- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #28.121
Seni gebertirim sus otur yerineKızlar kaç kilo aldınız. biz bu hafta 30. haftaya girdik 5,5 kilo almışım. birde karnım çok kaşınıyor. sürekli yağlıyorum kremliyorum ama yine de kaşıntıyı geçiremiyorum. normalde yağlı cilde sahip bir insanım neden bu kadar kaşınıyor anlamıyorum.
Takla atıyordur canım ayaklar aşağıdaysa öyle hissedersin 28den sonra genelde dönmüş oluyorlar ve hareketler yukarlarda hissediliyor yani pozisyonuna göre değişiyor sırtına doğru dönülse de hareketleri dışardan çok hissedemezsinValla ben evde zorlanıyorum sıcaklardan. Allah çalışan hamilelere yardım etsin. Ben zayof hamile kalsam tamam da zaten kilolu kaldım. Şimdi iyice kötü oldu. Doğuma yuvarlanarak gitmezsem iyi.
Canım bide senin bebeğin hareketleri netleştimi iyice. Benim ki hala tam net değil ve bi kaç gündür yine kasıklarımda. Geçen hafta hep göğüs altımdan vuran çocuk 2 3 gündür hep kasıklarıma vuruyor ve yukarda hiç hareket hissetmiyorum.
Ben de yapmadım ama parça parça çıktığımda almışım epeyi pek bi eksiğim de Yok gibitabiki zevkle :) üzerimden şu rahatlığı bir atabilsemkızım için daha alışverişi bu hafta yapacağız düşün o da bana kalsa daha 1 2 hafta sonra gidelim diyorum ama eşim çok bastırdı artık bu hafta kaçışım yok İzmir de hafta sonu denize girmek varken ne işin var avm lerde ama yaaaa
Çok göreceli bişey o canım ya herkesin tercihine kalmış ikiside olabilir. Bende oda yapmayacağım bizim yanımızda kalır en az ilk sene. Oğlumdan kalma bambu sepet beşiğe yeni set yaptırdım onu kullanacağım ilk etapta ve park yatak almayı düşünüyorum diğer ikiside park yataktan geçtiler çünkü ben memnun kaldım. En az 3sene 4 sene yatar içinde. Ya da uzun ömürlü olsun yerim de war dersen büyüyen karyola alırsın..Kızlar henüz beşik almadım. Ayrı oda yapmayacağım. Tayinciyiz zaten. Gardrop var. Bir şifonyer bir de beşik alacağım ama beşik konusunda kararsızım. Mobilya beşik mi park beşik mi? Tecrübeli anneler nedir yorumunuz?
Neyse az kaldı bakalım 28. Haftaya. Zaten tam 28 de kontrolümde var. Bakalım nasıl görücez bizim oğlanı :)Takla atıyordur canım ayaklar aşağıdaysa öyle hissedersin 28den sonra genelde dönmüş oluyorlar ve hareketler yukarlarda hissediliyor yani pozisyonuna göre değişiyor sırtına doğru dönülse de hareketleri dışardan çok hissedemezsin
Cihazdan cihaza çok ama çok farkediyo emin ol ben 26 haftada 1,170 gram çıkmıştı 4,5 gün sonra 1,150 yani almamıştı hiç vermişti hatta anlıycağın cihazdan cihaza baya fark ediyoKızlar merhaba bugün gemlikte ki doktoruma kontrol için geldim bebegimin kilosu 730 gr çıktı.Şu an 25+5 günlük.Kafam çok karıştı bursada ki doktorum 4 5 gün önden gidiyo diyo burdaki haftasıyla uyumlu diyo.Bide 730 gr az geldi bana sizce nasıl normal mi.Sizinkilerin kilosu kaçtı
Maşallah canım senin bebek tosuncuk olucak :) Normal doğum da zorlanmazsın inşallahCihazdan cihaza çok ama çok farkediyo emin ol ben 26 haftada 1,170 gram çıkmıştı 4,5 gün sonra 1,150 yani almamıştı hiç vermişti hatta anlıycağın cihazdan cihaza baya fark ediyo
Sağlıkla gelsin hepsi biz bu günlerin tadını çıkaralım bolca ben öyle yapıyorum şahsen ne kadar geç gelse o kadar rahatlıkNeyse az kaldı bakalım 28. Haftaya. Zaten tam 28 de kontrolümde var. Bakalım nasıl görücez bizim oğlanı :)
Canım bugünğne için devlet hastanesine gittim yine 1250 gram yazıyıdu hiç bişey anlamadım devlet olunca bilgide vermedi kağıtta yazan bu cihazlar çok acayip ama zaten şöyle bi sorun var bu çocuğun kafası çok büyük normal doğum yapılıyomu bu şekilde nerdeyse 3 hafta önde ben 40 hafta olunca kafası 43 olcak şu çarşamba günü kendi randevuma gitsemde bi rahatlasam iğnem için gitmiştim bugün
- Maşallah canım senin bebek tosuncuk olucak :) Normal doğum da zorlanmazsın inşallah
Ne yaptın canım yaptırdın mı iğneyi peki? Benim arkadaşa da bebeğin kafası büyük normal olmaz diye sezeryan yapmışlardı ama ne bileyim çocuk doğdu 3kg ancak vardı ve kafası gayet normaldi :)Canım bugünğne için devlet hastanesine gittim yine 1250 gram yazıyıdu hiç bişey anlamadım devlet olunca bilgide vermedi kağıtta yazan bu cihazlar çok acayip ama zaten şöyle bi sorun var bu çocuğun kafası çok büyük normal doğum yapılıyomu bu şekilde nerdeyse 3 hafta önde ben 40 hafta olunca kafası 43 olcak şu çarşamba günü kendi randevuma gitsemde bi rahatlasam iğnem için gitmiştim bugün
İstanbulda yaptırdığım testi kabul etmedi tekrar yaptı bakalım bu ne diyecek ilk defa devlet hastanesinde iyi ve sakin bi doktora denk geldim açıkcası eşimin kan grubunu gösterem bi belge istedi pazartesi sonuçlarla birlikte yapcak sanırım yapsınlar vicdanen rahat hissetmiyorum kendimi yaa canım 2 dir farklı ultrason ölçümlerinde büyük çıkıyo bakalım kendi dr um ne diycek çarşamba günü 3 haftada fazla gibi geldi bana görünce ama bilemedim kafamız 31 haftada bn 28Ne yaptın canım yaptırdın mı iğneyi peki? Benim arkadaşa da bebeğin kafası büyük normal olmaz diye sezeryan yapmışlardı ama ne bileyim çocuk doğdu 3kg ancak vardı ve kafası gayet normaldi :)
Çok güzeller. Niye gizli alacaksın ki :)Kızlar ya şu ürünlere bakarmısınız çok güzel değillermi ya çok beğendim istiyorum bunlardanama eşimden gizli almam lazım :)
Çok geçmiş olsun canım benim kızımda da PEv cıktı yani carpik ayak sendromu.ilk gittiğimiz dr bizi çok korkuttu yok amniyosentez yapacaz başka şeyler olabilir diye.daha sonra çok iyi bi dr a gittik sağolsun rahatlattı.dr secimi çok çok önemli.ben de 28. Haftamdayım.hamileligimin başından beri çok kusuyorum ve defalarca hastanede yattım.tam düzeldim dedim çocuğumun ayağında çarpıklık gördüler.tam buna da şükür derken dün hastanede yattım ilk defa kanamam oldu.anlayacagin fena bir hamilelik yaşıyorum.37 haftayı girsem sağlıcakla şükür edeceğim Rabbime.bence sen de iyi bir dr a git derim.hangi şehirde yaşıyorsun buralardaysan dr onerebilirimHerkese merhabalar, umarım hamilelikleriniz sorunsuz geçiyordur, biz maalesef neredeyse 19.haftadan beri bir sürü şüphe ile ilerliyoruz, daha önce de buraya yazmıştım, bebeğimizin bir bacağında eğirilik vardı uyluk kemiğinde, haftalar ilerledikçe akondroplazi ( cücelik ) veya down sendromu olabileceği şüphesi ile 22.haftada amniyosentez yapıldı, 1 ay sonra sonuçlarımız çok şükür ki temiz çıktı ama bu eğirilik bir bacakta açılanmış yani daha çok kırık gibi görünüyor, diğer bacakta da eğrilik başlamış, bu durumda da cam kemik hastalığından şüpheleniliyor ( osteogenesis imperfekta ), bu hastalık tip tip bir çok derecesi bulunuyor, genetik test yapılması için oldukça geç çünkü 28.haftamdayım, bugün Atıl Yüksel'e kontrol için gideceğiz, kendisinin görüşlerini çok önemiyorum, bizim kafamız soru işaretleri ile dolu, bebeğim iyi mi, sağlıklı mı, yaşayacak mı, bu tip bir hastalığı var mı, doğuma neredeyse 2.5 ayımız var 2.5 ay bu sorularla geçecek, burada paylaşıyorum ki benim ki kadınlar kulubunde benzer sorunlar yaşayan aileler ileride olur da araştırma yaparsa deneyimlerim fikir verici olur, çünkü ben sürekli araştırmama rağmen benzer bir durum bulamıyorum, bu arada sağlıklı bir kızım var, eşim veya benim ailemde genetik problem yok, yorgun ve çaresiz bir halde umutlarımızı besleyecek bir görüş, fikir arıyoruz, tüm ailelere sağlıklı günler dilerim.
HarikaaaKızlar ya şu ürünlere bakarmısınız çok güzel değillermi ya çok beğendim istiyorum bunlardanama eşimden gizli almam lazım :)
Geçmiş olsun canım benimde gebelik şekeri var insülin kullanıyorum ve plesentam da rahmi kapatmış hepsi üst üste geldi ve Dr kasılma filan hissedersen gel dedi. Ama ilk hamileliğim olduğu için tecrübesiz mi diyelim ne diyelim. Sen demişsin ya kasılma diye nasıl Bi kasılma oluyor. Şuan bile kasıklarım filan hafif ağrıyor karın altım filan. Böyle mi oluyorSelam kızlar ben evde yatmaya devam. Bugün raporumu yeniledi doktor. Bir an önce doğum olsa da şu sıkıntılar geçse. Doktor dinlenirsen 35. Haftaya kadar rahat gideriz diyor ama bazen evde gezinirken bile kasılma oluyor ufaktan. Karnım benimde asagida malum erken doğum riski yüzünden. Bu kasılmalar rahim genişlemesi gibi hissediyorum sizde de var mi ufak kasılmalar
Şuan aynısını ben de hissediyorum. Hareket ettikçe kasığımda dediğin gibi bıçak saplanması hissi var. Korkuyorum birazcıkKızlar bebeğim suan tam kasığımda yani gobegimin altında dönüyor hareket ediyor ama kasigima bıçak saplanir gibi oluyor ve cok rahatsız edici bu yolda bile zor yürüdüm sıkıntı çıkarmaz demi orda olmasi artık tekme mi yoksa ağrı mi anlamadim
Bende işten eve zor geldim ya gelene kadar belki 20 defa oldu ne acaba bu bende korkuyorumŞuan aynısını ben de hissediyorum. Hareket ettikçe kasığımda dediğin gibi bıçak saplanması hissi var. Korkuyorum birazcık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?