2018 Ekim Anneleri

Ay nerden gelmiş o mesaj öyle ya bütün gece kızım ağladı durdu halasıda tutturdu bebek hissetti deprem olacak diye içim şişti wc bile kızımla girdim bir şey olursa aynı yerde olalım diye şuan hala kucak kucağa geziyoruz evde

Bu sefer fena hasta olcam galiba tam kızımın doğum günü zamanı ya ayva ıhlamur kaynattım ama geçen seferkini atlatınca bu geçmicek sanırım kızımında egzama çıkmaya başladı yarın hacamata giriyoruz inşallah iyi oluruz

Gecmis olsun canim. Ihlamur veren arkadaslar var. Bize daha hastalik gelmedi diyordum ki bogazim agridi butun gece. Yutkunamadim. Insallah cocuga gecmez.
Teşekkürler canım inşallah hafif ve çabuk atlatır o hasta olunca ben çöküyorum resmen.

Bende geçirmedim dikkat etmeye çalışıyorum. Kızıma annene satta sen iyileş ben hasta olayım diyorum keşke öyle olabilse de minikler hastalanmasa onun yerine geçirmeye razıyım

Beta Glukan hapı kullanırdım eskiden bağışıklığı güçlendirsin diye. Doğal yoldan eksi mayalı ekmek (köy ekmeği) birde yulafta varmış sanırım. Yulaf tüketmiyoruz biz hiç alıcam yakında belki faydası olur.

Merhaba kızlar depremi yaşayan arkadaşlara cok geçmiş olsun benimde iki kızkardeşim İstanbul’da ve epey korktular Allahim esirgesin tüm sevdiklerimizi herkesi
Buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama sanirim hamileyim test yaptim pozitif çıktı yarin doktora gidicem eşim bu kadar erken istemiyordum ama cok sevindim dedi ben ise açıkçası istemiyordum hatta tek cocukta kalmayi istiyordum.Ama kısmet oldu sanirim kaza oldu
Daha doğrusu doktorum kontrolde tekrar cocuk istersen tedavi olman lazim vs yumurtalıklarinda üretim yok idrar yollarida iltihaplı görünüyor diyip fitil vermisti sonra adetim düzene girince ilaca baslamistim ama nasil oldu anlamıyorum

Rabbim ol dedi mi olur :) hayırla sağlıkla gelsin inşallah çok heyecanlanıyorum ikinci bebiş haberleri alınca bende istiyorum ama cesaretim yok şu ara hayırlısı olsun hepimiz için

Hayirli olsun canim. Bayagidir yazmiyordun da. Insallah her sey sizin ve bebisler icin iyi olur.

Hareketler gittikçe artıyor hayat koşturmacası başladı tabii :))))
İlk günden bekleme tabii annesiii :) bide o senin sevdiğin omlet Simay sevmiyorsa sevmez :))
Şaka bi yana ekmeği normal ekmek kullanıyorsan yani yapmıyorsan biraz azaltmayı dene cunku onun tadı ve etkisi alışkanlığa dönüyor, kokay ve doyurucu gibi geliyor yedikçede. Labneyide sen yapmıyorsan verme hiç. Ben biraz katıyım bu konularda ama alınmayınca cidden verecek baska sey oluyor. Paket ürün ciddi kötülük çocuğa.
Baharat seviyorsa naneyi, tarcını vs kullan verdiklerinde.
O fincan keki sarımsaklı vs yaptığında zatrn ekmek gibi oluyor mesela illa böyle bişy yesin dersen.

H hamis Hayırlı olsun sağlıkla gelsin minik
Artık olmuş istemiyorduk kısmını kimseye dillendirip anlatma, hislerini, duygularını sevince cevir. Bunlar tamamrn miniğine geçiyor unutma. Bilinçaltı :)
Her çocuk ilk çocuk gibi olmayı hakediyor

Allah sağlıkla kavuştursun bebişine :) gelmeye karar vermiş, çıkmış yola.. Vardır bunda da bir hayır :)

Omleti sütümden aşinadır tadına diyerek sever mi diye umut ediyorum ama yok... Apayrı bir damak zevki olacak..
Ekmeği kendim yapmıyorum canım, tam buğdaylı alıyorum artık ne kadarsa.. Ben yapsam da yemezler muhtemelen :) labne de zorda kalınca verdim, haftada 1-2 lokma anca yiyor.

Bu sabah biraz kaşar peyniri ve zeytin yedi(abi evde olunca masada yedik, o da mama sandalyesinde, önüne döktü eliyle yedi), çökelekli omlet (lor buzluktaydı akşamdan çıkarmayı unuttum) yaptım abisi yedi, kızım hepsini yere attı. 50 CC kadar ıhlamur içti, kahvaltı bitti. Kaldırıyor ellerini, al beni burdan anne...

Ben artık katı olmayı bıraktım. Zararlı hazırlar ama yemiyor yaptığım hiç bir şeyi. Tamamen anne sütüyle gezdi günlerce. Hero baby organik kavanoz mama almaya başladım, onları yiyor mesela, yarım yarım da olsa.. Öğünü boş geçmesin diye veriyorum, her şeyi eliyle itmeye başlamıştı yoksa.. Kaşığı ağzına bile yaklaştıramıyorum..

Salatalık ve cacık da yemiyor artık.. Çorba yemeye nereden başlayacak çok merak ediyorum. Tarhana yiyor ayda 1 kere hoş onu da bildiğin beyaz undan yapıyor annem...

Aslında her şey anne karnında başlıyor.. Sen bilinçli besleniyorsun, gereksiz şeyleri almıyor, yemiyorsun.. Çocuğun da amniyon sıvısıyla o tadları alıyor. Ben ise abartmamak kaydıyla bir çok paket gıda kullanıyorum, tatlı ıvır zıvır yiyorum. Hamilelikte de yedim. Çocuk daha ilk ek gıda aldığında meyveyi keyifle kabul ederken yaptığım sebze pürelerini tiksinerek reddetti...

Karabuğday unu alayım da bari, en azından onunla yaptıklarımı yerse zararlı olanları azaltmış oluruz. Aktarda yoktu gittiğimde, marketten mi baksam acaba...

hamilelikte benim kadar fast food yiyen yoktur heralde grupta.haftada 5 gunu isyerinde oglen yemek cikmadigi icin fast food (pizza, doner, hamburger vs.) haftanin en az 3-4 gunu sutlu serbetli tatli ve birkac paket cips.(hamilelikte masabasi hareketsizdim 9 kilo aldim)ev yemeklerinden sevdiklerim azdir.ama ogluma uzunca bi sure haslanmis sebzeleri karistirdim yedirdim.benim sevmedigim bircok ev yemegini yer mesela.o yuzden bu genellemeye katilmiyorum.boyu kilosu gelisimi iyiyse anne sutu aliyor nasil olsa.elbet bir gun yiyecek.biz alternatif saglikli gidalar sunalim ama yemezse de yemesin nolucak dusuncesindeyim.:)

Kızlar kızım uzun süredir yatak arayışındayım bunun için önce odasını ayırmayı düşünüp montessori yatak alayım dedim yaz geldi bir süre yerde yattı sonra memlekete gttik derken yatak işi kaldı sonunda anladım ki emen çocuk ayırmak zormuş şuan odamıza koymaya yatak arıyorum İKEA’nın çocuk yataklarına baktım bizim yatakla birleştirip kullanırım diye ama karar vermedim siz nasıl yapıyorsunuz Ya da yaptınız yatak işini

bizde dogdugundan beri kraft joy park yatakta yattti hala onda yatiyor.10 aylikken odasini ayirdik.rahat ettik baya.bazen gece 2 saatte bir kalksa da genel olarak 1-2 kez kalkip emip uyuyor.1 yastan sonra direk cocuk yatagi alip yere koyanlar da var.yer yatagi gibi.hem gece sık kalkiyorsa odasini ayirsaniz bile gidip emzirirken yanina uzanabilirsiniz.sizin odanizda olcaksa da hafif uygun fiyatli bi park yatak ya da besik vs olabilir.

Canim ben normalde kolayi agzina surmeyen, duskun oldugum halde eve abur cubur sokmayan biriyim. Hamileligimde her gun kola ictim. Agzima sebze sokmadim. Ama niliko masallah butun ev yemeklerini silip supuruyor. Bence anne organik diye cocuk organik, anne abur cubur diye cocuk abur cubur seklinde dusunme. Bence kendi zevkleri var. Bir de her sey degisken. Bugun boyle diye yarin boyle olmayabilir. Hatirlar misin niliko sadece bebek arabasinda uyuyordu da 5 yasina kadar boyle uyuycak diye uzuluyordum. Simdi alakasi bile yok.

Emen bebek ayrimak zor diye düşünme canim 6 aylik ken artik anne yanina sığmadığı için odasina gecirdim ben 1 hafta sirayla odasinda yattik baktik sıkıntı yok herkes kendi odasinda artik yan oda hemen zaten uyanirsa gidiyorum hemen bizimkide emiryor hala ama gece uyanmadikca emzirmiyorum ben

Park yatakta düşündüm ama ileriye dönük. Bi yatak olsun istiyorum açıkcası çünkü bizim yatakta bile bizden fazla yer kaplıyor uyanıp kendini yatağın diğer tarafına atıyor sere serpe yatmayı sevdiği için büyük yatak oldun diye düşündüm bide gece zor olmuyor mu park yataktan alıp emzirip tekrar koymak uyanmıyor mu koyarken
Bi kaç gece ayrı yattık çok kalktı defalarca gittim yanına en sonunda yanında sabahladım biraz hasta gibiydi bu sene dişler falan derken daha çok kalkıp beni isteyecektir emmeden uykuya geçemiyor tekrar babasını da istemiyor geceleri uyanmasa bnde emzirmem Canım zaten
Sen hangi yatağı kullanıyorsun diğer odada Peki

Mesela ben parka çıkarken bugun seftali, salatalık var. Püre. Sokak püresi :) seftali Simay'ı kabız yapıyor salatalıkla dengeliyorum. Örnek yani bu.

Mutlaka aşinalıklar var ama kendin kabul etmelisin öncelikle. Mesela yorgunluğunu azaltacağını bilsen yine de kesmez misin aldıklarını? Yavrularımız için herseyi yaparız :) inan öylesi daha kolay ve maliyeti düşük.

Azalttıkça aramazsınız bile. Zihnen, bedenen onlara yapacağın bir iyilik gibi düşün. Açlık kötü birşey değil öncelikle istediğinde de ne varsa yiyecektir inan.sen önce - kolay demiyorum asla-ama ben yapsam yemezler zaten derken bile kendine koyduğun blokajları kaldır. Enerjinle zaten bunu cocuklara veriyorsun inan.
Pişamlık yüklen, zorlan, asla demiyorum zaten diyemeöim anneyim öncelikle. Kolayda olmuyor evet ama arada serbest günlerde katarak güzel bir düzen oturuyor.
Bende oturdugunda bir küçük kavanoz nutellayı tek basına bitiren, hergün yeşil paket doritos yiyen bir insandım :))) şimdi o benden özür diliyorum. Kolay olmadı ama insan çok çabuk alışıyor.Zaten iyi geldiğini gördükçe inancında artıyor kendine.
Bak eşin sizin çalışıyor.Boşuna geçirmeyecek kadar kıymetli günlerimiz
Mesela şu fincan keki yap şeker yerine kurudutu blenderdan geç, ikiside yesin. Sende.Kendine yanına 1 dilim elma koy.

Önce o büyüklerimizden aldığımız alışkanlıkları, ekmek deyince bile gözümüzde canlanan şekli silmeliyiz. Kapatıyorlar zihnimizi neler yapabilirim derken bile.

Yemek hayatımızın kuçuk bir parçası. Önemli olan yaşamsal kısmı. Yani çok yiyip gerekeni almadıkca zaten yemeninde bi anlamı yok.
Sen buna değersin :)

emdikten sonra kucagimda biraz uykuya dalmasini bekliyorum.dalinca direk yan yatar sekilde koyuyorum yataga.o zaman uyanmiyor.egilip kalkmasi yorucu tabi ama bizim icin en rahati boyle.ayri oda ve park yatak.tabi daha 2 dis var.uykulari bozulursa ben de farkli bi arayisa gecerim.

İkea Sundvik beşik almıştım ben doğmadan. 1 tarafı açılıyor diye. Hatta yakında çıkaracağım açacağım, kenar korumalık koyup, bi yerden kendi inebilsin diye.
En alt kademede duruyor şuan ve çocuk odasında yatıyor Simay yatagında, ablasıda kendi yatagında.
Bu beşik bi tarafı cıkınca anne yatagı yanıda oluyor üst kademede kullanınca. Ama 1 yaş sonrası için artık gereksiz o fiyata bence.

Bide hersey anneye cok baglı :)
Emiyor nasılsa ayrılmaz, diş cıkaracak zaten beni daha cok isteyecek diye diye kendini hazırlama :) oyle de olsa bi şans ver.Sen kendin hazır mısın bi düşün.
Bide mevcut yataga cabuk alışıyorlar yoksa geneli duvardan duvara yatak yapsak gece boyu gezecek kadar çılgın yatıyorlar eminim

Anladım canım bende İKEA’nın uzayan yataklarına bakıyorum ileri dönük olsun istedim haklısın belki de ben hazır değilim ayrılmaya cidden yorucu oldu benim için ayrı oda belki kendi yatağı olmadığı için rahat yatamadı bilmiyorum
Keşke senin hayata bakış açına sahip olabilsem muhtemelen hersey çok daha kolaylaşırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…