- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Aa oyle mi, bilmiyordum, hangi semttesiniz?Ben de ankaradayım. Tanışma olursa seve seve katılırım.
Canım çok teşekkür ederim çok şükür doğru dedin nerelerden nereye Allah isteyen herkese nasip etsinB Bir mucize doğum gününüz kutlu olsun sağlıkla büyüsün kızçen nerelerden nereye dimi aklıma geldikçe gözlerim doluyor hala...
@exelanss sizinde doğum gününüz kutlu olsun büyüyor minikler
Kızlar uyku tulumu hakkında ne öneriyorsunuz artık karar verip almam lazım ve Kerem çok terleyen bir bebek be konu benim kafa karıştırıcı çok pahalı olan modelim yoksa diğerlerinden birimi ?
Nasıl yani ciddi misin sen mi yaptın bunu ben hazır sandım Süpersin arkadaşım. Sen nerde oturuyorsun :)Dolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Nasıl yani altta gelmedi ama üstte 7. ve 8. dişler geldi? Yani altta kaç diş var? Eğer 2 taneyse ve üstte 4 taneyse bu sıralama genelde beklenen zaten. Önce 2 alt ön diş, ardından 2 üst ön, peşlerine 2 üst yan ve sonra 2 alt yan dişler geliyor normal şartlarda.Arkadaslar yazinizi oku oku gozlerim bulanik gormeye basladi.
Masallah ne kadar cok yazmissiniz ya da ben ne kadar uzun suredir giremez olmusum.
Biz de bir ates ve dis sıkıntısı atlattik ve gecti. 7 ve 8. Dis ayni anda geldi. Ben alttan beklerken ustlerden geldi.
Simdi iyi saglik durumu olarak ama şu 3 gundur bir tuhaf .gece ciglik atarak uyaniyor bir seyden korkmus gibi cok agliyor.
Besigine alissin diyorum sabah bakiyorum yine yanimda uyumus tum gece.
Emzirince sakinlesiyor.
Atak donemi mi acaba ?
Istah konusuna gelince arkadaslar cok secici bir bebek . Yedigi seyler cok az. Uzuluyorum bu durumuna .
Benimkini zaptedemiyorum, ulaşabildiği her şeyin içine elini sokuyor, eline geçirdikleri de küçükse zaten direk ağzına atıyor.. 2 aydır baba diyor, yeni yeni anne demeye başladı. Aslında o veve gege anlamsız değildir. Ver ver, gel gel diyor olabilir kuzucuk :))Aranizda yuruyen bebekleri duyunca cok heyecanlaniyorum benim oglum ne zaman yuruyecek acaba ?
1 aydir siraliyor.
Bir de cok merakli. Her seyi karistiriyor.
Konusmaya gelince Simdilik sadece baba diyor. Bir de veve gege gibi alamsiz heceler.
Ellerine sağlık arkadaşım şahane görünüyorDolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Bayildimmmm, muhtesem olmus, ellerinize saglik.. 100 puan verdim, gitti :))Dolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Ayy beğenmene sevindim teşekkürlerBayildimmmm, muhtesem olmus, ellerinize saglik.. 100 puan verdim, gitti :))
Canım teşekkür ederim maket pasta yaptımNasıl yani altta gelmedi ama üstte 7. ve 8. dişler geldi? Yani altta kaç diş var? Eğer 2 taneyse ve üstte 4 taneyse bu sıralama genelde beklenen zaten. Önce 2 alt ön diş, ardından 2 üst ön, peşlerine 2 üst yan ve sonra 2 alt yan dişler geliyor normal şartlarda.
Benim kızım da çok uyanmaya başladı geceleri, ağlayarak uyanıyor ağrısı var belli ki...
İştah konusu da benziyor. Bu gün sabahtan beri verdiğim her şeyi çıkardı ağzından. Sütle geçti günümüz...
Benimkini zaptedemiyorum, ulaşabildiği her şeyin içine elini sokuyor, eline geçirdikleri de küçükse zaten direk ağzına atıyor.. 2 aydır baba diyor, yeni yeni anne demeye başladı. Aslında o veve gege anlamsız değildir. Ver ver, gel gel diyor olabilir kuzucuk :))
Ellerine sağlık arkadaşım şahane görünüyorafiyetle yiyin
Teşekkür ederim canım kocaelide :)))Nasıl yani ciddi misin sen mi yaptın bunu ben hazır sandım Süpersin arkadaşım. Sen nerde oturuyorsun :)
Supersiniz, grubun hamaratlikta en zayif halkasi olarak, hep beraber bi ara bana hamaratlik dersi verin valla, bu ne kardesim :))Ayy beğenmene sevindim teşekkürler
Evet evet. :) eryamandayım. Metromal araçla 5 dakka falan o civarlardayım yaniAa oyle mi, bilmiyordum, hangi semttesiniz?
Bana da hafta içi ve cumartesi uygunbiz yarin dogumgununu yapicaz (2ekim normalde). bi ev bulusmasi guzel olur aslinda rahat rahat dolanir bebisler.haftaici hergun bize uygun :)
Mama sandalyesinde de yiyor diyemeyiz aslında. Orada da hiç yemek yemedi doğru dürüst. Geriniyor ağlıyordu, kucağma alıyordum çoğu zaman. Son zamanlarda durmuyor da zaten. İştah da sıdırlandı tamamen. Yani yemekle bağdaştırdığı pek bir yer kalmadı. Yemek masası ilgisini çekiyor ama maksadı üstüne çıkıp gezinmek, oynamak. masaya çıktığında eliyle kaşığı tutturup kaseye sokup ağzına vermeye çalışıyorum ne varsa yemekte, ilkinde başarıyorum ama yutmuyor. İkincide benim ağzıma veriyor kaşığı doldurup.Tskler canim.
Canim çocuk ne yapsin.aslinda makine gibiler.belli bi düzenleri var.sema olurturuyorlar.yemek masada yenir.yada oyun yerde oyananir gibisinden.belli bi süre mama sandalyesinde duran cocuk yerdeki sofrayi dagitir.mesela ben meyveyi yedirmiyorum.
Sofaryi seriyorum.ortasina meyve tabagini kouyorum.metahani da onune oturtuyorum.alip alip yiyor.
Yemege gecince cocuk elini tabaga sokup alamya calisiyor.hani ben tabaktan yicektim normaldr onüme kouyorsun,ne bu tezatlik anne diyor.hircinlasiyor izin vermeyince.bi süre sonra alisiyor.bunun gibi iste.
Simos mama sandalyesine alismis.yer sofrasinda oyun oynicaz zannediyor.
Mama sandalyesi genelde yüksek oluyor.cok korkuyirum ben.hep tedirgin oldum.sonra bana gore degil dedim.
Ins canlari acımaz kuzucuklarin.
Artık 1 yaşına girdiğine göre yavaştan kendi menünüze dahil edebilirsiniz. Yani siz helva yerken o da tadına baksın bence de. Az yiyorlar zaten..Hava da sogudu ya, yoğurdu duzenli veremiyorum bi turluNilsibel gibi unutanlardanim. Yaptigim bazi yogurtta sündü, uzuyor yogurt, cok komik :) itiraf edeyim,ara ara camda satilan hazir yogurt vermisligim var :) bugün de 1 tatli kasigi irmik helvasi verdim :))
Kız çok güzel olmuş.yerim.ben bu pastayi:)
Harika.ellerine sağlikDolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Yani simdi yenmiyor mu?neden dolapta o zaman?Canım teşekkür ederim maket pasta yaptım
Of yaa.bi sürü de sey hazirlamissin.knlari hazirlamak bile tüketiyor insani.keske yeseyfi.Mama sandalyesinde de yiyor diyemeyiz aslında. Orada da hiç yemek yemedi doğru dürüst. Geriniyor ağlıyordu, kucağma alıyordum çoğu zaman. Son zamanlarda durmuyor da zaten. İştah da sıdırlandı tamamen. Yani yemekle bağdaştırdığı pek bir yer kalmadı. Yemek masası ilgisini çekiyor ama maksadı üstüne çıkıp gezinmek, oynamak. masaya çıktığında eliyle kaşığı tutturup kaseye sokup ağzına vermeye çalışıyorum ne varsa yemekte, ilkinde başarıyorum ama yutmuyor. İkincide benim ağzıma veriyor kaşığı doldurup.
Bugün hiç bir şey yemedi, ikinci uykuya da yatmadı.. Saat 13'ten beri ayakta.. Huysuzluk had safhada.. Yedi bizi bu dişler.. Aç ama yemiyor.. Gün içinde denediklerim: kahvaltı(1 tane yeşil zeytin yedi), öğlen kıymalı pide (üstündeki kıymalı harçtan, yemedi), ikindide muzlu yoğurt(yemedi), akşam ıspanaklı havuçlu patatesli taze soğanlı mücver (yemedi). Aralarda yoğurt da vermeye çalışıyorum, ikinci kaşıktan sonra tükürüyor. Şimdi tarhana pişirdim, muhtemelen yemeden uyuyacak...
Yoğurt eğer sünüyorsa inek yeni dogum yapmistir.genelde öyle olur.denk gelir arada.Hava da sogudu ya, yoğurdu duzenli veremiyorum bi turluNilsibel gibi unutanlardanim. Yaptigim bazi yogurtta sündü, uzuyor yogurt, cok komik :) itiraf edeyim,ara ara camda satilan hazir yogurt vermisligim var :) bugün de 1 tatli kasigi irmik helvasi verdim :))
Pidenin harcını hazırlayıp fırına yaptırdım geçen hafta. 12 adet çıktı. Soğuyunca da buzluğa attım, ısıtıp yiyoruz ara ara.. Oğlum çok seviyor. Fırından yeni çıktığında kızım da yemişti ama 4 saattir açtı, dayanamadı yedi orda.Of yaa.bi sürü de sey hazirlamissin.knlari hazirlamak bile tüketiyor insani.keske yeseyfi.
Uyumayinca da cok huysuz oluyorlar.
Metehanda bugün beni yedi bitirdi.
Devamli ağladi.mutfakta cok isim vardi.babasi evde degildi.
Zorla bi karnitark yaptim.mutfagin her köşesine patlicanlari kabujlarini savurdu.tavalari döktü.folyolari halı gibi açtı yerlerde bide susmuyor.miź miz habire.
Bide sütlaç yapabildim.sevdi biraz yedi.bi dene istersen.
Yoğurt eğer sünüyorsa inek yeni dogum yapmistir.genelde öyle olur.denk gelir arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?