2018 Ekim Anneleri

Canım çok teşekkür ederim çok şükür doğru dedin nerelerden nereye Allah isteyen herkese nasip etsin

Merhabalar ekim anneleri. Sizleri takip ediyordum ve sırf sizlerle iletişim kurmak için kayıt oldum. Ben de ekim annesiyim . Bır de abisi var benim yumurcagin. Her şey daha güzel eskiye oranla. Çok zorlu zamanlar geçirmiş olsakda bugunumuze şükür.

Nasıl yani altta gelmedi ama üstte 7. ve 8. dişler geldi? Yani altta kaç diş var? Eğer 2 taneyse ve üstte 4 taneyse bu sıralama genelde beklenen zaten. Önce 2 alt ön diş, ardından 2 üst ön, peşlerine 2 üst yan ve sonra 2 alt yan dişler geliyor normal şartlarda.

Benim kızım da çok uyanmaya başladı geceleri, ağlayarak uyanıyor ağrısı var belli ki...
İştah konusu da benziyor. Bu gün sabahtan beri verdiğim her şeyi çıkardı ağzından. Sütle geçti günümüz...
Aranizda yuruyen bebekleri duyunca cok heyecanlaniyorum benim oglum ne zaman yuruyecek acaba ?
1 aydir siraliyor.
Bir de cok merakli. Her seyi karistiriyor.
Konusmaya gelince Simdilik sadece baba diyor. Bir de veve gege gibi alamsiz heceler.
Benimkini zaptedemiyorum, ulaşabildiği her şeyin içine elini sokuyor, eline geçirdikleri de küçükse zaten direk ağzına atıyor.. 2 aydır baba diyor, yeni yeni anne demeye başladı. Aslında o veve gege anlamsız değildir. Ver ver, gel gel diyor olabilir kuzucuk :))
Dolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Ellerine sağlık arkadaşım şahane görünüyor afiyetle yiyin

Canım teşekkür ederim maket pasta yaptım

Mama sandalyesinde de yiyor diyemeyiz aslında. Orada da hiç yemek yemedi doğru dürüst. Geriniyor ağlıyordu, kucağma alıyordum çoğu zaman. Son zamanlarda durmuyor da zaten. İştah da sıdırlandı tamamen. Yani yemekle bağdaştırdığı pek bir yer kalmadı. Yemek masası ilgisini çekiyor ama maksadı üstüne çıkıp gezinmek, oynamak. masaya çıktığında eliyle kaşığı tutturup kaseye sokup ağzına vermeye çalışıyorum ne varsa yemekte, ilkinde başarıyorum ama yutmuyor. İkincide benim ağzıma veriyor kaşığı doldurup.
Bugün hiç bir şey yemedi, ikinci uykuya da yatmadı.. Saat 13'ten beri ayakta.. Huysuzluk had safhada.. Yedi bizi bu dişler.. Aç ama yemiyor.. Gün içinde denediklerim: kahvaltı(1 tane yeşil zeytin yedi), öğlen kıymalı pide (üstündeki kıymalı harçtan, yemedi), ikindide muzlu yoğurt(yemedi), akşam ıspanaklı havuçlu patatesli taze soğanlı mücver (yemedi). Aralarda yoğurt da vermeye çalışıyorum, ikinci kaşıktan sonra tükürüyor. Şimdi tarhana pişirdim, muhtemelen yemeden uyuyacak...

Artık 1 yaşına girdiğine göre yavaştan kendi menünüze dahil edebilirsiniz. Yani siz helva yerken o da tadına baksın bence de. Az yiyorlar zaten..
Yoğurt benim unutma durumum yok çünkü her sofraya koyuyorum. Düzenli olarak alıp mayaladığım için hep yoğurt oluyor evde. Bazen benim yaptığım da sünüyor, yılların yoğurtçusuyum 12 yaşımda öğrendim inek sağmayı, süt pşirip mayalamayı, yoğurttan tereyağı yapmayı(evet biz yoğurttan yapıyoruz). Güzel bir mayan varsa, ısıyı da doğru tutturursan akşam mayalayıp sabah açtığında güzel bir yoğurt elde edersin. Süt istenenden sıcak veya soğuk olursa kıvamı ve lezzeti tutturamıyoruz

Kız çok güzel olmuş.yerim.ben bu pastayi:)
Dolabın içinde çektim ama :)) kızımın pastasını yaptım nasıl olmuş
Harika.ellerine sağlik
Cok sık.
Canım teşekkür ederim maket pasta yaptım
Yani simdi yenmiyor mu?neden dolapta o zaman?
Of yaa.bi sürü de sey hazirlamissin.knlari hazirlamak bile tüketiyor insani.keske yeseyfi.
Uyumayinca da cok huysuz oluyorlar.
Metehanda bugün beni yedi bitirdi.
Devamli ağladi.mutfakta cok isim vardi.babasi evde degildi.
Zorla bi karnitark yaptim.mutfagin her köşesine patlicanlari kabujlarini savurdu.tavalari döktü.folyolari halı gibi açtı yerlerde bide susmuyor.miź miz habire.
Bide sütlaç yapabildim.sevdi biraz yedi.bi dene istersen.
Yoğurt eğer sünüyorsa inek yeni dogum yapmistir.genelde öyle olur.denk gelir arada.

Pidenin harcını hazırlayıp fırına yaptırdım geçen hafta. 12 adet çıktı. Soğuyunca da buzluğa attım, ısıtıp yiyoruz ara ara.. Oğlum çok seviyor. Fırından yeni çıktığında kızım da yemişti ama 4 saattir açtı, dayanamadı yedi orda.
Ben zor zaptettim bugün, abisi de oynamak istemedi, hep uzaklaştırdı yanından. O da ağladı durdu

Süt henüz vermiyorum ben, yaşına girsin yaparım ben de sütlaç vakit bulursam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…