12 saat oldu asi olali.hicbir etki gormedik henuz.onceki asilar uyusukluk ve bol uyku yapardi.bunda henuz bisey yok.bakalim gecemiz nasil gececek.
Demek ki daha tek uykuya geçmeye hazır değil kuzucuk :) günde 2 uyku uyumak istiyor. Sabah uyanma saatini yavaş yavaş erkene alırsan gece uykuya geçiş saati de düzene girer belki.Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz
7de kaldir 10da ilk uykusuna yatsin demissin ya kahroldum...@elaelif123VosVos35 plojovic tesekkurler kizlar. Bugun gun icerisinde daha iyiydi, simdi de uyutuyorum, uyudu gibi. Gunduz tek uyku o da 1 saat biraz da yoruldu. Umarim bu gece daha rahat uyur kuzum.
Bence alsan hicbir olmaz, tahta kasik yada silikon kasikla al gitsin. Ben de yaridan fazlasina elma koydum, hatta %75ine falan karistirmak kolay degil ama cok da zor degil sanki.
Eger uzun zamandir bu sekildeyse biyolojik saati budur belki. Instagramdaki annelere hic bakma bence. Tek gercek var o da burasi:)
Benimkinin de donem donem uyku saatleri degisiyor. Ama genelde 8.30-9.30 arasi yatmis oluyor. Sabah 6’da da kalkar. 9 uyanmasi icin cok gec bir saat. Gec degil aslinda ama erken yatirmak istiyorsan gec. O uyanmasa da sen 07.00da kaldirmalisin(uyuyan cocugu uyandirmak anneler icin cok zor olsa da) engec 10 da ilk Uykusuna yatsa 11.30 gibi uyansa 14.30 ikinci uyku 16.00 uyanis aksam 21.00da da yatar:) tabi hicbirsey teorikteki gibi olmuyor. Ben sana onerilen uyku duzenini yazdim.Ama hangisi daha iyi bilmiyorum, erken yatip erken kalkmasi mi gec yatip gec kalkmasi mi! Ben sabah uykusunu cok severim erken yatamam zaten. Oglum sayesinde sabah 5’te gune basladigimi bilirim.
Niliko tek uykuya geçmiş kuzum yapacak bişey yok.7de kaldir 10da ilk uykusuna yatsin demissin ya kahroldum...
Bizimki 6da kalkiyor. 1e dogru ilk ve tek uykusuna yatiyor. Bir haftadir bu uyku yarim saat. Aksam da 8 9 arasi uyuyor. Ama gece 9 milyon uc yuz elli alti kez kalkiyor.
Sabah geç uyanmalari akşam yatislarini etkiliyor.gün içerisindeki uykularin etkiledigini düsünmüyorum.Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz
Ben de çok uykucuydum bekarken. Gece en az 9 saat deliksiz uyumazsam ertesi gün gözlerimi zor açardım. Saat 10 dedi mi yatmış olmam lazımdı. Sabah 7'de kalkıp 15 dk'da durağa çıkıyordum :) hazırlanmak süslenmek önemli değil, 5 dk fazla uyumak çok değerliydi :) Şimdi kızım 6'da ayakta. Sabaha kadar 5 kere emmeye kalkıyoruz. Gece toplamda 5 saat uyuduysam yetiyor ertesi gün ayakta kalmaya.. Çocuklar hastayken 4 gün üstüste en fazla 3'er saatlik uykularla gezdim, sonunda ben de hasta oldum zaten. Uyku önemli ama çocukların sağlığı paha biçilemezSabah geç uyanmalari akşam yatislarini etkiliyor.gün içerisindeki uykularin etkiledigini düsünmüyorum.
Metos gecen dönem aksam 7 bucuk 8 gibi yatardi.yarim saatte bir uyanip ağlardi.sabaha kadar böyleydi.sabahta 4 bucuk 5 yada en fazla 6 ya yakin kalkardi.göz kapaklarim.aralanmazdi.
Simdiki düzen ise 10 a yakin yatiyor.gece sık sık kalkip su iciyor.yada ağlayarak uyaniyor.sabah ise 7 de kalkiyor.bazen 6 bucukta kalkarsa emziritirum.biraz daha uyuyor.1 saat filan.o sırada bende uykuya doyuyirum.sonra hemen bi kahvalti.saat 10 a gelince uykusu geliyor.bana yapisitor.ayagima koyup salliyorum.1 saat uyuyor.gün icinde de belki öğleden sonra 1 saat uyuyor.cogunlukla uyumuyor.bende erkenden uyutmanin yoluna bakiyorum.cünkü huysuzlasiyor.aglaya ağlaya yürüyor.kendine zarar veriyor.dusuyor.canıma yapışıyor.hemen ayagima yastigi koyup yatiriyorum.
Metos yatinca bi oh çekiyorum.bi tv yada bi çay içmek o kadar lüks ki.bide saat 7 de yatti mi değmeyin keyfime:)
Arada yapiyor bi güzellik:)
Ins aksam 8 de yatsalar sabah 10 da kalksalar.ben uykuya cok düşkünüm.yatak tembelligine de bayiliyorum:)
Kizim bir haftadır felan ayni şeyi yapiyor.. Zaten meme düşkünü hiç degildi artik uyumak icin bile istemiyor sanki, itiyor sürekli..
İlk defa duydum böyle birseyi.. gidince doktoruma sorucam muhakkak..
Kızlar kizim gece uyurken ayaklarini karnina toplayip yüz üstü yatiyor..resmen popo havada yani.. nasil rahat uyuyor anlamiyorum.. birde neden böyle yatmak istiyor..hic böyle bişey yaşayan varmi?
Deniz de artik tek uyku yapiyor ama bazen zorlaniyor buara zaten gece uykusu da cok parca parca oldugu icin arada ikinciye yatiriyorum, zaten 30dk-40dk vs uyuyor.7de kaldir 10da ilk uykusuna yatsin demissin ya kahroldum...
Bizimki 6da kalkiyor. 1e dogru ilk ve tek uykusuna yatiyor. Bir haftadir bu uyku yarim saat. Aksam da 8 9 arasi uyuyor. Ama gece 9 milyon uc yuz elli alti kez kalkiyor.
Minnoşlar sağlıklı olsun bizde güzelce uyuyaim dimi.Ben de çok uykucuydum bekarken. Gece en az 9 saat deliksiz uyumazsam ertesi gün gözlerimi zor açardım. Saat 10 dedi mi yatmış olmam lazımdı. Sabah 7'de kalkıp 15 dk'da durağa çıkıyordum :) hazırlanmak süslenmek önemli değil, 5 dk fazla uyumak çok değerliydi :) Şimdi kızım 6'da ayakta. Sabaha kadar 5 kere emmeye kalkıyoruz. Gece toplamda 5 saat uyuduysam yetiyor ertesi gün ayakta kalmaya.. Çocuklar hastayken 4 gün üstüste en fazla 3'er saatlik uykularla gezdim, sonunda ben de hasta oldum zaten. Uyku önemli ama çocukların sağlığı paha biçilemez
Sabahları zaten 7 de bir uyanıyor ama o kadar mızmız aksi oluyor ki tekrar uyut diye direniyor. Yataktan çıkmadan uyutuyorum 8 de. 9 da tekrar kalkıyor. Gene aynıysa tekrar uyuyor. 10 da kalktığında konuşuyor gülüyorsa hah diyorum tamam yataktan çıkabiliriz. Zaten ha uyandı ha uyanacak diye ben de uyuyamıyorum ki. Zor olmaz bana erken kaldırmak. Oyalarım artık oyunlarla bir şekilde.Demek ki daha tek uykuya geçmeye hazır değil kuzucuk :) günde 2 uyku uyumak istiyor. Sabah uyanma saatini yavaş yavaş erkene alırsan gece uykuya geçiş saati de düzene girer belki.
D dooris123 'ün dediği gibi benim kızım da sabah en geç 7'de kalkmış oluyor (çoğu zaman 6 civarı). İlk uykusuna 9:30 - 10:00 gibi yatıyor. İkinci uykuya da yorulma durumuna göre 14:30 - 16:00 sularında yatıyor. En geç akşam üzeri 18:00'da kalkmış oluyor. Sonra dışarı çıkıyoruz biraz, temiz hava iyi geliyor. Akşam yemeğinden sonra biraz abisiyle oyun. En geç 22:00 gibi gece uykusuna geçiyor. Bu akşam 21:00'da uyudu mesela. Gündüz 16:00'da kalkmıştı, uykusu geldi yatırdım. Gece uyanıyor tabi, dişler tam gaz zorlamaya devam... Ama şimdilik emip geri uyuyor çok şükür.
Bu arada bebek aranızda yatarken rahat uyuyabiliyor musunuz üçünüz de? Büyüdü ya artık, tepinmiyor mu uyurken
Acaba atlas dami tek uykuya gecmeye calisiyor bizimkiler ayni gundu. Oglen 12 bucukta bide aksam 6 da uyutuyorum uyutma uyanma derken 7 bucuk ta kalkmis oluyo 10 da gece uykusuna yatiriyodum ama artik uyumasi 11 i buluyor. Tek uykuyu 15 ay civari gecer yaziyor uykuyla ilgili sayfalarda daha erken diye düşündüm hepDeniz de artik tek uyku yapiyor ama bazen zorlaniyor buara zaten gece uykusu da cok parca parca oldugu icin arada ikinciye yatiriyorum, zaten 30dk-40dk vs uyuyor.
Suara bizde de uykular felaket. 20.30 gibi falan yatirdim 3 kere uyandi. Suan ayagima koydum, sallamayi birakinca uyaniyorIyice dalsin hemen ben de uyuyacagim. Yine bol eglenceli bir gece bizi bekliyor belli oldu:)
Kızlar bizim uykularımızda çok düzensiz. 6-9 aylıkken rahattı. 9 da uyuyordu. Sabaha kadar uyanıyordu ama emip geri uyuyordu. Sonra dişler çıkmaya başladıkça uykuları bölünmeye düzensizleşmeye başladı. Bebek dediğin 9 da uyur diyorlar evet biliyorum ama ne yapayım. 12 den önce uyutamıyorumki. Gündüz 9 veya 10 da kalkıyor. Tabi kalkana kadar bazı günler ağlaya ağlaya uyanarak sabaha kadar 5 6 kez uyanıyor. Aramızda yattığı için uyanmak zor gelmiyor. Emzirip sakinleştiriyorum. Çoğu zaman ayağımda sallıyorum. Bazen dayanamayacak gibi olduğum zaman babası ayağında sallayıp uyutuyor. Öğlen de 12-13 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum. 1 buçuk saat uyuyor max. Sonra diyorum ki başka uykuya yatırmayım, gece uykusuna erken uyutayım. Ancak uyuyana kadar ne doğru dürüst yemek yaptırıyor ne de yediriyor. Huzursuz aksi oluyor. Başka uyumadığı için 9 da direk uyuyor ama bu sefer 11 de kalkıyor mümkün değil uyutamıyorum. Normal gün uykusu diye düşünüyor sanki. Salona geçip oynamak istiyor. Zorla uyuttum diyelim. Bu sefer de her yarım saatte bir deli gibi ağlayıp uyanıyor. Salona götürüp 2 saat falan oyalayıp uyutmazsam sabaha kadar bizi de kendini de perişan ediyor. Ben de artık akşam 5 veya 6 gibi 2. Uykusuna uyutuyorum. Max 1 saat uyuyor. Gece uykusuna da 12 de geçiyor haliyle. Şimdilik düzen böyle oldu. Değişir belki ilerde ama. Gece uykusuna geç geçiyor diye üzülmüyor değilim. Daha bebek sonuçta. İnsta da falan görüyorum milletin çocukları akşam 8 de geçiyor uykularına. Her bebek farklı tabi de ne bileyim. İçimi dökeyim dedim biraz
7de kaldir 10da ilk uykusuna yatsin demissin ya kahroldum...
Amin inş canım hepimizin çocuklarını. Doğum günü kutlu olsun kuzucuğun daEvet
canim iyi hatirliyosun 1 ekimde dogum yapmistim.allah kuzunu sana bagislasin hayirli yaslari olsun insallah
Evet 15-18 ay arasi diyorlar tek uyku icin ama Deniz iki uykuya da erken gecmisti. Uykuyla pek arasi olan bir cocuk degil. Uyku aralari cok acilinca tek uykuya dusurdum ben. Normalde uyandiktan 2,5-3 saat sonra ilk uyku 3 saat sonra ikinci uyku 5 saat sonra yatis yapardi. Simdi bu sekilde uyutmaya calistigimda cok direniyor. Uyumuyor gece uykusundan once 6-7 saat uyanik kaliyor artik. Uyandiktan 4-5 saat sonra ilk ve tek uyku 6-7 saat sonra yatis yapiyor suan. Cok erken uyanmissa yada gece uykusu cok bolunduyse/gece uyanik kaldigi uzun saatler olduysa iki uyku yapiyorum. Uyku aralariniz cok acik degil sizin daha, buyuk ihtimal 9 gibi uyaniyordur. Tek uykuda zorlanabilir.Acaba atlas dami tek uykuya gecmeye calisiyor bizimkiler ayni gundu. Oglen 12 bucukta bide aksam 6 da uyutuyorum uyutma uyanma derken 7 bucuk ta kalkmis oluyo 10 da gece uykusuna yatiriyodum ama artik uyumasi 11 i buluyor. Tek uykuyu 15 ay civari gecer yaziyor uykuyla ilgili sayfalarda daha erken diye düşündüm hep
Yarim saat olunca tek uyku da sayilmiyor ki.Niliko tek uykuya geçmiş kuzum yapacak bişey yok.Hermione Granger 'in bebeği ısrarla iki uyku uyumak istiyor diye öyle tavsiyelere giriştik D dooris123 ile :)
dun sabah aşi olmuştu.gun icinde ya da gece herhangi bir etkisi olmadi.gece bir ara inledigini duymus esim. 2 kere emmeye kalkti her zamanki gibi.bizde uyku saatleri belli olmuyo.mesela 7de kalkinca 1-2 saat odada geze geze oynuyo kendi oyuncaklarla.sonra 9 gibi birlikte kahvalti ediyoruz.kahvalti sonrasi yine biraz dolanma birkac meme derken bazen oglen uyuyor 1 saat kadar.uyaninca beraber ogle yemegi yiyoruz.sonra yerde yine oynama hali.ikindi yogurt ya da meyve yiyip hop disari cikiyoruz.nadiren disarida yurudugum sure boyu izler etrafi.ama cogunluk 10 dk sonra uyku.boylece ikinci uykusunu sokakta yapiyor.ne kadar yurursem o kadar uyuyor.eve gelince uyaniyor.aksam da 8de baba gelince yemek yiyoruz 10 yatis.10a kadar pit pit pit dolanma.ortalama bir gunumuz boyle.tabi arada degisiklikler de oluyor.Evet 15-18 ay arasi diyorlar tek uyku icin ama Deniz iki uykuya da erken gecmisti. Uykuyla pek arasi olan bir cocuk degil. Uyku aralari cok acilinca tek uykuya dusurdum ben. Normalde uyandiktan 2,5-3 saat sonra ilk uyku 3 saat sonra ikinci uyku 5 saat sonra yatis yapardi. Simdi bu sekilde uyutmaya calistigimda cok direniyor. Uyumuyor gece uykusundan once 6-7 saat uyanik kaliyor artik. Uyandiktan 4-5 saat sonra ilk ve tek uyku 6-7 saat sonra yatis yapiyor suan. Cok erken uyanmissa yada gece uykusu cok bolunduyse/gece uyanik kaldigi uzun saatler olduysa iki uyku yapiyorum. Uyku aralariniz cok acik degil sizin daha, buyuk ihtimal 9 gibi uyaniyordur. Tek uykuda zorlanabilir.
Ben evde nilikoyla yalnizken uykusu gelince hic konusmuyordum. Kendi kendine oynamaya basliyordu. Sonra da memeye koyunca hemen uyuyordu ya da babasi kucaginda sallayinca. Eminim ki evdekiler cocugun uykusu geldi dikkatini dagitmayalim demiyor yeni oyun uyduruyorlar. Gurultuye alisir dedim ama 1 ay bitti alismadi. Aksam da yuz kere kalkmasi bundan bence. Gunduz tukeniyor.Çok yoruluyor olabilir Niliko. Ve desteğine çok ihtiyaç duyuyor memeyle uyuduğu için. Tekrar kendi kendine dalamadığı için uyku geçişinde bile uyanıyor yani.
Meme bitti hersey bitti diyeceksin bırakınca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?