2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bende aslında boyle iki isim olabilicak isimler düşünüyorum yunus emre zaten aklımdaydı,Bi de yavuz selim de aklıma baya yattı.Diyer söylediklerin de baya güzel listeye ekledim canım saol
Kuzenimin adı yavus selim güzel bi isim ama kuzenim çok mız mız olduğu için aklıma hemen o geliuo diğer kardeşide emir asaf asaf ismindeki çocuklar sanki sakin oluyolar eltimin ve yengemin oğulları asaf olmasaydı koyardım aklında bulunsun canım madem çift isim düşünüyosun asaf yakışıyor ikinci isim olarak

Evet baya dezavantaj canım inşallah hayırlısıyla sağlıkla doğsunlarda mühim değil isim
Aynen öyle oğlumun isminide başta acaba dedim ama şimdi çok seviyorum bu da böyle olur ayy bi doğsalar da mis gibi koklaya koklaya sevsek
cinsiyeti öğrendikten sonra ve hareketler de netleştikçe daha çok bağı artıyor insanın bebeğiyle..

Yaa sen şimdi daha tecrübelisin nasıl bi his olduğunu bilirsin doğduklarında ben hem çok hevesli hemde çok korkağım acaba ona yetebilecekmiyim ağlarsa naparım uykusuz kalırmıyım çok ona bakabilirmiyim vs vs çok endişeli heycanlıyım ve ben hiç hissetmiyodum 20 haftamda olmama rağmen ama dün sanki içimde bişey sert bişey hareket etti elimi koydum oraya semsettti diğer tarafada dokundum öyle değil sonra ufak bi hareket oldu hissettim aşık oldum resmen bugünde arada bi olduğu yeri hissettiuorum semseert bişey kayıyo sanki içimde sanırım artık hissedicem hareket bu oluyo ay tecrübesiz olmakta ne kötü valla zaman su gibi akıp geçer inşallah kucağımızda tekmeler bizi

Benim göbüş bi hayli büyüdü ilkinde de böyleydi ama herkes çok kilo almışsın diyince bozuluyorum 3 kilo aldım ama göbeğim çabuk büyüdüğü için herkes 5 değilde 7-8 aylık gibisn diyor:/ bozulmaya başladım açıkcası bebişte hafif göbeğin üstüne dönünce aynı şekilde hemen tekmeler atıyo sıkıştığını düşünüp hemen dönüyorm :) bende salı gireceğim inşaAllah güzel sonuçlar alalım

Ay ilk oğlum çok yaramaz eşim de bu oğluşa asaf demişti hemen asaf koyalım diye kabul edeyim inşaAllah bu bebiş beni uğraştırmaz tabi en önemlisi sağlıklı olması ama o kadar çekiyorm ki şimdiden

Benzer endişeleri yaşadım
vize sıkıntılarından dolayı Doğumdan sonra gelebildi kv,
Yani ilk zamanlar tek başımaydım ama annelik içgüdüsel bişey ve de tabiki çevremden herkes bi fikir verdi ben oğluma ve kendime göre uygun olanları dikkate aldım burayı takip ettim ve normalde bebek düşkünü çocuk bakan biri olmama rağmen çok iyi bir anne oldun diyen tecrübeliler oldu
Demek ki hiç ümit vadetmemişim
Bide birazda yalnız olmak şu açıdan iyi
Mesela burda bebek için şöyle yap böyle yap diye
Baskıdan bunalıyordu millet
genelde kendime telkinlerde bulunuyordum orta yolu bulmaya çalışıyordum bir de yabancı anne olan arkadaşlarım da yönlendirdi ve takibi yapan sağlık ocağındaki hemşirede güzel tavsiyeler verdi
Avrupalıların güzel yöntemleri var.
İnş hareketleri inş hemen hissederdin bende hissediyorum ama güçlü tekmeler değil
Ama ilkinde ben de çoook beklemiştim

Canım eltimin oğlu asaf çok sakin bi bebek kendi halinde maşallah amcamın oğluda emir asaf aşk yaşıyorum resmen çok akıllı çok uslu kendi kendine yer içer ağlamaz maşallah inşallah bemimde oğlum ona çeker diyorum ama herkez ensar ismindeki erkekler yaramaz oluyo diyo inşallah uslu olurlar erkek çocuğu zor biraz ama dediğim gibi asaf ismi kimi tanıdıysam baya sakin bebek oluyolar inşallah 2 cisi uslu olsun o zaman bi eve bi yaramaz yeter bence

İnşaAllah öyle olur canım başta sağlıklı olsun ama bu halimle akşama kadar peşindeyim inan daha 1 yaşında ama herkes Allah yardım etsin diyor bırak yaramazlığı çok problemli gezmediğim doktor kalmadı kuusuyor hep midesine bile bakıldı iştahsızlıktandı baştan çok şükür sağlıklı ama iştahsız e bunu huy edindi sıpam zamanla şimdi bir dediği olmasın öğğ kusuyor akşama kadar kusmuk temizliyorum yerinde durmuyor hiperaktif bir de yine de şükrediyorum ki sağlıklı var çevremde böyle bi kaçı daha kusma yönünden hepsi 2 yaşında düzeldi bende öyle umut ediyorum yaramazlığını yine çekerim ama inşaAllah kusması düzelir bu bebeğimde sağlıklı iştahlı ve abisinin aksine sakin olur inşaAllah :))

Sadece içimde olduğu yeri hissedebiliyorum ufak kopırtılar oluyo çok şükür sadece 2 gece dir oluyo ama olsun buda yetiyomuş valla inşallah sıklaşır zamanla diyelim . Ben kendi ailemden uzakta oturuyorum kv aynı mahalledeydik aslında ana şuan kv nin üst evini satın aldı eşim yani aynı binaya taşınıcaz hiç istemiyorum aynı binada oturmak ama işte eşimde kiracı olmak istemiyo kv çok iyidir ama eski usül işte karışıcaktır eminim ben o yetkiyi o kadar eline vermek istemiyorum çocuğum için en iyisini yapacağıma eminim okuyorum araştırıyorum sonuçta inşallah çok karışmaz çocuğa karşı ben kendim eğitmek istiyorum onlarda erkek çocuğunu şımartıyolar ama bn böyle küçük bi beyfendi olmasını istiyorum bazı anneler yaşları genç ama çocuklarına mükemmel davranıyolar inşallah çocuğuma yeterim ve terbiyeli bir birey olur rabbim güzel yetiştirmeyi nasip etsin hepimize mesela eşimin çocuğa karşo kesin kuralları olcak aramızda anlaştığımız tv bakmıycak bi kaç yıl kv nin gelip buna müdahele etmesini istemiyorum inşallah hayalimdeki şeyleri gerçekleştiririm hayırlısıyla

Ya sanırım ilk çocuklar bi anda çok ilgi gördükleri için biraz daha mız mız oluyolar ama 2 ci çocuk olarak söylüyorum bunu 2 ciler kendi halinde arada ortada oluyolar annem derdiki abinin o zaman çok oyuncak olmamasına rağmen altın bozdurup uçak alırdık ama senin bi tane bebeğin vardı yani ilk çocukla 2 ci çok farkedicekdir merak etme bunu çevremden görerek söylüyorum İnşallah önceliğimiz sağlıkları tabi ama anneleride üzmesinler uslu olsunlar inşallah ve en önemlisi iştahlı bebişler olsunlar

Güzel düşünceler lakin kv de fikirleri beyan eder
Sen de hemen tepkili olmayıp değerlendır bazen haklı olabilirler ama kesinlikle katılmıyorsan güzelce ifade et sıkıntı yaşamamak için
Çünkü herkese kendinden yola çıkarak örnek veriyor lakin her çocuk farklı bi dünya
eşinle ikiniz hem fikir olursanız dışardan gelen sağlıksız tavsiyelerle başedebilirsiniz

Ben de ilk çocuğum babam her dediğimi yapardı ama kız kardeşim çok şımarık annem en sakin çocuğum sendin der hep canım bilemedimki bi de kaybetme korkusuyla büyütüldüm abim varmış ama bebekken vefat etmiş .. benide kaybedecekler diye korkarak büyütmüşler teşekkür belgesi alsam dolaba saklanırdım babam kızar diye ki babam pamuk gibi adamdır hala çekinirim geçen canım bi meyve istedi diye günlerdi manavlarda arıyormuş bugün beni dışarı çıkardığında dedi çok duygulandım eşimden iyi vallahi eşim sağolsın her istediğimi alır ama babam ayrı .. o kadar şeye rağmen şımarık olmadım ama ben de çok iştahsızmışım tabi kusma yokmuş sadece emmemişim yememişim :))))

Yaaa nasıl geçti tam kaç haftadaydın bebiş kaç gramdı sağlığı iyidir inşaAllah bebeğimi göremedim 1 aydır pek merak ediyorum ondan bunca soru inşaAllah güzeldir canım herşey
Valla canım güzel geçti 10-15 dk baktı 21+3 te gittim gramını soylemedi bu sefer ama herşeyine baktrdm ayak parmaklarına kadar sağlığı da yerindeymis zaten artık hareketlerini de hissediyorum bana iyi geliyor kendini hatırlatması senden de güzel haberler bekliyorum 1 ay da çokmus ne zaman gideceksin?

Ya kv biraz daha ne isterse yapılır kafasında eşimde tam tersi şımarık olmaması adına ölçülü davranılır diyo muhakkak dinlenir tabikide ama ama o öyle olmaz böyle olur diye inatlaşma huyu var malesef ve dalga geçer bi şekilde yüz ifadesiyle yapıyo bunu tek kötü huyudur ama artıkbakıcaz bi şekilde bi çaresine bu sadece kv için geçerli değil benim annemde yapıyo bazen ben kendi huyum gereği pek kıyaslama vs kendi dediğinde inat edildiğinde sinirleniyorum bakalım nasıl olacak. AYnı bina içinde inşallah sıkıntısız anlaşırız diyorum şuan senin yaşadığın yurt dışında hala tekmisin peki ailen veya eşinin ailesi yokmu

Salı günü gideceğim inşaAllah canım doktor bir ay sonra gelirsin demişti detaylıya da 21. Haftada gir dedi ben de 1 ay sonraya denk geldiği için 21. Haftam gitmedim detaylıdan 3 hafta sonrası giderim inşaAllah sorun çıkmaz ise şeker yüklemeside yaptırırım dedim inşaAllah herşey yolundadır bizde de

Ayy hadi insAllah salıya şurada ne kaldı :) iyidir annesi iyidir kocaman olmuştur kuzucuk

O
canim bende baya sıkınti yasadim kv eltim de vardi benim cocugumin seylerimi ona sorardi yok mamasandelyesi su mu olsum banyo suyu nasil sicak mi ay sinir oluyorum dusundukce sanirim yasimin kucuklugunden oldu herseyine evet dedik..
Simdi eltim dogum yapicak pzt hic sanmiyorum oyle olcagini kimi pasif gorurlerse oyle yapiyolar canim yasadim yani.. Allah kolaylik versin ne diyelim ..

Aynı binadamı oturuyosunuz sizde ben ayrı binada oturuyodum ama şimdi aynı binaya geçicem eltta eltim üste kv yukarıda ben en üste olucam allah tan eltimdense beni daha çok seviyo ama bazı huyları var herşeyi biliyomuş gibi davranmaları ve özellikle başkasının çocuğuyla kıyasmalar yaparsa çok sıkıntı olur allah yardımcım olsun eşim evi yeni aldı ama acayip moralim bozuk napcam nasıl olcak vs diye inşallah sorunsuz anlaşırız ne diyeyim olab oldu baktım olmuyo evi kiraya verir kendim de kiraya çıkarım tekrar yinedr sıkıntı olmamasını umuyorumm inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…