2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Abartili seyler ben de yapmicam ama masa yapicam ustune hediyelikler cikolata lohusa serbeti vs koyucam insallah. O terliklerden duz süssüz aldim ben sadece beyaz pembe dantel yapistirdim silikonla cok sade guzel oldu. Pijama sabahlik takimi da aldim o da cok abartili degil ama dantel şık. O gelinlik gibi olanlardan gordum ben de instagramda:) mevlutte de hastanede kullanacagim susleri kullanicam insallah masada. Kiyafet de sonra dusunucem insallah:)

Aynen oyle bir de onu dusunemem ben de:) gözüm görmez zaten o gün=)
ben daha almadim ya son ay alicam galiba kendime gecelik falan.ben insallah nasipse mevludune süs yapicam dagitmak icin.hastaneye kaynanamlar annemlerden baska gelen olmaz diye de gereksiz benjm icin ikramliklar hastanede.onun yerine evde borek kurabiye falan yapicam gelene verir annemler.eve gelen olur bende cunku bayagi.
dedigim gibi imreniyorum boyle suslere asiriya kacmamak kaydiyla gelinlik tarzi lobusa gecelik gibi yok artik dedirtmicek :-) tarzda.ama onunla ugrascak halim yok disari cikmak bile istemezken bi de onlarla hayatta ugrasamam.icimde de kalmadi ay keske yapabilsem falan filan diye.olsa da olur olmasa da olur yani.
ama en cok istedigim esim kizim ve ben resim cekinmek istiyordum.ama o da malesef maddiyattan olamicak.artik anneme gorumceme diyorum simdiden her animizi cekin bak diye :-)

ben daha almadim ya son ay alicam galiba kendime gecelik falan.ben insallah nasipse mevludune süs yapicam dagitmak icin.hastaneye kaynanamlar annemlerden baska gelen olmaz diye de gereksiz benjm icin ikramliklar hastanede.onun yerine evde borek kurabiye falan yapicam gelene verir annemler.eve gelen olur bende cunku bayagi.
dedigim gibi imreniyorum boyle suslere asiriya kacmamak kaydiyla gelinlik tarzi lobusa gecelik gibi yok artik dedirtmicek :-) tarzda.ama onunla ugrascak halim yok disari cikmak bile istemezken bi de onlarla hayatta ugrasamam.icimde de kalmadi ay keske yapabilsem falan filan diye.olsa da olur olmasa da olur yani.
ama en cok istedigim esim kizim ve ben resim cekinmek istiyordum.ama o da malesef maddiyattan olamicak.artik anneme gorumceme diyorum simdiden her animizi cekin bak diye :-)
Benim hastaneye bayagi gelen olacak esimin ailesi,etrafi cok kalabalik. Benimkiler pek yakin degil ama yine gelen olur. Abartili seylerle ben de ugrasamam evden netten aliyorum herseyi zaten bir de cikip gezip alamam=) fotografci tutmayi dusunmedim ben bastan beri bizler cekeriz diyordum ama hastanenin dogum paketinin icinde fotograf cekimi de varmis iyi oldu bir yandan yoksa tutmazdim:)
Saglikla kavusalim da gerisi hic onemli degil canim:dua:

Yazdıklarınızı okuyorum ama bana biraz tuhaf geldi acaba bu doğumdan korkmayı ben mi abartıyorum sizler mi maşallah çok rahatsınız bilemedim :confused: hastanede sezeryanda olsa anormal bişey olmadıkça 1 gece kalınıyormuş bunca telaşe fazla değil mi süsler püsler terlikler çarşaflar mamalar gecelikler okurken içim şişti :) benim bildiğim duyduğum yani o süslü lohusa gecelikleri evde giyilir özel lohusa nevresimleri serilir bebeği anneyi tebriğe yakın misafirler gelir ev büyükleri şerbet dağıtır tamam işte isteyen böyle bir adeti yapar mevlüt sonrasında tabiki hastanede can acısıyla mı uğraşıcan bebekle mi bu ayrıntılarla mı bilemedim

Yazdıklarınızı okuyorum ama bana biraz tuhaf geldi acaba bu doğumdan korkmayı ben mi abartıyorum sizler mi maşallah çok rahatsınız bilemedim :confused: hastanede sezeryanda olsa anormal bişey olmadıkça 1 gece kalınıyormuş bunca telaşe fazla değil mi süsler püsler terlikler çarşaflar mamalar gecelikler okurken içim şişti :) benim bildiğim duyduğum yani o süslü lohusa gecelikleri evde giyilir özel lohusa nevresimleri serilir bebeği anneyi tebriğe yakın misafirler gelir ev büyükleri şerbet dağıtır tamam işte isteyen böyle bir adeti yapar mevlüt sonrasında tabiki hastanede can acısıyla mı uğraşıcan bebekle mi bu ayrıntılarla mı bilemedim
Dogum korkusunu hic dusunmuyorum ben, dusunmek istemiyorum daha dogrusu. Cok zor elde ettigim bir gebelik oldugu icin sadece mutlu sona odaklanmak istiyorum=) illaki hastanede de gecelik giyilecek terlik giyilecek ve artik bunlari yavas yavas almamiz lazim ya da ayarlamamiz lazim suslu de olsa sussuz de olsa:) hic bir sey yapilmasa da gelene bir cikolata kolonya ikram edilir yine ne biliyim dusunmek de lazim bunlari bence. Carsaf zaten goturmem. Mamayi dusunmedim:) bir de sezaryende 2 gece kaliniyor benim hastanemde:KK51: guzel dusunelim guzel olsun diyorum hep insallah:dua:

Benim hastaneye bayagi gelen olacak esimin ailesi,etrafi cok kalabalik. Benimkiler pek yakin degil ama yine gelen olur. Abartili seylerle ben de ugrasamam evden netten aliyorum herseyi zaten bir de cikip gezip alamam=) fotografci tutmayi dusunmedim ben bastan beri bizler cekeriz diyordum ama hastanenin dogum paketinin icinde fotograf cekimi de varmis iyi oldu bir yandan yoksa tutmazdim:)
Saglikla kavusalim da gerisi hic onemli degil canim:dua:
aa ne guzelmis cnm cok iyi icinde olmasi hangi hastane acaba
aymem yeterki saglikli bi sekilde kucagimiza alalim da diger seyler olmasa da olur.

ben elbise tarzi gecelik o da dikislerimi acitmasin elbise tarzi daha kolay olur kanama falan da olcagi icin.terlik onu evdem goturcem.ve mamayi ben dusunuyorum cnm ne olur ne olmaz diye olsun cantamizda sutum gelmezse sarilik riskine karsi.bir de kapi susunu kendim yapiyorum animiz olsunnistiyorum ilk bebegim ben de 3.5 yil bekledim.bence abartili susler puslere gerek yok ama yapan yapiyor.her animizin resmi cekilsin istiyorum.o gun bi daha yasanmicak cunku.
dusunuyorum yabanci minik bi bebisle tanisiyosun ama onu canindan cok seviyosun ve o hayatina girdikten sonra hayatin 360 derece degisiyo.bence bi kac süs fena olmaz hatira kalmasi icin :-)
ama iste bayagi abartili her yer süs püs olunca hastane degil de sanki dugun salonu gibi yapinca o iste biraz komik ve gereksiz bence.
bu arada ben sezeryan istiyorum korkuyorum ama bunu dusunmek istemiyorum guzel seyler dusunmek istiyorum.ve benkm dogum yspcam hastane 2 gun yatiriyo sezeryande

Son düzenleme:
Canım benim doktorum da şuan istediğin gibi yatabilirsin dedi 32. Haftadan sonra daha çok sol tarafa yatmak gerekmiş
Kan akışından dolayı sanırım sola yatmak önemli :) 32 ye az kaldı benim . Bi ara soluma yatmaktan kolumun tutulduğunu biliyorum yine yatarız napalım :)

ben elbise tarzi gecelik o da dikislerimi acitmasin elbise tarzi daha kolay olur kanama falan da olcagi icin.terlik onu evdem goturcem.ve mamayi ben dusunuyorum cnm ne olur ne olmaz diye olsun cantamizda sutum gelmezse sarilik riskine karsi.bir de kapi susunu kendim yapiyorum animiz olsunnistiyorum ilk bebegim ben de 3.5 yil bekledim.bence abartili susler puslere gerek yok ama yapan yapiyor.her animizin resmi cekilsin istiyorum.o gun bi daha yasanmicak cunku.
dusunuyorum yabanci minik bi bebisle tanisiyosun ama onu canindan cok seviyosun ve o hayatina girdikten sonra hayatin 360 derece degisiyo.bence bi kac süs fena olmaz hatira kalmasi icin :-)
ama iste bayagi abartili her yer süs püs olunca hastane degil de sanki dugun salonu gibi yapinca o iste biraz komik ve gereksiz bence.
Anı için bişey demiyorum elbette bende fotoğraf çekicem hatta çektirmek vs de güzel sonuçta muhteşem bir an çıplak kalacak halimiz yok elbette kıyafet gecelik götürülecek bende elbise tarzı bişey düşünüyorum kanama dikişlerden dolayı isteyen düğün salonu gibi de yapsın tabiki zevk sonuçta ama bana hiç naturel gelmiyor şu tv deki sanatçılar gibi etkinliklere harcadıkları paralara makyajlı fönlü fotoğraflara ben yapamam ameliyattan çıkmışım narkozdan ayılmışım bebeğimle kaynaşmaya çalışırken anneme gel makyajımı yap saçımı tara desem yada eşime kafayımı yedin lohusa sendromumu oldun der :) hastanede büyük büyük şaşalı ikram köşeleri her yer tül çiçek bana çok abartı geliyor hatta içimi daraltıyor :) ya bol bol sütün olursa o mama ne olacak çok gerekli olursa hastane verir yada heryer eczane alınır gerekli olduğunda mesela eski zamanlardaki gibi ben sadece kırmızı kurdela bağlamayı düşünüyorum kırmızı uzun gecelik üzerime bir şal tamam zira sadece içinde lohusa geçiyor diye sadece bir sabahlığa 200 lira vermem hatta haftasonu üçlü takım sordum şu gelinlik gibi olan lohusa takımlarına o da meraktan 500 dedi şaka gibi

Aynı şeyleri yaşıycam çünkü yine sezeryan olucam kabızlıkla alakası yok sadece ameliyattan dolayı takip ediyorlar gazı en önemlisi gaz çıkarmak çünkü sürekli gelip soruyor hemşire gaz çıkardın mı diye
Kayısı hoşafı yapmıştım dogumdan önce dolapta hazırdı onu içtim sürekli hiç kabız olmadım rezene çayı en büyük kurtarıcımdı gaz çıkarmada baya yardımcı oldu hemde çok rahatlatıyodu beni bitter çikolatası ve nescafe de içtim anestezi atmak için bunlrda dogum çantanda olsun canım sezeryan olucaksan eger
cnm insallah bu sefer gaz cikarmada sorun yasamazsin
soyledigin iyi oldu ben de sezeryan istiyorum zaten ben hic bilmiyordum muhakkak bitter cikolata nescafe rezene cayi alir koyarim cantama cnm o halde.bi de su aldiririm esime hem sutum gelsin diye hem kabizlik icin.insallah dogumlarimiz kolay olur normalde olsa sezeryan de olsa insallah bi sorunpa karsilasmayiz

Anı için bişey demiyorum elbette bende fotoğraf çekicem hatta çektirmek vs de güzel sonuçta muhteşem bir an çıplak kalacak halimiz yok elbette kıyafet gecelik götürülecek bende elbise tarzı bişey düşünüyorum kanama dikişlerden dolayı isteyen düğün salonu gibi de yapsın tabiki zevk sonuçta ama bana hiç naturel gelmiyor şu tv deki sanatçılar gibi etkinliklere harcadıkları paralara makyajlı fönlü fotoğraflara ben yapamam ameliyattan çıkmışım narkozdan ayılmışım bebeğimle kaynaşmaya çalışırken anneme gel makyajımı yap saçımı tara desem yada eşime kafayımı yedin lohusa sendromumu oldun der :) hastanede büyük büyük şaşalı ikram köşeleri her yer tül çiçek bana çok abartı geliyor hatta içimi daraltıyor :) ya bol bol sütün olursa o mama ne olacak çok gerekli olursa hastane verir yada heryer eczane alınır gerekli olduğunda mesela eski zamanlardaki gibi ben sadece kırmızı kurdela bağlamayı düşünüyorum kırmızı uzun gecelik üzerime bir şal tamam zira sadece içinde lohusa geçiyor diye sadece bir sabahlığa 200 lira vermem hatta haftasonu üçlü takım sordum şu gelinlik gibi olan lohusa takımlarına o da meraktan 500 dedi şaka gibi
cnm zaten ben de 200 falan veremem ama illa ki alicam mecbur elbise tarzi gevelik ve sabhaliklar da mubarek 200 den asagi yokki netten guvenip alamiyorum ya olmazsa falan diye.
zaten hastane adi ustunde bence de gerek yok dügün salonu gibi heryeri tül süs yapmaya.ben de senin gibi dusunuyorum zaten.
yalniz cnm hadi ya sütum gelmezse napcam o yuzden ben alicam dursun bisey olmaz herseyi koyucam cantama bi onuda koyuveriyim.zaten ben direk mama vericem demiyorum onun icin gogus pompasi aldim elektrikli saat basi denicem.bebek de emsin diye sut gelmese bile emziricem o konuda inatci davranicama eminim.ama sezeryanle dogum yapinca istisnalar var tabi hemen sutu gelen oluyor ama hadi olmadi diyelim sarilik riskine karsi mama almak gerek bence.
hastane verir mi bilmem.ben bi hastanede yatmiatim hamileligin ilk zamanlari kadin kendi aldigi mamayi vermisti doktor sarilik olmasin diye mama ver demisti.hastane vermemisti mamayi.ben esime git mama al desem o sıra o bilemez hangisini alcani ben knceden alip hazir etmek istiyorum.ama tabi ki insalah gerek kalmaz.ama mama da bi öcü degil mecbur kalirsam illa ki ac kalmasin diye sutum gelene kadar vericem ben.tabi rezene cayi bol su falsn icicem gelsin diye de.Allah yardim eder de insallah sutumuz bol bol gelir taşar.mesela gogus pedide alip bi kac tane goturucem.oldu da sutum fazla gelir de akarsa diye.yani her ihitimale karsi dusunuyorum.bi de altimizda araba yok bisey eksik olsa esime git al diye zirt birt diyemem ben aliyim da varsin kullanmayim
iyi geceler cnm :)

Hastanede cikolata kolonya olmali bi suru gelen olacak benimle birlikte koca bir sulale bebegin dogmasini dort gozle bekliyoruz zor ulastik bugunlere oldukca heyecanliyiz. Ikram etsinler gelenler birbirlerine.hatta gelenlerin cicek gibi hosgeldin bebek yazili vs bir sus getirecegini dusunuyorum odamiz onlarla suslenir. Esimin en yakin arkadasi bebekle ilgili bir suru balon almis helyumla sisirtip susleyecem odayi diyor. prensesimiz cok kiymetli kisaca. Ben tabiki dogumdan dolayi aci cekecem anestezi falan bi halde olacam ama herkes bana moral icin orda olacaklar. Allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin bizlerde dogumhaneden saglikla cikalim insallah.

Hatta arkadaslarim surpriz baby shower yapacaklarmis bir sekilde ogrendim ve onlari durdurdum. Cunku icimde hep bir korku var atamiyorum insallah bebegime kavusurum.kavusuruz:)

Valla hastanede de evinde de suslu terlikler gecelikler, makyaji ve taciyla takilacak tip benim :) tum bunlar kendimi iyi hissetmemi sağlayacak. Her zaman süslü bir tip oldum, nisanim dugunum her şeyime ozendim. Buna da ozenecegim elbette. Tabii ins her sey yolunda gider ve kafamdakileri yapabilirim. Anne de bebek de saglikli olduktan sonra ister suslenin ister normal takılın kizlar onemli degil yani :)

Bu durum sehirden sehire degisiyor sanirim. Benim memleketimde boyle seyler yok hatta kimse hastaneye gelmez. 40 i ciktiktan sonra eve gelirler cok cok yakinlar da 40'ı çıkmadan gelebilirler.
Istanbul'da ise yapmasan ayıp:D ben de hiç süslü bir tip değilim ama bir cikolata bir kapı süsü de bizi o an ugrastiracak seyler degil.

rezene falan zararli olmaz mi ben de duaundum onu da erken doguma sebep olur bisey falan olursa diye icmek iatemiyorum acikcasi bitki cayi.ama dogumdan hemen sonra su aldircam esime bol bol su icicem.
ben hamileligimin ilk zmnlari hastanede bi gun yattigimda yanida yeni dogum yapan bi kadin vardi sutu gelmiyordu hic bebek de ac malasin diye doktor mama ver dedi sarilik olmasin diye.
o yuzden hastane olmazsa bi de sarilik tehlikesine karsi yanimda goturcem cnm.o halde esime git al desem bilemez.en kotu ihtimale karsi.yok ben de istemiyorum insallah sutumuz bol bol gelir.onu icin gogus pompasi aldim onunla da sıkıcam sut gelsin diye.insallah gelir.
ama nedense kendimden hic sutum gelcek gibi hissetmiyorum.bazi hamileleri goruyorum masallah gogusler sismis bayagi benim hala eski sutyenlerim oluyo.bi de hamileyken bu zamanlarda gogustem bi sıvı gelirmis o da yok.Allah yardik eder de gelir insallah
Ay tatlim sen benim goguslerimi gorsen minnacik. Sırt üstü yatinca dümdüz oluyorum düşün artik. Ama gayet de guzel sütüm oldu. Hamile oldugumu ogrenince oglumu sutten kesmek zorunda kaldım 22 ay emdi oglum.
Yani hic kafana takma sütüm var de sütün olur canim. Bol bol su ic yeter

adina cok uzuldum cnm kusmaktam biktigim icin cok iyi anliyorum seni insallah duzelir.bulanti hapi kullanmayi dusunuyo musun.
ben decavit omega 3 bir de bi vitamin dahs aliyorum.haftada bir gun de b 22 vurduruyorum.benim d ve b12 cok dusmus.vitaminimi 2 cikartti decavit verdi b12 verdi.
hani simdi kusuyosunya vitaminsiz kalirsan diye doktor bulanti hapi vermedi mi benkm doktor karsi degil hapa.cok hastam var kullanan diyince ben de kullaniyorum o yuzden.o bulanti icim verilen haplari biz ilk aylar veriyoruz bebek icin demisti bana doktorum.pahaliligini gectim cnm korkutuyodu beni zofer.simdi dramamine kullaniyorum ama 3 tane kaldi biticek.denicem yine kendimi.ya kussam neyse de benim elim kolum kalkmiyo hic bisey yiyemiyorum.vitamin eksikligim de var ondan galiba.seni zorlamiyorsa kusmak alma ilac tabi ki cnm ama seni zorluyorsa istersen doktorunla konus zor cunku
Canim kusmak beni zorluyor ama dramamine de zofer de fayda etmedi ki bana icsem de kusuyorum o yüzden biraktim valla az kaldi inşallah 2 ay daha sabretcez bitecek

ben de sezeryan istedigim icin mama goturcem cnm mec
ek gidaya gecene kadar boyatmamak mi gerekiyo cnm oyleyse mecbur bende beklicem 8 ay ama o kadar beklermiyim omu bilmiyorum ya :KK43: süte etki ediyormu ki sac boyasi ? ben de 40 i cikinca hemen kuaforde alcam solugu diyordum :-) benim saclarim kahverengi ama bana benim dogal sac rengim hic gitmiyo röfle ombre falan yakisiyo 9 yizden kendimden sogudum bakasim da gelmiyo kendime.ciddem bakkm cok onemli ya insan bi bunalima giriyo :-)
Yok tatlim ek gidaya kadar beklemene gerek yok. Kanitlanmis bir zarari yok ama ben icim rahat etsin diye bekliycem zaten 3 ay evdeyim sonra okula gitcem e okuldakilerin hepsi de saclarimin bembeyaz halini gordu yaza dogru insallah zayiflamis ve bakimli olarak donerim sahalara :KK16:

Valla hastanede de evinde de suslu terlikler gecelikler, makyaji ve taciyla takilacak tip benim :) tum bunlar kendimi iyi hissetmemi sağlayacak. Her zaman süslü bir tip oldum, nisanim dugunum her şeyime ozendim. Buna da ozenecegim elbette. Tabii ins her sey yolunda gider ve kafamdakileri yapabilirim. Anne de bebek de saglikli olduktan sonra ister suslenin ister normal takılın kizlar onemli degil yani :)

Ayy en mutlu gunumuz yaa insallah :))

Yapacaklarımız yada yapmayacaklarımız için neden birbirimizi yargılıyoruz ki? Herkes istediği ölçüde, içinde bulunduğu ortamın gerektirdiklerini imkanları elverdiği ölçüde yapar yada yapmaz. İsteyen doğum çantasına istediğini koyar, isterse evi yükler götürür :)
Benim ve eşimin bütün ailemizle aynı şehirdeyiz, ikimizinde çok fazla arkadaşı ve arkadaş gruplarımız var. Herkes dört gözle doğumu bekliyor. Hastaneye güruh güruh insan gelecek. Onlara bir kolonya bir çikolata bir hediyelik yada ne biliyim kek kurabiye ikram etmemi kimse yadırgamamalı. Süslü terlik saç bandı ben yapmayacağım ama yapana da saygı duyarım güle güle kullan güzel olmuş derim. Önemli olan sağlık arkadaşlar, sağlıklı doğumlar yapalım da kim nasıl oda süslemek isterse öyle süslesin :KK66: birbirimizin hevesini kırmayalım lütfen :KK200:

Back
X