2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
kızlar benim şeker sonucu şöyle açlık 70 tokluk 1. saat 160 2. saat 170 çıkmış riskli bir durum var mı

180 üzerine fazla diyorlar canım ama kaçlık ölçüm olduğu da önemli. Ben 75 lik içtim ilki 180 ikincisi 185 çıktı ikinci ölçümü yüksek buldular ilki sınırda dediler ama yine de genelde 160 altı istiyorlar biraz. Doktorun bilgi verecektir. Çok sorun olacağını sanmıyorum benim yüksek ama makarna pilav tatlı ekmek tüketmemeye çalışıyorum onun harici herşeyi yiyorum

Ya kızlar ben şeker yüklemesini yapmadım henüz bilmiyorum korkuyorum yapmaya şu tartışmalar kafamı karıştırıyor 26+4 olduk doktorum 28 e kadar yapılabilir dedi cihaz aldım evde ölçmek için bir hafta açlık tokluk baksam aynı şey olur mu acaba dün baktım akşam yemekten 1 saat sonra 171 2. Saat 145 yüksekte sanki bilemedim ne yapsam bugün kahvaltı sonrası 138

Ben de yaptirmayacagim diyordum iyi ki yaptirmisim canım. Diyet verdi bidaha bakılacak. Bence yaptır. 50 lik yükleme 1 dilim karpuz ya da bir salkım üzüm gibiymis.

Selâmlar herkese. bugün Maltepe devlet hastanesine gittim. Bebek 1003 gram olmuş. Dr gelişimi iyi dedi fakat ayrıntılı ultrasonu kaçırmış olduğumdan doğduktan sonra organlarında bir problem var mı belli olur dedi...
şeker yüklemesi yapmadı açlık tokluk bakıldı tokluk 85 çıkmış iyi sanırım.

bu hastanede 32 haftaya kadar gebe takibi yapılıyormuş daha sonra nerde doğum yapacaksan oraya git denildi :)

Selam kızlar nasılsınız ben bugün sağlık ocağına gittim rutin kontrol işte herley normal şükür sadece ebe karnın hiç 28 haftalık gibi değil küçük ve çok aşağıda dedi bu haftalarda yukarı çıkması lazımmış artık kalp atışlarıda aşağıda duyuldu moralimi bozdu boş yere neyse kontrolüme az var her kafadan bi ses artık doğurmak istiyorum şu kalan zaman da çabucak geçer inşallah

Canım bana da ötle söyledi bazı akrabalar, endişelendim senin gibi. Randevuda doktora sordum doktor sen bilmiyor musun erkek bebek aşağıda durur diyip kahkaha patlattı normal herşey sıkıntı yapma dedi inşallah senin de normaldir herşey

Kızlar 28+6 yız bugün biraz yavaş ve aralıklı hareket ediyor kızım tecrübeli anneler normalmi bu durum.
Normalde çok yoğun hissederdim bugün bi farklı

Sen ebenin dediğine ne bakıyorsun canım ya ultrasonla mı bakıyor sanki benim karnım normal ve gittiğimde doktor her yerde gezdiriyor ultrason probunu ve kalp atışına bakarken de aşağı tutuyor bende de zaten bebek sabit durmuyor ki bazen aşağıda bazen yukarıda. Ben gün içinde kasıklarımda da hissediyorum hareketleri yukarıda da saçmalamış. Ayrıca karına göre yorum mu yapılır bazısının erkenden çıkar kocaman olur bazısının son aylarda belli olur yapıya göre değişir yani şimdi araştırsam bu aylarda benden büyük karnı olan çok kişi vardır sen doktoruna güven

Ayy çok biliyolar yaa.. Banada aynı şeyi yapmıştı bundan 3-4 hafta önce gittiğimde. Kalp atışlarını duyamadım uyuyomuki dedi. Uyuyunca kalbi atmayacak sanki. Göbek deliğinin üstünde kalp atışı arıyorlar ellerindeki dandik aletle. Sonra ben dedim hareketlerini aşağıda hissediyorum diye de anca buldu kalp atışını. Korkuttu bide beni hareketlerini hissetmesem panik yapıcam yani. Senin bebek çok aşağıda yukarda olur bu haftalarda dedi sonrada Genelleme yapmak istemiyorum ama sağlık ocaklarındaki ebelerin dediklerine çok takılmamak lazım canım boşver.

Kızlar 28+6 yız bugün biraz yavaş ve aralıklı hareket ediyor kızım tecrübeli anneler normalmi bu durum.
Normalde çok yoğun hissederdim bugün bi farklı
Bende bu aralar öyle hissetmeye başladım. Bazen tekmelediğinde daha sert hissediyorum ama genelde yavaş ve daha azaldı sıklığı sanki...

Ya kızlar hepinizin şeker değerleri 1. saatte yükselme göstermiş. Bende 75 mg içtim. Benim sonuçlarıma göre açlık 79, 1. saat 75, 2. saat 91 ???? Bir yanlışlık mı yaptılar ölçümlerde acabaa şimdi tereddüt ettim. Çok saçma diilmi şekerimin ilk saat düşmesi.

ateş ölçer alan veya daha önce kullanıp tecrübeli olup marka ve model tavsiye edebilecek olan var mı? kızılötesi alından ölçer mi alınmalı yoksa kulaktan ölçer mi?

ateş ölçer alan veya daha önce kullanıp tecrübeli olup marka ve model tavsiye edebilecek olan var mı? kızılötesi alından ölçer mi alınmalı yoksa kulaktan ölçer mi?
Ben geçen hafta Babymall'dan Braun ThermoScan 7 aldım. İndirimdeydi. 320 tl. Yeğenim için bir düşük modelini kullanmışlardı. Genel satıcı ve kullanıcı yorumlarına bakarak kulaktan ölçen bu modeli aldım. Diğerlerinde 1 derecelik sapma olabilir dediler.

Şu eczanelerde satılan 10-20 liralık dijital ateş ölçerlerden almıştım kızımda. Bunda da onu kullanacağım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…