2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
ben de yanmadan degil de cnm agzimdaki acı tstdan dolayi uyuyamiyorum.ve but tat yuzunden surekli elimin altinda yiyecek oluyor o da tuzlu bisey olcak illa.mesela havuc yiyorum nar yiyorum tuzlu kuruyemis yiyorum falan.tatli bisey yersem de ardindan illaki tuzlu yicem yoksa daha da agzim acilasiyor.ve ne yersem yiyim o aci tat gitmiyor.malesef suyu da bu yuzden az iciyorum.su acı geliyo ve her icitigimde gaz yapiyo ve sanki yediklerim cikicakmis gibi oluyo.reflümü arttiriyo sanki su.
Allah yardimcimiz olsun valla cnm
yine agrilarla baş ediliyo da mide sorunlariyla baş edilemiyo.cok zor bi surecten geciyoruz.neyseki az kaldi da teselli oluyo bize.
hem de el isleriyle falan ugrasiyorum bi nebze iyi geliyo.
reflü belasindan kurtulalim da insalah herseyi yemek istiyorum artik eski istahimi istiyorum.
benim doktorum sezeryan isteyen hastalarimdan zorunlu sezeryan ucreti almiyorum dedi 2000 vercem cok sukur
ben de genel mi spinal mi dedigimde ikisi de olur fark etmez spinal daha iyi dedi pek aciklama yapmadi.ben beni rahatlatsin istiyordum ama kendi kendimi cesaretlendirdim bebegimi o anda gormek istedigim icin.
insallah bi an once bulursun cnm doktor.ama bu saatten sonra baska doktor kabul edermi .aslinda hemsire oldugun icin tanidik iyi bildigin doktor yokmuydu cnm direk ona gitseydin.ya da etrafinda duydugun iyi bi doktor yok mu
doktorunu degistirmesen de aslinda doktor sen sezeryan istiyorum deyince illa ki normal yapmaz bence.o sorumlulugu alamaz bence.tabi insan kuskulaniyor yine de yapariz diyip gecistirmis cunku.ne malum acilmanin olmasini beklemeyecegi.ama iste o sorumlulugu alir mi bilmem.
Benim ilk aylar vardı ağzımda o acı tat ama şimdi pek yok ama ekşime inanılmaz çok var ben bile hayret ediyorum bu kadar çok olmasına boş mideyle muz yediğimde ne bileyim ne olursa olsun ekşiyor ilk zamanlar baharattan diyordum uzak durdum hep ama anladım ki herşeye ekşime yapmaya başlamış midem o nedenle canımın istediği şeyleri yiyiyorum ama gece mutlaka çıkarıyorum bakalım ya inş zaman hızla geçer bugün vajinamda bir ağrı oldu biraz ağır kaldırdım sanırım ondan oldu hiç arlanmıyorum ben ya yapmayacam diyorum bi bakıyorum yapmışım inş geçer eşime korkudan diyemedim birşey :( doktora gelince bakalım haftaya nasipse bi gidelim de sonrasın da karar verecem bu Arada sen Doğum çantanı hazırladın mı? Ben bugün hazırladım çünkü annem Doğuma yakın gelecek son dk hazırlamaktansa hazır olsun dedim hayırlısıyla sağlıkla gelsin kuzularımız :dua:

Cok gecmis olsun, dikkat et usutme bu havalarda. Aloe vera jel iyi gelebilir mi acaba buzdolabinda bekletip sursen?
Cok tesekkur ederim. Aloe vera çiçeğim var jelini çıkardım koydum buz dolabina karnıma sürüyorum yarim saat falan rahatlatiyo . Iyi geldi yani renklerini soldurdu biraz. Kuruyunca yine başlıyo kaşınmaya. O zamanda nemlendiriyorum. Kısır döngü halindeyim. Gündüz iyi gece olunca kaşınma katlanarak artıyo .

Ayy bu arada iki tane asistan nst sonucuma bakarken dogumhanenin numarasi kacti arayalim falan diye konustular. Bir an kalakaldim doguma mi giriyorum ne olacak simdi diye korktum. Meger doktor acil doguma gitmis ona sonucu goturup rapor icin bilgi alacaklarmis. Artik hazir olmak lazim valla hadi doguma deselerdi ne yapardim hic bilmiyorum

Kizlar ben hala kontroldeyim.
2 kilo olmus ama calisabilir raporu icin nstye bagladilar sanci ve kalp ayisinda dusus cikti.
Doktor vajinal muayene yapti rahim uzunlugu vs normal ama kafa asagi inmis. Simdi 40 dakikalik bir nst daha istedi ayrica idrar tahlili, ona gore calisabilir raporu verecekmis.
inşallah erken gelmeye kalkmaz senin hızlı bebiş
Kızlar bugün bizim de kontrolümüz vardı. 32+2'yiz. Yine nstye bağladı sancı çıkmadı. Bundan sonra 2 haftada bir gideceğim kontrollere. Her şey yolunda dedi doktor. Kilosu 1.800 olmuş, 3 haftada 480 gram almış. Bana az geldi ama artık takmıyorum. Ben elimden geldiği kadar iyi besleniyorum demek ki zayıf bir çocuk olacak anası gibi :spor:
çok da az değil benim de 2 kilo çıktı 200 gram fark var ki bu ölçümler kesin değil belki başka ultrasonda görsem benim de öyle çıkar..o yüzden takma bence hem kızım tontik olup sonra diyetle mi uğraşsın annesi manken olacak belli ki
kızlar bebişlerinize isime karar verdiniz mi? biz zeynep diyoruz annem daha güzel modern isime bak diyor :110::deli:
zeynep çok güzel bence modern isimlerinin çoğunun anlamı saçma .iyi araştırmak lazım anlamı güzel olmalı ve kulağa hoş gelmeli ..benim en sectigim kız isimlerinden biri zeynep kızıma koymak istemiştim ama hem kuzeni var kızımın zeynep diye hem de görünce nin adı olduğu için koymamıştım

Haftalar ilerledikçe heyecan artıyor bu cuma benimde kontrolüm var inşallah kızım iyidir bu ay çok hasta oldum endişeliyim açıkcası çok ilaç içtim bide inşallah bi sıkıntı yoktur

Ayy bu arada iki tane asistan nst sonucuma bakarken dogumhanenin numarasi kacti arayalim falan diye konustular. Bir an kalakaldim doguma mi giriyorum ne olacak simdi diye korktum. Meger doktor acil doguma gitmis ona sonucu goturup rapor icin bilgi alacaklarmis. Artik hazir olmak lazim valla hadi doguma deselerdi ne yapardim hic bilmiyorum
Aynen canım bende hep hazırım öksürükten karnım düştü artık daha sık yıkanıyorum heran gidecek gibiyim

G
ben de oyle dusunuyorum.öpme konusunda kati olurum.ama dokunma diyemecegik icin bu iyi fikir
hastaneye de goturcem kaynanamlar annemler de bebege dokunmadan once sıksınlar.
alinmak gucenmek yok ilk 3 ay boyle dokunmadan once dezenfektan sıkıcaz elimize biz de dahil olmak uzere ona gore dicem
ama gelen misafirlere kolonya arti dezenfektan karisimini sıkıcam ki yanlis anlamasinlar.
esimi de simdiden tembihledim.abarti buluyo ama bebek enfeksiyon kapar da hasta olursa sana sorarim o zmn dedim :-) o yuzden o da uyucak.
ben bile öpmeye kiyamicaksam dokunmadan once dezenfektan sıkacaksam bi zahmet yabancilar da opmesin dokunmasin
gormemisin cocugu olmus dicekler.ben dr evet gormedim ilk bebegim onlar da yapsaydi napabilirim dicem.
Görmemişim valla insanın kaç evladı oluyo yada olabiliyo. Rabbim herkese nasip etsin. İstediklerini diyebilirler :) umrumda olmaz

İnşallah durabildiği kadar durur canım kaç haftalıktın sen

çok da az değil benim de 2 kilo çıktı 200 gram fark var ki bu ölçümler kesin değil belki başka ultrasonda görsem benim de öyle çıkar..o yüzden takma bence hem kızım tontik olup sonra diyetle mi uğraşsın annesi manken olacak belli ki
zeynep çok güzel bence modern isimlerinin çoğunun anlamı saçma .iyi araştırmak lazım anlamı güzel olmalı ve kulağa hoş gelmeli ..benim en sectigim kız isimlerinden biri zeynep kızıma koymak istemiştim ama hem kuzeni var kızımın zeynep diye hem de görünce nin adı olduğu için koymamıştım
ne bileyim kafam karıştı şimdi =) aynen anlamı güzel olsun istiyorum çünkü buda bizden sorulacak kızımın ismi feyza onda çok araştırmıştım da bunda ne bileyim pek öyle hevesim kalmadı ve illa modern olması gerekmiyor meryem de güzel mesela kevser kafam allak bullak :deli:

Dalan roxy kullanan arkadaşlar , kıyafetler solma gibi bir şey yaşadınız mı? Mühendisinoğlı kıyafetlerin eski gibi solduğunu yazmış. Bende denemek için bir paket almıştım. Acaba renklilere kullanmasam mı ?

Ya ne biliyim canm burada herkes 2.500-2.700 diyince benimki az gibi geliyor gözüme. Ama bizim doğumlar aralık sonu onu da düşünmek lazım tabi.

Dalan roxy kullanan arkadaşlar , kıyafetler solma gibi bir şey yaşadınız mı? Mühendisinoğlı kıyafetlerin eski gibi solduğunu yazmış. Bende denemek için bir paket almıştım. Acaba renklilere kullanmasam mı ?
Ben beyazlara dalan roxy renklilere baby&me sıvı deterjan kullandım canm. Memnun kaldım ikisinden de.

Ya ne biliyim canm burada herkes 2.500-2.700 diyince benimki az gibi geliyor gözüme. Ama bizim doğumlar aralık sonu onu da düşünmek lazım tabi.
ben cumartesi günü 32+0 idim ve bebeğim 1950 gram idi seninki de normal canım bi 150 gram oynuyor ve inan zayıf doğan bebekler daha hızlı toparlanıyorlar rabbim sağlık ve bol süt versin inşaAllah canım canını sıkma kilo konusunda aceleci değilse bebişin daha zamanı var yani alır o zamana kadar inşaAllah :KK68:

ben cumartesi günü 32+0 idim ve bebeğim 1950 gram idi seninki de normal canım bi 150 gram oynuyor ve inan zayıf doğan bebekler daha hızlı toparlanıyorlar rabbim sağlık ve bol süt versin inşaAllah canım canını sıkma kilo konusunda aceleci değilse bebişin daha zamanı var yani alır o zamana kadar inşaAllah :KK68:
İnşallah canım hepimizinki :KK200:

Kızlar kontrolumuz vardı bugün.minnos büyümüş maşallah, balyanak 3200 olmuş dedi doktor :p kafa 38 de bacak vücut 36 da. bu durum normalmis.artik her angelse gelebilir dikkatli ol hareketlere dikkat et dedi.en geç 26 Kasım.her hafta kontrol artıkdedi.
Maşallah sağlıkla zamanında gelsin inşallah, dikkat et canım artık

Back
X