- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Oğlum bana yapışık büyüdüğü için kızımı yanıma almamaya özen gösteriyorum. Kucağımda yatsa daha çok ben keyif alıyorum ama durmuyorSabahları zaten 7 de bir uyanıyor ama o kadar mızmız aksi oluyor ki tekrar uyut diye direniyor. Yataktan çıkmadan uyutuyorum 8 de. 9 da tekrar kalkıyor. Gene aynıysa tekrar uyuyor. 10 da kalktığında konuşuyor gülüyorsa hah diyorum tamam yataktan çıkabiliriz. Zaten ha uyandı ha uyanacak diye ben de uyuyamıyorum ki. Zor olmaz bana erken kaldırmak. Oyalarım artık oyunlarla bir şekilde.
Rahat uyuyabiliyoruz mecburen alıştık.bana nedense pekyapmıyor ama babasının tepesine çıkıyor yastığına yatıyor. Sırtına dayıyor kendini. Geçen ayağını ağzına soktu falan emzikle ağzına vurmuş bir kere de her şeye rağmen güzel onu sürekli hissetmek. Babası iyice alıştı zaten. Bir de bu aralar uyanıyor ve sarılıp öyle uyumaya devam ediyor. Tabi biz eriyoruz şikayet edemiyoruz hiç haliyle
Baba kumandayı sakladı diye ceza veriyor Barış herhaldekumandayi surekli elimizden almaya calisiyor ya. gecen babasi guya gormez diye kanepenin yanindaki sehpanin ustune koydu kumandayi.baris gitti aldi.tak tak diye babasinin kafasina vurdu kac kere :) napiyosun sen diyorum saga sola hizli hizli kafasini sallayip kahkahalar atiyo.ne kadar komik oldular boyle.radyoda muzik aciyorum.oyun oynamayi birakip ileri geri sallanip duruyor.bi de yuzunu elleriyle kapatip acip gulmemizi bekliyor
Uyku saatini kaçırınca çocuklar aşırı hareketli oluyor, uyumaya direniyor. Demek ki sizde de bu durum mevcut. Yaşlılar da baş edemeyince, uykusu yok diyip çıkıyorlar işin içinden. Bu durumda Niliko zorlanıyor olmalı. Saati gelince bir yolunu bulup uyutsalar çocuk da rahat eder, onlar daYarim saat olunca tek uyku da sayilmiyor ki.
Ben evdeysem 2 kere uyuyor. Bazen babasi varken de uyuyor. Biz yokken uyutamiyorlar. Cunku surekli uykusu yok deyip duruyorlar.
Kızım dün gece uyudu, ben de mutfağı toplayıp yatıcam dedim. Yorgunluktan uykum kaçtı, açtım bilgisayarı. Kız uyandı, emdi uyudu.. Ben yine bilgisayara döndüm. 1:30 gibi yattım. Sabah 6:00'da güne başladık. Gece 4 kere emmeye kalktı. Çok bilinenli bu denklemde anne kaç saat uyumuşturDeniz de artik tek uyku yapiyor ama bazen zorlaniyor buara zaten gece uykusu da cok parca parca oldugu icin arada ikinciye yatiriyorum, zaten 30dk-40dk vs uyuyor.
Suara bizde de uykular felaket. 20.30 gibi falan yatirdim 3 kere uyandi. Suan ayagima koydum, sallamayi birakinca uyaniyorIyice dalsin hemen ben de uyuyacagim. Yine bol eglenceli bir gece bizi bekliyor belli oldu:)
Ben evde nilikoyla yalnizken uykusu gelince hic konusmuyordum. Kendi kendine oynamaya basliyordu. Sonra da memeye koyunca hemen uyuyordu ya da babasi kucaginda sallayinca. Eminim ki evdekiler cocugun uykusu geldi dikkatini dagitmayalim demiyor yeni oyun uyduruyorlar. Gurultuye alisir dedim ama 1 ay bitti alismadi. Aksam da yuz kere kalkmasi bundan bence. Gunduz tukeniyor.
yok bisey demediler benim de sormak aklima gelmedi.zaten haftada 2-3 banyo yapiyor.aa gebelerden mi uzak tutucakmisiz.ferhunde001 size dün banyo ile ilgili birsey dediler mi? bize sadece 1.5 ay gebelerden uzak tutun dediler..
Evet, sizinkiler icin degil, anne karnindaki bebege zararli etkisi olur dedi. O karmasada Ali agladi vs detayli soramadım gerekcesini. Aksam hamile bi arkadasima gidecektik, korktum kizin bebegine bisey olmasin diye, gitmedim..bi de 10 gun icinde ciltte döküntüler olabilir dedi.yok bisey demediler benim de sormak aklima gelmedi.zaten haftada 2-3 banyo yapiyor.aa gebelerden mi uzak tutucakmisiz.
sabah en gec 8 de kalkmıs oluyor canım.Dün aksam yıne bınbır savas uyuttum dun aksam yıne savasırken bakayım ne yapacak dıye bıraktım odadan kosarak kactı gerı aldım tabi o kadar hareketlıkı yorulmuyoda en son babası omzuna alıp salladı bıraz oyle daldı.Bence hersey sutun cok azalmasıyla alakalı ılk basta guzel emıyor cunku sonra sut bıtıyor emse daha dalıcak ama sut olmayınca memede durmak ıstemıyor ne yaptıysamda artmıyorEvet 15-18 ay arasi diyorlar tek uyku icin ama Deniz iki uykuya da erken gecmisti. Uykuyla pek arasi olan bir cocuk degil. Uyku aralari cok acilinca tek uykuya dusurdum ben. Normalde uyandiktan 2,5-3 saat sonra ilk uyku 3 saat sonra ikinci uyku 5 saat sonra yatis yapardi. Simdi bu sekilde uyutmaya calistigimda cok direniyor. Uyumuyor gece uykusundan once 6-7 saat uyanik kaliyor artik. Uyandiktan 4-5 saat sonra ilk ve tek uyku 6-7 saat sonra yatis yapiyor suan. Cok erken uyanmissa yada gece uykusu cok bolunduyse/gece uyanik kaldigi uzun saatler olduysa iki uyku yapiyorum. Uyku aralariniz cok acik degil sizin daha, buyuk ihtimal 9 gibi uyaniyordur. Tek uykuda zorlanabilir.
Uyku saatini kaçırınca çocuklar aşırı hareketli oluyor, uyumaya direniyor. Demek ki sizde de bu durum mevcut. Yaşlılar da baş edemeyince, uykusu yok diyip çıkıyorlar işin içinden. Bu durumda Niliko zorlanıyor olmalı. Saati gelince bir yolunu bulup uyutsalar çocuk da rahat eder, onlar da
Tas catlasin 3 saatKızım dün gece uyudu, ben de mutfağı toplayıp yatıcam dedim. Yorgunluktan uykum kaçtı, açtım bilgisayarı. Kız uyandı, emdi uyudu.. Ben yine bilgisayara döndüm. 1:30 gibi yattım. Sabah 6:00'da güne başladık. Gece 4 kere emmeye kalktı. Çok bilinenli bu denklemde anne kaç saat uyumuştur
Son uykusu ile yatma saati arasindaki sureyi biraz uzatmayi dene bence, iki uyku yaparken bizdeki o sure 5 saat civariydi. ben uyumadiginda savasmiyorum hic birakiyorum biraz daha oynuyor yarim saat sonra yine deniyorum yine mi uyumadi yine yarim saat oyun sonra yine deniyorum.sabah en gec 8 de kalkmıs oluyor canım.Dün aksam yıne bınbır savas uyuttum dun aksam yıne savasırken bakayım ne yapacak dıye bıraktım odadan kosarak kactı gerı aldım tabi o kadar hareketlıkı yorulmuyoda en son babası omzuna alıp salladı bıraz oyle daldı.Bence hersey sutun cok azalmasıyla alakalı ılk basta guzel emıyor cunku sonra sut bıtıyor emse daha dalıcak ama sut olmayınca memede durmak ıstemıyor ne yaptıysamda artmıyor
sabah en gec 8 de kalkmıs oluyor canım.Dün aksam yıne bınbır savas uyuttum dun aksam yıne savasırken bakayım ne yapacak dıye bıraktım odadan kosarak kactı gerı aldım tabi o kadar hareketlıkı yorulmuyoda en son babası omzuna alıp salladı bıraz oyle daldı.Bence hersey sutun cok azalmasıyla alakalı ılk basta guzel emıyor cunku sonra sut bıtıyor emse daha dalıcak ama sut olmayınca memede durmak ıstemıyor ne yaptıysamda artmıyor
Ben ikinci regli olmadim biliyomusun, ilkini pespese olmustuk. Dogum oncesi cok duzenliydi adetim. Bu ay tam olacagim siralar adet sancisi gibi agrilarim oldu ama gelen giden olmadi ki onceden agrim da hic olmazdi. Hep doktora gitcem doktora gitcem diyorum bir turlu gidemiyorum. Onumuzdeki hafta kesin gideyim artik.Benimde iyice azaldi ozellikle 2. Regliden sonra baya azaldi ben inek sutune basladim biraz bal katiyorum icine avent suluguna koyuyorum 1 parmak kadar iciyor ara ara veya kek yapiyorum Eyluse gore onunla yiyor boyle boyle uyumadan once sut icme aliskanligi kazansin cunku oteki turlu sut bitince bosa emince gozler kapanmiyor sinirlenip kalkkiyor
hep oyleydı uykular ne zaman 2 uykuya gectık hatırlamasamda.Uyku saatlerını değiştirmem lazım kı oda mumkun değil.Öğle yemegınde eve gıdıp uyutmamı beklıyor annem uyutmuyo cunku 1 saatlık aramda kosa kosa eve gıdıyorum artık evın yolundan bıktım 9 aydır.Aksam yıne mecbur 6 da cıkıp eve kosuyorum uyutmak ıcın anca işte.2. uykuyu salıcam artık bu gıdısleTas catlasin 3 saataslinda su bilgisayar telefon vs hep uykularimizi kaciriyor, cok fazla uyarana maruz kaliyoruz. Ben esim olmadigi gunler artik erken uyuyorum, oglum uyuduktan sonra mutfaga giriyorum telefondan iliski testini aciyorum onu dinlerken islerimi hallediyorum, hic televizyon acmadan yada telefonda oyalanmadan yatak odasina gidip kitap okuyorum yarim saat, hele o gun spor da yaptiysam hemen gozler kapaniyor:)
Son uykusu ile yatma saati arasindaki sureyi biraz uzatmayi dene bence, iki uyku yaparken bizdeki o sure 5 saat civariydi. ben uyumadiginda savasmiyorum hic birakiyorum biraz daha oynuyor yarim saat sonra yine deniyorum yine mi uyumadi yine yarim saat oyun sonra yine deniyorum.
hem emzırıp hem formul sut verıyorum bende karnı tok oluyor aslında.İnek sutu konusuda saıbeli geliyo bana yenı bır suru sey cıkardılar hele ınstada bır doktor hesabı varkı oo ınek sutu için butun hastalıkların sebebı olarak yazıyor 1 yaş kontrolunde sorucam bakalım bu durumu doktorumaBenimde iyice azaldi ozellikle 2. Regliden sonra baya azaldi ben inek sutune basladim biraz bal katiyorum icine avent suluguna koyuyorum 1 parmak kadar iciyor ara ara veya kek yapiyorum Eyluse gore onunla yiyor boyle boyle uyumadan once sut icme aliskanligi kazansin cunku oteki turlu sut bitince bosa emince gozler kapanmiyor sinirlenip kalkkiyor
Ben ikinci regli olmadim biliyomusun, ilkini pespese olmustuk. Dogum oncesi cok duzenliydi adetim. Bu ay tam olacagim siralar adet sancisi gibi agrilarim oldu ama gelen giden olmadi ki onceden agrim da hic olmazdi. Hep doktora gitcem doktora gitcem diyorum bir turlu gidemiyorum. Onumuzdeki hafta kesin gideyim artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?