2018 Ekim Anneleri

Eline sağlık canım. Herkesin düşüncesi farklı. Ben yine de söyleneceğine yapmamasını isterdim. 32 sene börülcesi yemedim. Bu kış da yemesem olurdu.

Mantık en kolay çıkış yolu
Geçmiş olsun, eskiler yapınca iyi sanıyor sadece, yapmasalar kadınlıktan cıkacaklar sanki
İyi isen cok güzel tamam ama hasta olacak kadar, kötü olmuş
İki yaz önce ben de yaptım ama hem domates ucuzdu hem vaktim çoktu eğlence oldu bana. Kış sebzeleri de var. Onları yeriz ne olacak mantığındayım. Zaten buzdolabı buzluk doldu. Derin dondurucu alın daha yapayım diyor. Kışın taze fasülye yemek için niye böyle bir masrafa gireyim. Evdeki eşyaları atmaya çalışıyorum. Bir de eşim 65 kilo kayınpeder 55. Adamlar bir olağanüstü hal olsa da yemesek diye bakıyor. Kayınvalide üzülmesin diye de her şeyi ben yiyorum sonra.

Geçmiş olsun ikinize de. Uyudunuz inşallah.

Gunaydin kizklar bebislerin sacini kestiren varmi kestirmeyecegin diyodum ama gozune giriyor artik eliyle itip diruyor ama kesilirken durur mu bilmiyorum

Gunaydin kizklar bebislerin sacini kestiren varmi kestirmeyecegin diyodum ama gozune giriyor artik eliyle itip diruyor ama kesilirken durur mu bilmiyorum
gunaydinn. bizim dogdugundan beri ayda bir kere babasi tras makinesinin ona uygun plan bi ucunu takip tras ediyor ufak ufak.ben sapsalliklar yaparak dikkatini dagitarak.yari aglaya yari oynaya geciyor :)

Biz buaksam bebek kuaforune goturcez:) daha once E elaelif123 bahsetmisti ankarada boyel bir yer oldugundan ondan aklimda kaldi. dun kestirecektik aslinda ama yer yokmus. Bebek kuaforu oldugu icin heralde biliyorlardir diye dusunduk. Aksam kestirdikten sonra yazarim yine, cok heycanliyim suan ilk kez kestirecegiz diye Beni de rahatsiz ediyor saclari artik ozellikle kulak ustundekiler. Kis da geldi. Banyo sonrasi kurutmak zor oluyor kafasini kaciriyor vs.

Ahh dedeler bi başka
Ben hiç gitmedim, ilkokula başladım direkt. Abim ve amcamla yaşlarımız yakın bahçede büyüdük :) çiçeklerle, tavuklarla :) dedem başrol tabii
Babaannemde vardı. 7 kişilik bir aileydik.
1 tanecik beşiğimle bebeğim vardı terasa cıkan tavan arasındaki çatıda onlarla oynardım abimler okuldayken :) sonradan bahceye arkadaslar gelmeye, arka sokaktaki parka gitmeye başlamıştım :)
Ay düşündümde nerelere gittim ya :)
O zaman sayım için sokağa cıkma yasağı fln olurdu
Bizimkiler büyüyünce ne diyecek acaba şu vardı bu vardı diye

Oyyy
Tam dizi olmuş sizin iş
Başka bişy tutuştursana eline, hırka fln örsün bari belki mutfagı rahat bırakır

Maşallah Atlas'a cidden ne güzel saçlar
Arabalı fln koltuklar oluyor ya berberlerde ilgisini çeker mi ki
Bizde yeni yeni uzuyor ancak arkalar kıvrılıyor :)

Nilsibel U Umudumbitmedi_ bu kislik yapma olaylari heralde aileden gormeyle aliskanlik olmasiyla ya da heveslenmeyle ilgili bir durum.benim annem ev hanimi ama yaptigini hatirlamam hic.kisin kofte, tavuk, pirasa, karnabahar, brokoli, etli turlu, manti vb yiyoruz.salata istersek havuc turp marul vb ne varsa onlari kullaniyoruz.ama kış sebzelerine alisana kadar ben de hep et tavuk makarna vb yiyordum.

Muhtemelen laptoplar tarihi eser olacak onlar büyüdüğünde.. Hatta tabletler ve telefonlar da.. Teknoloji korkunç bir hızla gelişiyor...
Biz köyde direk hayvanlarla iç içe büyüdük :) inekler, koyunlar, tavuklar, kedi, köpek...
Ama bizim direk birinci sınıfa gitme gibi bir lüksümüz yoktu. Önce dili öğrenmeliydik, malum resmi dil Bulgarca, evde de Türkçe konuşuluyor. Kreşte çocuklar temel düzeyde iletişim kurmayı öğrenip ana sınıfında da okula hazırlanmış oluyor. Böylece birinci sınıfta öğretmeni anlayabiliyorlar...
Benim oyuncağa ihtiyacım yoktu, kreşin bütün oyuncakları benim yine de vardı 1-2 tane bebeğim, 4 tekerlekli bisikletim..
Köy yeri olunca çocuklar özgür. Okul dışında bütün gün komşularda takılırdık. Arkadaşlar bizde, ben onlarda.. Yemek saati nerdeysek o öğün orda geçerdi. Anneler hiç düşünmezdi çocuk nerde, yemek yedi mi.. Komşu annelerin çoook emeği var üzerimde...

Ahh ne güzel
Evet eskiden düşünmüyorlardı. Şimdi çocukların burnunun dibinde anne
Neyimiz eksikse belki de onlara daha çok vermeye çalışıyoruz.
Yine de bizler kadar şanslı değiller

Maşallah Atlas'a cidden ne güzel saçlar
Arabalı fln koltuklar oluyor ya berberlerde ilgisini çeker mi ki
Bizde yeni yeni uzuyor ancak arkalar kıvrılıyor :)
Ya evet sorma :) o tarz kuaförler var evet ama 80 lira istiyolar bide azcik onlerini kestirsem yeter bebeksi hali gitmesjn istiyorum cok keserler diyede korkuyorum acikcasi kendi kuaforume gotursem durur mu acaba kiz olsa tepesen bi tatlis toka takardim olurdu

A yaz yaz bakalim durucakmi istanbulda fiyalar pahali ya 80 lira cok geldi bana. Cocuk diyince hersey pahali zaten

80 lira düğün saçına doğru gidiyor heralde :)))))
Anlıkta bişy saç ama yardımcı olurlar en sevdiği şeyleri taşırsın :)
Yakışır aslında Atlas'a toplayıncada, fıskiye gibi çıkarmadan sacı top gibi bırakınca, geleceğin pocket bike adayı, kaskta rahat olur arkaya doğru

Atlas tan once benim giden motorumun yerine yenisini almam lazim :) ah ah ne özledim bak aklima geldi simdi.

plojovic canım senin önerdiğin kitaplar vardı,köpek gibi büyütülmüş çocuk,küçük ağacın eğitimi,bağırmayan anne baba olmak bide bir kitap daha vardı şu an köpek gibi büyütülmüş çocuğu okuyorum bitmek üzere çok faydalı çok güzel bir kitap önerdiğin için teşekkür etmek istedim canım eğer varsa önerilerine açığım

Oyyy
Tam dizi olmuş sizin iş
Başka bişy tutuştursana eline, hırka fln örsün bari belki mutfagı rahat bırakır
Bilmediği işlere asla girmiyor. Kek poğaça yap diyorum bilmem diyor. Varsa yoksa sulu yemek kışlık turşu. Ben bi sorayım yine. Kazak ör diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…