Canım yanlış anlama ama sanki iyi olmamak için özel çaba harciyormussun gibi geliyor. Neden bu kadar karamsarsin. Profiline yazdığın mesajlar, profil resimlerin vs. Sürekli kendindeki olumsuz duyguları pekiştiriyorsun. Biraz kendine de rol yapmak iyi gelecektir bence. Bazen zoraki gulumseyince bile bı sure sonra mutlu gibi hissedebiliyor insan kendini.
Ben de çocuk sahibi olmayı hiç düşünmeyen bı insandim. Daha kucağıma bir bebeği alıp sevmisligim bile yoktu kızıma kadar. Sırf acaba yaşlanınca pişman olur muyum diye bı korku geldi ve ilk denemede hamile kaldım. Olmasa bi daha da denemezdik. Muhtemelen kendimi biraz koyversem ben de seninle aynı duyguları yaşamaya başlayacağım. Ama hiç odaklanmamaya çalışıyorum aklıma olumsuz hisler geldiginde. Öyle yavrum evladim,kokusu her şeye bedel kafalarına da giremedim tam anlamıyla. Annelik bana göre bir şey değil biliyorum ama içinde bana da keyif verecek bı şeyler bulabiliyorum. Ne bileyim tuvalet iletişimi blw yıkanabilir bez filan araştırıp kendimi meşgul ediyorum. Parmak kuklalar, kitaplar filan aldım Montessori odası yaptım onlarla eğlendirmeye çalışıyorum kızımı da kendimi de. Yani bı şekilde keyif alacağım alanlara yönelip o karanlik tarafa gecmemeye çalışıyorum. Kısıtlanma hissi diyorsan bir çok şey hayatımızı kısıtlıyor zaten. İlk çalışmaya başladığımda, ilk evlendigimde de benzer kisitlanma hissi gelmişti bana. Bundan sonra mecbur her gün işe gidicem, mecburen her sabah aynı adamı görücem diye. Bu uyum sağlayıp mutlu olunamayacak bir şey değil. Biz insanlar her şarta adapte olup mutlu olabilen güçlü canlılarız. Bi araştırmada okumuştum herkesin bir mutluluk eşiği var ve olumlu olumsuz ne yaşarsak yaşayalım bir süre sonra yine aynı eşiğe gelip aynı oranda mutlu olarak devam ediyoruz hayatımıza. Yani akışına bırakan sağlıklı bir insan mutlaka bir süre sonra yine eskisi gibi mutlu hissedecektir kendini. Diger konunu da okudum oradaki olumsuz yorumları ciddiye bile alma. Onlar mutsuz olmayı tercih edip bundan beslenen insanlar. Öyle olmasa sırf seni de aşaga çekmek için bu kadar cabalamazlar. Sen onlar gibi değilsin. Sorumluluk sahibisin, ihmalkar değilsin. Bu kadar çok emek verdiğin bı şeyin sonunda illaki mutlu olacaksın.