2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Slm kızlar
Bende bugün oruç tuttum bende çok şükür rahat geçiyor sadece endişeleniyorum bebeğe zararı olur mu diye
Sahur yaptım bol su içtim iki öğün yemiş olacağız sonuçta sizler naptınız tutuyormusunuz kızlar fikriniz ne bu konuda

Bende öyle düşünüyorum canım vücut bu kiloya sadece hamilelikte ulaştı göbekte var galiba bundan dolayı kaslar kontrol edemiyor baya ağrıyor ya çıldırıcam bu ağrı yüzünden

herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar...oruç tutan tutmaya çalışan arkadaşlar var..ben eski bir ebe olarak (16 yıl yaptım) ve şimdi bir anne adayı olarak tutmayı düşünmüyorum..karar elbette sizin ama monitörde susuz kalan bebeklerin kalp atışlarının ne denli düştüğünü çok defa gördüm ve çoğunlukla da serum vermek zorunda kalarak oruçlarını bozardık hastalarımızın..bence mutlaka ve mutlaka etkileniyor bebeklerimiz..ilk birkaç gün çok etkilenmez belki ama gün geçtikçe vücut dengesi bozulacağından daha da belirgin olacaktır..kaldı ki günler bu kadar uzunken...kimsenin inancı ibadeti ile ilgili ahkam kesmek yorum yapmak bana düşmez ama bildiğimi gördüğümü söylemesem vicdani yük olarak taşıyamam da..oruç tutamadım diye vicdan yapan arkadaşlar var ama asıl zor olan kimse oruçlu değilken ramazan dışında kalan borçlarınızı oruçlarınızı tutmak değil midir?bence Allah yarattığı cana zulmetmemizi istemez hem kendi nefsimize hem emanet bebeklerimize..oruç normal zamanda bedene ihtiyaç ruha şifadır ama şimdi bu bedenlerde iki ayrı cana bölünen bir bütün var..o dengeyi sahur-iftar uzunluğunda koruyamazsınız..ama dediğim gibi karar kişinin..vicdan meselesi ve ben kişisel gözlem ve fikirlerimi söyledim...herkes kendi kararını verecek olgunlukta ve yaşta elbette..

Bende öyle düşünüyorum canım vücut bu kiloya sadece hamilelikte ulaştı göbekte var galiba bundan dolayı kaslar kontrol edemiyor baya ağrıyor ya çıldırıcam bu ağrı yüzünden
evet göbeklerde büyüme ve genişleme olunca bebek sayesinde vücudun denge mekanizması değişiyor karınla birlikte bel öne doğru gidiyor zaten doğum için kaslarda gevşeme ve bel-kalça kemiklerinde açılmalar da var..iyice su dolu kese gibi lıpır lıpır bel-kalça-sırt bölgemiz ve karında gerile gerile büyüyor..bu ağrılar normal ve artarak devam edecek üzgünüm alışmamız gerek :)

Merhaba anneler
Bazı arkadaşlar oruç tutuyor maşallah allah kabul etsin ben dr sormadim bile ac duramıyorum ki beynim dönüyor:)))) hep aklımda yiyecek fikri dolaşıp duruyor:))))
Bebişim 600 gr oldu artık güm güm hissediyorum ki rüyalarıma girdi günlerce hareketi ne zaman hissedicem derken baloncuk patlamasi geldi şimdi gümlemeler hatta bazen korkuyorum bile
Genelde sola yatmak çabasındayım ama yorucu oluyor sağa yattığımda bebiş çok tekmeliyor.

Tecrübeli anneler bebiş sağıma yattigimda rahatsız olduğu için mi çok hareketleniyor yoksa tesadüfi bi durum mu ?

hasret0587 iyisindir inşallah çok geçmiş olsun

Çok fazla netleşti yani resmen pat diye tekmeliyor çok sert hareketler irkiliyorum bazen. Senin bebişin kızmıydı canım. Ben kızımda öyle kayma gibi hissediyordum ama bu baya tekme yani dışardan belli oluyor fazlaca:)

Dayanabildiğim kadar tutucam en azından havalar şuan çok dıcak değilken tutmak istiyorum baya serin bugün şükür

Benimde bazen dayılmaz derecede oluyo bazen sağıma soluma yatamıyorum illa sırtım dümdüz olucak sanki bitek o an rahatlıyorum ilerde ağrılarımız daha çok olucak büyük bi ihtimalle ben şimdiden bi acayip yürüyorım çok komik oluyo eşim dalga grçiyo hatta 6 kilo aldım bu arada sen ne kadar aldın çok hızlı almaya başladım inşallah düzene biner

ben de bugün orucum genel olarak iyiyim başım ağrıyor az o da normal yavaş yavaş da acıktığımı hissediyorum bence her gün yormamak gerekiyor vücudu ben gün aşırı tutacam inşallah kızım da bugün çok hareketli su için bende endişeliyim

Canım bende 5 kilo aldım benimde problemim bu 5 kilonun 4'ünü bir ayda aldım böyle hızlı aldığım için bence ağrılarım birden arttı.

Ya kızlar amaaan ne canım isterse yiyeyim doğunca veririm diyenleriniz varmı ben bakıyorumda şimdiye kadar baya takmışım kafayı aslında yediklerime hep dikkat etmişim

Dikkat ettiğim halde 8 kilo almışım birde aman sonra veririm kiloyu desem kimbilir ne olur.Aslında ben kilo almaktan korkmuyorum nasilsa verilir spor,yürüyüş falan ama doktor hamilelikte kilo istemiyorum tansiyon, şeker ve diğer hastalıkları tetikliyor kilo bebeğe zarar dediği için kendimi tutmaya çalışıyorum yememek için fakat ne mümkün can bu istiyor işte napıyım :)

Ya kızlar amaaan ne canım isterse yiyeyim doğunca veririm diyenleriniz varmı ben bakıyorumda şimdiye kadar baya takmışım kafayı aslında yediklerime hep dikkat etmişim
Ben hiç dikkat etmiyorum sanırım, yiyorum hep ama çokta sağlıklı olan şeyler değil. Ekmek hamur işi vs. Bunları azaltmaya başladım ama

Kızlar merhaba hamileliğim nerdeyse başından beri inatla geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu ile başım dertte.. benim enfeksiyonun adı klebslella konbine antibiyotik tedavisine rağmen geçmiyorlökasit falan yok sadece klebslella çıkıyor. Bu enfeksiyondan yaşayan var mı acaba

Kızlar merhaba hamileliğim nerdeyse başından beri inatla geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu işe başım dertte.. benim enfeksiyonun adı klebslella konbine antibiyotik tedavisine rağmen geçmiyor

C
anim valla ben 10 gun kadar dikkat ettim ama sonrasinsa amannnnn rahat rahat yiyim sonradan veririm moduna girdim o yuzden hic takmiyorum herhangi bir saglik problemimim olmadigi muddetce diyeti cok fazla dusunmuyorum.. ablam oglunda 20 kilo aldi bebek 3.500 dogdu.. kizinda da cok dikkat etti az yedi 12 kilo aldi ama kizi 2.500 kilo dogdu.. tabi zararli yicekler degilde cok abartmamak sartiyla bende kismayi dusunmuyorum... dogymdan sonra zaten hareketlerimiz filan cogalacak o zaman zayiflama gruplarinda veririz kilolari

Çok geçmiş olsun, şimdi nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…