- 8 Şubat 2018
- 883
- 1.066
- 33
- 32
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.521
2 3 gündür benim göbeğimde büyüdü bari şekilde :)Kızlar hepimizin saglıklı dogumlar saglıklı evlatları olsun inşallah,benimde gecen hafta detaylıda problem cıkmıstı kalbinde ekolojik odak ckmıstı apar topar ankaraya gittim fetal eko cekildi önemsiz dedi doktor doguma kadar kaybolurmus ama baya korktuk yinede takipteyiz tabii.
bu arada baya şişmeye basladım ben bu hafta biranda cok buyudu göbeğim,bide tüylendi baya sizde oldumu böle bişe normalde beyaz tenli ve baya tüysüz bi insanım ama suan göbeğimin üstü resmen tüylü :)
Ne şanslısın çok imreniyorum böyle şeyler okuyunca analarınızın kıymetini bilin. Ben 2 çocuk doğurdum bu üçüncü. Ne hamileligimde ne doğumdan sonra bi corba yapanım bile olmadı her işimi kendim yaptım hala da kendim yapmaya calisiyorum.Canım içini ferah tut bisey olmaz Allahın izniyle. Bende bayramdan sonra sipariş vericem ama bana evde yardim edecek kimse yok eşim çalışıyor vardiyalı olarak. Annem gelicek bayramdan sonra o sebeple o tarihte sipariş vericem. Yoksa aklına kötüyü getirme iyi düşün iyi olsun.
Geçmiş olsun canım. Tüy deyince benimde aklıma geldi benim Karnım da tüylenme yok da bacaklarım sanki epilasyon yapmışım gibi en son 1 ay evvel jiletle almıştım hala tüy çıkmadı tek tük var onlarda çok yumuşak ve açık renkli tüyler bende beyaz tenliyim sarışınım ama bacaklarımda normalde siyah siyah çıkardı tüyler şimdi böyle oldu. Cok mutluyum halimden bu arada şikayet etmiyorum keşke hep böyle kalsa. Bikini bölgem ve koltuk altımda böyle olsa keske.Kızlar hepimizin saglıklı dogumlar saglıklı evlatları olsun inşallah,benimde gecen hafta detaylıda problem cıkmıstı kalbinde ekolojik odak ckmıstı apar topar ankaraya gittim fetal eko cekildi önemsiz dedi doktor doguma kadar kaybolurmus ama baya korktuk yinede takipteyiz tabii.
bu arada baya şişmeye basladım ben bu hafta biranda cok buyudu göbeğim,bide tüylendi baya sizde oldumu böle bişe normalde beyaz tenli ve baya tüysüz bi insanım ama suan göbeğimin üstü resmen tüylü :)
Allah sana kolaylık versin canım. Esin yardımcı oluyor mu sana? Benimki yardımcı olmak istiyorsa çalışıyor çok yoruluyor. Bende ondan pek fazla bişey istemek istemiyorum. Zaten yoruluyor adam diye. Sıkma canini zor bir süreç bir de 2 çocuk varmış. Esin destek olsun bari sana.Ne şanslısın çok imreniyorum böyle şeyler okuyunca analarınızın kıymetini bilin. Ben 2 çocuk doğurdum bu üçüncü. Ne hamileligimde ne doğumdan sonra bi corba yapanım bile olmadı her işimi kendim yaptım hala da kendim yapmaya calisiyorum.
Merhabalar hanımlar, ben de 2018 Eylül annesi olacağım kısmet olursa, şu an 22.haftamın içindeyim, farklı bir sebepten dolayı perinatolojiye yönlendirilmiştim, o şüphe yersiz çıkıp yerine canımızı daha çok sıkan bir şüphe ile karşılaştık, bebeğimizin sağ uyluk kemiğinde eğirilik görüldü, genetik / kromozonal olup olmadığını anlamak için amniyosentez önerildi, yalnız bu hafta detaylı ultrasonum da var, 1 haftadır moralimiz çok bozuk, sormak istediğim hiç bu şekilde kemikte eğirilik durumu ile karşılaştınız mı, geçmişte siz veya yakınlarınız? Bunu perinatologun yanlış görmüş olması mümkün mü ( bebeğin duruşu sebebi ile vs ) ? Biz sabırla bekliyoruz hem duruş pozisyonu değişsin, hem de boyu normal uzuyor mu 1 haftada daha net görmek için. Nette araştırdım ama pek bir şey bulamadım, ingilizce kaynaklardan ise "fetal femur bowing" olarak arattım diyabet bir annenin öyküsüne ratsladım, diyabet değilim. Aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum ama sizlerin de böyle bir duyumu oldu mu hiç merak ediyorum.
Canım bu uzayıp kısalabiliyor bir daha ki kontrolde yine 50 mm olabilir yani30 mm için yatış mı verdi? Benim 1 ay kadar önce 50 mm di dün 40 mm çıktı doktor iyi dedi birşey demedi hatta ben bayramdan sonra çalışmıcam işyerinden rapor hakkım var yıllık iznim var doğum iznime kadar onları kullanıcam sonra doğum iznimi yazarsınız dedim çok mu zor işin dedi hani kalsan iyi olur gibisine bir sorun olmadığı sürece ama çok sıcak oluyor ve oturduğum koltukta çok belim ağrıyor dedim ama 1 ayda değerin düşmesi hoşuma da gitmedi
Canım nasıl bir akıntı benimde arı renkli oluyor doktor fitil verdi geçmediEvet 30 mm için istirahat ve uzun yolculuk yasagı koydu. Eğilerek iş yapmam kesinlikle yasak cnm.
Vajinal olarak ölçtü perinatoloji uzmanı. Üstten doğru sonuç çıkmıyor dedi, cumartesi akıntıdan dolayı hastaneye yattım ordaki doktor üstten 37 mm ölçtü. Dikkatli ol istirahat et mümkün oldukça, zaten oturarak çalışıyorsun ben hep ayakta olduğum için riske atmadım.
Canım bir perinatologa muayene ol ne dediği önemli onunda ayrıca ben dün bir perinatolog ile yazıştım benimde aşağıda ya plasenta endişelenmeyin 28 ve 32 de tekrar bakılır dedi yani o zamana kadar yer değiştirme ihtimali var inş seninde yukarı çekilirKizlar ilk defa aklim çok karışık değişik fikirlere ihtiyacim var . Benim plasentam eski sezeryan kesime yapisikti ve doktorum çok panikledi çok riskli bir dogum çok korkuyorum ben tek başıma giremem hocayla girecegiz demişti. Tabii bu durum benim psikolojimi nasıl bozdu tahmin edebilirsiniz ve en onemlisi güvenim kalmadı. Yakın cevrem perinatojiye git artık bu doktoru bırak diyor. Esim bu saatten sonra doktor degistirme zaten prof. Yapacak sezeryanini diyor. Karar veremiyorum siz olsaydiniz ne yapardiniz?
Kizlar ilk defa aklim çok karışık değişik fikirlere ihtiyacim var . Benim plasentam eski sezeryan kesime yapisikti ve doktorum çok panikledi çok riskli bir dogum çok korkuyorum ben tek başıma giremem hocayla girecegiz demişti. Tabii bu durum benim psikolojimi nasıl bozdu tahmin edebilirsiniz ve en onemlisi güvenim kalmadı. Yakın cevrem perinatojiye git artık bu doktoru bırak diyor. Esim bu saatten sonra doktor degistirme zaten prof. Yapacak sezeryanini diyor. Karar veremiyorum siz olsaydiniz ne yapardiniz?
Canım nasıl bir akıntı benimde arı renkli oluyor doktor fitil verdi geçmedi
Sağolun, yanlış ifade ettim sanırım. 2'li testte sonuç 1/33000 falandı, yani risk çok düşüktü. Perinatolog ilk bu değerlere bakmıştı hatta çok iyi falan demişti. Ama detaylıda ARSA'yı görünce mecbur amniyosentez önermek durumundayım dedi. Herhangi bir ameliyat veya tedavi gerekmez dedi, takip edilecek doğumdan sonra.. Buradaki arkadaşların da dediği gibi ameliyat bebeklerde daha çabuk atlatılıyor.. umarım bütün sıkıntılarınız en kısa sürede birer hatıra olarak kalır..Size de çok geçmiş olsun, bişey sormak istiyorum 2li 3lü testinizde risk yüksek mi çıkmıştı ? çok şükür ki amniyosentez sonuçları iyi gelmiş . bir de ARSA yı tam olarak bilmiyorum ama doğunca bebeğinizin ameliyat olması mı gerekecek ?Bizimkine Taussig Bing dedi genel adı buymuş İnşallah sizin için de herşey yolunda gider
Benimde bacaklarımdaki tüyler çıkmıyor çok ilginçtirki lazer yapmışım gibi bu yüzden aşırı mutluyumGeçmiş olsun canım. Tüy deyince benimde aklıma geldi benim Karnım da tüylenme yok da bacaklarım sanki epilasyon yapmışım gibi en son 1 ay evvel jiletle almıştım hala tüy çıkmadı tek tük var onlarda çok yumuşak ve açık renkli tüyler bende beyaz tenliyim sarışınım ama bacaklarımda normalde siyah siyah çıkardı tüyler şimdi böyle oldu. Cok mutluyum halimden bu arada şikayet etmiyorum keşke hep böyle kalsa. Bikini bölgem ve koltuk altımda böyle olsa keske.
Canım baktırmakta fayda var,ama genelde dogumdan önce kayboluyormus.cok ince lifler varmıs kalpte onlarda bir tane bile fazla olsa( ki kayboluyormus doguma kadar ) ekojenik odak demek oluyormus,korkma yani ama tekrar baktır bakalmMerhaba kusura bakma direkt yazıyorum ama benim bebeğimin kalbinde de ekojenik odak tespit edildi aynı zamanda bağırsaklarda da var aynı durum bizi fetal ekoya falan yönlendirmediler ama ben yarın tekrardan bi perinatolağa gitmeyi düşünüyorum
Biz yavastan yapmaya basladik odasini. Allah korusun düsünmek bile istemiyorum ama olacak olan dogum aninda bile olur.Günaydın kızlar. Oda siparişi veren var mı? ben 22+5 günlük oldum eşimde odasını sipariş edelim diyor beğenmiştik zaten Meltem mobilyadan ve şimdi de %23 indirim varmış kaçırmayalım diyor bende erken daha diyorum korkuyorum açıkçası hiç olmazsa haziran ortasını bekleyelim 6 ayım bitsin bayramdan sonra verelim siparişi dedim çatıştık bu konuda. Çok şükür dünkü kontrolde bir sorun yoktu ama insan yine de korkuyor eşimde olacak olduktan sonra o tarihten sonra da olur belki doğuma yakında olur diyor içini ferah tut diyor ama siz ne diyorsunuz
Canm ben daha iki haftadır lierac kullanıyorum ondan önce cok nadir sebamed sürüyodum belkide o yaptı dedigin gbi,zeytinyagının yaptgnı duymustum bu ürünlerin icergide hep yağ oluyo2 3 gündür benim göbeğimde büyüdü bari şekilde :)
Tüylenme bende de oldu malesef. Ama ben göbeğime çatlak için zeytinyağı sürüyorum ve ona bağlıyorum tüy artışını. Seninde kullandığın ürün varsa ondan olabilir mi :)
Bende aynı kafadayım, ama eşimde dolar arttıkça herşeyi biran önce alma taraftarı. Herşey zamlanıyor. Bende korkuyorum.. Bilemedim. Çok sıcaklara kalmak da istemiyorum alışveriş için...Günaydın kızlar. Oda siparişi veren var mı? ben 22+5 günlük oldum eşimde odasını sipariş edelim diyor beğenmiştik zaten Meltem mobilyadan ve şimdi de %23 indirim varmış kaçırmayalım diyor bende erken daha diyorum korkuyorum açıkçası hiç olmazsa haziran ortasını bekleyelim 6 ayım bitsin bayramdan sonra verelim siparişi dedim çatıştık bu konuda. Çok şükür dünkü kontrolde bir sorun yoktu ama insan yine de korkuyor eşimde olacak olduktan sonra o tarihten sonra da olur belki doğuma yakında olur diyor içini ferah tut diyor ama siz ne diyorsunuz
:)) keske kalsa öyle dimi,ama normalde hormonlar tüylenmeyi artırır sen şanslısın baya:) ben zaten önceden lazer yaptrmıstm tüm vücut o yuzden anlayamıyorum o bölgelerden ama göbek fena:)Geçmiş olsun canım. Tüy deyince benimde aklıma geldi benim Karnım da tüylenme yok da bacaklarım sanki epilasyon yapmışım gibi en son 1 ay evvel jiletle almıştım hala tüy çıkmadı tek tük var onlarda çok yumuşak ve açık renkli tüyler bende beyaz tenliyim sarışınım ama bacaklarımda normalde siyah siyah çıkardı tüyler şimdi böyle oldu. Cok mutluyum halimden bu arada şikayet etmiyorum keşke hep böyle kalsa. Bikini bölgem ve koltuk altımda böyle olsa keske.
Bende aynı kafadayım, ama eşimde dolar arttıkça herşeyi biran önce alma taraftarı. Herşey zamlanıyor. Bende korkuyorum.. Bilemedim. Çok sıcaklara kalmak da istemiyorum alışveriş için...
Doktor kendiliginden mi söylüyor bu uzunlugu yoksa siz mi soruyorsunuz? Benim doktorum simdiye kadar hic bahsetmedi bile ben de sormadim. Kac mm kimbilir. Bilmek ayri bilmemek ayri...Evet öyleymiş ama şimdiden düşmesi normal değil 40 mm ye doktorum henüz birşey demedi karından ölçüyor.
2.5 mm sınır diye biliyordum bende. Bilmiyorum haftalar ilerledikçe zaten düşüyormuş da daha erken değil mi bende doktora dedim geçen ay 50 mm idi diye yorum yapmadı
Benim perinotoloji uzmanı karından ölçtü mü bilmiyorum hiç yorum yapmadı ki çoğunluk kalbine baktı zaten raporda da onunla ilgili birşey yazmıyor sanırım dün kendi doktorum ölçtü gittikçe ölçüyor zaten. Ama 1 ayda düşmesi benim hoşuma gitmedi. 10 gün sonraya şeker ölçümü verdi tekrar para vermeyelim diye ama bana gelme direkt aşağıya git sadece asistanlara haber ver geldiğinde ben sonuca bakıp arayacağım dedi acaba randevu alıp kontrolde mi ettirsem tekrar aklım takıldı şimdi daha 40 mm ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?