2018 Ekim Anneleri

Çok tıkanır gibi öksürürse soğuk rahatlatır, yani buzluğu açıp ferah nefes aldırabilirsin.
Öksürük için denemek istersen sarımsağı ezip zeytinyağı koyup ayakaltlarına sürüp kalınca bir corap giydirebilirsin :) (sarımsak yağıda olur)
Sarımsak çin sarımsağı olmazsa hızlı sonuç alacaksındır diye kötü bir not ekleyim.
SuJok ilgini çekerse daha yapabileceğin bikaç şey ekleyebilirim :)
Dişler Simay'da da gıcık bir öksürüğe sebep oluyor.

İlaçlar konusu malesef öyle.Bu yüzden annelere çok iş düşüyor.Kendini güncelleyebilmiş doktorlara, öğretmenlere ihtiyaç var. Okudum bitti, oldum ben demek çağın dışına atıyor.

E elaelif123 bizim mama sandalyeleri ayniydi.chicodan cikamiyor zaten tepsisini baya beriye cektigimiz icin.orta kademede bazen uyuyakalinca ben de kahvemi iciyorum icerde.ama ebebekteki en basit model var ya.sizde de pilsan vardi sanirim onda kemerleri baglamak sart.cok rahat bacaklar cikiyor donuyor filan.

Gunduz oksurugu okadar cok olmuyor, cok seyrek ve kesik kesik ama gece artiyor onu uyandiriyor. Uyku sersemiyken buzdolabinin onune gotururmek pek istemiyorum acikcasi cok zorda kalirsam gotururum o ayri. Sabah yaptigim sarimsakli corap geceye de etki eder mi? Bugun biraz dolanayim umarim yerli sarimsak bulabilirim. SuJok cok ilgimi ceken biraey degil aslinda ama cok zorlayici degilse deneyebilirim:)
Bizde ebebegin en basit modeli var kemeri baglamazsam 3 sn icinde oglum tepsisinde oturuyor oluyor:)

Tam boyle oglene kadar yataktan cikma uyu havasi var onceden uyurdum ah ah
Dun gece cok uykusuz kaldim. Deniz 7de uyandi, esim aldi 9.30a kadar uyudum, onceden haftasonu 9.30da uyanamazdim simdi sanki oglene kadar uyumusum gibi hissediyorum:) ankarada da hava tam uyumalik... ahhh ahhh

İhlas, Nas, Felak okuyorsun rahatlıyor çocuk :)

Bu aralar benim kuzu da çok keyifsiz. Mevsim geçişi mi, yoğun bir atak mı, diş mi, hepsi birden mi... Çok etkilendi yavrular. Kucağımdan inmiyor resmen. Bırakır bırakmaz ağlıyor. Sürekli oyunlar, şarkılar, danslar.. Ama yemekleri kim yapacak :) şimdi uyudu da biraz dinleniyorum.. Uyanmadan bir şeyler pişirebilirim inşallah..

Atlas akşam üzeri uyumuyorsa dışarı çıkarıp zaman geçirmek iyi gelebilir. Böylece hava kararınca iyice uykusu gelip uyuması kolaylaşır diye düşünüyorum (çok da geciktirip uykuyu iyice kaçırmadan). Yolda eve dönen insanları gösterip 'akşam oldu, herkes uyumaya gidiyor' diyebilir gezdiren :) @dooris123 ışıkları kapatıp evi dolaştırıyordu, herkesin uyuduğuna ikna etmek için

Dun aksam dışarı ciktik aslinda ama bu seferde asiri yorgunluktan uyuyamadi aksam ustu uykusunu uyumamisti. Birde babasinin kucaginda sallanmaya alismista olabilir benimkinde rahat edemiyoda geniş genis iyi geliyo heralde hemen uyuyo oyle

O son raddede nefesini rahatlatmak istediğinde bir çıkış yolu gibi düşün serin hava.
Geceyede etki eder çünkü vücuduna etki edecek bişy.
Sujok elimizde ayagımızda, bütün ve mikro şekilde tüm vücut sisteminin olması.Aparatlar dışında noktalara tohum tedaviside uygulanıyor.Yani ayağının altına yapacağında aynı şey. Başparmak altı ve kıvrılan o iç boğum yüz ve boyun kısmı mesela, sürerken atlamazsın orayıda.

Dişler gelsinde kolaylıkla inşallah gerek kalmaz bile hiçbiirne

Sizin bir çok yazınızı hep ekran görüntüsü alıyorum. İyi ki varsınız.

Arkadaslar yazinizi oku oku gozlerim bulanik gormeye basladi.
Masallah ne kadar cok yazmissiniz ya da ben ne kadar uzun suredir giremez olmusum.
Biz de bir ates ve dis sıkıntısı atlattik ve gecti. 7 ve 8. Dis ayni anda geldi. Ben alttan beklerken ustlerden geldi.

Simdi iyi saglik durumu olarak ama şu 3 gundur bir tuhaf .gece ciglik atarak uyaniyor bir seyden korkmus gibi cok agliyor.
Besigine alissin diyorum sabah bakiyorum yine yanimda uyumus tum gece.
Emzirince sakinlesiyor.
Atak donemi mi acaba ?

Istah konusuna gelince arkadaslar cok secici bir bebek . Yedigi seyler cok az. Uzuluyorum bu durumuna .

Aranizda yuruyen bebekleri duyunca cok heyecanlaniyorum benim oglum ne zaman yuruyecek acaba ?
1 aydir siraliyor.
Bir de cok merakli. Her seyi karistiriyor.
Konusmaya gelince Simdilik sadece baba diyor. Bir de veve gege gibi alamsiz heceler.

Aranizda yuruyen bebekleri duyunca cok heyecanlaniyorum benim oglum ne zaman yuruyecek acaba ?
1 aydir siraliyor.
Bir de cok merakli. Her seyi karistiriyor.
Konusmaya gelince Simdilik sadece baba diyor. Bir de veve gege gibi alamsiz heceler.

Yakındır o zaman :) tek elden tutunca sizden destek alarak, cesaret ettikçe ilerletir :)
Oyuncak peşine giderken, dans ederken, parkta olmak bizde cesaretlendiren şeyler oldu

Valla bende anlamiyorum nasil hepsi baska bisey söylüyor.. ama aciklamasi söyleydi surekli calpol verirsen böbrekli zarar gorur, surekli ibufen verirsenkaraciğeri zarar görür o yuzden dönüşümlü verin dedi

U Umudumbitmedi_ yer sofrasinda yiyorsunuz de mi, orda rahat duruyorsa tabi iyi, guvenlikli, ayrica Metehan in annesi ne leziz yemekler koyuyo ki kuzu gibi oturuyor annesinin dizinin dibinde, de mi :))
Tşk ederim.
Evet canim yer sofrasinda yiyoruz.masada rahat degiliz.bizim sülalede herkes yerde yer.cocuk da yere alissin istedim.düzenimiz nasilsa o da uysun istedim.
Doğduğu günden beri metehanla sofraya oturup tek elle yemek yiyirum.cünkü yemek zamani bi basliyordu ağlamaya.mecbur kucagimda duruyordu.oturmaya basayinca da yanima oturttum.hatta bigün esim ekmek almaya gitmisti.dönüste metehan önlügü boynuna takmis sofrada oturuyor.cok gülmüstü.esim bana metehani önce doyur bizden once yesin diyordu.rahat yiyelim gibisinden.bende hayir diyrodum.bi yerde okumstum.1 yasinda bebekler anne babasiyla birlikte sofraya oturup bi birey olarak yemeğini beraber yemeli diye.simdi bütun öğünleei bziimle.kahvalti öğle aksam.hatta aksam neyve saatinde sofrayi seriyrouz.tepsiye meyvelei koyuyorum.o da alip alip yiyor.sofra da uzerinde serili:)
Tskler canim.
Canim çocuk ne yapsin.aslinda makine gibiler.belli bi düzenleri var.sema olurturuyorlar.yemek masada yenir.yada oyun yerde oyananir gibisinden.belli bi süre mama sandalyesinde duran cocuk yerdeki sofrayi dagitir.mesela ben meyveyi yedirmiyorum.
Sofaryi seriyorum.ortasina meyve tabagini kouyorum.metahani da onune oturtuyorum.alip alip yiyor.
Yemege gecince cocuk elini tabaga sokup alamya calisiyor.hani ben tabaktan yicektim normaldr onüme kouyorsun,ne bu tezatlik anne diyor.hircinlasiyor izin vermeyince.bi süre sonra alisiyor.bunun gibi iste.
Simos mama sandalyesine alismis.yer sofrasinda oyun oynicaz zannediyor.
Mama sandalyesi genelde yüksek oluyor.cok korkuyirum ben.hep tedirgin oldum.sonra bana gore degil dedim.
Ins canlari acımaz kuzucuklarin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…