2018 Ekim Anneleri

Cok haklısın canım evet oyle diyeceğim oğlumun en yakin arkadaşı kardeşi geliyor

Hayirli olsun canim. Bayagidir yazmiyordun da. Insallah her sey sizin ve bebisler icin iyi olur.

Canim çalışıyorum banka cok stresli satis baskisi esim calisma saatlerinden dolayi yanımızda olamıyor zor geçiyor ondan yazamıyorum cok teşekkür ederim

Rabbim ol dedi mi olur :) hayırla sağlıkla gelsin inşallah çok heyecanlanıyorum ikinci bebiş haberleri alınca bende istiyorum ama cesaretim yok şu ara hayırlısı olsun hepimiz için

Amin canim cok şükür evet benimde cesaretim yoktu ama Rabbim kismet etti insallh hersey cok güzel olacak

Beni bu açıya getirende zorluklardı ama :) Yani öyle düşünmemen için hiçbir sebep yok Kendin istediklerini yapabilecek güce sahipsin. Sadece duydukların ve gördüklerinle, toplumun şekilcilik ve 'kendince' kalıplarıyla oyalanma :)

Büyük kızımınki uzayandan, ferforje olan buarada. Memnunuz. 3 yaşına doğruydu aldığımızda.

Amin canim cok şükür evet benimde cesaretim yoktu ama Rabbim kismet etti insallh hersey cok güzel olacak
ilk birkac yil zor oluyor diyorlar ama sonrasinda birbirlerine oyun arkadasi olmalarini dusundukce onlara yetebilme gucunu hissedersin insallah.hem kardesi olsa mi ne zaman olsa olacak mi olmayacak mi streslerinden uzak ne guzel kendiliginden gelmis.hayirli olsun.

Buyuyen besikli oda takimi almistik besigi de gayet büyük sabahlari ise gitmeden yanina girip yatiyorum ikimiz sigiyoruz :) bencede sans vermelisin ikinizede belki uyanmalari azalir boylece

Bebek illa onu tercih etmiyorsa ne mutlu ama benimkiler öyle olmadı ne yazık ki... Bariz etkileniyorlar yediklerimden. Kızımın kilolu doğması(ben de 10 kilo aldım toplamda), sadece anne sütüyle boğum boğum büyümesi hep benim beslenmemle alakalı sonuçta..
Oğlumun da boy kilo yerindeydi bebekken ama çok hızlı bir şekilde kilo verdi hareketlenince.. Şu an kemikleri sayılıyor. Aşırı seçici, ev yemeği sevmiyor. Dışarıda gördüklerini yemek istiyor. Yıllarca evde yesin diye çırpındım. Olmayınca olmuyor. Elbet bir gün yiyecek diye bekledim ama taa okula başlayınca 5 yaşında yedi. Hala normal çorba kaşığıyla yemek yiyemiyor, tatlı kaşığıyla içiyor çorbasını. Suratı kardeşininkinden daha küçük..
Kızım da ek gıdaya geçeli 5 aydır dolu dolu 5 kase yememiştir herhalde toplamda.. Boy kilo yerinde ama yürümeye başlayınca kilo yarıya düşüyor. Birebir örneği var elimde maalesef... 5 aydır bekliyorum yemiyor. Senin bebiş de yemeseydi bu kadar rahat olamazdın emin ol. Arada hasta olduğunda veya diş çıkarırken bir kaç gün red yaşaması gibi bişey değil bu. Bildiğin her sofraya oturulduğunda eliyle itiyor, kafasını sallıyor, tükürüyor, öğürüyor. Bir müddet sonra ne yemek yapasın geliyor, ne sofraya oturmak istiyorsun

İşte bu yüzden hep kendime kızıyorum yolun sonunda.. Benim çocuklarım benim yaptıklarımı yemiyorsa sorun bende demek ki.. Ya yediklerimden, ya da pişiremediğimden kaynaklı, yemiyorlar.. Düğüne gittik, yemekli.. Sofradaki her şeyden yedi kızım(uzanıyor, istiyor,ağlamasın diye verdim), herkesin ağzı açık kaldı, 9 aylık bebek nasıl yiyor diye, nazara geldi.. Evde öyle değil. Bir kaşık yese ikinciyi püskürtüyor. Beceremiyorum maalesef......

Amacım çok yemek değil inan ki, yediğim her esktra lokmaya, giden paraya üzülen insanım hatta.. Eski alışkanlıkları yıkmak için destek de gerekiyor. Bal ve reçeli hayatının merkezine koymuş adamla evliyim. Her gün pasta yapıp koysam yemek aramaz sofrada.. Şimdi ben kendimi ikna etsem onu nasıl değiştiririm, adam 45 yaşında... Sütten kesip şekerli yoğurtla büyütmüş anası.. Benimki de beni aynı şekilde.. 4 aylık bebeye şekerli yoğurt.. Ekşi gelir de yemez diye şekerli... İliklerime kadar işlemiş tatlı sevdası :) sökülmez mi? Sökülür ama nasıl?

Daha evlenmeden yemek konusunda sıkı sıkıya tembihledi adam, evimde lahana pişirme, sofraya oturmam diye.. Sarma, dolma yemez, sofrada istemez, mercimek köftesi falan yemez... Et obur, şeker tutkunu...

Ben sanmıştım ki evlenince mutfağa girip bir sürü çeşit öğrenirim... Nerdee... Pazara çıkıyorum, yeşillik alıyorum, salatadan 2 kaşık alıyor, ben bitirmek için çabalıyorum.. Yenmeyince hepsi çöpe gidiyor. Onu yemez, bunu sevmez, buna para verilir mi aaa o ne öyle... 5-6 çeşittir sevdiği yemekler, döne döne onları yapıyorum, yanına da çocuklara bir şeyler uydurmaya çalışıyorum ama beynim yanıyor bir şey hayal edip yapana kadar.. Tıkanmışım resmen

Bir gün mercimek çorbası yaptım, bitmeyince ertesi güne kaldı. Dolaptan çıkardım ısıtırken KV gördü.. O ne öyle bulamaç gibi, yenir mi o hiç dedi... Ona göre et olacak illa ki sofrada. Çorbaya da eritilmiş iç yağı katılacak ki lezzet? versin... Bu yemeklerle büyümüş eşim de işte..

Brokoli salatası yaptım bi gün, ki severim de.. Oğlum da yer dedim, misafirlikte yemiştik sevmişti, Eşim zorla 1 tane attı ağzına, çocuğa örnek olalım, ye dedim, ikinciyi yiyemedi.. Ağlayacak nerdeyse.. Çocuk da bir tane aldı, evirdi çevirdi, yemedi geri bıraktı.. Her gün mutfakta benzer şeyler yaşamak tüketti beni.. Ben hiç böyle hayal etmemiştim...

Sağlıklı beslenmenin yararlarını da biliyorum ama tek başıma çabalamak da yeterli değil ki.. Çevremdeki hiç kimse o kafada değil.... Ne ailemden, ne eşimin ailesinden... Akıntıya karşı kürek çekiyorum, çocukları da o yola sevk edemedim. Tek tesellim, oğlumun arada çiğ beslenme(meyve, sebze) damarı tutuyor, gerekli besinleri kısmen de olsa aldığını düşünüyorum.. Yoksa pizzadır en sevdiği yiyecek...

Yaz boyunca ya bizim odada yer yatağında ya kendi odasında yer yatağında yattı.odasinda duran mobilya yatağına koydum sürekli ağladı durdu.yanını indirmeden alma işkence hadi indirdin uyuyunca yanını kaldırırken çıkan azıcık sese bile uyandı kızım.careyi beşiği odama getirip yanını açık bırakarak yatağıma yapıştırmakta buldum.boylelikle uyansa bile hemen pışpışladığımda uyuyor.istesem odasına alıştırabilirdim.Fakat farklı odada yatmasına açıkçası gönlüm de el vermedi odaları ayirmak tamamen tercih meselesi. Biz aynı odada mutluyuz. Tek kötü yanı sessiz haraket etmeye çalışmak

Ağlayacak nerdeyse yazmışsın ya gözümde canlandı güldümm :) koca adam :) Ömrünü öyle geçirmiş. Hastalık bundna geleceksede gelsin diyecek.(uzak olsun hastalıklar)

Bu cok kırıcı cidden. Dısardan duyuyor insan evet ama eş bambaşka derim hep. Eşiminde oturmuş tabii kafasında cogu sey ama Sezen'in örnek aldıgı cok bariz belli o yüzden kelimelerine dikkat eder :) Elden geldikçe değiştirdi zararlarını bildikçe.

Canım o zaman yemiyor diye üzülme inan.Kendini daha çok üzüp onlarada mahçup hissetme.Diyorum ya bu histen kurtul en azından. Sevdiği gibi ilerle. En azından paket gıdaları yok sayabilirsin. Yani eşinin halini görüyorsun öyle düşün işte.
Hiçbişy dört dörtlük olamaz bu devirde zaten, kötünün iyisi işte

Ya oyle deme lutfen. Benim kadar kotu yemek yapan yoktur. Hatta en son ne zaman yemek yaptim hatirlamiyorum. Sadece cocuga yapiyorum. Seninkilere de istahi yok diyelim. Yemekli dugunde de ortam degisik diye yemistir. Cocuklarin annelerini utandirma huyu vardir bilirsin. Senin yapamadigini sanmiyorum.

sultan_gibi Buarada kızlar odalarındalar ama birlikte uyuyup, o kokuyla uyanmanında tadı hiçbişyde yok
Birlikte yatmadanda olmaz yaa
Bizi odaya istemezler az büyüsünler

Annemi hatırladım
Ben hiç çay içmezdim, hala da sevmem.
Ama halama gidince çay içerdim
Kadın içmez o derdi ben içecem derdim,
Annemede mesela hangi çocuk gelse yemek yer. Tok derler yine yer, yemez derler yine yer. Bazı yerlerin öyle bi havası var heralde.

Of yaa ben bi kere bi dugunde bu gelin niye yasli diye bagirmistim.
Rezillikler.

Minimumda tutmak için elimden geleni yapıyorum inan ki, imkanlar dahilinde.. Yani kavanoz püre alırsam da organik olmasına özen gösteriyorum. Sevdiği şeyleri vermeye çalışıyorum dediğin gibi.. Ne kadar yerse artık. Abisinin yemek derdi büyük ölçüde ortadan kalktı şükür ki.. Okulda kahvaltı ve öğle yemeğine alıştı, bugün dikkat ettim, evde de yemeye başladı o saatlerde.. Ama gözüne hitap edecek güzel yemek de arıyor çocuk. Yapmaya çalışıyorum.. Ama 2 öğün + ara öğün yiyor olması bile benim için mükemmel. Çocuk besinsiz kalıyor stresinden kurtuldum hiç değilse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…