- 7 Ocak 2018
- 27.560
- 80.009
- 598
- 36
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.481
Anlıyorum canım benim miktarlar fazla yaaaa çorbayı bi kaseye yakın veriyorum yoğurdu bir kase veriyorum tahıllı kaşık maması bende veriyorum arada Onu da 180 ml su ile yapıyorum abartmışım heralde miktarları azaltayım bugünBen az yapiyorum yetiyor bi kahve fincanini geçmiyor genelde yedikleri bir de muza başladım daha ben 8. ayda baslicam kabizlik yapmasın diye. Bir de bi öğünde hipp 5 tahıllı mamadan veriyorum b vitamini desteği icin. Benim oğlan çok hareketli saat basi beslesem yer yanibi de yediğini yakıyor sürekli geziniyor evde
Dikkat edicem canımbirkac doktordan 6-9 aylik bebeklerin bir gunde tukettikleri ek gida miktari 2 cay bardagini gecmemeli diye duydum.esas anne sutu ya da formul sut.2 cat bardagi kadar da ek gida.9-12 ay arasi da 3 cay bardagi kadar diyorlardi.belki miktar fazla gelmis olabilir sizde.
Canım bencede Bira fazla. Vermişin esas öğünlere geçmesi 7,5 ay sonrasını bulabiliyor şuan tadım aşaması hem anne sütu hala 1 yaşına kadar ana öğünAnlıyorum canım benim miktarlar fazla yaaaa çorbayı bi kaseye yakın veriyorum yoğurdu bir kase veriyorum tahıllı kaşık maması bende veriyorum arada Onu da 180 ml su ile yapıyorum abartmışım heralde miktarları azaltayım bugün
Ya sabah 7.30 gibi devam sütü vermiştim kahvaltı vermeyeyim emsin dedim ama resmen dişledi beni ya görmeniz lazım mecbur bir dilim peynir verdimCanım bencede Bira fazla. Vermişin esas öğünlere geçmesi 7,5 ay sonrasını bulabiliyor şuan tadım aşaması hem anne sütu hala 1 yaşına kadar ana öğün
Biz de bir hafta bronsitten hastanede yattik. Damar yolu açamadılar cok ağladı kuzum. Bebekler hasta olmasın. Çok dikkat edin. Biz ilk evde tedavi olmustuk. Ama tam iyilesememis sonra tekrar başladi bronşit.Yaa nasil hastalandi benim oglumda oksuruyo gittik acile bi surup verdi sonraki gun baska doktora gittik bronsit dedi bisuru igne ilac hava
Canım öyle yapamadığı anlarda kucağına al ve tuvalete oturur gibi oturttur daha rahat yapabilir,,, yeşil kabak ya da bal kabağı verebilirsin onlar rahat yapmasını sağlıyorOğlum kabız oldu.Bugün ömrümden ömür gitti.Kakasının birazını yapabildi gerisini yapamıyor makatında kaldı.Ikınıyor ağlıyor yok.Ne yapıcam şaşırdım tam 1 saat uğraştı.o ağladı ben ağladım.Bi de yalnızım.Ek gıda ne vericem bilmiyorum.Patates havuç vermeyin diyorlar zaten kabız.Siz neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Ay kıyamam ya kucağına al tuvalet pozisyonuna getir oyle biraz daha iyi oluyor. En olmadi zeytinyağıyla poposundan uyarırsın. Bal kabagi verebilirsin bi de sebze olarak verdiğin herseyin icine zeytinyağı eklemeyi unutma. Kabiz olmasini böyle önlüyorum benOğlum kabız oldu.Bugün ömrümden ömür gitti.Kakasının birazını yapabildi gerisini yapamıyor makatında kaldı.Ikınıyor ağlıyor yok.Ne yapıcam şaşırdım tam 1 saat uğraştı.o ağladı ben ağladım.Bi de yalnızım.Ek gıda ne vericem bilmiyorum.Patates havuç vermeyin diyorlar zaten kabız.Siz neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Acaba dis mi çıkaracak bu kadar reddetmesi normal değilYokkkk ya benim kızım emmiyor kendini parçalıyor ağlıyor aç ama istemiyor emzik de vermedim bugün mahvoldu yaaaaa napacam
Canım diş çıkardık biri patladı yanındaki de patlamak üzere ,,,, bilemedim ya emzik vermedim sırf beni emsin diye bu seferde parmağını emdi uyuduAcaba dis mi çıkaracak bu kadar reddetmesi normal değil
Elma armut ve kuru kayisi ile muhallebi yapabilirsin. Ben onlari azicik suda hasladim. Bir tatli kaşığı kadar irmik koydum. Blender a vurdum. Hatta bir kasik da zeytinyağı koyabilirsin. Ben zeytinyağını pistikten sonra ekliyorum.Oğlum kabız oldu.Bugün ömrümden ömür gitti.Kakasının birazını yapabildi gerisini yapamıyor makatında kaldı.Ikınıyor ağlıyor yok.Ne yapıcam şaşırdım tam 1 saat uğraştı.o ağladı ben ağladım.Bi de yalnızım.Ek gıda ne vericem bilmiyorum.Patates havuç vermeyin diyorlar zaten kabız.Siz neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Ya sabah 7.30 gibi devam sütü vermiştim kahvaltı vermeyeyim emsin dedim ama resmen dişledi beni ya görmeniz lazım mecbur bir dilim peynir verdim
Çok. Geçmiş olsun Rabbim. Acil.şifalar. versin insan.ne kadar. Dikkat etsede bazen.elden.bişey gelmiyorBiz de bir hafta bronsitten hastanede yattik. Damar yolu açamadılar cok ağladı kuzum. Bebekler hasta olmasın. Çok dikkat edin. Biz ilk evde tedavi olmustuk. Ama tam iyilesememis sonra tekrar başladi bronşit.
Bnm kizimda bir süredir 5 günü buluyor kakasi. Hatta gazı. Çok kötü kokuyor ama sonunda rahat bi şekilde ve sıvı. Yapıyor. O YÜZDEN müdahale etmiyorum.ama balkabagi iyi bir alternatif ve zeytinyağıOğlum kabız oldu.Bugün ömrümden ömür gitti.Kakasının birazını yapabildi gerisini yapamıyor makatında kaldı.Ikınıyor ağlıyor yok.Ne yapıcam şaşırdım tam 1 saat uğraştı.o ağladı ben ağladım.Bi de yalnızım.Ek gıda ne vericem bilmiyorum.Patates havuç vermeyin diyorlar zaten kabız.Siz neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Atak.haftasında olabilir mi bi bakın İsterseniz bide emzik.malesef bir süre sonra meme reddi yapıyor uyku halinde emzirmeye. Deneyin bence sürekli. Teklif edin oyun.oynarken falanYokkkk ya benim kızım emmiyor kendini parçalıyor ağlıyor aç ama istemiyor emzik de vermedim bugün mahvoldu yaaaaa napacam
Canım aslında doğduğundan beri en fazla 10 dk devamı gelmiyordu emzik vermeyeyim dedim bugün uyurken o kadar çok ağladı ki içim parçalandı yaaaa diş de çıkarıyor o yüzden geri verdim emziği bilmiyorum ki ne yapsam ya tıkandım kaldım büyük kızım da 7 ay emmiştiAtak.haftasında olabilir mi bi bakın İsterseniz bide emzik.malesef bir süre sonra meme reddi yapıyor uyku halinde emzirmeye. Deneyin bence sürekli. Teklif edin oyun.oynarken falan
Eczaneden 75e aldık. Çok memnunum ben. Bir şeyler içirmek çok zor benim kızıma. Bunu severek içiyor. Kakasında da bir farklılık olmadı hiç. 2.şişedeyiz.Benim ki de eliyle itiyor.çok akıllılar minikler.
Canim bi de biraz pahali geldi bana bu damla nette 65 tl.sen kaça aldin ve verdiğine deger mi sence
Benimki hiç emmiyor. Artık sütüm de yok gibi. Bir hafta emdi sadece.Kızlar ya Bebişlerinizin emmesi nasıl,,, benim kızım gündüz nerdeyse hiç emmiyor sağıp veriyorum,,, geceleri de 2 defa ben kaldırırsam emiyor
Kutudan toz ve sıvı çıkıyor ikisini karıştırıyoruz. Şekerli bir tadı var.sidefer toz değil miydi canım. ben de purferro kullanıyorum ama taşı çok kötü çok zorlanıyorum
Canım istersen miktarları biraz azaltmayı dene. İnternette görüyorum böyle şeyler, ek gıda zamanı da bebeklerde meme mama reddi olabiliyormuş bazen.Ya kızlar size bi sorum olucak 1 Eylül doğumluyuz
Öncelikle zaten beni düzgün emen bir bebek değildi ek gıdaya geçince hepten bıraktı acaba çok mu yediriyorum hemen verdiklerim yazıyorum
Sabah 7 gibi kalkıyor emmek istemiyor sütümü sağıp veriyorum 100 ml ancak çıkıyor
Sonra 10 gibi bir yumurta sarısı,,, 1 dilim beyaz peynir
12.30 cam rendeden geçirilmiş elma
Uyuyor kalkınca
15.00 de Sebze çorbası
17 gibi muz
19 gibi bi kase yoğurt
Ama tabiki ek gudaları her vermeden önce memeyi veriyorum istemediği için ek gıdaya veriyorum,,,
20.30 da devam sütü yada sağdığım süt
Bununla ilgili bir şeyler okumuştum birazdan paylaşacağım.Oğlum kabız oldu.Bugün ömrümden ömür gitti.Kakasının birazını yapabildi gerisini yapamıyor makatında kaldı.Ikınıyor ağlıyor yok.Ne yapıcam şaşırdım tam 1 saat uğraştı.o ağladı ben ağladım.Bi de yalnızım.Ek gıda ne vericem bilmiyorum.Patates havuç vermeyin diyorlar zaten kabız.Siz neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Eğitimi kimden ne kadara aldınız acaba. Bende kendim okuduklarımdan deniyorum ortaya karışıkKızlar selam. Bütün bebişler iyidir umarım. Ben işe başladım ama önce part time hakkımı kullandım, şimdi de kısmi süreli hakkımı kullanıyorum, sadece pzt-salı-perş-cuma gidiyorum işe. Çok şükür uyku eğitimimiz işe yaradı, ben işteyken ananesine hiç sorun çıkarmıyor, saati geldiğinde uyuyor kuzum. Şu an tek derdimiz sürekli beni ısırıyor. Sağ göğsümü emziremiyorum acıdan ölücem kızlar var mı başına gelen? Emziremiyorum, pompa daha çok canımı acıtıyor korkuyorm sütüm kesilicek diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?