2018 Ekim Anneleri

Sabab bizde fotoğraflarına ve videolarına beraber baktım kendini kıskandı :))) bu durumda kardeşi olsa ne yapacak bilemedim babasıyla bir şey konuşturmaz elele tutturmaz sarılsak araya girer :))) bugün ufak bi kutlama yaptık ailelerle birlikte haftasonu yapacağız inşallah pastasınj önüne koydum heryeri karıştırıp döken sofrada aldığını yere çalan kızım kuzu gibi durdu somurttu huzursuzlandı elbise giymekten pek hoşlanmıyor sonra bi mumu yakalım belki dikkatini çeker oynar dedim sen git parmağını değdir saniyede çektim ama mum erimiş o yapışmış parmağına hemen bir saat ağladı içim gitti uyudu uyandı sakinleşti ondan sonra hatıra bir iki fotoğraf çektim

Bende sütü kesince ara ara vermeyi düşünüyorum beğenip içerse ya da sütlü tatlı falan yaparım istemezse zorlamam

Ya muhakkak farklı görüşler var süt konusunda ben de vermeyi düşünüyorum kızım da içiyor her şeyin bir şekilde faydası olduğuna inanıyorum ben. Hiçbir şeye topyekün iyi ya da kötü gibi anlamlar yüklemiyorum. Çünkü bakıyorum bir zamanlar yumurta,tereyağ,vb birçok besinde zararlı denildi sonra fikir değiştirildi falan filan. Katı kurallarım yok benim. İyi mi kötü mü bilmem tarzım. Herkes kendi hayatına uygun olan neyse onu yapmalı. Kimi insan kendine yakın gelen uzmanları takip eder hayatını ona göre düzenler kimi de rahat yaşar. Her şeyin katkılı ve bozulmuş olduğu dünyamızda hangisinden kaçınacağımı şaşırıp bıraktım artık

Denizin laktoz inteloransi oldugu icin istesem de sut veremem suan yogurdu ve peyniri kontrollu verirken bile tirsiyorum. Ama boyle hassasiyeti olmasaydi da vermeyi dusunmuyordum. Gerci ben gluten de vermicektim sozde suan cocuk gordugu her yerde ekmek kemiriyor yasaklar caziptir hesabi:)

anabelgunes sabah yazmayi unutmusum suan aklima geldi. Ben bazen gercekten uykusu oldugunu hissediyorsam ama uykuya direniyorsa tum evin isiklarini kapatip karanlikta kucagimda gezdiriyorum 5-10 dk. Bak oyuncaklar uyumus, koltuklar uyumus, kediler uyumus, baba uyumus vs konusuyorum boyle. Sonra da bet sesimle ninni soyluyorum:) odasina gelince uykuya direnmeden geciyor bu sekilde. Evde bir atraksiyon varsa yada farketmeden yarida biraktirdigim bir oyunu vs uykuya gecmek istemiyor ben de boyle bir yol buldum. Ise yariyor genelde.

Oğlumda döküntü olmuştu, beti benzi atmıştı çocuğun resmen.. Kahverengi olmuştu suratı.. Sonra eski ten rengi olmadı nedense.. Tam karayağız oldu :) kızım da mı öyle olacak acaba.. Hadi oğlum esmerdi de, ay parçam pamuğum da kara kız mı olacak acaba.. Dertlendim şimdi bak

Havaların serinlemesiyle sıvı alımını azaltmış olabilir misin? Ben su içmeyi unutuyorum resmen. Arada meyve suyu çay falan içmesem 1-2 bardak suyla geçecek günüm. O da süte etki ediyor. Bir de yorgunluk, iyi beslenmemek de etkiliyor beni çok. Et yemekleri yersem yoğurt/ayran destekli, daha iyi sütüm oluyor mesela

O ekmeğin tadı başka
Tekrar deneyecek misin? Yoğurtta sıkıntı yok galiba.

B Bir mucize Nasıl güzel olmuş bide miniiiiikMaşallah.Nice güzelliklerle, bereketle gelsin yaşı

Sasirmis durumdayim kuzum artik soludugumuz hava bile zararliyken markete ugradim is donusu armut var nasil sekilli nasil guzel resimle cizilmis sanki belli yani ben ilacliyim diyor e ne yapcm her defasinda dogalini nasil bulucam ki artik organik isine bile guven kalmadi

Bilgisayar benim zayıf noktamdır zaten (mesleki deformasyon). Google ile eski dostuz, 20 yıllık hukukumuz var en az bir de bende öğrenme merakı çok baskındır. Tam Google hastası olacak kişiyim yani :) onu ara bunu ara derken bir de bakıyorum saatler geçmiş. Teorik bilgilerle dolu kafamın içi (pratiğe dökemediğim )
Ben mental yorgunluğu aşıp uyuyamıyorum çoğu zaman. Beyin error veriyor halbuki ne çok severdim uykuyu... Heey gidi gamsız gençlik
bu arada keciboynuzu ve tambugdayunlu hurmali keki ben ve oglum cok sevdik.
Ben de bugün tam buğdaylı, bademli, keçi boynuzu unlu, muzlu, pekmezli, yoğurtlu, yumurtalı, zeytinyağlı kek yaptım muffin kağıtlarında. Kızıma verdim 1 tane, bir güzel mıncıklayıp sıvadı sağa sola arada ağzına da attı, yediği kârdır.. Çok lezzetliydi bu arada. Misafirlerim vardı, kahvenin yanına biz de yedik
B Bir mucize sizin de yasiniz kutlu olsun:) yas gununde huysuzlanmayan bir cocuk var mi acaba:) saglikla huzurla anali babali buyusun kizimiz
Oğlumun 1 yaş kutlama fotolarına bakıyorum, arkadaşları mutlu, eğleniyor. Benimki asmış suratını, dalgın dalgın pozlar

Sebzelerde aynı meyvelerde. En iyisi şifa olacağına inanarak yemek :) Endüstri okuyanlar hiç yiyemese yeridir.
Organik yazısı bile süs gibi artık.
Süt meselesinde sadece hormonlar cok fazla işlediğinden özellikle erken ergenliğe, prolaktin yüksekliğine vs yol açtığı bahsediliyor güvenli kaynaklarca.
En azından bi zamanlar yatarken süt içmek vs gibi dayatmalara gerek olmadığını biliyoruz. Yani cidden ondan alabileceği her neyse zaten bi şekilde alacak en azından hormon almamış olacak fazlaca.
Bunların yanında tabii ki bu bir pencere, nasıl bulduğun iyi olduguna inandıgınsa apayrı
Ben kızımda farkı gördüm birebir o yüzden yazıyorum.

Yeni yaşı sürprizlerle bereketle gelsin Eylül'ün,
Sana çok benzetiyorum buarada

Peki eger ozel olmayacaksa Sezende nasil farkliliklar gordun sut ile ilgili? Ben tamamiyle kapali degilim bu konuya ve inanir misin yalnizca ozeniyorum yani o biberonda veya bardakta sut gormek ve cocugun onu icmesi bana cok sempatik geliyor :) elbette yararlari zararlari vardir ama mesela icsede gun icinde tok tuttugundan cok teklif etmem herhalde diger besinleride alsin diye.
Amin, hepimizin kuzucuklarinin ilk yaslari guzelliklerle gelsin :) babanin canlisini gormeden bana benzeten tayfadasin:)
Zira ben bile ciddi derecede babasina benzetiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…