- 7 Nisan 2017
- 2.554
- 1.798
- 53
- 34
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #1.061
26 kilo almıştım 6-7 kilo civarı hala duruyor.göbegimde 4 aylık vardır herhqldekızlar göbekler ne durumda?
benim pek fazla kilom kalmadı sayılır ama göbek gitmiyor. gerçi gitsin diye uğraşmaya da başlamadım ama ne zaman normale döner ya da döner mi merak ediyorum
Hadi inşallah devam etsinler canım, süt gelmese huysuzlanırlar aynen gelmesede vücut süt üretir sıkınca memeni anlarsın zatenHanimlar bebeklerim 1 aylik.suana kadar memeyi tam ememiyolardi küvezde biberonada alismislar sinirlenip agliyolardi.sagdigimda ikisine yetecek süt cikmadigi icin surekli mama vermek zorunda kaliyordum,2saatte bir acikip uyaniyolardi. Birkac gundur memeyi tutmaya basladilar bu gece mama vermeden denemeye karar verdim.yaklasik 8saattir mamasiz emzirdim yatirdim. Aranmadan uyudular 1saat guzel uykudan sonra uyandilar yani her saat basi emzirdim. Bukadar cabuk uyanmalari doymadiklati anlamina gelirmi,surekli emzirdigim icin goguslerim hep yumusakti ama her saat basi birakmadan 12-14dk falan araliksiz emdiler,süt geldimi bilmiyorumdoymasalar huysuzlanirlarmiydi,bunu nasil anlamaliyim
4er damla damlatıyorum canım dr umuz öyle dediCanım bende sidefer damla aldım ama kaç damla kullanıyorsun sen eczacı 10 damla dedi ama 10 damla 4 yaş üstü içinmiş
Biz devit3 kullaniyoruz demir icin üçer damla farki var mi ki acaba4er damla damlatıyorum canım dr umuz öyle dedi
26 kilo almıştım 6-7 kilo civarı hala duruyor.göbegimde 4 aylık vardır herhqlde
Fayda gordugunde gunde kac kez iciyodun canim
Canım onlar hareketlrnince veririz herhalde birde yapı mesele sanırım bazıları doğum yaptığı ay veriyor hepsiniben nıye bu kıloları veremedımıkısını bırden emzırdıgım halde. bıde emzır verırsın dıyolardı cokmu yıyorum acaba
Eşin geldi mi?Taşınıyor musunuz canım?kızlar özelliklePembeHelvam lütfen içimi rahatlatın ya bebeklerle ucaga bınıcem cok korkuyorum hıc tecrubem yok uzun yolculuga gıttık ama arabayla gıtmıstık ucaktan tırsıyorum varmı yolculuk yapan ? veya yapacak olan
26 kilo almıştım 6-7 kilo civarı hala duruyor.göbegimde 4 aylık vardır herhqlde
Canım onlar hareketlrnince veririz herhalde birde yapı mesele sanırım bazıları doğum yaptığı ay veriyor hepsini
Eşin geldi mi?Taşınıyor musunuz canım?
Biz de üç kere gittik ağustos da tekrar gideceğiz gerçekten çok zor takip ediyorlar tamamen geliştiğinde inş gerek kalmayacakMerhaba arkadaslar rop muayenesi yaptirdik bugün cok zormus bebislerin gozleri kıpkırmızi oldu cok şükür sorun cikmadi ama doktor iki kere daha yapacagiz dedi. Yaptıran var mi, kac kere yaptirdiniz?
Benim de oğlan asiri gazli. Süt alerjisi diyeti yapıyorum. Alerji mamasi kullaniyirum. Ama surekli yanında olmami hatta kucak istiyor.surekli ağlıyor.o çok yoruyor. 44 günlük oldular benim depreyond katlanarak artıyor.Canım ben o dönemde iyice açıktırıyordum erken kalkan olunca yada digeri uyanınca ikisine bir veriyordum daha düzenli oluyordu.mecburen uyum sağlamak zorunda kalıyordu.şimdi biri uyusa biri uyumuyor.kızım pek uykuyu sevmiyor sanırım nerdeyse gün içinde 1 kere 2 saatlik uykuya düşürdü.aslında o beni zorlamıyor asıl oğlum uyanıkken devamlı yanu başında olacagım
kızlar özelliklePembeHelvam lütfen içimi rahatlatın ya bebeklerle ucaga bınıcem cok korkuyorum hıc tecrubem yok uzun yolculuga gıttık ama arabayla gıtmıstık ucaktan tırsıyorum varmı yolculuk yapan ? veya yapacak olan
Ben ikisini emzirince yanış pozisyonda mi yutuyoruu napiyirum tam alamiyorlar memeyi herhalde çok yara oluyor memelerim. Sende boylebir sikintioldu mu?aynı anda emzırmenın müthiş derecede sütünü arttırdıgını göreceksın kesınlıkle aynı anda emzır eger kucuklerse. benımkıler 5 aylık eskısı gibi aynı anda olmuyor tabıkı.ama bazen esımle kan ter ıcınde kala kala ıkısını tutturuyoruz. cunku süt artımını cok etkılıyor. mesela 3 aya kadar gece muhakkak emzırılmelı ama 4. aydan sonra gece emzırmesıne gerek yok dıyo bazı doktorlar. ama ben suan bıle gece emzırıyorum hanı meme nekadar boşalırsa okadar süt üretımı olur dıye. eger sutun az gelıyosa bence gece mama ver gunduz emzırmeyle ugraş.
kızlar özelliklePembeHelvam lütfen içimi rahatlatın ya bebeklerle ucaga bınıcem cok korkuyorum hıc tecrubem yok uzun yolculuga gıttık ama arabayla gıtmıstık ucaktan tırsıyorum varmı yolculuk yapan ? veya yapacak olan
Sanki ben yazmismy. Ben de hala adapte olamadim. Uyku ve kusma gaz sorunu beni çok yoruyir. Oğlunmma vakit kalmıyor.Merhaba kızlar..
@limonlutarcinlikek benim ikizler 46 günlük. kayınvalidem şehir dışından geldi.yatılı bizde ama çoknyardımını gördüm. Evde başkasının uzun süreli kalması beni rahatsız eder ama çocuklar için takmadım.
Neredeyse 3 aylık olana kadar birileri var. Sonrasında umarım düzene gireriz. Ben de hamileyle hep senin sorduğum sorulara cevap arayıp durdum. Herkes 'bi şekilde ' büyüyecek deyince üzerlerine atlamamak için zor tutuyordum kendimi. Bi de benim ikizlerim olacağına adepte olmam uzun zaman aldı. Hâlâ da üç çocuğum olduğu psikolojisi beni bozuyor.bir çocuk için gücüm vardı ama iki çocuğa yetebileceğimi sanmıyordum. Ama herkesin dediği gibi bi şekilde oluyormuş.
M morincii canım arkadaşların dediği gibi ikisini aynı anda emzirirsen vücut iki bebek olduğunu anlayıp daha çok süt üretirmiş. Ben şimdiye kadar aynı anda çok emzirdim ama şimdi birbirlerini çok etkiliyorlar. İlk ay mama vermedim ama şimdi günde bi sefer 60 cc civarında veriyorum.
Kızlar benim sorunum uykuyla. Uyutuyoruz koyuyoruz yataklarına 3-5 dakika sonra uykularını almış bi şekilde kalkıyorlar.hadi baştan..sinir bozucu bunun gibi belki on değer tekrarlanıyor haliyle yoruluyoruz.
Düzeni nasıl sağlayacağım bilemedim. Büyük oğluma zaman kalmıyor. Çünkü ikizler 12 den önce yatmıyor.3 aylık olunca olur diyorlar doğrumu
Canım ben uçak yolculuğu çok yaptım bebişlerden önce. Korkmana gerek yok . Tadını çıkar :)))
Ben ikisini emzirince yanış pozisyonda mi yutuyoruu napiyirum tam alamiyorlar memeyi herhalde çok yara oluyor memelerim. Sende boylebir sikintioldu mu?
En önemli nokta
Kalkista ve iniste emzirmen veya biberon vermen! Yutkunmalari gerekiyo kulaklar tikanmaskn diye.. bide ucak ici cok serin oluyo uzun kollu biseyler al yanina canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?