2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Benim kızım da kakasini hep zor yapiyo bende veriyim artık.peki hangi sıklıkla ve ne kadar veriyorsun canım

Korunma şeklin nasıl bilmiyorum ama spiral veya iğne düzensizlik yapar

Aynı canım , nasıl artiracaksin ki dimi hazırladığımı zor bitiriyor

Aynen akışına bırakacağım zorla beslemek de iyi değil.
Geceleri uyandırmıyorum 2 aylık olduğundsn beri ben. Kendisi acıkınca uyanıyor zaten. Gece gündüzü ayırt etmeye başladıkça geceleri daha uzun uyuyorlar. Genelde gece 4 ile 5 civarı uyanıyor kızım. Uykuya dalma süreleri belirsiz işte. On iki buçuğu buluyor genelde. Bazen daha erken uyuyor. Dün sekizde uyudu acıkmıştır diye düşünüp uyandırdımm on ikide ama bu sefer de uyutamadık cimcimeyi. En sen 3te ben yattım babası ayağında sallıyordu.
Düzenini gözlemlemek içn not tutmyaa başladım ben de burda bir arkadaştan görüp. Genelde belli saatlerde uyumak istiyor. O uykuya yakın zamanlarda daha kolau beslemek. Uyku zamanını kaçırırsam da huysuz oluyor.

Anne sütü alan bebeklerde su verilmesine gerek yok. Sağıp verenler gözlemlemiştir. İlk gelen süt sulu gibi daha sonra kıvamlı beyaz süt gelşyor. İlk süt bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.

Kilolar konuşulmuş. Ben doğumdsn sonrs ilk zamanlar güzel verdim kilo ama süt yapsın diye onu ye bunu iç derken daha çok aldım. Tekrar hamileymişim gibi duruyor. Hiçbir kıyafetim olmuyor hamilelikten önceki. Ne yapacağım bilmiyorum

Cnm benim kızımda uyku saatini geçirince çok huysuz oluyor sürekli ağlıyor şimdilik az da olsa düzen oluşturmaya çalışıyorum
Akşam
8 de uyuyor
Gece ben yatarken 11 gibi emziriyorum sonra kendisi 3 gibi uyanıyor yine emziriyorum
Sabah 7 de kızım okula giderken tekrar emziriyorum keyfi yeterse 9 a kadar yatıyor yetmezse 8 de ayaktayız
Erken uyanırsa uyandıktan 1 saat sonra tekrar uyumak istiyor
1 saat kadar tekrar yatıyor

Öğle uykusu da 1 gibi yatıyor 3,5 gibi kalkıyor
Saat 5-6 arası yarım saat şekerleme yapıyor şimdilik böyle ama günü gününe uymadığı da oluyor mesela bu gece sürekli sallanmak istedi yatağında hep salladım bi türlü deri uyumadı
Böyle böyle alışacaklar

canik bunlari nasil yapiyosun bebis bana hic firsat vermiyor yemek bile yapamiyorum surekli agliyor huc durmuyor

Canım uyandığında mizildamadan hepsini içiyor mu, benim sikintim mizildamadan basliyor uyaniyor yapıyorum mamayı ama içmiyor bir türlü onbire kadar boyle devam ediyor
Iciyor canim da sonra kusuyor bizimde sikintimiz kusmak dogdun dan beri hep kusuyor

Uyumak istedikleri saatler benim kızımın da bunlara yakın. Değişiklikler tabii ki oluyor. İlk not tuttuğum gün 40ar dakikalık uykular uyumuştu. Dün ise öğlen tam 2 saat uyudu. Biraz daha gözlemeye devam edeceğim. Onun kendi düzenine uymaya çalışacağız artık. Biz uyutmaya çalıştığımızda saatlerce direndiği oluyordu kendisi istediğinde durduğu yerde uyuyor bazen. Birgün oyun halısında uyuyakaldı ertesi gün aynı saatlerde tekrsr halıya bıraktım yine uyudu.
Bir başka sefer reflü yatağı üle birlikte kucağma aldım emziği alır almaz kafa küt

Kızlar 2 gündür durup dururken gülen oynayan bebeğim önce dudaklarını büzüyor sonra da içli içli çığlık atarak ağlıyor. Nedenini anlayamadım.. Dün gece birkaç kere yaptı, bugün de yaptı. Kucağımızds bile hemen sakinleşmiyor.
Daha önce bir yerini çizdiğinde falan aniden ağlardı ama bu sefer farklı görünüyor. Çok üzülüyorum.

Bizim uyku düzenimiz ne iyi ne kötü .Gece 10.30 gibi uyuyor 2 de uyanıyor. Emzirip uyutuyorum 4-5 gibi uyanıyor sonra yine uyuyor ama mız mız bir şekilde öyle olunca ben uyuyamıyorum. 7-/8 gibi alıyorum yataktan 1 saat sonra yine uykusu geliyor. Gün içinde 3 kere falan uyuyor ama hep yarım saat gözünü alnini ovuşturuyor alerjisi mi var diye düşünmeden edemiyorum.

canik bunlari nasil yapiyosun bebis bana hic firsat vermiyor yemek bile yapamiyorum surekli agliyor huc durmuyor
Pusette duruyor canım benim kızım çok hareketli ayaklarını vura vura kendini sallıyor ben de o aralarda işlerimi yemeğimi yapıyorum sakin bir bebek Maasallah diyeyim bazı günler acısını çıkartıyor ama olsun bunada şükür.

Kakasını yaptıysa karnı toksa keyfi yerinde oluyor :) 2 cocuk olunca gün nasıl bitiyor anlamıyorum bile. Büyük kızım aksam 9 da uyuyor küçük kızımda 9.5 gibi uyuyor gece 1 gibi ben uyandırıp emzirip yatırıyorum insan o tempoya alışıyor canım emin ol sen bile kendine inanamayacaksın ilk kızım da ben de öyleydim :)

Canım ben mecbur veriyorum yoksa benim kız kakasini yapamıyor

Benim kızım da kakasini hep zor yapiyo bende veriyim artık.peki hangi sıklıkla ve ne kadar veriyorsun canım
Canım günde 1 da 5 çay kaşığı ama yarım yarım verdiğim için 10 çay kaşığı oluyor. Dolu çay kaşığı verdiğim zaman boğuluyor yutamiyor o yüzden yarım çay kaşığı ve ılık veriyorum

Canım sabaha yakın uyandiginda kac CC içiyor ?

Kızlar ben halen regl olmadım ya 10 gün bitti 3 tane test yaptım hepsi negatif valla sinir stres küpüyüm bu aralar regl olsam rahatlayacağım karnım kaç gündür şiş

Bitkiseller çaylar içiyordun, acaba onlar gecıktırır mi? İnternetten bir araştır istersen. Ben daha hiç olmadım. İlk oğlanda 6. ayda olmuştum. Ama gebelık olayını kökten çözdüm ben. Kafam rahat.

Ben oğlum da 9 ay olmadım inşallah kızım da erken olurum kilo zaten aldı başını gitti 80 olmusun boy 1.65 en az 70 olmam lazim ama doymuyirum ya

Bana kilo demeyin. Onu gıyıyorum bunu gıyıyorum, daha doğrusu gıymeye çalışıyorum. Yok olmuyor çok fenalardayım. Moralimide epey bozuyor bu durum. Ama çalışmaya başlamadan kilo vermeyi beceremeyeceğim galiba.

Benımkıde büzüyor dudaklarını. Ama çok sevimli oluyorlar değil mi :) keşke o anı fotolayabilsem. sanırım gaz sancısından yapıyorlar.

Canım ben mecbur veriyorum yoksa benim kız kakasini yapamıyor
Canım senin bebişin kilo durumu da güzel. Bazı bebeklerde su şişkinlik yapıp süt içmesine engel oluyormuş. Tokluk hissedip içmiyormuş diye söylüyorlsr. Mamalardan sonra biz de versek mi diyoruz.

Canım sabaha yakın uyandiginda kac CC içiyor ?
Gece ve sabah emiyor uyku mahmurluğu ile canım bilemiyorum o yüzden ne kadar içiyor. Maksimum 50 falandır ama sütüm anc o kadar çıkıyor çünkü. Biberon ile verirsem de 60 ile 80 arasında içiyor. İçmediği günler de oluyor.

Ağlamasa çok tatlı da öyle çığlık atıyor ki elim ayağım birbirine dolanıyor şaşırıyorum.

Canım mama verince benim doktorum mutlaka su ver demişti ben de veriyordum büyük kızıma doktorunuz su verin demedi mi size canım ben verirdim yani mama da hazır ürün sonuçta her ne kadar su ile hazirlansada bebeğe ariyetten su vermek gerektiğini düşünüyorum.

Benim kız da tokluk yapmıyor canım ben şu verdikten sonra yani 10 15 dk sonra emziriyorum bazen emiyor istememezlik yapmadı henüz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…