2018 Ekim Anneleri

Mesela bu sabah karakılçık unu, yumurta ve portakal kabuğu tozu ile pankek vardı, üzerine hurma sürdüm cevizi toz gibi yapıp hurmanın içine karıştırdım.(bu hurma ceviz ceşitlendirilebilir, bazen ara öğün olarak veriyorum, top top yapıp küçücük önüne koyup)
Sezen'de okula gitmeden kahvaltıda yedi aynısından buarada.
Bazen sade yumurta oluyor kayısı kıvamında yağda(sulu bırakmadan) Sezen cok seviyor Simay"a da veriyorum, bi dönem hiç yemedi
Bazen smoothie oluyor, ismi soğuk gelse de bana sebze, meyve, yogurt, kuruyemiş vb ürünleri (hepsi birden değil) pişirmeden cabuk hazırlıyorum
Bazen geceden corba varsa o oluyor :) ben kahvaltıda corba cok severim :)
Zeytin, peynir olduğuda oluyor o zaman zeytin yiyor daha cok.
Yani gelişine o an aklıma geldikçe şekilleniyor.
Hep çok güzel yemiyor elbet çok değişiyor yemek mevzusu

Karar aşaması çok kafa karıştırıcı ama gönlüne girdiyse mantığınada uyar yakında :)
Çok güzel bir haber, gönlünüze göre olsun inşallah

Waauuv süper sağlıkla büyüsün kuzular iyiki doğdular yav
Tsk edrerim
Aynen iyiki doğmuşlar.simdi evde neşe kaynagi.
Nice yillari olsun canim metosun bir zamanlar pes pese dogumlar olurken simdi dogum günleri ah ah
Saol canim.ah ah sürekli dogumu ve eve getirdiğimiz günü hatirliyorum.nasıl da büyüdüĺer böyle.
Eline, emeğine sağlıııık
Nice yaşları olsun sağlıkla, bereketle inşallah
İyi ki doğmuş minik iyi ki tanışmısız sayelerinde

Bu saatte görmeseydim iyiydi bu masayı
Saol canim.metoşun vasitasiyla bende sizi tanidim.burda güzel dostluklarimiz oldu.Allah bozmasin.
Masadakiler arttı epey.cok olmuş.yakin olsaydik verirdim baya. E elaelif123 görse o da ister simdi:)

Gunaydinlar, kizlar şu yari zamanli calismayla alakali kamuyada geliyormus gorusmeler yapilmis simdi haberlerde okudum D dooris123 yanlis hatirlamiyorsam bizde bekliyoruz ama hala gelmedi bize demistin?

Ben veriyorum fasulye daha cok yapıyor ama kıvrandıracak gibi olmuyor sadece daha fazla gaz cıkarıyor yürüyor belki etkisi vardır daha rahat cıkarmasının eskiye göre

Simdi nasil veriyosun diye soracagim tane tane eline veriyorum demenden korkuyorum
Verdim bende yogurtla bir, ama cok yemedi

Peki hamile kalacagin kesin mi yoksa belli bir zaman geciyor mu yine bilmedigimden soruyorum sakin yanlis anlama yani hemen oluyor mu eger bekleme suresi varsa ustune birde bi 9 ay derken findiklar zaten 2 yasina geliyorlar

Kizlar dogum gunleri icin neler yaptiniz yapiyorsunuz fikir verin

Evde yapacaktim ama 30 kisiyi bulunca sayi avm icinde oyun alanlari var evimize yakin orasiyla anlastik yeri kiraladik ikramlari annelere pay ettik pastamizi susumuzu alip gittik dur bak foto ekleyeyim fikir olsun

Eklentiler

• 401C9AFF-00FA-4C24-B70B-D698309C00EA.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 56
Simdi nasil veriyosun diye soracagim tane tane eline veriyorum demenden korkuyorum
Verdim bende yogurtla bir, ama cok yemedi

Ben parmağımla az ezip veriyorum ama kendi almakta istiyor masaya yarım yarım koyuyorum. Yuvarlak ya agzında döndürürken boğazına kaçar diye korkuyorum
Humusta yapıyorum onu çok yemiyor belki öyle vermek daha kolayına gelir severse

Ben ilk çocuğuma içirememiştim, çok kötü kusuyordu verince. Hiç vermediğim halde yaş değerleri üst sınırın üzerinde çıkmıştı. Kızıma da içeriğini beğenmedim diye vermedim başta. Sonra ek gıdaya geçince bir denedim, hemen püskürttü. Bir daha da vermedim. Doğru dürüst ek gıda alsa toz olan nutrigenden alırdım ama maalesef Kerem gibi benim kız da ilk ay hevesli başlayıp sonlara doğru hiç yemez oldu. 11 ay 8 günlük, öğünler bomboş geçiyor, eline aldığını yere atıyor, ağzına verdiğimi tükürüyor. Çoğunlukla da elleriyle savunuyor, kaşığa geçit vermiyor... Kilolu bir bebek olduğu için yavaş yavaş zayıfladı ve fark edilmiyor pek ama yürümeye başlayınca kürdan olabilir abisi gibi

Ezip verdim bende ama sevmedi pek bulgur pilavini daha cok sevdi elimle ezeyim bidahakine belki biraz diri hosuna gider

Şu oda konusu kafami kurcaliyor bayadir 1-2 hafta once hani su gece milyon kez kalkmalardan sersem olup yanima yatirmistim Eylulu o gunden beri aramizda yatiyor hem daha az uyaniyor hemde bana kalkmak koymuyor hemen alip emziriyorum fakat gelgelim farketmeden alisiyoruz ustunu acmayacagini bilsem park yatagina koycam zaten yanimda ama ortuye tahammulu yok uyku tulumu icinde erken cunku ev henuz o kdr soguk degil
Odasini mantiken evet ayirmam gerekiyor fakat cocuk odasi yatak odamin uzaginda hadi 2 yasinda ayiririm diyorum memeden kesince yani ama sonrada diyorum ki bidaha bu yaslar olmicak saril yat mis gibi

Günaydın hanımlar Nilsibel U Umudumbitmedi_ kızlar iyi ki doğurmuşsunuz hepsi şahsına münhasır çocuklar Allah onlara hayırlı uzun ömürler versin iyi insanlarla tanıştırsın
Saol canim.amin.
iyi ki doğmuslar.hepsi birbirinden şirin.
Aman Allahim masaya bak saglikli uzun omurleri olsun Metoşumuzun
Ah Metos bir bilsen annen sana buyuyunce ne yemekler yapacak
Sahi, şu tayin icin ege taraflarini dusunmezmiydiniz
Tsk ederim canim.
Metoş büyüsün Allah izin verirse ne isterse yaparim.yeterki mutlu olsun kuzum.
Tayin işi bitti canim.daha doğrusu Allah bilir:)

Ezip verdim bende ama sevmedi pek bulgur pilavini daha cok sevdi elimle ezeyim bidahakine belki biraz diri hosuna gider
Canim artik dişleri var.ver bakalim.yumusak piserse yerler.
Ben daha önce metehan kadar baska bebeklere bakmistim.metehan kücukken korkuyordum.cünkü ilk defa minik bi bebekle basbasaydim.
Simdi daha rahatim sanki.sofraya oturtutorum.biz ne yersek nasil yersek.ona da veriyorum.zaten yutamadiklarini cikariyor bidiklar.
Sokuştur ağzına:)

Evet evet artik bende evde ne pisiyorsa onu veriyorum zaten kullandigimiz urunler belli, yemekler belli neden olmasin ki?
Ahh kuzum ah bu benim korkum ve ustume yapissin istemiyorum ben uzumu bile elimle disimle ezip veriyorum ki yumusacik esasinda biliyosun ne zaman gecer bilmiyorum ama bu yastaki korkular yapisiyormus cocuklara sanirim bu fikirler asacagim.
Dun aksam ilk defa karanlik bi odaya girmekten korktu Eylul. Normalde hic farketmez girerdi hemen ustune gittim isigi acip kapatmayi ogrettim isik acilinca aydinlandigini falan. Ben her seyi anlatiyorum anlamaz demiyorum mesela caya dokunmak istiyor sicak olmaz demiyorum degdiriyorum parmagini bak yandin degil mi bu sicak diyorum 2. Ye aninda anliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…