2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
2 3 gündür benim göbeğimde büyüdü bari şekilde :)
Tüylenme bende de oldu malesef. Ama ben göbeğime çatlak için zeytinyağı sürüyorum ve ona bağlıyorum tüy artışını. Seninde kullandığın ürün varsa ondan olabilir mi :)

Ne şanslısın çok imreniyorum böyle şeyler okuyunca analarınızın kıymetini bilin. Ben 2 çocuk doğurdum bu üçüncü. Ne hamileligimde ne doğumdan sonra bi corba yapanım bile olmadı her işimi kendim yaptım hala da kendim yapmaya calisiyorum.

Kizlar ilk defa aklim çok karışık değişik fikirlere ihtiyacim var . Benim plasentam eski sezeryan kesime yapisikti ve doktorum çok panikledi çok riskli bir dogum çok korkuyorum ben tek başıma giremem hocayla girecegiz demişti. Tabii bu durum benim psikolojimi nasıl bozdu tahmin edebilirsiniz ve en onemlisi güvenim kalmadı. Yakın cevrem perinatojiye git artık bu doktoru bırak diyor. Esim bu saatten sonra doktor degistirme zaten prof. Yapacak sezeryanini diyor. Karar veremiyorum siz olsaydiniz ne yapardiniz?

Geçmiş olsun canım. Tüy deyince benimde aklıma geldi benim Karnım da tüylenme yok da bacaklarım sanki epilasyon yapmışım gibi en son 1 ay evvel jiletle almıştım hala tüy çıkmadı tek tük var onlarda çok yumuşak ve açık renkli tüyler bende beyaz tenliyim sarışınım ama bacaklarımda normalde siyah siyah çıkardı tüyler şimdi böyle oldu. Cok mutluyum halimden bu arada şikayet etmiyorum keşke hep böyle kalsa. Bikini bölgem ve koltuk altımda böyle olsa keske.

Allah sana kolaylık versin canım. Esin yardımcı oluyor mu sana? Benimki yardımcı olmak istiyorsa çalışıyor çok yoruluyor. Bende ondan pek fazla bişey istemek istemiyorum. Zaten yoruluyor adam diye. Sıkma canini zor bir süreç bir de 2 çocuk varmış. Esin destek olsun bari sana.

Herkese tekrar merhaba,
Yukarıda anlattığım durumdan dolayı geçen hafta amniyosentez yaptırdım, amniyosentez kararı vermemiz ve yaptırmadan önceki süreç korku doluydu, riskler, imzalanan kağıtlar, bebeğini düşürenlerin hikayesi vs günler süren uykusuzluğun ardından nihayet yapıldı, riskli bir kaç gün dinlendim ve şu an bebeğim de ben de iyiyiz, sonuçları 1 ay gibi bir sürede almayı bekliyoruz en geç, bugün yine kontrolüm var, bebeğimin bacağındaki eğrilikte düzelme var mı çok merak ediyorum, herkese huzurlu, güzel bir hamilelik süreci diliyorum, böyle sorunlar ister istemez insanda burukluk yaşatıyor, yine düşüncelerimi olumlu tutmaya çalışıyorum, guzel bir gün olsun.

Canım bu uzayıp kısalabiliyor bir daha ki kontrolde yine 50 mm olabilir yani

Canım nasıl bir akıntı benimde arı renkli oluyor doktor fitil verdi geçmedi

Canım bir perinatologa muayene ol ne dediği önemli onunda ayrıca ben dün bir perinatolog ile yazıştım benimde aşağıda ya plasenta endişelenmeyin 28 ve 32 de tekrar bakılır dedi yani o zamana kadar yer değiştirme ihtimali var inş seninde yukarı çekilir

Ben olsam ikinci bir doktorun takibine başlardım. İlk hmileliğimi tek dr la ilerlettiğim için sıkıntı yaşadım mesela, 6. Aydan sonra başka doktora gitmek zorunda kaldım araştıramadan gittim faln sorun yaşadım.
Senin doktorunun konuşması da hiç profesyonelce değil, seni korkutmadan açıklama yapmalıydı o yüzden bence bir doktora daha görün. İkisine birden git istersen ama hep yedek bir doktorun olsun son anda birinde aksilik çıkarsa diğerine yönelirsin, son haftalara gelince seçim yapma şansın kalmıyor çünkü ileri haftalarda çoğu doktor kabul etmiyor gebeleri

Canım nasıl bir akıntı benimde arı renkli oluyor doktor fitil verdi geçmedi

Surekli olmuyir ama sarı gibi canım. Ama korkup gittiğimde hafif daha koyuydu. Alttan baktı hafif enfeksiyon var dedi, fitil ve krem verdi. Salı günü bir daha çağırdı. Bu arada hiç sirkeli su denedin mi?

Sağolun, yanlış ifade ettim sanırım. 2'li testte sonuç 1/33000 falandı, yani risk çok düşüktü. Perinatolog ilk bu değerlere bakmıştı hatta çok iyi falan demişti. Ama detaylıda ARSA'yı görünce mecbur amniyosentez önermek durumundayım dedi. Herhangi bir ameliyat veya tedavi gerekmez dedi, takip edilecek doğumdan sonra.. Buradaki arkadaşların da dediği gibi ameliyat bebeklerde daha çabuk atlatılıyor.. umarım bütün sıkıntılarınız en kısa sürede birer hatıra olarak kalır..

Benimde bacaklarımdaki tüyler çıkmıyor çok ilginçtirki lazer yapmışım gibi bu yüzden aşırı mutluyum koltuk altım ve bikini ise her zamanki gibi ama yavaş uzuyor en azından. Bu tüyler neden böyle oldu anlamış değilim . Göbek bölgesindeki tüylenme sorunu ise kullandığım krem ve yağdan diyorum

Canım baktırmakta fayda var,ama genelde dogumdan önce kayboluyormus.cok ince lifler varmıs kalpte onlarda bir tane bile fazla olsa( ki kayboluyormus doguma kadar ) ekojenik odak demek oluyormus,korkma yani ama tekrar baktır bakalm

Biz yavastan yapmaya basladik odasini. Allah korusun düsünmek bile istemiyorum ama olacak olan dogum aninda bile olur.
Ben de esin gibi düsünüyorum. Allah hepimize saglikla kucagimiza almayi göstersin. Biz yatak siparisini verdik. Dolap ve diger mobilyalarini da begendik bu hafta sonu da onlari aliriz. Perdeyi hazir gitmisken Türkiyede yaptirdim zaten. Hatta astim gidip gelip bakiyorum icim aciliyo. O yüzden odayi da bi an önce bitiresim var :)

Canm ben daha iki haftadır lierac kullanıyorum ondan önce cok nadir sebamed sürüyodum belkide o yaptı dedigin gbi,zeytinyagının yaptgnı duymustum bu ürünlerin icergide hep yağ oluyo

Bende aynı kafadayım, ama eşimde dolar arttıkça herşeyi biran önce alma taraftarı. Herşey zamlanıyor. Bende korkuyorum.. Bilemedim. Çok sıcaklara kalmak da istemiyorum alışveriş için...

:)) keske kalsa öyle dimi,ama normalde hormonlar tüylenmeyi artırır sen şanslısın baya:) ben zaten önceden lazer yaptrmıstm tüm vücut o yuzden anlayamıyorum o bölgelerden ama göbek fena:)

Bende aynı kafadayım, ama eşimde dolar arttıkça herşeyi biran önce alma taraftarı. Herşey zamlanıyor. Bende korkuyorum.. Bilemedim. Çok sıcaklara kalmak da istemiyorum alışveriş için...

Eşimde aynı şeyi söylüyor dolar artıyor zamlanacak diyor ama indirim yaptılarda zamlanmaz demek ki müşteri de bulunmuyor dedim hem gittik konuştuk fiyat aldık o fiyat üzerinden yaptırırız herşeyi oradan alıcaz ne de olsa dedim. Bir yandan bebeğe eşya alıyorum evde yer yok bazanın küçük bir kısmına koyuyorum daha alacaklarım var haliyle odayı geciktirirsem nereye koyucam diyorum karar veremedim.

Doktor kendiliginden mi söylüyor bu uzunlugu yoksa siz mi soruyorsunuz? Benim doktorum simdiye kadar hic bahsetmedi bile ben de sormadim. Kac mm kimbilir. Bilmek ayri bilmemek ayri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…