2018 Ekim Anneleri

E exelanss sabah kahvaltisini niye islatiyorsun ki? Buyuduler artik. Ben zeytini yumurtayi domatesi minicik kesip veriyorum agzina. Bazen onune koyuyorum. Bi de meyveli yulafli cevizli falan bir karisim yapiyoruz. Onu da kasikla yiyor. Biz yediriyoruz tabi kasikla.

Ben karisim vermiyorum artik onune peynir zeytin domates yumurta fln koyuyorum ne yerse oluyo karnini doyurdugunu düşünmüyorum ama bu gün doyurur elbet

Geccem bende artik o sekle bi kahvaltiyi guzel yiyor oteki turlu bu karisimla yedigi miktarda peynir yemiyor mesela yada pekmezini falan

Evet omletine, meyvesine vs koyuyorum cig findik, cig badem ve ceviz. Gecen gun fincan kek yaptim ona da koydum:)
Bugün elmaları yıkayıp başlıyorum o zaman bir gece bekletmek gerekiyormuş yıkadıktan sonra yarında doğrarım inşallah :)
Ben de bu aksam elmalari yikayacagim:) yarin aksam da bir sey cikmazsa yaparim yoksa cumartesine artik. Sadece elma kabugundan bile yapan varmis. Sen bulgur ve nohut atacak misin?

Ben karisim vermiyorum artik onune peynir zeytin domates yumurta fln koyuyorum ne yerse oluyo karnini doyurdugunu düşünmüyorum ama bu gün doyurur elbet
Nilsibel Ben de denedim birkaç kez önüne koymayı, tabakla koyarsam iki eliyle kaldırıp silkeliyor tabağı. Önüne düşenleri alıp mıncıklıyor, sağa sola atıyor.. Kaşıkla her verdiğimi itiyor diliyle. Benden yemezse kendi yesin diye mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum, hepsini atıyor yere.

Abisi okula gitti, kızım yemeyi komple bıraktı. Mama sandalyesine tepkili resmen. Bir de ilk günler oğlumu ben götürüp getirdim, o sırada babaanneyle kaldı kızım. Babaanne TV karşısına (tek kişilik karyolanın üstüne) oturtuyor, yastıklarla çevreliyor çocuğu, kendi de(130 kg civarı) oturuyor yanına kıpırdamasın diye. O vaziyette hipnotize edilmiş gibi duruyor çocuk. Gözünü ayırmadan izliyor öylece (evde öyle değil, TV açık olsa da çabuk sıkılıyor, oyuncaklara dalıyor, geziniyor).. Baktım öyle dururken ağzına bir şeyler veriyor, yiyor benimki de..

Dün ben de mama sandalyesini salona götürdüm TV karşısına, yarım kase tarhana içine peynir ve ekmek doğradım. Günlerdir yediği ilk ek gıda diyebilirim TV'ye bakarken açtı ağzını, karnı doyana kadar reddetmedi. Hiç istemiyorum öyle TV, tablet karşısında yemesini ama 3 gündür yemeyince deniyim dedim, yiyor plojovic gördüğün üzere babaanne bunu da yoldan çıkardı

Son düzenleme:
Evet omletine, meyvesine vs koyuyorum cig findik, cig badem ve ceviz. Gecen gun fincan kek yaptim ona da koydum:)
Meyve, çekilmiş çiğ badem ve yoğurdu karıştırdım verdim ama badem biraz diri kalmış, 3-4 kaşık anca yiyor, sonra itiyor kaşığı.. Fincan kek tarifini yazabilir misin belki oğlum da yer

Benim pzt gunlerim onumuzdeki haftadan itibaren bos. Evdekilere bos oldugunu soylemeyip her pzt iki saat gezip gelcem.
Yanlış anlamayin ama niye saklayacaksiniz ki, sonuçta dinlenmek annenin de hakki.
Ne bileyim, ben pazartesileri 2 saat free takilacam deseniz.. Mesela biz esimle nobetlese bakiyoruz bazi h sonlari. 2 saat bakarsan arkadasimla dolasacagim diyorum. Ben eve giriyorum esim cikiyo, arada ailece arada bireysel takılıyoruz..

Meyve, çekilmiş çiğ badem ve yoğurdu karıştırdım verdim ama badem biraz diri kalmış, 3-4 kaşık anca yiyor, sonra itiyor kaşığı.. Fincan kek tarifini yazabilir misin belki oğlum da yer
Ben badem ve findigi reendeliyorum, rondodan cekince pek istedigim gibi olmuyor:) cevizi rondodan cekiyorum ama.
Tariflerin ekran goruntusunu atiyorum. Ben karabugday unlu olani yaptim ama kinoa unum yoktu onun yerine de yulaf ve nohut unu karisimi koydum. Ve ekstradan cektigim cevizleri de koydum. Bence tadi cok guzel oldu:) bide boyle yumus yumus tam bebek keki:)

Eklentiler

• EC28C46A-23A6-494D-B226-67BBD16C887F.webp
    67,8 KB · Görüntüleme: 34
  • C3568487-E7D2-4C54-8A65-FBA427DDF2C4.webp
    62,8 KB · Görüntüleme: 29
Teşekkür ederim canım, leziz görünüyorlar. Elimde yulaf ezmesi var, keşke onları da çektirseydim aktara. Robottan geçirsem olur ama dimi? Karabuğday unu da alsam iyi olacak.. Yumuş yumuş olmasını sağlayan ne acaba :) ben normal keki yapıyorum fincanda, öyle aman aman yumuşak olmuyor da

Ay elmaları yıkarken deprem oldu kızımı nasıl kaptığımı bilemedim her şey kaldı öylece

Yatış saatınıde etkiler normalde olmayan bişyse :)
Buarada ayak altı limonla ovma soguk algınlığında gecerli. Atesıde etkiliyor ama limonlu corap daha etkili ondan sanki

Vvucut bunu kendide atlatabilir canım donanımlı :)
Beslenmesinde hastayken yemiyor diye ekstra bari şunu yesin diye boşuna bily verme sadece

Bugün elmaları yıkayıp başlıyorum o zaman bir gece bekletmek gerekiyormuş yıkadıktan sonra yarında doğrarım inşallah :)
İlaçsız oldugundan eminsen suda bekletme.
Olabilir diyorsan suda beklet.

Son düzenleme:

İstemiyorsan devam etmemelisin
Babanneyi sertçe uyarıp gerekmiyorsa bırakmayacaksın.
Mama sandalyesini istemiyorsa kucuk sofra al yere canım inan çok seviyorlar. Bizim masa tam aşagıya inip sofra gibide oluyor akşam yemeklerini öyle yiyoruz. Esne yaniii
Bişeyi illa yapacak gibi düşünme
Ekine aldıklarını bırak oynasın mıncıklasın agızna götürdüğünü götürsün isterse parmaklarını yalasın sadece
Böyle öğrenecek uzun vadede ama olsun

Aynıymış ya :)
Ekmek gibi sarımsaklı, sebzelisinide yapıyorum soldakinin kakao yerine pancar tozu kullanıyorum Sezen rengine vuruluyor :)

Geçmiş olsun kızlar. Bende çok hissettim. Sakarya'da olmama rağmen.Sezen bahcedeydi bide oldu geçiyor sandım durmadı, merdivenlerde olabilir diye küçüğü kapıp koştum.
Biz arada hep kim çocukların hangisini alacak, canta, ışık vs konuşuyorduk. Planları tazelemek lazım.
Eşim işte olursa ulaşamazsak bizi nerde bulacağını fln belirliyoruz.
Allah beterinden korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…