2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar kimyon verilir mi bebeğe acaba? Gaz için annem duymuş. Sıcak suyla karıştırıp o suyundan bir çay kaşığı veriyor, çok rhat etti ama bilemedim her gün kimyon ne yapar midesini?
kimyon çayı yapmıştım İbrahim saraçoğlunun tarifesine göre. Bir kupaya bir tatlı kaşığı toz kimyon vr şeker sonra tülbent den süzüyorsun bu çok önemli. YouTube dan izle istersen. o çaydan sadece bir çay kaşığı verebilirsin bebeğe diğerini ke din içebilirsin. Ben bir kere verdim sonra endişe ettim belki alerji yapar diye. ama çok faydasını gördüm

Kızlar biz geçen Cumartesi hastaneden çıktık hastanede olduğumuz günlerde bebeğim durmaksızın ağlardı hani ağrısı var derdim uyutmak için cebelleşirdim çıktık ağlama krızı devam ediyor sabah uyandığjnda göz kapağı şişmişti gündüz hiç uyumaz oldu sürekli ağlıyor sütüm azalmıştı diye mama almıştık onu yaptım verdim onu da içmedi şu idrar yolu enfeksiyonu nasıldı olanlar vardı sanki yada başka neden olabilir neden geçmedi ağlaması bu çocuğun delirecem
canım huy edinmiş ağlayan bebek senin ki de. başka doktora götürdün mü?

Belki senin çocukların kolay büyüyordur canım vAkit ayırabiliyorsundur görümcemin iki oğlu var ne bebekliklerine uykusuzluk hastalık gördü ne büyüdüklerinde öyle güzel çocuklar ki valla kızım şuan 2 aylık huysuz saatlerce sallarsan uyur geri kalanı kucakta yani belki emmesi uykusu düzenli bir bebek olsa dediğin gibi olur peşpeşe yap beraber büyüt benim oğlumda çok ilgi bekleyen bir bebekti en son durmadı duvara çivi takıp beşik kurduk zor büyütüyorum ben zaten çocuk gelişimi mezunuyum oğlumla çok güzel etkinlikler kitaplar aktiviteler yaptık ve sonucunu aldık sınıf birincisi oldu ilk okumayı yazmayı öğrenenlerin içinde oğluma küçük yaşta sorumluluk vermedim mesela kardeşine bak kardeşinle oyna gibi çocuk çocukluğunu yaşadı oğlumun arkadaşlarının anneleriyle biryere giderdik küçük çocuğu olanlar bizimle sinema piknik gibi aktivitelere katılamadı katılanlarda kardeşi durmuyor diye erken ayrıldı yanımızdan ağlata ağlata büyüğünü eve götürüyorlardı kardeşin durmuyor hadi eve diye çok üzücü bence

Çok da kolay büyüdükleri söylenemez 3u de evde iken ev tımarhaneye dönüyor bazen emin olabilirsin. Ama zaten birden fazla küçük çocuğu olan bunu göze almistir göze alınca da Allah güç kuvvet veriyor. Arada zorlanmalar olsa da bir yolu bulunuyor. Doğumlardan onceki-sonraki bir ay hariç hiçbir çocuğumu ihmal ettiğimi düşünmüyorum üstelik calisan bir insanım da. Tiyatro,sinema, gezi,piknik,beraber kitap okuma-etkinlik vs geri kaldigimiz bir konu olmadı acikcasi.ayrica Saatlerce oynamaya gerek yok çocuklarla, az ama kaliteli zaman da yeterli. Yeni bebek döneminde herkes bocalar tabii ki bir miktar, fakat ne kadar olumlu düşünürsek sonucu da o kadar olumlu olur. Çocuklarin da olumsuzluklar karsisindaki tavirlarimizi görmesi onların stresle baş etme becerilerini geliştirmesine destek olur.

benim kizimda uyyor cok özellikle meme emerken acaba bizde de mi var idrar yolu enfeksynu
Sadece uyuyor diye enfeksiyondan şüphelenme canım bebeklerin çoğu meme emerken uyuyo.Ama bizimki geçen ay enfeksiyon geçirdi bulantı ve kusması var bi de uykusu değişti çok uyuklamaya başladı o yüzden sen sadece uyuyo diye öyle düşünme yani

iki gündür
Sadece uyuyor diye enfeksiyondan şüphelenme canım bebeklerin çoğu meme emerken uyuyo.Ama bizimki geçen ay enfeksiyon geçirdi bulantı ve kusması var bi de uykusu değişti çok uyuklamaya başladı o yüzden sen sadece uyuyo diye öyle düşünme yani
iki gündür beslenme sonrası kusması başladı kusma idrar yolu enf belirtisi olabilir deyince burdan arkadslar acaba uykuda yapiyormu dedim

Hummey Hummey naptın canım kontrol nasıl geçti

Gittim şükür sıkıntı çıkmadı ilaç da vermedi ilaca alıştırma dedi bu seferde kendiliginden yapamaz dedi masaj yap karnına dedi bacaklarına yaptırmaya çalışma kendi yapsın 10 güne kadar normal dedi. Kalça çıkıklıgı bakıldı onda da problem çıkmadı

Ya sorma ayni dertten bende muzdaribim çok korkuyorum araba kullanmaktan o yüzden ehliyet dahi almadim eşim hep soylüyo al ehliyetini lazim olur diye cocuk olunca anladim degerini Allah korusun acil bisey olsa esim evde olmasa diye dusunuyorum
Ya acil bişey olsayı düşünmüyorum en kötü ihtimal hiç bişey yapamadın atla taksiye. Hatta acil bişey olsa çocukla mı ilgilencem araba mı sürcem. Araba kullanmayı bilsem bile belki taksiyi tercih ederdim. Ama mesela anneme gitçem gidemiyorum çocuk yollarda hasta olursa diye. Araban olsa atla git

Bizim pek gaz sıkıntımız yokta bagırsak düzenleme etkisi varmış kakası için aldık eczaneden de bitti şimdi
Canım bir muddet sonra gaz yada kakasi için hangi ilaç vs kullanırsanız kullanın alışıyor ve etkisiz hale geliyor dedi doktorum. Tabi sizin babirsak sorunu icin birsey diyemrm. Cok cok gecmis olsun. I sllh duzene girer iyi olur kuzucugun

Ya acil bişey olsayı düşünmüyorum en kötü ihtimal hiç bişey yapamadın atla taksiye. Hatta acil bişey olsa çocukla mı ilgilencem araba mı sürcem. Araba kullanmayı bilsem bile belki taksiyi tercih ederdim. Ama mesela anneme gitçem gidemiyorum çocuk yollarda hasta olursa diye. Araban olsa atla git
Ergonomik kangurular da iyi oluyor o konuda. Ben boba kullaniyorum bebeğim bırak usumeyi bazen ensesi falan terliyor. Kumasi kanvas olduğu için soğuk karşısında baya koruyucu oluyor. Ben bir de geniş bir hirkam var onu giyiyorum düğmeleri kangurunun önünde kapatiyorum sanırsın bebek kanguruda degil karnımda.

Çok korkuyorum biri aniden önüme kırarsa sağda park halindeki araç aniden kapısını açarsa önüme kedi köpek fırlarsa... çok paniğim ve reflekslerim hiç iyi değil
Canım ben de öyleydim ve bir kez de eşim kullanırken küçük bı kaza yaşadık, her arabaya binince kaza yapacağız diye gerilir, ayaklarımı sıkardım. Sonra dua ettim vallahi kaç kez. Tabi korkuyla başladım ama sonunda öğrendim ama otomatik vites öğrenebildim. Otomatik vites ile trafiğe daha çok hakim oluyorum. Bir de eşim öğretirken ilk başta çok kızdı kavga ettik. Sonra o arkadaşının eşine öğretme olayını dinleyince demek ki kadınlar böyle falan demis daha sakin anlattı ve öğrendim. Hem de Bursa trafiğinde.
Kendine güven yaparsın hiç pes etme.

Back
X