2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Benim karnımda sizinki gibi bugün birkaç kişi karnın düşmüş dedi moralim bozuldu bana hiç düşmüş gibi gelmiyor aslında
Bana söyleyen olmadı ama doktor kafası aşağı inmiş bayağı dedi. Sancım varmış ama açılma falan yok rahim ağzı da 3.5 cmmiş normal dedi ama evet bi aşağı inme durumu başlamış. Bir gidip kontrol olmakta fayda var sanırım.

Kızlar dr zahide küçük instagramda spinal ve genel anesteziyle yapılan iki doğumun videosunu paylaşmış ve altına şöyle bir yazı yazmış. Sezeryan yöntemi hakkında kararsız kalanlara belki yardımcı olur

Eklentiler

• 6641A0F1-8F8D-4754-90BF-744345F1B927.webp
    6641A0F1-8F8D-4754-90BF-744345F1B927.webp
    86,8 KB · Görüntüleme: 80
Kızlar dr zahide küçük instagramda spinal ve genel anesteziyle yapılan iki doğumun videosunu paylaşmış ve altına şöyle bir yazı yazmış. Sezeryan yöntemi hakkında kararsız kalanlara belki yardımcı olur

Spinali övüp duruyor bu doktor, bel ağrısı ve baş ağrısı yaşama riskini göze alamıyorum malesef.

Yumurta
3. progestanı aldım öğlen canım hemen etki eder mi acaba yoksa bbir süre kullanılması gereken bir ilaç mı? Dün gece kasılmaya uyandım hatta, hala sık sık oluyor o toplanma hissi
Aslında kötü olunca hastaneye gitsen tekrar mutlaka sancı çıkar. Ben ilacı akşam 10 da alıyordum, dün akşam bende de başladı sancı biraz bekledim ama sürekli devam ediyordu , eşim de işteydi evde olsa direk gidecektim. Neyse ilacı içtim ama 1 saate anca azaldı ve sanırım dün 4 lt falan su içtim. Sadece 2 buçuk litreyi akşam 8 den sonra içtim. Progestan da kullanıyorum, en son artık gece 12 de koydum ama ben eşimi aradım çünkü yine devam ediyordu velhasıl gittik hastaneye çünkü içimde korku vardı, nst de sadece bir kez çıktı sancı 50 ye onun dışında yoktu. Progestan ancak etki etti galiba o zamana kadar. Ya da dedim adalat geç etki etti.
Sadece progestanla geçmiyor bence bu sancı kasılma... Bakalım ne önerecek doktorun.

Spinali övüp duruyor bu doktor, bel ağrısı ve baş ağrısı yaşama riskini göze alamıyorum malesef.
ben yeni takip etmeye başladım canım bilmiyorum. Genel anestezide de 1 gün kendine gelemiyorsun kalkıp bebekle ilgilenemiyorsun falan diyorlar. Benim spinal yapan arkadaşlarımın hiç birinde bel baş ağrısı olmadı. Bünyeden bünyeye değişiyordur. İnşallah en sağlıklı, en kolay şekilde doğumlar yaparız.

ben yaptim cnm elimde diktim.ben biraz seviyorum boyle el isleriyle ugrasmayi
zaten iyi oluyo kafa dagitiyorum.:-)
bak cnm kaliplarla satiliyo ek azindan hazirindan ucuza gelir.
Ben de bugün aldım keçe, ay bulut ve yıldızlar yapacağım . Buluta da ismini yazacağım. Keçeleri fazla almadım A 4 boyutunda aldım bakalım nasıl olacak :)

ben yaptim cnm elimde diktim.ben biraz seviyorum boyle el isleriyle ugrasmayi
zaten iyi oluyo kafa dagitiyorum.:-)
bak cnm kaliplarla satiliyo ek azindan hazirindan ucuza gelir.
İzledim cnm balonların yapımını baya uğraştırıcı ama güzel oluyor sanırım keçe onlar öyle kalıp yapıp diktin sen de aslında ben de severim uğraşmayı ama olmayınca sinirim bozulup çabuk pes ediyorum gidip keçe satan yerleri bulmam lazım ona göre alıp yaparım belki peki balonların altına karton mu yaptın yoksa oda mı kese

Ben de bugün aldım keçe, ay bulut ve yıldızlar yapacağım . Buluta da ismini yazacağım. Keçeleri fazla almadım A 4 boyutunda aldım bakalım nasıl olacak :)
Ne kadara aldın cnm kalıp çıkarmak için başka birşey aldın mı benim anlamadığım kalıbını nasıl hazırlayıp dikiliyor

ben yeni takip etmeye başladım canım bilmiyorum. Genel anestezide de 1 gün kendine gelemiyorsun kalkıp bebekle ilgilenemiyorsun falan diyorlar. Benim spinal yapan arkadaşlarımın hiç birinde bel baş ağrısı olmadı. Bünyeden bünyeye değişiyordur. İnşallah en sağlıklı, en kolay şekilde doğumlar yaparız.

Ben genel olmuştum, görümcem spinal olmuştu daha çabuk ayaklanma konusunda aralarında pek fark yok bence. Ilk gun o da hemen ayaklanamadi. Malesef sezeryan doğumun cilvesi bu ameliyat sonuçta. Inşallah hepimiz çabuk ayaklanip atlatırız.

aynen ya hem biktim hamilelikten hrm bebegimi cok merak ediyorim bende cok sabirsizlaniyorum
zmninda gelsin de cnm napalik biz sabrederiz mecbur
Ayni benm gbisin vallah hic sorma bende merak ediyorum arkadsmn bebegni sevmekten iyice bebegmi bekler oldum ya :)

Ne kadara aldın cnm kalıp çıkarmak için başka birşey aldın mı benim anlamadığım kalıbını nasıl hazırlayıp dikiliyor
Canım bir tane A4 boyutunda keçe 1 TL mesela bulutu bir A4 e göre keseceğim, beyaz bir kağıda kalemle çizip kesip sonra keçenin üstüne koyup kalemle çizeceğim, sonra kesip dikiyorsun, sona doğru açıklık bırakıp elyaf i dolduruyorlar, en son da dikisi tamamlıyorlar. Bir iki video izledim YouTube dan çok basitti bence .
Keçenin fiyatı bu kadar uygunken çok basit kapı süslerinin 150 TL ye satılması resmen soygunculuk bence

İzledim cnm balonların yapımını baya uğraştırıcı ama güzel oluyor sanırım keçe onlar öyle kalıp yapıp diktin sen de aslında ben de severim uğraşmayı ama olmayınca sinirim bozulup çabuk pes ediyorum gidip keçe satan yerleri bulmam lazım ona göre alıp yaparım belki peki balonların altına karton mu yaptın yoksa oda mı kese
cnm ben sana you tubedan atiyim linkini

bu videodan izleyip yaptim.
renkli keceler aldim tuhafiyelerde kirtasiylerde satiliyo.altindaki de kalin kece.arkasina kurdela aldim.
beni en cok zorlayan silikon tabancayla yapistirmak oldu.bulutun arkadindaki kurdelalari once orantili yapistiramayinca cikartmak zorunda kaldim daha sonra tekrar yapistirdim ama elimi falan yaktim.
balonlari da hangi renk kece aldiysam o renk dikis ipligiyle diktim.
bulutun kalibini kucuk yapmisim aslinda biraz daha sisko yapsaydim tam olcakmis ben de altina yyine kucuk kalpler dikip kurdelayla sallandirmayi dusunuyorum uzunlu kisali
altina muhakkak kalin kece al cnm yoksa ice katlanir kotu durur.
sana kasnankla yap dememin nedeni ben ilk kez keceyle bisey yaptim ama dikis biliyorum o yuzden dikerken sıkılmadim sevdigim icin.ama sıkılirsan yapma hic derim uzun suruyo bayagi.ben vakit var diye yavas yavad yaptim.34.haftadasin aslinda kasnakla o attigim resimdeki gibi yapabilirsin.hatta ben yapistirma esnasinda keske kasnak alip ustune yapistirma yapsaydim hem risksiz hem de basit olurdu dedim ama ben sonradan gordum nette kasnak suslerini.
habi sabirli biriyim yaoarim dersen yap ama ben bile sevdigim halde yapistirirken sıkıldım ozellikle.silikon tabanca olayini sevmiyorum ben pek ondan sanirim.elimi yakiyorum silikonla yapistirirken.cunku mecbur hemen yapistirmak gerekiyo yoksa hemen aninda kuruyo silikon.
ama kasnak isi yapsaydim yamuk yapma derdim olmazdi

Banada arkadaşım sezeryana mecbur kalırsan spinal tercih et mutlaka dedi. Oda o şekilde doğurmuş. Bebeği o esnada görmek paha biçilemez diyor. Ama inşallah normal doğum olur yani ben öyle istiyorum

Nerde kilosu 75 tl canım çok para sakin verme. Ben yarim kilosunu 15 tl ye aldım. 42 tane kese yaptım. Kesenin yarısını elyaf yarısını lavanta ile doldurdum. Yetti lavanta.
Aktara sordum 75 deyince şok oldum. Nette 36 tl imiş oradan alayım bakalım. Yarım kilo bana da yeter o zaman. Keseler minik zaten.

Back
X