmuyor Rabbim tum hastalara acil sifalar versin.sagligin kiymetini cok iyi anladim.bundan sonra eskisi gibi abur cubur cok tuketmicem mesela.abur cubursuz bi gunum gecmezdi benim cok sagliksiz beslenirdim.hele 6 ay oldu kana kana su ictigimi bilmem suyun kiymetini de cok iyi anladim.

Back
X