- 8 Şubat 2018
- 883
- 1.066
- 33
- 32
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #23.641
Canım benimde öyle plesantanin yerlesimiyle alakalı önemli bişey değilmiş bende ozellikle sormuştum o ne demek diyeKızlar plesanta anterior ne demek? Bugün doktor hiç bir sorun yok dedi. Ama raporda plesanta kısmında anterior yazıyor ve googledan baktığımda çok kötü şeyler yazıyor. Bilgisi olan var mı?
Doktor ultrason sırasında hiç böyle birşeyden bahsetmedi. Acaba raporamı yanlış yazıldı ki bilemedim.
Maşallah kuzuya sağlığı yerindeymiş çok şükür bu arada benim tansiyonum çok çok düşük çıkar her zaman ama dün kontrol günü benim de 14 çıktı ki 12 bile çıkmazdı heycandan olabilir bence bende heycan yapıyorum çünkü her kontroldeÇok şükür detaylıyıda atlattık. Benim oğlan yüzünü göstermemekte direndi. Çok uğraştı doktorumuz ama hep yüzünü kapattı malesef net bir fotoğraf alamadık. Çok şükür sağlıklı ya yüzünü göstermeyiversin o kadarda nazlansın oğluşum :)
Sadece bugün tansiyon ölçümümde tansiyonum 17lerde çıktı. Şimdi tansiyon takibi yapmamı söyledi doktor. Eğer yüksek şekilde devam ederse gel tansiyon ilacı başlayalım dedi. İnşallah o an ki heyecandan öyledirşimdi 5 gün takipteyim.
Canim o malum bal olayini kizima yapmistik bizOluyor öyle değişik adetler bizdede çocuk doğduğu zaman malum bölgesine bal sürerlermiş sonra yıkarlarmış. Evlendiği zaman eşi ondan vazgeçemesin diye tabi bu dediğim ananemin çocukluğunda varmış sonra yapılmamış.
Geçmiş olsun inşaAllah korkulacak bir sorun çıkmaz. Henüz ağırlaşmadın bacaginda ki ağrı geçici bir durumdur da ileri ki aylarda sıkıntı yaşamazsın.Şu an hastanedeyim kadın Doğumla alakalı bi problem Yok şükür bebişide gördüm bu vesileyle 472gr olmuş. Herşey yolunda bebekte, Ortopediyle ilgili bi durum kas ağrısı serum verildi şusn ağrı kesici bitince konuşacağız dedi dr. Ağrım şükür dayanılacak boyuta indi
aynen ya app olsa bende çıkmam :) ben girdim geçen hafta bugün :) kızımı gördüm çok şükür
İnternette yazılanlat çok ilginç. Bebeğin hemen alınması gerektiği yada normal doğum olamayacağı sezeryan olması gerektiğini falan yazıyor. Hatta farklı bir site de de sezeryanın bile riskli olduğunu yazıyor. Ama doktor kesinlikle olumsuz birşey söylemedi. Hatta kan akışlarının iyi olduğunu erken doğum gibi bir ihtimalin bılunmadığını söyledi.Canım benimde öyle plesantanin yerlesimiyle alakalı önemli bişey değilmiş bende ozellikle sormuştum o ne demek diye
Yani evet benimde hep yüksek çıkıyor hastanede ama ilk defa bu kadar çok yüksek çıktı. Eve geldim yine 10a 7 , 9 a 7 falan çıktı.Maşallah kuzuya sağlığı yerindeymiş çok şükür bu arada benim tansiyonum çok çok düşük çıkar her zaman ama dün kontrol günü benim de 14 çıktı ki 12 bile çıkmazdı heycandan olabilir bence bende heycan yapıyorum çünkü her kontrolde
Takip et canım ama önemli bişey değildir bence inşallah da değildir yüksek tansiyon iyi değil allah korusunİnternette yazılanlat çok ilginç. Bebeğin hemen alınması gerektiği yada normal doğum olamayacağı sezeryan olması gerektiğini falan yazıyor. Hatta farklı bir site de de sezeryanın bile riskli olduğunu yazıyor. Ama doktor kesinlikle olumsuz birşey söylemedi. Hatta kan akışlarının iyi olduğunu erken doğum gibi bir ihtimalin bılunmadığını söyledi.
Yani evet benimde hep yüksek çıkıyor hastanede ama ilk defa bu kadar çok yüksek çıktı. Eve geldim yine 10a 7 , 9 a 7 falan çıktı.
Tabi yine bir 5 gün takip edicem inşallah.
Anterior ön demek canım. Yani plasentanın konumunun önde olduğunu söylüyor. İnternette yazılanlara hiç bakma doktorunun söylediği önemli. Benim de plesenta lokasyon anterior yazıyor. Doktor da hiç bir problem olmadığını erken doğum riskinin de olmadığını söylediKızlar plesanta anterior ne demek? Bugün doktor hiç bir sorun yok dedi. Ama raporda plesanta kısmında anterior yazıyor ve googledan baktığımda çok kötü şeyler yazıyor. Bilgisi olan var mı?
Doktor ultrason sırasında hiç böyle birşeyden bahsetmedi. Acaba raporamı yanlış yazıldı ki bilemedim.
Sağol canım cevabın için önemsemiyorum hiç ozaman. Demekki internette abartılıyor. Birde doktorda perinatolog hani mutlaka söylerdi diye düşünüyorum sıkıntı olsa.Anterior ön demek canım. Yani plasentanın konumunun önde olduğunu söylüyor. İnternette yazılanlara hiç bakma doktorunun söylediği önemli. Benim de plesenta lokasyon anterior yazıyor. Doktor da hiç bir problem olmadığını erken doğum riskinin de olmadığını söyledi
Aynen öyle canım hiç umursama. Benim ayrıntılı ultrasonu yapan da perinatologdu. Zaten internette doktora soranlar da var doktorların verdiği cevaplar hep normal. Yani plasentanın yerleştiği normal yerlerden biriymiş. Sıkıntılı olan plasenta previa malesefSağol canım cevabın için önemsemiyorum hiç ozaman. Demekki internette abartılıyor. Birde doktorda perinatolog hani mutlaka söylerdi diye düşünüyorum sıkıntı olsa.
Evet Allah korusun onun sıkıntılı olduğunu biliyorum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.Aynen öyle canım hiç umursama. Benim ayrıntılı ultrasonu yapan da perinatologdu. Zaten internette doktora soranlar da var doktorların verdiği cevaplar hep normal. Yani plasentanın yerleştiği normal yerlerden biriymiş. Sıkıntılı olan plasenta previa malesef
Yaa o taraflar cok guzel ama dedgn gbi kalabalıktır bizim burası cok sakin ulaşımda cok skntı degil aslında ama aksam şöyle cıkıp gezebilecegin yürüme mesafesi bi yer yok malesef,valla bizde aslnda tatil ayarlamadk ama cok gitmek istiyorm sanrm en cok ihtiyacımız olan zaman tatile ,ama nasıl olacak dahada agırlasınca bilmem valla,istanbula gideceksen cok agırlasmadan git zaten cok yorucu bi sehir bide sıcakta cekilmez dedgn gbi buralarda zor bulmakBiz vişnelikteyiz ama buralarda çok kalabalık canım şehitliğin o taraflardayız inan araba parketmeye zor yer buluyoruz her akşam dönüp duruyoruz haftasonu hiç çıkarmak istemiyoruz yoksa merkezi yakın her yere.Bana bu sene tatil yok pimpirikli annem ve kocam gidemezsin diyor yoksa çok ihtiyacım var. İstanbul'a gideyim gecelij pijama için Eminönünde çeşit çok anneme giderim beraber gideriz dedm de çok yolmuş sıcakta gezemezmişim bakalım ne bulucam burada
Masallah canim saglikli olsunlarda diyorum ama anne yuregi iste isteniliyo ki azcik toplu olsunlar :))Dün 600 gramdı 22+3 de ama bebek önde çıkıyo 1 hafta
Peki yapin!C
CAnim o herkesin kendi dusuncesi saygi duyuyorum kimseye zaten yapin demiyorum ben yapicam diyorum kalkip da bebegi saatlerce tuzda tutacak halimiz yok heralde.....
Canım sıcak suyu biliyorum da su torbası da mı zararlı ? Onu bilmiyordum hakli olabilirsinSıcak bizler için zararlı diye biliyorum canım. Doktorum beni uyarmisti cok sicak suyla banyo yapma diye. Kasıgına koyması iyi olmaz bence.
hasret0587 bir şey yoktur cnm. Bebiş bazen yapıyor öyle acı. Doktora git için rahat eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?