yazarım artik yarin butun gece uyumadim diye
Valla bana en kolay meme geliyo bitince napicaz bende cok merak ediyorum. Bizim kuzenin kizlar 2 yasinda anne sutu hic yoktu simdi hadi uyuyalim dediklerinde sonra diye cevap aliyolar yani oda zor gibi
gecmis olsun.biz de sabah gittik 2sini sag koldan 1ini sol koldan yaptilar.aile hekimliginde yaptiriyoruz asilari.ne degisikmis uygulamalar.zaten doktorumuz d vitamini 2 yasina kadar devam dedi.aile hekimliginde hemsire d vitaminini kes kafasi kocaman olmus zaten dedi.nasi bi yorum anlamadim.kafa 46.1 cikti doktorda.
Onu da denedim canım bir ara az da olsa annemden yiyordu şimdi ek gıdadan ödü kopuyor korkuyor ağzını kilitleyip başını çeviriyorÇevrede küçük çocuk ve bebekler varsa, yemekleri onlarla birlikte yedirin. Çocuklardan görünce merak edip ağzına atabilir. Kızım bütün gün yemez, abisi gelince onun elinden almaya çalışır :)
Benim kızımda öyle yatıyor canım popoyu dikiyorKizim bir haftadır felan ayni şeyi yapiyor.. Zaten meme düşkünü hiç degildi artik uyumak icin bile istemiyor sanki, itiyor sürekli..
İlk defa duydum böyle birseyi.. gidince doktoruma sorucam muhakkak..
Kızlar kizim gece uyurken ayaklarini karnina toplayip yüz üstü yatiyor..resmen popo havada yani.. nasil rahat uyuyor anlamiyorum.. birde neden böyle yatmak istiyor..hic böyle bişey yaşayan varmi?
Bizimki de aile hekimliginde oldu. bi sag bi sol bacaktan vurdu. Sag kol bi de..gecmis olsun.biz de sabah gittik 2sini sag koldan 1ini sol koldan yaptilar.aile hekimliginde yaptiriyoruz asilari.ne degisikmis uygulamalar.zaten doktorumuz d vitamini 2 yasina kadar devam dedi.aile hekimliginde hemsire d vitaminini kes kafasi kocaman olmus zaten dedi.nasi bi yorum anlamadim.kafa 46.1 cikti doktorda.
Niliko da bazen oyle yatiyor. Belki karni gaz yapmistir diyorum ben.Kizim bir haftadır felan ayni şeyi yapiyor.. Zaten meme düşkünü hiç degildi artik uyumak icin bile istemiyor sanki, itiyor sürekli..
Kızlar kizim gece uyurken ayaklarini karnina toplayip yüz üstü yatiyor..resmen popo havada yani.. nasil rahat uyuyor anlamiyorum.. birde neden böyle yatmak istiyor..hic böyle bişey yaşayan varmi?
Ilk kendisi yatacagi gun kurban kescem.Ben Eylulun meme harici uyuyacagini hiiiic hayal edemiyorum yok yani kafamda oyle bi resim yok. Fix bu banyo yapar memeye gelir ve uyurbu yuzden meme bitince nasil uyuyacak bilmiyorum acaba 2 yasinda falan hadi annecim gel uyuyoruz olur mu
Benimkide aynen böyle uyuyo ve uzun uyuyo bu şekilde :)Kizim bir haftadır felan ayni şeyi yapiyor.. Zaten meme düşkünü hiç degildi artik uyumak icin bile istemiyor sanki, itiyor sürekli..
Benimki hiç ayrılmak istedi mi acaba :) hatırlamıyorum valla.. Öyle tekmeleme, yay gibi gerilme oğlumda olmadı sanki.. Kızım da sadece çevreye bakınırken ara veriyor emmeye. Ama o esnada kapatırsam ağlamaya başlıyor, emiyordum ben daha gibisinden :) itme durumu hiç yok yani.. Sonrasında zaten iyice tiryaki oluyorlar, bi koşu anne kucağına yatarak iki fırt çekip oyuna devam etmeler çok komikEvet mesela ilki 6 ay civari demisti. Belki ondan sonra yurume doneminde yeniden ayrilmak istiyorlardir. Sonra da ayrilmiyorlarmis. Demek cok da zorlamamak lazim.
Alerjik miydi senin bebiş?Onu da denedim canım bir ara az da olsa annemden yiyordu şimdi ek gıdadan ödü kopuyor korkuyor ağzını kilitleyip başını çeviriyor
Bizde ilk yatıştan sonra 3 saat uyku sonrasında saat başı uyanmalar başlıyor. Mesela dün gece 1'den sabah 6'ya kadar 4 kere emdi. Son emzirmeden sonra uyumuyor zaten, köşe koltuğa tırmanıp perdelere asılıyorUykusu yokmus yavrunun.
Memede uyutmak hic iyi degil. Dun gece 10 ile 1 arasi belki 10 kere kalkti. Her seferinde meme istiyor. Bagimli oldu artik.
Geçmiş olsun Ali'ye, ağrısız ateşsiz geçirir inşallah.. Bizim de 1 ay var aşılara ama şimdiden içim kararıyor, ağlatacaklar kuzumu yine
Benim kızım da uyuyor o şekilde. Hatta abartıp döşeğinin kenarına dizdiğim yastıkların üzerine kafasını koyup öyle uyuyor popo havada, dizlerinin üstünde..Kızlar kizim gece uyurken ayaklarini karnina toplayip yüz üstü yatiyor..resmen popo havada yani.. nasil rahat uyuyor anlamiyorum.. birde neden böyle yatmak istiyor..hic böyle bişey yaşayan varmi?
Geçen hafta birkaç kere kızımı gündüz uykusu gelince emzirip yerine (yerde döşekleri var, yastıklarla çevreli) koydum, oyuncaklarla oyalanırken kendi kendine uyudu.. Üst üste olunca dikkatimi çekti, kimseye demedim nazar değmesin diye, içimden geçirdim sadece 'ay kendi kendine uyuyacak galiba' diye... Son oldu
Bizim kız yenilmeyecek hale getiriyor zaten yoksa limonlu z.yağlı yerdim :))))O kadar ozenip hazirlayip yemeyince tabaga şöyle bi bakiyorum, ben mi yesem sonra yok yiyemem diyorum içimden..
Niliko da hic istemezlik etmedi. Belki her cocugun huyu baskadir.Benimki hiç ayrılmak istedi mi acaba :) hatırlamıyorum valla.. Öyle tekmeleme, yay gibi gerilme oğlumda olmadı sanki.. Kızım da sadece çevreye bakınırken ara veriyor emmeye. Ama o esnada kapatırsam ağlamaya başlıyor, emiyordum ben daha gibisinden :) itme durumu hiç yok yani.. Sonrasında zaten iyice tiryaki oluyorlar, bi koşu anne kucağına yatarak iki fırt çekip oyuna devam etmeler çok komik
Bizim gruptaki bebekler hep aynı galiba iştahsız uykusuz aksi :))))Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz
Bence alsan hicbir olmaz, tahta kasik yada silikon kasikla al gitsin. Ben de yaridan fazlasina elma koydum, hatta %75ine falan karistirmak kolay degil ama cok da zor degil sanki.
Eger uzun zamandir bu sekildeyse biyolojik saati budur belki. Instagramdaki annelere hic bakma bence. Tek gercek var o da burasi:)Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz
Benim kizimda eline verince yemiyor kasıkla yedirince yiyor.. hatta mesela biberonu önünde olsun alip su içmez ağlar benden ister.. sizinki kaşıklada mi yemiyor.. birde mesela ne veriyorsunuz yemesi için..Canım inan hiçbir meyveyi yemiyor eline herşeyi veriyorum sadece mıncırıp sıkıp oynuyor ağzına götürmüyor ek gıdadan korkuyor resmen yoğurt falan mümkün değil asla yemiyor yemeyen çocuk çok zormuş gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kayınvalidemletdeyiz eline muz verdik yemedi kayınvalidem muzu yemeyen diğerlerini hiç yemez diyor durumumuz içler acısı inşallah geçer diye umuyorum
Bende aynisini düşünmüştüm ama simdi burda bicok kiside görünce demekki normalmiş dedim..Niliko da bazen oyle yatiyor. Belki karni gaz yapmistir diyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?