- 16 Ekim 2013
- 2.737
- 2.591
- 333
- 37
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #47.981
Bence ilk bebek insanın psikolojisini ikinci bebekte bedenini etkiliyorBazen acaba nankörlük mü ediyorum diyorum ama daha ilk çocukda o kdr özledim ki özgürlüğümü.. bugün dışarda gireceğmiz restorantı bile bebek arabası rahat hareket eder mi etmez mi ona göre düşünüp girdik sadece böyle somut şeyler de değil baya baga kendime başbaşa kalası geliyo dinlenebilmek için. Bu bebek işine hala adapte olamadım sanırım tam anlamıyla....
Ne guzel canim beninki pusette de durmuyo kaldryo kendini ben hiç is yapamiyorum kendi karnimi bile zor duyuruyorum millet nasil yapiyo dye de merak ediyorum :)Pusette duruyor canım benim kızım çok hareketli ayaklarını vura vura kendini sallıyor ben de o aralarda işlerimi yemeğimi yapıyorum sakin bir bebek Maasallah diyeyim bazı günler acısını çıkartıyor ama olsun bunada şükür.
Kakasını yaptıysa karnı toksa keyfi yerinde oluyor :) 2 cocuk olunca gün nasıl bitiyor anlamıyorum bile. Büyük kızım aksam 9 da uyuyor küçük kızımda 9.5 gibi uyuyor gece 1 gibi ben uyandırıp emzirip yatırıyorum insan o tempoya alışıyor canım emin ol sen bile kendine inanamayacaksın ilk kızım da ben de öyleydim :)
Aynen bence deBence ilk bebek insanın psikolojisini ikinci bebekte bedenini etkiliyor
Birinci bebekte tecrübesizlik ve korku oluyor ve sanki bebek hiç büyümeyecek ve hep sana bağımlı olacak gibi geliyor
Sanki artık yapışık ikiz gibi olma duygusu insanı psikolojik olarak yoruyor
ikinci bebekte ise
onun büyüdükçe üZerinden yükün azalacağını biliyorsun ama aynı zamanda büyük ilgilenmek bedenen yoruyor
3 aylık olduk daha yeni. Umarım bizimki de düzene girer adamcağız sesini de çıkarmıyor üzülüyorum ama yorgunluktan fırsat kalmıyor ya da bahane ediyorumSukur biz 3 ayin sonunda duzene girdik ama cidden cok zormus bebegin verdigi yorgunluk dogum sonrasi degisen psikoloji ara vermeden dolayi olusan sogukluk zor geciyo. Sizin ne kadar oldu bebek olali
Ya maşallah canım. Yok söylemedi dört tane doktor gördü bebeğim hiçbiri demedi. Bir tanesi hatta sordu su veriyor musın diye vermiyorum dedim bir şey demedi. Düm itibariyle mamalardan sonra bir çk sı vermeye başladım ben de. Teşekkür ederim.Canım mama verince benim doktorum mutlaka su ver demişti ben de veriyordum büyük kızıma doktorunuz su verin demedi mi size canım ben verirdim yani mama da hazır ürün sonuçta her ne kadar su ile hazirlansada bebeğe ariyetten su vermek gerektiğini düşünüyorum.
Benim kız da tokluk yapmıyor canım ben şu verdikten sonra yani 10 15 dk sonra emziriyorum bazen emiyor istememezlik yapmadı henüz :)
. İkinci kez gece on iki gibi uyandı canım 90 cc içti dün. Babasının elinde kafasını kurtaramadı sağa sola bakmaya çalışıyordu sürekli ama bitirdi hazırladığımız mamayı. Gündüze göre daha kolay içirdiğimizi gözlemledim. Dikkatini dağıtacsk daha az şey vardı. GSağol canim ben bir türlü anlamıyorum, gunduz iyi kotu içiyor,ama aksam onbirden sabah onbire kadar bir türlü alma istemiyor mamayı, içirdigim kısmıda zorla içiriyorum kafasını saga sola attırıyor, bazen takmayayim desende oturup agliyorum, doktor kilo başına 150 CC dedi hesap edince 720 oluyor benimki neredeyse gece boyu hiç içmedigi icin 450 500 u ancak buluyoruz o da zorlamayla, çoğu gece iki üç kez aglayarak uyanıyor mama yapiyorum hemen aç diye içmiyor bir türlü sonra yeniden uyutmaya cakisiyoruk anlamadım gitti sebebini.
Bir dakika bile olsun yalnız bırakamıyorm ben de. Sürekli ya laf edilecek ya gezdirilcek.Bizim düzen çok fena kızlar gece 12.00-1.00 gibi anca uyuyor gece 2 kere kalkıyor sabah 9.00-.9.30 arası uyanıyor gündüz 20 dk yada 30 dk uyuyor 2 aaate yakın uyanık kalıyor uyanıkken yalnız kalmak istemiyor basıyor çığlığı sürekli konuşmak istiyor resmen ağzımın içine bakıyor . Bende geve uykusunu erkene çekmek istiyorum büyüme hormonunu galan kaçırıyoruz o da aksine 11 den sonra cin gibi gülücükler saçıyor etrafa .
Ve kilo durumu bende felaket Doğumdan sonra zayıflamaya başlamıştım ama misafirlerle pasta börek olayına takıldım kilo veremiyorum resmen 80 kg yapıştı üstüme diyetisyene mi gitsem diye düşünüyorum ama düzen yok hayatımda kahvaltıyı 12 gibi yapabiliyorum akşam 6.00 gibi tekrar yiyorum 9. 00 gibi allah ne verdiyse kek börek bisküvi yiyorum yatmadan meyve derken azimle ilerliyorum
Geçmiş olsun canımMerhaba kizlarr uyku duzeninden bahsetmissiniz bizimki cok fena dogru duzgun uyumuyodu zatn simdide sunnet oldu fln iyice bpzuldu dun sabah 5 te uyuduk gundz de 15 20 dk uyuyup uyaniyo simdi uyudu bakalm ne zmn uyancak is fln yapamiyorum bide hasta olur gibi oldu ama toparladk sukur olmadan
Yok bizimki seviyor yüz yüze olmayı. En son olduğunda yüzüne bakmamaya çalışıyorduk hatta kahvaltı yapıyorduk, kucak istemesin diye ona yüz vermemeye çalışıyorduk. Ona da bozulmuş olabilir şimdi düşününce. Ağlayacağını anlayınca hemen kaldırdıkBenim kizim yüzüne çok dikkatli bakarsan korkuyo çığlık atıp ağlıyo.belki öyledir sizinki de
Maşallah onaSlm kizlar
Benimkide bu aralar bi muhabbet ediyor bi nuhabbet ediyor keyfi yerinde oldugu surece surekli ses cikariyor laf istiyor
Çok ürkekler ses tonu birwz yükselsin korkuyorlar. Geçen uzaktan beni izliyordu i, öpücük attım ona da korktu.Selam kızlar benim bebeğim çok irkiliyor ani hareketlerden çok korkuyor... bugün hapsurdum korktu ağladı...severken dudağını büzüyor bazen yakızım bebekken çok neşeli güleçti bu bebisim cok hassas tombik ama çok nazli :) bizim gibi olan var mı?
Senin adına çok sevindim. O kadar iyi özetlemişsin ki. Boş boş oturasım gelşyor bebek uyuduktan sonra da. Kitap okuyayım bir şeyler izleyeyim ya da. Yavaş yavaş kendimize de zaman ayırmaya başladık biz bebek uyudukça. Dışarı çıkamıyoruz ama ona üzülüyorum. Dört duvar içinde büyüyor kızım.Bugün güzel ve eğlenceli bi gün grçirdik bizim minikle. Öğlen 12de çıktık akşam 7de girdik eve istanbulda olanlar ibs fuarına muhakkak gitsin bir sürü marka tester ürğn dağıtıyor. Unibabyde %30 indirim vardı.
Akşamki planım kız gece uykusuna dalar dalmaz ben de uyuyacaktım. Saat 20.00den beri uyyor ben hala uyuyamadım. Bazen sessiz sedasız kendimle kalasım o kadar çok oluyo ki uyusam o an boşa gidrcekmiş gibi hissediyorum. Boş boş oturdum akşam 8den beri. Film izledm 3-5 sayfa kitap okudum mutfakta iş yapıyo gibi göeünüyodum aslında sessiz sessiz kendimle sohbet ettim. Az sonra 5 saattir uyyan prensesi uyandırıp zorla mama yediricem:)
sizde de oluyor mu yalnız ve sessiz kalma ihtiyacı?
Lütfen yapmayın böyle.bu çok tehlikeli bişey.sizi tenzih ederek söylüyorum ki aldatmalarin çoğu gebelik ve doğum sonrasında oluyo.tam da bu sebepten.lutfen yanlis anlamayınBiz daha başlamadıkO kadar Yorgun’um ki kafamı koyduğum yerde uyuyorum.Eşime de anlayışlı olmasını istedim.O da bu konuda anlayışlı...İsterse olmasın.Koltukta uyuyakalıyorum vallahi
Günaydım canımGünaydın Eylül anneleri.
Sling kullan canım onu kullanan arkadaşlar vardı bu grupta hatta çok işe yarayacağıdan eminim.Ne guzel canim beninki pusette de durmuyo kaldryo kendini ben hiç is yapamiyorum kendi karnimi bile zor duyuruyorum millet nasil yapiyo dye de merak ediyorum :)
Ver canım hatta 1.5 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı da verebilirsin mamalardan sonraYa maşallah canım. Yok söylemedi dört tane doktor gördü bebeğim hiçbiri demedi. Bir tanesi hatta sordu su veriyor musın diye vermiyorum dedim bir şey demedi. Düm itibariyle mamalardan sonra bir çk sı vermeye başladım ben de. Teşekkür ederim.
Doktorum verme dedi bana daha yeni sordum ben cok kararsız kalmistim vermiyirum o yuzdenVer canım hatta 1.5 çay kaşığı yada 2 çay kaşığı da verebilirsin mamalardan sonra
Kanguru aldum canim durmadi onda iyce agladi para bisa gitti esim bida almaz o yuzden :)Sling kullan canım onu kullanan arkadaşlar vardı bu grupta hatta çok işe yarayacağıdan eminim.
Bugün güzel ve eğlenceli bi gün grçirdik bizim minikle. Öğlen 12de çıktık akşam 7de girdik eve istanbulda olanlar ibs fuarına muhakkak gitsin bir sürü marka tester ürğn dağıtıyor. Unibabyde %30 indirim vardı.
Akşamki planım kız gece uykusuna dalar dalmaz ben de uyuyacaktım. Saat 20.00den beri uyyor ben hala uyuyamadım. Bazen sessiz sedasız kendimle kalasım o kadar çok oluyo ki uyusam o an boşa gidrcekmiş gibi hissediyorum. Boş boş oturdum akşam 8den beri. Film izledm 3-5 sayfa kitap okudum mutfakta iş yapıyo gibi göeünüyodum aslında sessiz sessiz kendimle sohbet ettim. Az sonra 5 saattir uyyan prensesi uyandırıp zorla mama yediricem:)
sizde de oluyor mu yalnız ve sessiz kalma ihtiyacı?
Canım ben hergün Rezene içiyorum birkaç çay kaşığı da kızıma veriyorum çok şükür gaz sıkıntımız kalmadıKızlar gaz için rezene falan veren var mı, hatta bilen var mı bizim burada acı tavşan ve bebeotu var eskiden insanlar bunlari verirmiş gaz için çayını yapıp annem illa ver diyor bazen benden gizli vermis bir iki çay kasigi :)
Nasil veriyosun canim 1 cay kasigi mi sadece gunde benim bebegim cok gazlı bu yuzden kusuyor surekli napsam bilemedimCanım ben hergün Rezene içiyorum birkaç çay kaşığı da kızıma veriyorum çok şükür gaz sıkıntımız kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?