- 30 Eylül 2018
- 1.470
- 1.899
- 53
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #49.021
Sen ve bebeğin hoşgeldiniz canım.mama hakkında bir bilgim yok ama mama ile beslenen bebeklerin 4 aylık ek gıdaya başlamalarını duymuştumMerhaba
Ben ve küçük oğluşum da aranıza katılmak istedik. Tüm mesajları okuyamadım ama kilolar hep 5 in üzerinde gördüğüm kadarıyla. Biz hala 5 kilo olamadık 4. Ayın basinda 4700 gr idik. Emiyor ve mama veriyoruz mecburen ama çok kustuğu icin kilo almıyor dedi hep doktorlar. Ayrıca kakasini da 5-6 günde bir yapıyordu. Reflu dendi ilaclar denendi nafile. Ta ki golden goat mamayı deneyene kadar. Artık kusmuyor aşırı ve kakası düzene girdi. Fakat kakası eskisi gibi sarı değil koyu yeşil ve camur gibi. Bu mamayı kullanıp benzer bir durum yaşayanınız var mı? Bir de baby goat diye bir mama gördüm keçi sütlü ama denemeye cesaret edemedim. Hem bu kadar duzene girmişken bozmak istemedim hem de arada neredeyse iki kat fiyat farkı var. Bu mamayı deneyen var mı? Ufak ufak ek gıdaya başlayan var mı bizimki herşeye saldırıyor ne yapsın aç yavrucak hep :) bütün soruları tek mesaja sıkıştırdım biraz ama idare edin...
Merhaba canım... ben 2017 Ağustos annesiyimMerhaba
Ben ve küçük oğluşum da aranıza katılmak istedik. Tüm mesajları okuyamadım ama kilolar hep 5 in üzerinde gördüğüm kadarıyla. Biz hala 5 kilo olamadık 4. Ayın basinda 4700 gr idik. Emiyor ve mama veriyoruz mecburen ama çok kustuğu icin kilo almıyor dedi hep doktorlar. Ayrıca kakasini da 5-6 günde bir yapıyordu. Reflu dendi ilaclar denendi nafile. Ta ki golden goat mamayı deneyene kadar. Artık kusmuyor aşırı ve kakası düzene girdi. Fakat kakası eskisi gibi sarı değil koyu yeşil ve camur gibi. Bu mamayı kullanıp benzer bir durum yaşayanınız var mı? Bir de baby goat diye bir mama gördüm keçi sütlü ama denemeye cesaret edemedim. Hem bu kadar duzene girmişken bozmak istemedim hem de arada neredeyse iki kat fiyat farkı var. Bu mamayı deneyen var mı? Ufak ufak ek gıdaya başlayan var mı bizimki herşeye saldırıyor ne yapsın aç yavrucak hep :) bütün soruları tek mesaja sıkıştırdım biraz ama idare edin...
Bir gittiğim Dr kilo başına 150 cc demisti öyle olunca zorluyorum tabi ama icmiyor gunde 500 CC ancak içiyoruz
Birde ben ısrarla yan yatırıyorum kizkar arkasına destek koyuyorum dönmesin diye ama bir yolunu bulup sırt üstü oluyor yine nasil rahat oluyorsa öyle yatmak istiyor sanırım,siz ne yapıyorsunuz bu konuda nasil yatırıyorsunuz?
Hoş geldiniz. Ben kiloya çok takılmıyorum. Zihinsel ve motor gelişiminin iyi olması daha önemli benm için. Golden goat mamayı çok duymuştum ama denemedim hiç. Günde iki kere anne sütü alıyor onun dışında mama veriyorum ama ek gıdaya başlamadık henüz. Doktorumuz da o yönde bir şey demedi bizim.Merhaba
Hoşgeldin canım.Merhaba
Hosbulduk canım. Benim bebeğim anne sütü de alıyor ama az. Herşeyden yemek istiyor ama zaten kaka problemimiz oldugu icin cesaret edemiyorum pek birşey vermeye.Sen ve bebeğin hoşgeldiniz canım.mama hakkında bir bilgim yok ama mama ile beslenen bebeklerin 4 aylık ek gıdaya başlamalarını duymuştum
Ben de baştan üşümüştür denk gelmiştir dedim ama mamaya başlayalı 1 ayı geçti hep yeşil kakası. Bizim kusmalarımız reflüden değilmiş gaviscon,ar mamalar hiç bir işe yaramadı. Süt alerjisi sanırım bu mamadan yiyince kusmuyor. Ben de süt içmeyi bıraktım beni emince de kusmuyor. Ne zaman sütlü birşey yesem hemen kusmaya başlıyor. O yüzden keçi sütlü diger mamayı araştırıyorum. Ek gıdaya bi başlasaydık aylardır mama işi arap saçına döndü iyice bunaldım artık.Merhaba canım... ben 2017 Ağustos annesiyimgolden goat ta keçi sütlü, biz uzun süre kullandık ve kakasında renk değişimi hiç olmadı diyebilirim ,belki üşütmüştür mamayla aynı zamana denk geldiği için sen mamadan sanabilirsin... birde benim kızımda da reflü vardı sürekli kusardı onun için de doktorumuz kıvam arttırıcı önermişti, normal mamayı yapıp içine bir ölçek kadar(ölçeği çok minik,zaten üzerinde yazıyo nekadar konulacağı) koyuyosun mama kıvamlı oluyo,kızım o şekilde bidaha hiç kusmadı, Anti reflü mamalarda var ama onların kilo aldırmadığını duyduğum için kullanmadım,onca zaman çocuğa eziyet çektirmişim meğer çaresi varmış diye çok üzülmüştüm.
Peki kabızlık gibi bi problem oldu mu canım ek gıdaya geçişte. Kaka probleminden dolayı birşey vermeye korkuyorum çocuğa. Bir de su içiyor mu sizinkiler benim oğlum suyu ağzına alıyor yutmuyor tükürüp çıkarıyor. Su içse kakasını daha rahat yapacak belki ama ne yaptıysam su icirmeyi başaramadımHoşgeldin canım.
Biz emmeyi bıraktik malesef bazı sıkıntılar yüzünden. Sadece mama alıyor kızım golden goat kullanıyoruz başından beri.çok memnunum ben severek iciyor kakasi da normal yani yeşil falan olmuyo. Sadece biraz kabizlik yapabiliyor bazen onun için de zeytinyağı koyuyorum mamasina. Gerçekten fiyati pahalı ben yavaştan başladım sebze çorbası meyve pureleri ve yoğurt veriyorum .
Bazen de hasliyorum elma armut vs. Blender dan geçirip içine bisküvi koyuyorum 1 2 tane. Öğün şeklinde veriyorum . Ama ana öğün mama tabiki.
Bende welcare kullaniyorum bi skinti yasatmadi.kan icin bakiorumben de wellcare kullanıcam sanırım. kullananlar memnun. bunu doktorunuz mu önerdi acaba
D vitamini ocean kullaniyorum. Icinde sadece zeytinyagi ve d vitamini var. Demir de ferrum. Ama o pek icime sinmedi. Paraben olduğu icin.eczaci hepsinde paraben var. Orani en sz olan bu dedi. Bilemedim. Tavsiyelere açığım.aranızda sağlık ocağının verdiği kan damlası ve d vitaminin dışında bir marka kullanan var mı? varsa neden olduğunu öğrenebilir miyim bu konu çok sıkıntılı ya
2 numara daha mi iyi oldu canim ben cesaret edemiyor halaBugün bende vermedim su canim, dün o mu sebep oldu acaba diye, yine az icme başladı iki mama arasini dört buçuk saat tuttuğum halde , beş dk çekip bırakıyor bende dayanamadim iki numarayi tekrar denedim Allahtan öksürük tutmadı çabucak bitti bir numarayla on bes dk icircem diye uğraşıyorum
Hangi mamayi veriyosun canımCanim bu mama bbebegimin vucuduna da islemis sanki kokusu.mama kokusu cok kötü.bebegimde terleyince ilac ilac kokuyo anlamadim bu isi :/
Kivam artici bebelac thickener mi canım biz onu kullanıyoruz seninki ne belki faydasi olurMerhaba canım... ben 2017 Ağustos annesiyimgolden goat ta keçi sütlü, biz uzun süre kullandık ve kakasında renk değişimi hiç olmadı diyebilirim ,belki üşütmüştür mamayla aynı zamana denk geldiği için sen mamadan sanabilirsin... birde benim kızımda da reflü vardı sürekli kusardı onun için de doktorumuz kıvam arttırıcı önermişti, normal mamayı yapıp içine bir ölçek kadar(ölçeği çok minik,zaten üzerinde yazıyo nekadar konulacağı) koyuyosun mama kıvamlı oluyo,kızım o şekilde bidaha hiç kusmadı, Anti reflü mamalarda var ama onların kilo aldırmadığını duyduğum için kullanmadım,onca zaman çocuğa eziyet çektirmişim meğer çaresi varmış diye çok üzülmüştüm.
Dünden beri kullandım canim iki numarayi, az az mukuslu kaka yapıp duruyor surejli, Dr gittik alerji uzmanına gitmemizi istedi kilo alımı az olmuş poposu çok fena pisik oldu haftaya randevu aldıkKizlar bebisleriniz hangi oyuncaklarla oynuyorlar bu ayda fikir alisverisi yapalim mi
Kizlar bebisleriniz hangi oyuncaklarla oynuyorlar bu ayda fikir alisverisi yapalim mi
cingirak ses cikaran ve renklioyuncaklarla oynuyoKizlar bebisleriniz hangi oyuncaklarla oynuyorlar bu ayda fikir alisverisi yapalim mi
canım ayni bizde öyleyiz malesef ki alerji kakalari popolarini yakıyor pisik yapıyor pazartesi bizde gidiyoruz çocuk alerjiye kilomuzda düşük geliyor bana 5.700 evdeki tartıda yarin 4. Ay asimizi olacağız orda daha net belli olurDünden beri kullandım canim iki numarayi, az az mukuslu kaka yapıp duruyor surejli, Dr gittik alerji uzmanına gitmemizi istedi kilo alımı az olmuş poposu çok fena pisik oldu haftaya randevu aldık
Evet canım bi sonraki mesajda görseli paylaşmıştım, onu kullandıktan sonra bidaha hiç kusmadı,normalde yediğinin yarısını çıkarırdı, mama olarakta golden goatKivam artici bebelac thickener mi canım biz onu kullanıyoruz seninki ne belki faydasi olur
purferro verdi bize doktorumuz demir için paraben yok deniyor. bu akşam gelecek içeriğine bakınca yazarımD vitamini ocean kullaniyorum. Icinde sadece zeytinyagi ve d vitamini var. Demir de ferrum. Ama o pek icime sinmedi. Paraben olduğu icin.eczaci hepsinde paraben var. Orani en sz olan bu dedi. Bilemedim. Tavsiyelere açığım.
biraz oyun halısı ama çabuk sıkılıyor çünkü hep dönmeye çalışıyor onda. çıngıraklı yumuşak bir top var onu çok seviyor ve çıngıraklı çoraplarını :)Kizlar bebisleriniz hangi oyuncaklarla oynuyorlar bu ayda fikir alisverisi yapalim mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?