- 14 Nisan 2013
- 590
- 960
- 103
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #26.221
27. haftanın içindeyim 5 kilodayım bende bebişte 1 kilo civarıydı :) ilk hamileliğimide 7 kilo ile tamamladım oğlum 3,500 gr doğduGünaydın herkese. hamileliğimin başından beri ilk defa tartıldım. 3 kilo almışım. 57'dim 60 olmuşum. Benim gibi az kilo alan var mı? Bana biraz az geldi bebeğim zayıf değildir umarım...
kalça çıkıklığı degil dimi sadece içe dönüklük var dedi doktor.. bak ben bide kalça çıkıklıgı sanıyorum,,, o o kadar sıkıntı bile olmaz , 6. aydan sonra düzeliyormuş kendindenAllah şifa versin canım ... ama kkorkma internetten gidipte sacma sapan yorumları okuma,, çözümü olmayan bir rahatsızlık degil çünkü, yakın cevremde 2 örnegi var biri şuan 22 yasında biride daha 4 yaslarında ,, alçıya alınır ve düzelir inşalah.. anne olarak kendini yıldırma ve bırakma ,, ettrafta söylenenlere kulak asma,, suan önemli olan saglıklı bi r hamilelik gecirmek... bol bol dua et içini ferahlat, dua bütün kapıları aralar,, olmaz dedgini oldurur. bütün mucizeleri gerçekleştirir...
Çok işim vardı bugün cidden taşınmak çok zor allah sabur versin taşınacaklara pek bi iş yapmadım annem halletti herşeyi yarın nakliye şirketi gelip eşyaları götürecek çoğu bitti azı kaldı bu arada ben tatlıya çok abanıyorum hergün canım farklı bi tatli çekiyo eşim şaşkın artık hrrtürlü baklavayı tatlıyı getirdi eve ama ben hala değişik bi şeler istiyorum o yüzden bu aralar çok hareketli sıpa ama bu tatlıyı bi an önce azaltmam lazım sonum hiç iyi değil
Valla sagda rahatim çoğunlukta oyle yatıyorum. Cok sukur sorun yok. Arada yuzustu yatıyorum belim de dinleniyor hem.günaydın kızlar. Dün 2. doz tetanozu yaptırdım, ilki hiç ağrımamıştı ama şimdi kolumu kaldıramıyorum. 25+4 olduk 10 kilo almışım ben de. Bebek hiç hareket etmiyo, günde 1 kez belli belirsiz bi his. Dün kalp atışını dinledi aile hekimindeki ebe, normal dedi. Bi de anne karnında nasılsa doğunca da öyle olur genelde uyku düzeni falan benzer dedi. Bizimki uykucu olacak gibi. Ayrıca yarım saatten fazla yürümek, ayakta kalmak yok dedi. sağ tarafa yatmak yok, sırtüstü yatmak yok. Bebeğin hareketini hissetmek için de çikolata üstüne bolca su içip sol tarafına yat dedi.
Günaydın herkese. hamileliğimin başından beri ilk defa tartıldım. 3 kilo almışım. 57'dim 60 olmuşum. Benim gibi az kilo alan var mı? Bana biraz az geldi bebeğim zayıf değildir umarım...
Ben ilk hamileliğimde 17 kilo almıştım şimdi 3 kilo alınca şaşırdım27. haftanın içindeyim 5 kilodayım bende bebişte 1 kilo civarıydı :) ilk hamileliğimide 7 kilo ile tamamladım oğlum 3,500 gr doğduönemli olan bebişin aldığı kilo tabiki merak etme o yeteri kadar büyüyordur
Çok mutsuzum yine grip oldum(( bu havada nasıl becerdim bilmiyorum. Her yerim dayak yemiş gibi ağrıyor gözlerim yanıyor ateşim yüksek değil ama çok tedirgin oldum kalkıp acile mı gitsem yarını mı beklesem karar veremiyorum. Kolumu kaldırmaya halim yok
Kızlar hamilelikten sonra genital bölge de kararma sorunu yaşayan varmı? Benim zaten normalde de biraz koyuluk vardı ama hamilelikten sonra çok fazla arttı. Çok moralim bozuluyor
yaa tek benmiyim şekerli ve hamurlu yediğinde rahatsız olan hiç canım çekmiyo meyve bile yediğimde korkuyorum ağzımın tadı değişiyo acı bir tad oluyo ve ben bundan nefret ediyorum.25 haftalık oldum hala ağzımın tadı tuzu yok aşerme olayıda hiç olmadı ama bu iştahsızlığıma rağmen 58 ile kaldım 69 oldumBen gebelik şekerimden dolayı tatlı yiyemiyorum bu ara bakalım perşembe endokrine gidicem tekrar ölçümlerim iyi evde fena değil yani ama her aklıma estiğinde de tatlı yiyemicem malesef çünkü normal yemekte bile diyeti kaçırınca yükseliyor biraz. Çok da aram iyi değil gerçi ama bende dondurmaya bitiyorum bu ara ve şeker ölçümünden beri yemiyorum meyveyle idare ediyorum o zaman hareketleniyor
Canım çok zayıf olan sen miydin o zaman normal aldığın kilo ben ilk hamileliğimde 17 kilo alınca bir anlık şaşkınlıkla yazdımSenin kilo almanla bebeğin hiç alakası yok canım o alacağını alır merak etme benim işyerinden arkadaşım 30 kilo almış hamileliğinde ama bebeği 2.400 doğmuş. Gün içerisinde yumurta, süt, peynir, ceviz badem gibi şeyleri tüket düzenli beslen yeterli. Ben 8 kilo aldım 1 haftaya yakındır şekerden dolayı diyet yapıyorum yoksa sanırım 9-10 kilo almış olurdum bebeğin kilosu 2 hafta önce 500 gr dı 2 gün gerideydi haftaya gidicem bakalım kaç olmuş olacak karnım birden büyüdü gerçi ama
Aman saglikla ilgili bi sorun olmadiltan sonra ye gitsin canim...zaten dogumdan sonra hepimiz zayiflama gruplarinda olucaz orda hepberaber veririz kilolariiiiÇok işim vardı bugün cidden taşınmak çok zor allah sabur versin taşınacaklara pek bi iş yapmadım annem halletti herşeyi yarın nakliye şirketi gelip eşyaları götürecek çoğu bitti azı kaldı bu arada ben tatlıya çok abanıyorum hergün canım farklı bi tatli çekiyo eşim şaşkın artık hrrtürlü baklavayı tatlıyı getirdi eve ama ben hala değişik bi şeler istiyorum o yüzden bu aralar çok hareketli sıpa ama bu tatlıyı bi an önce azaltmam lazım sonum hiç iyi değil
+1 yediklerinden de cikabilir ama mutlaka duzenli takip et.gerekirse 24 saatlik idrar isteMoralim bozuk kızlar yaa
İdrar, kan ve şekerli suyu içtikten sonra muayene oldum. İdrarda +1 protein çıkmış. Doktor kesinlikle tuz kullanmıyorsun dedi. Peynir zeytin salça gibi tuz içeren gıdalardan uzak dedi. Yiyeceksen de tuzsuz peynir zeytin. Bir sonraki kontrolde yine bakalım geçmiş mi diye dedi. +3 olursa sıkıntılıymış. Tansiyon için. Üstüne yolculuk yapmanı da önermiyorum dedi 2 saatten fazla süren yolculuk olmasın dedi. Uçak bile olsa yorucu olur, havalar sıcak dedi. Moralim bozuldu yaaa. Tatil olaa da aileme gitsem diye bekliyordum
Evde tansiyonunu takip et dedi. Koldan ölçülen tansiyon aleti alacağım. Sonraki kontrolümde yine yapacakmış idrar tahlili+1
+1 yediklerinden de cikabilir ama mutlaka duzenli takip et.gerekirse 24 saatlik idrar iste
odem var mi peki.hizli kilo artisin vsEvde tansiyonunu takip et dedi. Koldan ölçülen tansiyon aleti alacağım. Sonraki kontrolümde yine yapacakmış idrar tahlili
Ben 5 aydır yüzüstü yatamıyorum nasıl özledim öylece yatmayıValla sagda rahatim çoğunlukta oyle yatıyorum. Cok sukur sorun yok. Arada yuzustu yatıyorum belim de dinleniyor hem.
Ödem yok, toplamda 6 kilo aldım şuana kadarodem var mi peki.hizli kilo artisin vs
eger oyleyse korkma dr dediklerini uygula mutlaka.bisey cikmaz insallahÖdem yok, toplamda 6 kilo aldım şuana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?