2018 Ekim Anneleri

kumandayi surekli elimizden almaya calisiyor ya. gecen babasi guya gormez diye kanepenin yanindaki sehpanin ustune koydu kumandayi.baris gitti aldi.tak tak diye babasinin kafasina vurdu kac kere :) napiyosun sen diyorum saga sola hizli hizli kafasini sallayip kahkahalar atiyo.ne kadar komik oldular boyle.radyoda muzik aciyorum.oyun oynamayi birakip ileri geri sallanip duruyor.bi de yuzunu elleriyle kapatip acip gulmemizi bekliyor

Oğlum bana yapışık büyüdüğü için kızımı yanıma almamaya özen gösteriyorum. Kucağımda yatsa daha çok ben keyif alıyorum ama durmuyor alışık değil. Bu sabah geldi biraz uzandı yanıma, çizgi film izledi 5 dk. Sonra emekledi gitti oyuncaklarına. Çok güzel bir duygu yavrunun yumuş yumuş yanında olması ama sonra ayrılması çok zor oluyor. Oğlum 4 yaşına kadar hep yanımdaydı.Şimdi 5 yaşında, yeni yeni odasında tek yatıyor, düşün :)

Baba kumandayı sakladı diye ceza veriyor Barış herhalde benimki de alıyor kumandayı, kanal değiştiriyor artık. Tesadüf mü bilmiyorum ama aşağı tuşu keşfetmiş sanırım, eline geçirir geçirmez değiştirmeye başlıyor. Müzik bizim de favorimiz, kapı gıcırtısına oynayan kızım var

Yarim saat olunca tek uyku da sayilmiyor ki.
Ben evdeysem 2 kere uyuyor. Bazen babasi varken de uyuyor. Biz yokken uyutamiyorlar. Cunku surekli uykusu yok deyip duruyorlar.
Uyku saatini kaçırınca çocuklar aşırı hareketli oluyor, uyumaya direniyor. Demek ki sizde de bu durum mevcut. Yaşlılar da baş edemeyince, uykusu yok diyip çıkıyorlar işin içinden. Bu durumda Niliko zorlanıyor olmalı. Saati gelince bir yolunu bulup uyutsalar çocuk da rahat eder, onlar da

Kızım dün gece uyudu, ben de mutfağı toplayıp yatıcam dedim. Yorgunluktan uykum kaçtı, açtım bilgisayarı. Kız uyandı, emdi uyudu.. Ben yine bilgisayara döndüm. 1:30 gibi yattım. Sabah 6:00'da güne başladık. Gece 4 kere emmeye kalktı. Çok bilinenli bu denklemde anne kaç saat uyumuştur

Böyle düşününcede zor. Sürekli uyutmaya fln çalışsalar o da ayrı zor olur Nil'e. Bi uyutamadılar ya artık öyle giderbüyükler çok cesaretsiz böyle şeylerde ya, yeter ki mevcut düzen bozulmasın, korkuyorlar

yok bisey demediler benim de sormak aklima gelmedi.zaten haftada 2-3 banyo yapiyor.aa gebelerden mi uzak tutucakmisiz.
Evet, sizinkiler icin degil, anne karnindaki bebege zararli etkisi olur dedi. O karmasada Ali agladi vs detayli soramadım gerekcesini. Aksam hamile bi arkadasima gidecektik, korktum kizin bebegine bisey olmasin diye, gitmedim..bi de 10 gun icinde ciltte döküntüler olabilir dedi.

sabah en gec 8 de kalkmıs oluyor canım.Dün aksam yıne bınbır savas uyuttum dun aksam yıne savasırken bakayım ne yapacak dıye bıraktım odadan kosarak kactı gerı aldım tabi o kadar hareketlıkı yorulmuyoda en son babası omzuna alıp salladı bıraz oyle daldı.Bence hersey sutun cok azalmasıyla alakalı ılk basta guzel emıyor cunku sonra sut bıtıyor emse daha dalıcak ama sut olmayınca memede durmak ıstemıyor ne yaptıysamda artmıyor

Bugun 1 yil oldu. Saka gibi gecen sene bugun su saatler hastanedeydim ve 1 saat sonra suni sanci almaya baslayacaktim. Dun aksam diyorum ki son deliksiz uykummus megersem eski fotolarina bakiyorum sanki Eylul degil baska bi bebekmis ve 6. Aydan sonra bariz degisimler olmus belli. Simdi de gitgide bebeklikten cikiyor artik belli. Allah uzun omur versin tum evlatlara anasiz babasizda birakmasin kuzucuklarimizi
Nilsibel haftada 3 annem 2 kv bakiyor artik. İkisinede duzeni biz soyledik.
8 bucuktan once uyansada kaldirma ayakta hafif salla cunku biyolojik saati 8 bucuk dogudundan beri
9 da kahvalti ( erkene alma yemez )
İste burasi son 1 ayda degisti eskiden 10:30 gibi uyur 12 de kalk ogle yemegi
3-4 gibi 2. Uyku ve aksam 9 yatis
Ama 1 ay once bir gun Eylul 10 bucukta uyumadi simdi bu saat bazen 1 bucuga kadar uzuyor ve aksam 5-6 arasi yine uyuyor gece uykusune gecis oluyor sana 11
dun 12-3 arasi uyumus bidaha yatmadi tek uyku yapti aksam 9 da uyudu gece cok sık kalkti
Diyecegim o ki bence 1. Yillik izin sansin varsa 1 hafta evde dur nilikonun duzenini kur ve ise giderken saatlerini soyle planla git
2. Sanirim yas donumunden onlarda etkileniyor ve tek uykuya dusecekler bunun hazirligi bu

Yaslilar hem sevmekten uyutamiyorlar hemde duzenlerini bilmiyorlar aynen dedigin gibi uykusu yok deyip geciyorlar ve cocuk uyku saati gecince iyice enerji doluyor ve sonrasi patlama

Tas catlasin 3 saat aslinda su bilgisayar telefon vs hep uykularimizi kaciriyor, cok fazla uyarana maruz kaliyoruz. Ben esim olmadigi gunler artik erken uyuyorum, oglum uyuduktan sonra mutfaga giriyorum telefondan iliski testini aciyorum onu dinlerken islerimi hallediyorum, hic televizyon acmadan yada telefonda oyalanmadan yatak odasina gidip kitap okuyorum yarim saat, hele o gun spor da yaptiysam hemen gozler kapaniyor:)
Son uykusu ile yatma saati arasindaki sureyi biraz uzatmayi dene bence, iki uyku yaparken bizdeki o sure 5 saat civariydi. ben uyumadiginda savasmiyorum hic birakiyorum biraz daha oynuyor yarim saat sonra yine deniyorum yine mi uyumadi yine yarim saat oyun sonra yine deniyorum.

Benimde iyice azaldi ozellikle 2. Regliden sonra baya azaldi ben inek sutune basladim biraz bal katiyorum icine avent suluguna koyuyorum 1 parmak kadar iciyor ara ara veya kek yapiyorum Eyluse gore onunla yiyor boyle boyle uyumadan once sut icme aliskanligi kazansin cunku oteki turlu sut bitince bosa emince gozler kapanmiyor sinirlenip kalkkiyor

Ben ikinci regli olmadim biliyomusun, ilkini pespese olmustuk. Dogum oncesi cok duzenliydi adetim. Bu ay tam olacagim siralar adet sancisi gibi agrilarim oldu ama gelen giden olmadi ki onceden agrim da hic olmazdi. Hep doktora gitcem doktora gitcem diyorum bir turlu gidemiyorum. Onumuzdeki hafta kesin gideyim artik.

hep oyleydı uykular ne zaman 2 uykuya gectık hatırlamasamda.Uyku saatlerını değiştirmem lazım kı oda mumkun değil.Öğle yemegınde eve gıdıp uyutmamı beklıyor annem uyutmuyo cunku 1 saatlık aramda kosa kosa eve gıdıyorum artık evın yolundan bıktım 9 aydır.Aksam yıne mecbur 6 da cıkıp eve kosuyorum uyutmak ıcın anca işte.2. uykuyu salıcam artık bu gıdısle

hem emzırıp hem formul sut verıyorum bende karnı tok oluyor aslında.İnek sutu konusuda saıbeli geliyo bana yenı bır suru sey cıkardılar hele ınstada bır doktor hesabı varkı oo ınek sutu için butun hastalıkların sebebı olarak yazıyor 1 yaş kontrolunde sorucam bakalım bu durumu doktoruma

Benim cocuktan once cok duzenliydi 32-35 gun arasi olurdum ve agridan yatardim ama bu 2. Dir masallah 28 gunde geldi ve 0 agri ustelik sezeryan oldu yani kanala giren bir bebis olmadi havalar veya stres etkilemis olabilir mi veya kardes durumlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…