2018 Ekim Anneleri

yazarım artik yarin butun gece uyumadim diye

Valla bana en kolay meme geliyo bitince napicaz bende cok merak ediyorum. Bizim kuzenin kizlar 2 yasinda anne sutu hic yoktu simdi hadi uyuyalim dediklerinde sonra diye cevap aliyolar yani oda zor gibi

Hani 2 yas artik dediklerimizi anlarlar diye dusundum ama sadece dusunmekle kalicam yine galiba

gecmis olsun.biz de sabah gittik 2sini sag koldan 1ini sol koldan yaptilar.aile hekimliginde yaptiriyoruz asilari.ne degisikmis uygulamalar.zaten doktorumuz d vitamini 2 yasina kadar devam dedi.aile hekimliginde hemsire d vitaminini kes kafasi kocaman olmus zaten dedi.nasi bi yorum anlamadim.kafa 46.1 cikti doktorda.

Çevrede küçük çocuk ve bebekler varsa, yemekleri onlarla birlikte yedirin. Çocuklardan görünce merak edip ağzına atabilir. Kızım bütün gün yemez, abisi gelince onun elinden almaya çalışır :)
Onu da denedim canım bir ara az da olsa annemden yiyordu şimdi ek gıdadan ödü kopuyor korkuyor ağzını kilitleyip başını çeviriyor

Benim kızımda öyle yatıyor canım popoyu dikiyor

Bizimki de aile hekimliginde oldu. bi sag bi sol bacaktan vurdu. Sag kol bi de..

Niliko da bazen oyle yatiyor. Belki karni gaz yapmistir diyorum ben.

Ben Eylulun meme harici uyuyacagini hiiiic hayal edemiyorum yok yani kafamda oyle bi resim yok. Fix bu banyo yapar memeye gelir ve uyur bu yuzden meme bitince nasil uyuyacak bilmiyorum acaba 2 yasinda falan hadi annecim gel uyuyoruz olur mu
Ilk kendisi yatacagi gun kurban kescem.

Benimkide aynen böyle uyuyo ve uzun uyuyo bu şekilde :)

Evet mesela ilki 6 ay civari demisti. Belki ondan sonra yurume doneminde yeniden ayrilmak istiyorlardir. Sonra da ayrilmiyorlarmis. Demek cok da zorlamamak lazim.
Benimki hiç ayrılmak istedi mi acaba :) hatırlamıyorum valla.. Öyle tekmeleme, yay gibi gerilme oğlumda olmadı sanki.. Kızım da sadece çevreye bakınırken ara veriyor emmeye. Ama o esnada kapatırsam ağlamaya başlıyor, emiyordum ben daha gibisinden :) itme durumu hiç yok yani.. Sonrasında zaten iyice tiryaki oluyorlar, bi koşu anne kucağına yatarak iki fırt çekip oyuna devam etmeler çok komik

Son düzenleme:
Onu da denedim canım bir ara az da olsa annemden yiyordu şimdi ek gıdadan ödü kopuyor korkuyor ağzını kilitleyip başını çeviriyor
Alerjik miydi senin bebiş? fundurtan 'ın bebeği alerjikti ama maşallah 8. aydan sonra ek gıdaya başkadıkları halde iştahı yerindeymiş.. Her bebiş şahsına münhasır işte..
Yemeğin formundan rahatsız olabilir mi? Veya ağzında kötü tat mı bıraktı acaba dişi va mı? Dişini neyle kaşıyor? Benim kız herşeyle diş kaşıdığı için çubuk krakeri de diş kaşımak için kullanırken tattı mesela ve sevdi.. Bebek malzemeleriyle hayvan figürlü veya güzel şekilli yumuşak kurabiye tarzı şeyler denesen? 3-5 tane yapıp diğer çocuklarla oynarken ellerine versen, onlar yedi diye merak edip ağzına atar mı acaba? Şöyle hurma, kuru kayısı falan içeren lezzetli bir şeyler. İnşallah yer. Denemeye devam..
Ben de bugün kelebek figürlü hamur kesici şekiller aldım, tam buğday unuyla bir şeyler deniycem bakalım. Eline alıp yemek istiyor benim kuzu

Uykusu yokmus yavrunun.
Memede uyutmak hic iyi degil. Dun gece 10 ile 1 arasi belki 10 kere kalkti. Her seferinde meme istiyor. Bagimli oldu artik.
Bizde ilk yatıştan sonra 3 saat uyku sonrasında saat başı uyanmalar başlıyor. Mesela dün gece 1'den sabah 6'ya kadar 4 kere emdi. Son emzirmeden sonra uyumuyor zaten, köşe koltuğa tırmanıp perdelere asılıyor Yerde usulca oynasa da biraz uyusam ama nerdee
Geçmiş olsun Ali'ye, ağrısız ateşsiz geçirir inşallah.. Bizim de 1 ay var aşılara ama şimdiden içim kararıyor, ağlatacaklar kuzumu yine
Kızlar kizim gece uyurken ayaklarini karnina toplayip yüz üstü yatiyor..resmen popo havada yani.. nasil rahat uyuyor anlamiyorum.. birde neden böyle yatmak istiyor..hic böyle bişey yaşayan varmi?
Benim kızım da uyuyor o şekilde. Hatta abartıp döşeğinin kenarına dizdiğim yastıkların üzerine kafasını koyup öyle uyuyor popo havada, dizlerinin üstünde..
As bayraklari as as as bu gece sende bizdensin D dooris123 Nilsibel saflari sıklaştırın bi annenin daha nazari geliyor yavrusuna
Geçen hafta birkaç kere kızımı gündüz uykusu gelince emzirip yerine (yerde döşekleri var, yastıklarla çevreli) koydum, oyuncaklarla oyalanırken kendi kendine uyudu.. Üst üste olunca dikkatimi çekti, kimseye demedim nazar değmesin diye, içimden geçirdim sadece 'ay kendi kendine uyuyacak galiba' diye... Son oldu yine memede uyuyor..
Maşallah dediğim 3 gün yaşamaz

Slm kizlar.arada girip okuyabiliyorum ama yazamiyorum pek.
Malûm tasinma yerlesme temizlik derken epey bi yoruluyorum.iş bitmiyor.
Metehan da yürümeye başladi.biraz adim.atip poponun üstüne oturuyor.
Altta 2 diş var.üst disler cikmadi ama uykusuzuz.belki onlar zorluyordur.bu aralar bana epey düskün.babasini sevmiyor:)
Babasi epey pinpirikli.kızınca metehanda ona hettt diyor.kızma bana.engelleme beni:)
Metehani kucagima alinca sariliyor
Kokluyor adeta.onu öpmem icin yanagini agzima uzatiyor.kendisi de dudaklarini yanagima sürüyor.galiba beni özlüyor.1 aydir dogru düzgün oturup bi ilgilenemedim.
Hem çok da tatli oldular artik.oğlum disarida yabancilara pek gülümsemiyor.bisey verirlerse almiyor.eve gelince 180 derece degisiyor.sanirim artik iyice farkinda.bu iyi oldu.yabancilardan bisey almasin.kirli olur yada elleri pis olur.yada aburcubur veren oluyor ki onlara sinir oluyorum.sükür ki oglum bizden başkasindan almiyor:)
Bizden simdilik böyle kızlar.
Sizde ne var ne yok.minnoslar nasil?

D dooris123 sirkeyi sen mi yapacaktın ben elmaları fazla koymuşum galiba karıştıramıyorum içinden birazını alsam mı acaba 5 kiloluk kavanoz yarısından fazla doğramışım elmaları

Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz

Niliko da hic istemezlik etmedi. Belki her cocugun huyu baskadir.

Bizim gruptaki bebekler hep aynı galiba iştahsız uykusuz aksi :))))

E elaelif123 VosVos35 plojovic tesekkurler kizlar. Bugun gun icerisinde daha iyiydi, simdi de uyutuyorum, uyudu gibi. Gunduz tek uyku o da 1 saat biraz da yoruldu. Umarim bu gece daha rahat uyur kuzum.

D dooris123 sirkeyi sen mi yapacaktın ben elmaları fazla koymuşum galiba karıştıramıyorum içinden birazını alsam mı acaba 5 kiloluk kavanoz yarısından fazla doğramışım elmaları
Bence alsan hicbir olmaz, tahta kasik yada silikon kasikla al gitsin. Ben de yaridan fazlasina elma koydum, hatta %75ine falan karistirmak kolay degil ama cok da zor degil sanki.

Eger uzun zamandir bu sekildeyse biyolojik saati budur belki. Instagramdaki annelere hic bakma bence. Tek gercek var o da burasi:)
Benimkinin de donem donem uyku saatleri degisiyor. Ama genelde 8.30-9.30 arasi yatmis oluyor. Sabah 6’da da kalkar. 9 uyanmasi icin cok gec bir saat. Gec degil aslinda ama erken yatirmak istiyorsan gec. O uyanmasa da sen 07.00da kaldirmalisin(uyuyan cocugu uyandirmak anneler icin cok zor olsa da) engec 10 da ilk Uykusuna yatsa 11.30 gibi uyansa 14.30 ikinci uyku 16.00 uyanis aksam 21.00da da yatar:) tabi hicbirsey teorikteki gibi olmuyor. Ben sana onerilen uyku duzenini yazdim.Ama hangisi daha iyi bilmiyorum, erken yatip erken kalkmasi mi gec yatip gec kalkmasi mi! Ben sabah uykusunu cok severim erken yatamam zaten. Oglum sayesinde sabah 5’te gune basladigimi bilirim.

Benim kizimda eline verince yemiyor kasıkla yedirince yiyor.. hatta mesela biberonu önünde olsun alip su içmez ağlar benden ister.. sizinki kaşıklada mi yemiyor.. birde mesela ne veriyorsunuz yemesi için..

Niliko da bazen oyle yatiyor. Belki karni gaz yapmistir diyorum ben.
Bende aynisini düşünmüştüm ama simdi burda bicok kiside görünce demekki normalmiş dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…