Benimki de onceden yemiyordu onune koyunca. Hep atiyordu. Bir haftadir onunden alip agzina koyuyor.Nilsibel Ben de denedim birkaç kez önüne koymayı, tabakla koyarsam iki eliyle kaldırıp silkeliyor tabağı. Önüne düşenleri alıp mıncıklıyor, sağa sola atıyor.. Kaşıkla her verdiğimi itiyor diliyle. Benden yemezse kendi yesin diye mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum, hepsini atıyor yere.
Abisi okula gitti, kızım yemeyi komple bıraktı. Mama sandalyesine tepkili resmen. Bir de ilk günler oğlumu ben götürüp getirdim, o sırada babaanneyle kaldı kızım. Babaanne TV karşısına (tek kişilik karyolanın üstüne) oturtuyor, yastıklarla çevreliyor çocuğu, kendi de(130 kg civarı) oturuyor yanına kıpırdamasın diye. O vaziyette hipnotize edilmiş gibi duruyor çocuk. Gözünü ayırmadan izliyor öylece (evde öyle değil, TV açık olsa da çabuk sıkılıyor, oyuncaklara dalıyor, geziniyor).. Baktım öyle dururken ağzına bir şeyler veriyor, yiyor benimki de..
Dün ben de mama sandalyesini salona götürdüm TV karşısına, yarım kase tarhana içine peynir ve ekmek doğradım. Günlerdir yediği ilk ek gıda diyebilirimTV'ye bakarken açtı ağzını, karnı doyana kadar reddetmedi. Hiç istemiyorum öyle TV, tablet karşısında yemesini ama 3 gündür yemeyince deniyim dedim, yiyor plojovic gördüğün üzere babaanne bunu da yoldan çıkardı
Kv surekli onu gezdirmemi istiyor. Ama goturdugum yerleri begenmiyor. Soylemesem daha mutlu olacagim.Yanlış anlamayin ama niye saklayacaksiniz ki, sonuçta dinlenmek annenin de hakki.
Ne bileyim, ben pazartesileri 2 saat free takilacam deseniz.. Mesela biz esimle nobetlese bakiyoruz bazi h sonlari. 2 saat bakarsan arkadasimla dolasacagim diyorum. Ben eve giriyorum esim cikiyo, arada ailece arada bireysel takılıyoruz..
Benim Umraniye'de hafif basim döndu. Cocuklara deprem mi oluyor dedim. Benimle ilgilenmediler bile. Bi daha deprem olursa herkesi alip okul bahcesine giderim sanirim.
Kek-borek isini pek bilmem hayatimda ilk kez fincanda kek yaptim, buharda pisiyir diye yumus oldugunu dusunmustum ben. Cevizi uzun sure robotta cekiyorum, hafif yaglaniyor hatta. Gayet yenecek kicamda oluyor. Digerleri dedigim gibi rende. Badem-findik cevize gore daha sert cunku. Ben haftalik yapiyorum. Cok pratik oluyor.Teşekkür ederim canım, leziz görünüyorlar. Elimde yulaf ezmesi var, keşke onları da çektirseydim aktara. Robottan geçirsem olur ama dimi? Karabuğday unu da alsam iyi olacak.. Yumuş yumuş olmasını sağlayan ne acaba :) ben normal keki yapıyorum fincanda, öyle aman aman yumuşak olmuyor da
Suda bekletme degil galiba B Bir mucize nin bahsettigi okudugum kadariyla mumkunse elmalari yikamadan kullanin diyorlar, her ne kadar elmalardan emin olsak da toz toprak yikamadan ic rahat etmiyor iste:) ama yikaninca kabugundaki flora bozuluyormus. Onun icin yikadiktan sonra 1 gece bekletmek gerekmis tekrardan dogal florasina kavusmasi icin:) iki gundur elma sirkesi yapimi okuyorumİlaçsız oldugundan eminsen suda bekletme.
Olabilir diyorsan suda beklet.
Bu da cok mantikli, bir dahakina sebzelisini deneyeyim. Sebze cesnisi falan koyulabilir icine. Pancar tozunu ilk kez duydum denenebilir.Aynıymış ya :)
Ekmek gibi sarımsaklı, sebzelisinide yapıyorum soldakinin kakao yerine pancar tozu kullanıyorum Sezen rengine vuruluyor :)
Aslında değişiyor akşam yatma saati. İlk uyandığında evet erken yatmıştı ama sonraki günlerde akşam 10'da da uyusa, sabah 6'da ayakta... Gece zaten en az 3 kere kalkıyor.. Yeni şeyler öğrendikçe heyecandan uyku tutmuyor da olabilir. Tay durmayı öğrendi, son günlerde sürekli ellerini bırakıp deniyor kendini. Bugün çok sık yaptı mesela.. Ellerini bırakıp dans etmeye çalışıyor bir deYatış saatınıde etkiler normalde olmayan bişyse :)
Buarada ayak altı limonla ovma soguk algınlığında gecerli. Atesıde etkiliyor ama limonlu corap daha etkili ondan sanki
İstemiyorsan devam etmemelisin
Babanneyi sertçe uyarıp gerekmiyorsa bırakmayacaksın.
Mama sandalyesini istemiyorsa kucuk sofra al yere canım inan çok seviyorlar. Bizim masa tam aşagıya inip sofra gibide oluyor akşam yemeklerini öyle yiyoruz. Esne yaniii
Bişeyi illa yapacak gibi düşünme
Ekine aldıklarını bırak oynasın mıncıklasın agızna götürdüğünü götürsün isterse parmaklarını yalasın sadece
Böyle öğrenecek uzun vadede ama olsun
Kek-borek isini pek bilmem hayatimda ilk kez fincanda kek yaptim, buharda pisiyir diye yumus oldugunu dusunmustum ben. Cevizi uzun sure robotta cekiyorum, hafif yaglaniyor hatta. Gayet yenecek kicamda oluyor. Digerleri dedigim gibi rende. Badem-findik cevize gore daha sert cunku. Ben haftalik yapiyorum. Cok pratik oluyor.
Suda bekletme degil galiba B Bir mucize nin bahsettigi okudugum kadariyla mumkunse elmalari yikamadan kullanin diyorlar, her ne kadar elmalardan emin olsak da toz toprak yikamadan ic rahat etmiyor iste:) ama yikaninca kabugundaki flora bozuluyormus. Onun icin yikadiktan sonra 1 gece bekletmek gerekmis tekrardan dogal florasina kavusmasi icin:) iki gundur elma sirkesi yapimi okuyorumacip acip sirke anasinin fotograflarina bakiyorum, kafayi kirdim:)
Öyle oturttuğunu göreli bırakmıyorum babaanneye zaten. Benim içim daraldı, tam hareket çağındaki bebeğe yazık... Hareketlerine de sinir oluyorum. 2-3 gün emanet ettim diye sanki çocuk onun, ben ödünç almışım ondan.. Bir emrivakiler, bir hesap sormalar.. Nereye götürüyorsun çocuğu, götürme bırak v.s. Az bi yardım etti diye hemen patron kesildi başımıza..
Yer sofrası yapıcam kızıma, iyi dedin onubiz zaten kışın kısa ayaklı masa gibi sofrada yiyoruz oturma odasında, mutfak soğuk oluyordu da... Kızım da o sofrada gördü yemeği, belki yine hoşuna gider.. Zaten oyun oynarken tabağa kaşık sokup ağzına götürüyor bu aralar. Tam yeme talimi :)
Yemek yaparken sürekli kucağımda durmak istiyor. Geçen gün tahta kaşıkla yemeği karıştırıyordum ki hemen minnak elini uzattı, elinde ilaç ölçeği, karıştırma hareketi yapıyoröyle hoşuma gitti ki.. Ne yapsak taklit ediyorlar bal bıdıklar
Ay ben kucuk catalla veriyorum agzina. Cok da dikkatli. Daha hic batirmadi. Ama kuduruk zamanlarinda degil tabi.Simay'da tezgahla arama girip beni ittiriyor alayım diye :) aynısını Sezen'de yapardı. Ona da tutturuyorum kaşığı karıştırıyoruz :) bulaşık makinesini boşaltırken tek tek catal kaşık veriyor bana :)
Göz, kulak, buruna taktı buara cok :)
Çok güzeller böyle takip eden gelişmeler çok hızlı bi bakıyoruz öğrenmiş.
Yer sofrası için sevindim en azından dolanır cevrenizde :) bi ondan bi ondan :) küçük bebek çatalına bişy batırıp öyle yemesini sağlayabilirsin kaşık çatal geçişinde kolaylık oluyor, batmıyorda
Ay ben kucuk catalla veriyorum agzina. Cok da dikkatli. Daha hic batirmadi. Ama kuduruk zamanlarinda degil tabi.
Bizde de bu ara parmakla gosterip isteyip aglama moda. Zaten her seye aglama...
Yer sofrası denedik bu sabahSimay'da tezgahla arama girip beni ittiriyor alayım diye :) aynısını Sezen'de yapardı. Ona da tutturuyorum kaşığı karıştırıyoruz :) bulaşık makinesini boşaltırken tek tek catal kaşık veriyor bana :)
Göz, kulak, buruna taktı buara cok :)
Çok güzeller böyle takip eden gelişmeler çok hızlı bi bakıyoruz öğrenmiş.
Yer sofrası için sevindim en azından dolanır cevrenizde :) bi ondan bi ondan :) küçük bebek çatalına bişy batırıp öyle yemesini sağlayabilirsin kaşık çatal geçişinde kolaylık oluyor, batmıyorda
O ses kayfinin gitmedigi kimse yok heralde ne kadar da yalan oldugunu bilsemde insan yine rahat uyuyamiyoGece 2 bucukta uyandim. Telefonuma gece 4te 7 siddetinde deprem olacak diye mesaj gelmis. Geri yattim. Bu sefer ya olmezsek de kargasada cocugu calarlarsa diye korktum uyuyamadim. Esim diger odadaydi. Onu cagirdim. Sonra ucumuz yatakta olunca uyuyamadim. Kalktim cekyata gittim. Sonra karabasan gibi bir seyler oldu bir kac kere. Yani uyanmak istersin bagirirsin sesin cikmaz ya. Hoff ne bicimdi.
Gecmis olsun canim. Ihlamur veren arkadaslar var. Bize daha hastalik gelmedi diyordum ki bogazim agridi butun gece. Yutkunamadim. Insallah cocuga gecmez.Selam hanımlar,
Annemlere geldim bi kaç haftalığına İstanbula. Şansımıza deprem canımıza okudu resmen. Gece tetikte uyudum kızımla bişey olursa kucaklayıp şurada geçmesini beklerim buradı yaşam üçgeni oluyor vs kafayı yedim dün gece.
Bugünde kızımın burnu bi akıyor bi tıkanıyor. Serum fizyolojik aldım ama kıyameti kopartıyor az az sıkıp açtım burnunu. Telefondan müzik dinliyor şimdi anca öyle sakinleşti. Vermicem dedim dedim mecbur kalınca insanın yapamayacağı şey yok. Ağlamasın ateşi çıkmasın derken telefonla çizgifilm izletiyorum resmen
Ayaklarına limon sürdüm çorabını öyle giydirdim. Şimdi iyi ama kolay atlatması için neler yapabilirim başka?Geçmeyecek gibi olursa doktora götüreceğim o zamana kadar neler verdiniz siz ıhlamur vs veriliyor mu?
evet 1 yasinda diycez artik.su kadar aylik degil :) neler sorucaksin cevaplarini bizle de paylas mutlaka.benim aklima sorucak bisey gelmedi ya.yeme icme konusunda zaten bizle oturup yiyor.bazen ona ayri yapiyorum eger yedigimiz sey cok agir baharatli salcaliysa.heralde yavas yavas davranislariyla ilgili sorular kafamizi kurcaliycak.fiziksel gelisimleri raya oturdukca :)İstanbul ve cevresinde depremi hisseden arkadaslar gecmis olsun umarim devami gelmez gelsede hissetmeyeceginiz kadar minik olurbizler İzmirde depreme alisigiz ama bu denli siddet evet insani cok korkutuyor
Yarin 1 yas kontrolune gidecegiz. Benim icin sanki buyuk bir devire giriyoruz gibi artik kac yasinda diye soran kucuk parktaki arkadaslarimiza 0 degil 1 diyecegizihlamuru yarin soracagim drA bir suru soru hazirladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?