hep oyleydı uykular ne zaman 2 uykuya gectık hatırlamasamda.Uyku saatlerını değiştirmem lazım kı oda mumkun değil.Öğle yemegınde eve gıdıp uyutmamı beklıyor annem uyutmuyo cunku 1 saatlık aramda kosa kosa eve gıdıyorum artık evın yolundan bıktım 9 aydır.Aksam yıne mecbur 6 da cıkıp eve kosuyorum uyutmak ıcın anca işte.2. uykuyu salıcam artık bu gıdısle
Kardes durumunu pek dusunmedim cunku cok zor yani olmasin oyle birsey lutfen:)Benim cocuktan once cok duzenliydi 32-35 gun arasi olurdum ve agridan yatardim ama bu 2. Dir masallah 28 gunde geldi ve 0 agri ustelik sezeryan oldu yani kanala giren bir bebis olmadihavalar veya stres etkilemis olabilir mi veya kardes durumlari
hem emzırıp hem formul sut verıyorum bende karnı tok oluyor aslında.İnek sutu konusuda saıbeli geliyo bana yenı bır suru sey cıkardılar hele ınstada bır doktor hesabı varkı oo ınek sutu için butun hastalıkların sebebı olarak yazıyor 1 yaş kontrolunde sorucam bakalım bu durumu doktoruma
evet buna katiliyorum kesinlikle.cocuguma sunu asla yedirmem icirmem tu pis kaka.onun yerine su alternatifler var.tv tablet telfn kesnlkle yok.onun yerine bu alternatifler var. gibi uzayip giden mukemmel anneyim modlarinda olanlar var cevremizde.sozum meclisten disari.bu tarz yaklasim abartili olarak kullanildiginda karsidakine faydali alternatifi ogreteyim derken (bakin siz yanlis yapiyorsinuz bunlar dogru, ben mukemmel anneyim mesaji alttan alttan veriliyor gibi hissediyorum.ay bu konuda ne cok dolmusum.ama bu arada keciboynuzu ve tambugdayunlu hurmali keki ben ve oglum cok sevdik.Vallahi onu bende anlamadim yani bakiyoruz sute gelesiye kadar bence cogu sey zararli sut vermicem diyo tabletle yemek yediriyo aaa asla tv izletmem diyo cay kahve tattriyo bence bu ailenin yapisiyla alakali tamamen ben sut icsin istiyorum biz 3 kardesiz hepimizde dozunda ictik bizim dr icsin bi kahvaltida bide yatarken teklif et dedi buna ek sutlu tatli yapabilirsin dedi keciboynuzu ozu ile kek yaptim sutlu bayildi muzlu kek yaptim bayildi bunlar hep tam bugday unundan sifir seker un mesela bende onlarin cocuklari pof sisirdigine inaniyorum
Vallahi onu bende anlamadim yani bakiyoruz sute gelesiye kadar bence cogu sey zararli sut vermicem diyo tabletle yemek yediriyo aaa asla tv izletmem diyo cay kahve tattriyo bence bu ailenin yapisiyla alakali tamamen ben sut icsin istiyorum biz 3 kardesiz hepimizde dozunda ictik bizim dr icsin bi kahvaltida bide yatarken teklif et dedi buna ek sutlu tatli yapabilirsin dedi keciboynuzu ozu ile kek yaptim sutlu bayildi muzlu kek yaptim bayildi bunlar hep tam bugday unundan sifir seker un mesela bende onlarin cocuklari pof sisirdigine inaniyorum
Bende süt konusunda tereddütlüyüm ama eşimin babası besicilik yapıyor süt olmAzsa olmaz onlar için süt vermek istemeyişimi pek anlam veremiyorlar eşimde dahilBizim içtiğimiz zamanlarla şimdilerin çok farkı var ama canım. Bence detaylıca arastır. Yani biri şunu demişten öte bişy.
Tek inekten, nasıl beslendiğini bilerek alabiliyorsan o ayrı. Ama sütü bırakıp biçok hastalıktan kurtulan nice insanda var. Kalan beslenme sekilleride anne odaklı, her evin özellikle kadınına cok iş düşüyor.
Biri şunu yapmış biri bunu yapmıştan ziyade sen gönlün rahat, fikir alarak ama bağımlı olarak değil, bilerek ilerle.
Biz ciddi farklar deneyimledik evimizde. Yerine badem sütü kullanıyorum.
Zatrn sütten alacağı ne? Önce böyle düşün. Yerine konabilecek birsürü sey var. Bu kadar insana o kadar inek nasıl yetişir? O süt nasıl geliyor?
Yani tarafsız bi araştırmada bulun gününüzün geçmişten daha da kötü olduğunu düşünerek. Hormon değerleri hakkında vs.
İnsanın beslenmesi gayet basit ve nettir aslında. Pişirmeden yenebilecek hersey öyle de yenebilir, dişimizden midemize bağırsağımıza kadsr öyledir.
Büyüklerden gelen cok oturmuş bi beslenme şekli var fakat neden böyle diye bi bakınmak lazım, uyanmak lazım. Çook detaylı ve ınsan hayatı için önemli bir mevzu aslında ilgini çekerse
evet buna katiliyorum kesinlikle.cocuguma sunu asla yedirmem icirmem tu pis kaka.onun yerine su alternatifler var.tv tablet telfn kesnlkle yok.onun yerine bu alternatifler var. gibi uzayip giden mukemmel anneyim modlarinda olanlar var cevremizde.sozum meclisten disari.bu tarz yaklasim abartili olarak kullanildiginda karsidakine faydali alternatifi ogreteyim derken (bakin siz yanlis yapiyorsinuz bunlar dogru, ben mukemmel anneyim mesaji alttan alttan veriliyor gibi hissediyorum.ay bu konuda ne cok dolmusum.ama bu arada keciboynuzu ve tambugdayunlu hurmali keki ben ve oglum cok sevdik.
Bende süt konusunda tereddütlüyüm ama eşimin babası besicilik yapıyor süt olmAzsa olmaz onlar için süt vermek istemeyişimi pek anlam veremiyorlar eşimde dahiltek inek olsun diyorum ozaman ne fark edecek hepsine verilen yem aynı deniyor bilemiyorum sanırım bir süre daha beklemede süt konusu bide emen çocuk gerek yok demişti doktor o yüzden de acele etmiyorum
Bunları ben bile bilmiyorum sonuçta ticari kazanç amaç ☺ tek bildiğim antibiyotik vs başka bir ilaç kullanılmadığı ve yem yarısı kendi tarlalarına ektikleri Mısır Ekin vb dediğim gibi. Bir süre daha bekleme acelem yokHepimiz süt veriyoruz ama aynı mıdır sence?
Ya da ne zaman süt veriyoruz mesela biz memeliler?
Cok net aslında :)
Böyle olduğunu bildiğin varsa ya da yetiştirilmelerinden eminsen o ayrı bir durum tabii.
Ama ben nasıl yemlendiğini, nasıl aşılandığını, daha gebeyken mi sağıldığını fln bilmediğimden vermiyorum artık. Evet cok içti ama artık biliyorum en azından ve bile bile veremem.
Bir de cidden neden veriyoruz düşünmek lazım?
Bunları ben bile bilmiyorum sonuçta ticari kazanç amaç ☺ tek bildiğim antibiyotik vs başka bir ilaç kullanılmadığı ve yem yarısı kendi tarlalarına ektikleri Mısır Ekin vb dediğim gibi. Bir süre daha bekleme acelem yok
Kardes durumunu pek dusunmedim cunku cok zor yani olmasin oyle birsey lutfen:)
Eylulun dogumgunu kutlu olsun buarada saglikli huzurlu omurlerini olsun❤
bu grupta sizden ogrendigimiz bircok sey var bunlar icin tesekkur ederim.ancak genel olarak bakis aciniz ve yorumlariniz bana biraz fazla iyimser(polyana), mukemmelliyetci, direten ve fazla detayci geliyor.o kadar ince eleyip sık dokumak benim yapima gore degil.sonucta herkes cocugu icin okuyor arastiriyor doktorlara goturuyor ve kendi aile yapilarina ve bakis acilarina gore buyutmek icin elinden geleni yapiyor.hepimiz birbirimize denedigimiz ve ise yarayan yontemler veya ogrendiklerimizi yaziyoruz.fakat dedigim gibi sizin yaklasiminiz bana hic uymuyor.basta elaelifin sonra nilsibel exelans vosvos pessinus dooris gibi arkadaslarin bakis acilari ve yorumlarini daha gercekci buldugum ve cok faydalandigim icin burdayim.o yuzden ricam, benim yazdigim seylere bi yorum veya tavsiye vs yazmazsaniz sevinirim.Herkes kendi ailesi için secim yapabilir :)
Mükemmellik kişinin kendini geliştirmek yerine nokta koyacağı bişy bence de :) aslında araştırmayıp, öğrenebileceği şeyler oldugunu düşünmeyip öylece kabullenilip gidilen yol mülemmel sanmanın karşılığı :)
Buarada gercekten alternatifler varve dinen, manen, yaratılış olarak vucudunuzun ihtiyaclarına göz atabilirsiniz.
Kaçımız şunu yiyoruz ama nedir diyoruz?
Çünkü bi değişim var ve herşey değişiyor kabul etmeliyiz öncelikle. Tercih edilen seylerin bi süre sonra yetmeyip gereksiz sekilde üretiliyor olması en azından hepimiz için çeşitleri gözden geçirip tek nokta olmadığını görmemize yardımcı olur.
Kaldı ki bizler kendimizden pay biçmeliyiz nasıl bir alışkanlığa döndüğüne dair.
Sadece beslenme diyemeyiz, ya da bu iyi diyemeyiz, cunku etken çok tabii
Ben kendi adıma paylaşımların konusunda çok sey öğreniyorum bilmediğim. Bir çok konuda ışık oluyorsun araştırıyorum böyleceBu beslenme konusu ne çetrefilli :)
Amaferhunde001 'nin dediği gibi' alternatifler çok' cümlesini kullanan biri olarak bugüne kadar kırılacagınız bir noktada bulunduysam kusura bakmayın.
Benim anlayışım, var diye sunmak değil sadece. Yemekte, tablette, giyside de gecerli bu.
Sadece cocuk için değil kendim içinde ya da farklı konularda da.
Velhasıl kendimi anlatamam, zaten gerekte yok ama bi anne olarak kimseyi veriyor/vermiyor diye yargılamam haddim değil. Genellememde.
Herkes ailesi için çabalıyor.
Söylediğim bir annenin zihninde ışık yakabilecekse diyedir tüm paylaşımım♥ Bunu diğer anneye pişmanlık olarak yansıtmak bencillik olur.
Zaten bütün gun bakmaktan pek memnun gormedigim icin bide onun savasini vermesini teklif dahi edemedimPeki annen neden uyutmuyor? Uyutamiyor mu yani meme mi ariyor? Yoksa uykusu mu gelmiyor? Bak benim annemde uyutmak icin cabaliyor ama babanede anlamadim bile nasil uyudugunu diyor yani kisilere gorede degisiyor
Bunları ben bile bilmiyorum sonuçta ticari kazanç amaç ☺ tek bildiğim antibiyotik vs başka bir ilaç kullanılmadığı ve yem yarısı kendi tarlalarına ektikleri Mısır Ekin vb dediğim gibi. Bir süre daha bekleme acelem yok
Bu arada benim kız kardeşim 4 aylıkken başlamış inek sütüne annemi emmedği için annem hep der tek inekten olsun diye az süt taşımadı baban eve ama geceleri uyurdu sen emdiğin için uyumazdın
bu grupta sizden ogrendigimiz bircok sey var bunlar icin tesekkur ederim.ancak genel olarak bakis aciniz ve yorumlariniz bana biraz fazla iyimser(polyana), mukemmelliyetci, direten ve fazla detayci geliyor.o kadar ince eleyip sık dokumak benim yapima gore degil.sonucta herkes cocugu icin okuyor arastiriyor doktorlara goturuyor ve kendi aile yapilarina ve bakis acilarina gore buyutmek icin elinden geleni yapiyor.hepimiz birbirimize denedigimiz ve ise yarayan yontemler veya ogrendiklerimizi yaziyoruz.fakat dedigim gibi sizin yaklasiminiz bana hic uymuyor.basta elaelifin sonra nilsibel exelans vosvos pessinus dooris gibi arkadaslarin bakis acilari ve yorumlarini daha gercekci buldugum ve cok faydalandigim icin burdayim.o yuzden ricam, benim yazdigim seylere bi yorum veya tavsiye vs yazmazsaniz sevinirim.
Ben kendi adıma paylaşımların konusunda çok sey öğreniyorum bilmediğim. Bir çok konuda ışık oluyorsun araştırıyorum böylece
buradaki bir çok arkadaşın her bir fikri ayrı değerli çok şey öğrendim Allah razı olsun hepimizden
ayrı hayatlar ayrı dünyalar yaşıyor olsak da tek gayemiz evlatlarımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?