2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızı olan anneler özel bölgenin aralarını her gün siliyormusunuz doktor bişey dedimi hiç sormak aklıma gelmedi ben çok silmek oranın doğal dengesini ph nı bozuyor diye duydum enfeksiyon riski artıyormuş doğrumu bildiğim bilmiyorum

Ne yaptın Minik bebis Minik bebis kaka durumu nasıl. Mama veriyormusun. Eger veriyorsan hipp diye bir mama varmış kaka durumu için

B berabetul anne sütünde beyazlık oluyor mu bilmiyorum canm. Ben mama da verdiğim için ayırt edemiyorum. Beyazlık oluyorsa ve pamukçuk olma durumu varsa verilebilir su bilemedim.

Dün chicco ohlala’mız geldi. Babaannemizin evinde denedik bile:) çok beğendik. Tam yatıyor ve aşırı hafif. 3,800 gram. Tek elle açılıp kapanabiliyor ve tek elle rahatlıkla taşınabiliyor. Doğumdan itibaren kullanılabiliyormuş. Kızım da çok sevdi :) hafif birşey düşünenlere tavsiyemdir. Ama mutlaka fiyat karşılaştırması yapın. İnternette fiyatlar arasında uçurum var. Ben 799’a aldım çoğu yerde 1049 falandı.
güle güle kullansın serra ❤️ pek de neşeli görünüyor o da beğenmiş belli ki😍

Kızlar kanguru almalı mıyım sizce? Bebek arabası bakıyorum eşim kanguru da al dedi. Babymol markalı kanguru gördüm çok uygun fiyata. Zaten bir iki ay kullanırım heralde kanguruyu. Baby 3 buçuk aylık
Canım biz aldık çok memnun kaldık araba kullanamıyoruz şuan büyük oğlundan kalmıştı araba keşke ondada kanguru kullansaydik dedik

ruhum_mavi ruhum_mavi yıldız bak oioi de emzik çıkmıyor diğer markalara bakabilirsin onlarda emziği çıkıyor fisher price var birde philips'in var ama türkiyede var mı bilmiyorum aliexpress den bakabilirsin

B berabetul Sen nerede yaşıyorsun? Orada sadece saf sudan olan islak mendillerden yok mu cidden. Sleepy nin yenidogan islak mendilini kullaniyorum ben. Baby me den daha doğal geldi bana. N11 den toplu alıyorum çok uyguna geliyor. Çiş durumunda su pamuk kullaniyorum.

Kızı olan anneler özel bölgenin aralarını her gün siliyormusunuz doktor bişey dedimi hiç sormak aklıma gelmedi ben çok silmek oranın doğal dengesini ph nı bozuyor diye duydum enfeksiyon riski artıyormuş doğrumu bildiğim bilmiyorum
Canım biz kendimizi her tuvaletten sonra yıkıyoruz arada öyle beyazlıklar birikmiyor ki. Ne onlar kaka kalıntısı mi bilemiyorum icim rahat etmiyor benim öyle bırakınca da. Sonuçta arka taraftan oraya da kayabilir tepinirken. Islak mendil kullanmıyorum ben zaten çok hirpalamadan suyla yıkıyorum ben aralarını açtırarak.

arkadaşlar bebeğinize bir iki çay kaşığı su veriyor musunuz?
Bende mama veriyorum ama doktor bana su ver demedi vermedim hiç. Yarın kontrolde sorucam yazarım buraya.
Dildildil Dildildil canım sana uyku arkadaşıyla ilgili birkaç şey sormak istiyorum? alacağım sanırım ben de. Markası oioi mi? emzik oyuncağa bitişik mi çıkabiliyor mu? emziğin tek bir numarası mı var büyüklüğü nasıl? avent soothieye benziyor dediğine göre damaklı değil heralde dimi?
Canım yapışık emzikle oyuncak çıkmıyorlar birbirinden. Damaklı değil smoothie ile tamamem aynı tuttu direk çünkü farklı olsa tutmuyor. Kutusunu atmıştım çöpten alıp sana resim çektim😉

Eklentiler

• 20190314_115620.webp
    20190314_115620.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 42
  • 20190314_115635.webp
    20190314_115635.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 39
  • 20190314_115645.webp
    20190314_115645.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 46
Kızlar bizde hergün 3 5 kez kaka yapardık ama simdi günde 1 i zor yapıyor ıkınıyor ama yapamıyor kimi zaman 2 gune bile cıkıyo . Kakanın rengide epey koyulaştı sadece anne sütü alıyo neden böyle acaba

Dün chicco ohlala’mız geldi. Babaannemizin evinde denedik bile:) çok beğendik. Tam yatıyor ve aşırı hafif. 3,800 gram. Tek elle açılıp kapanabiliyor ve tek elle rahatlıkla taşınabiliyor. Doğumdan itibaren kullanılabiliyormuş. Kızım da çok sevdi :) hafif birşey düşünenlere tavsiyemdir. Ama mutlaka fiyat karşılaştırması yapın. İnternette fiyatlar arasında uçurum var. Ben 799’a aldım çoğu yerde 1049 falandı.
oyy maşallah sana boncuk boncuk bakiyor😊😍

ruhum_mavi ruhum_mavi yıldız bak oioi de emzik çıkmıyor diğer markalara bakabilirsin onlarda emziği çıkıyor fisher price var birde philips'in var ama türkiyede var mı bilmiyorum aliexpress den bakabilirsin
bunlar kiraz uçlumu canim ya benim ilk kizim bitek chicco emzik tutmustu bunada oyle aldum ilk baslarda tutmadi avent in kocaman emzigi varya onu aldim hep dusuruyodu simdi chicco yu tutuyor ama onun aralarina cok kir birikiyo yaaa aventi tutdun istoyorum o butun ya kir tutmuyor ama kizimin agzindan dusuyo emmek istedikce emzik olunca uykuya tek dalabiliyor cok istiyorum tutsun

B berabetul Sen nerede yaşıyorsun? Orada sadece saf sudan olan islak mendillerden yok mu cidden. Sleepy nin yenidogan islak mendilini kullaniyorum ben. Baby me den daha doğal geldi bana. N11 den toplu alıyorum çok uyguna geliyor. Çiş durumunda su pamuk kullaniyorum.
almanyada canım var tabiki hipp var berbat naylonlu bisey bez olarak liliydo kullaniyorum onun var mendili aldim evet kumasi biraz kalin ama pamuk gibi oda pisik yapti bide baya pahali ya 60 tanesi 3 euro

Bende mama veriyorum ama doktor bana su ver demedi vermedim hiç. Yarın kontrolde sorucam yazarım buraya.

Canım yapışık emzikle oyuncak çıkmıyorlar birbirinden. Damaklı değil smoothie ile tamamem aynı tuttu direk çünkü farklı olsa tutmuyor. Kutusunu atmıştım çöpten alıp sana resim çektim😉
tamam canım 😘

canm teşekkür ederim. çok aklıma yattı bu. çünkü ben soothieyi verdiğimde arkasına destek gibi birşey koyarsam güzlce tutuyor. Ama bir süre sonra o desteği itiyor eliyle. Sabit olursa itemez enazından.
canm arkasına sabit olsun istemiştim. bunlara da bakayım teşekkür ederim.

Ya çok beğendim güle güle kullansın fıstığım

Kızlar bizde hergün 3 5 kez kaka yapardık ama simdi günde 1 i zor yapıyor ıkınıyor ama yapamıyor kimi zaman 2 gune bile cıkıyo . Kakanın rengide epey koyulaştı sadece anne sütü alıyo neden böyle acaba
bizde hergün 3 5 kes yaparkene bu sefer 3 4 gündür yapmıyoruz 😕 ne yapacağımı bilmiyorum

Canım yanlış anlama ama sanki iyi olmamak için özel çaba harciyormussun gibi geliyor. Neden bu kadar karamsarsin. Profiline yazdığın mesajlar, profil resimlerin vs. Sürekli kendindeki olumsuz duyguları pekiştiriyorsun. Biraz kendine de rol yapmak iyi gelecektir bence. Bazen zoraki gulumseyince bile bı sure sonra mutlu gibi hissedebiliyor insan kendini.

Ben de çocuk sahibi olmayı hiç düşünmeyen bı insandim. Daha kucağıma bir bebeği alıp sevmisligim bile yoktu kızıma kadar. Sırf acaba yaşlanınca pişman olur muyum diye bı korku geldi ve ilk denemede hamile kaldım. Olmasa bi daha da denemezdik. Muhtemelen kendimi biraz koyversem ben de seninle aynı duyguları yaşamaya başlayacağım. Ama hiç odaklanmamaya çalışıyorum aklıma olumsuz hisler geldiginde. Öyle yavrum evladim,kokusu her şeye bedel kafalarına da giremedim tam anlamıyla. Annelik bana göre bir şey değil biliyorum ama içinde bana da keyif verecek bı şeyler bulabiliyorum. Ne bileyim tuvalet iletişimi blw yıkanabilir bez filan araştırıp kendimi meşgul ediyorum. Parmak kuklalar, kitaplar filan aldım Montessori odası yaptım onlarla eğlendirmeye çalışıyorum kızımı da kendimi de. Yani bı şekilde keyif alacağım alanlara yönelip o karanlik tarafa gecmemeye çalışıyorum. Kısıtlanma hissi diyorsan bir çok şey hayatımızı kısıtlıyor zaten. İlk çalışmaya başladığımda, ilk evlendigimde de benzer kisitlanma hissi gelmişti bana. Bundan sonra mecbur her gün işe gidicem, mecburen her sabah aynı adamı görücem diye. Bu uyum sağlayıp mutlu olunamayacak bir şey değil. Biz insanlar her şarta adapte olup mutlu olabilen güçlü canlılarız. Bi araştırmada okumuştum herkesin bir mutluluk eşiği var ve olumlu olumsuz ne yaşarsak yaşayalım bir süre sonra yine aynı eşiğe gelip aynı oranda mutlu olarak devam ediyoruz hayatımıza. Yani akışına bırakan sağlıklı bir insan mutlaka bir süre sonra yine eskisi gibi mutlu hissedecektir kendini. Diger konunu da okudum oradaki olumsuz yorumları ciddiye bile alma. Onlar mutsuz olmayı tercih edip bundan beslenen insanlar. Öyle olmasa sırf seni de aşaga çekmek için bu kadar cabalamazlar. Sen onlar gibi değilsin. Sorumluluk sahibisin, ihmalkar değilsin. Bu kadar çok emek verdiğin bı şeyin sonunda illaki mutlu olacaksın.
Evet canım biraz depresif ve inatçı bir yapım var sanırım. Olduğu kdarla da yetinemiyorum, bebekle dağ taş geziyoruz çok da uslu henüz yormadı beni ama ben zevk almak yerine çoğu zaman "eskiden ne güzel elimi kolumu sallayarak gezerdim, istediğim saatte eve giderdim" diye düşünüyorum. Biraz daha iyi gibiyim ama 3 ayda bunca desteğe rağmen daha iyi olmayı umuyordum.
Sanırım şu kafada bitirmek olayını yapmam lazım, artık hayatım bu, bunu kabullenip nasıl adapte oluruma geçmem lazım ama mutsuz hissettiğim için bebek bakımı hariç hiç bir şey yapamıyorum. Böyle bir kısır döngü işte...

Back
X