- 13 Nisan 2018
- 733
- 1.226
- 63
- 39
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #19.581
Benim doktorumda 1 ay sonraya vermişti bundan önceki kontrolümde. Bence gittiğin zaman yönlendirecek.Kızlar selam 21. haftaya detaylı ultrason için kendi dr um haricinde başka bir dr dan randevu aldım. rutin kontrole gittiğim dr um detaylı ultrasondan bahsetmedi bir ay sonrası için randevu yazdı asistanı. Normalde söylemesi gerekmiyor muydu?
Ben de biseyler hissediyorum ama bebek mi hala çözemedim. Artık eşimin karnına elimi koyuyorum o kıpırtılar ondada var mi diyeyok yok panik olmam inşallah :) zaten çok nadir oluyor. bir de benim ilk hamileliğim ve daha 16+4 üm. çok erken gerçekten net ve sık hissetmek için biliyorum :)
Aynen canım şu an 20+4 günlüğüz 22 de görelim dedi :) Hayırlısı artık geç olsun güç olmasınBenım ıkı hamileliğim aynı, bol iştahlı sıfır kusmalı. Çok kılo almalı, ılk uc ay uyumalı.
Ayrıntılı içinmi 30 Nisan dedi ??
Mrb cnm,ben de ilk gebeliğimde aynı senin gibi hızlı kilo alıyordum,1.70 bemnimde boyum,6 aylıkken 12 kilo almıştımgunaydın kızlar musmutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle :) ya birşey sorucam kilo durumlarınız ne alemde.
ben 52 ile hamile kaldım 58 olmusum yani 4 ayda 6 kilo almısımboyumda 1.75 aslında göstermiyorum. 17+3 olduk bugun. daha sonrasında çok kilo alırmıyım acaba ilk hamileliğim. önemli değil kilo almak benım ıcın bebeğim iyi olsun ama insan yinede takıyor işte.
Ben de biseyler hissediyorum ama bebek mi hala çözemedim. Artık eşimin karnına elimi koyuyorum o kıpırtılar ondada var mi diye
Günaydın arkadaşlar 4 gündür çok kötü boğazım ağrıyor öksürüyorum geçmesi için ne yapabilirim
ay içim rahatladı :) sanırım bende o kilolalrı görücemMrb cnm,ben de ilk gebeliğimde aynı senin gibi hızlı kilo alıyordum,1.70 bemnimde boyum,6 aylıkken 12 kilo almıştımgebeliğimi 20 kilo alarak tamamladım sezeryan olmama rağmen hastaneden çıktıpımda 10 kilo gitmişti,40 mız çıkıncaya kadarda 5 kilo daha gitmiş,göveğim kalmadı ve bu gebeliğimde dahada zayıf hamile kaldım yani demem o ki kiloya takılma sağlıkla doğsun inş kilo veriliyor,önemli olan bebeğinde seninle birlikte kilo alsın,oğlum 3kg 830 gr doğdu
gunaydın kızlar musmutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle :) ya birşey sorucam kilo durumlarınız ne alemde.
ben 52 ile hamile kaldım 58 olmusum yani 4 ayda 6 kilo almısımboyumda 1.75 aslında göstermiyorum. 17+3 olduk bugun. daha sonrasında çok kilo alırmıyım acaba ilk hamileliğim. önemli değil kilo almak benım ıcın bebeğim iyi olsun ama insan yinede takıyor işte.
Bugün 16+3 üm takvime göre. Ve 2 kilo aldım umarım normaldir. Kiloyu takmıyorum ama ben kilo alınca ağırlaşmış gibi hissediyorum sanki hareket etmem bile zorlaşıyormuş gibi geliyor bana. Hayatımın her döneminde zayıftım hiç kilolu olmadım.... boyum da 1.73 . Bu arada dört yıl önce ilk hamileliğimde 52 kilo ile başlayıp 70i bulmuştumson aylar çok zor geçmişti bu yüzden benim için sonra yine normal kilom olan 54lere dönmüştüm
bende hep zayıftım hiç kilolu olmadım. kilo alınca evet hantallaşmış gibi oluyorum ağırlık varmış gibi. hiç kilolu olmayınca garip geliyor sanırım ilk hamile kalan bayanlar ve zayıf olanlar daha çok kilo alıyormuş oysaki çok dikkat ediyorum. fazla su içemiyordum ama artık çok çok fazla içicem gibi :)
Bende liste yapmaya başladım. Yenidoğan takımı aldım 2 tane, bir kaç zıbın çorap alt değiştirme aldım. Kışa hazırlık gibi 3 tane kalın takım aldım şık bişilerBende baktım bebek arabalarına kafamda iki model var bakalım. Park yatak almıcam hem sevmiyorum hem yatağımın yanına sığmaz. Ben sanrıım ya sepet beşik ya da ahşap beşiklerden alıcam bakalım. Çok detay var malzeme var bende liste yapıcam ekleme yapıcam aklıma geldikçe. Bir de eylül ayı bebeği kıyafet ne alıcam bilemiyorum Yalova'ya gitmiştik haftasonu Özdilekten tam takım hastane çıkışı, uyku seti, nevresim, tulum, 3'lü çıtçıtlı badi ve nohut battaniye aldım
Canım aynen bende öyle. Benim boyum kısa 40.5 gibi bir kiloyla hamile kaldım şu an 44.5 kiloyum ve hiçbir şekilde bu yaşıma kadar bu kiloyu görmedim. 40.5 kilo için bile zorlayıp yedim tüp tedavisine kadar. Şu an kendimi çok ağır ve hantal hissediyorum yürürken. Karnımda var ama öyle çok çok değil daha yani asıl bu aylarda ve sonrasında alınacak yani ne yapıcam bilmiyorum bel ağrılarım başladı bir yandan. Zorlanıcam gibi geliyor bana. Zaytıflar daha kolay kilo alıyormuş evet bakalım.
Bende liste yapmaya başladım. Yenidoğan takımı aldım 2 tane, bir kaç zıbın çorap alt değiştirme aldım. Kışa hazırlık gibi 3 tane kalın takım aldım şık bişilerİzmir de yaşadığım için kasım ayına kadar neredeyse bahar havası oluyor onu da göz önünde bulunduruyorum.
Bende bu aldıklarımda sonra 6 ay giysi adına bir şey eklemeyeceğim. Sonra büyüdükçe alınır nasılsa. Şimdi benim için önemli olan anne yanı beşik ve bebek odası malzemeleri kafamda hep bunlar var. Eşimde bebek arabası araştırma işinde. Zaman azaldıkça toparlamaya başlıyoruz ileride sıkışmaktansa şimdi rahat rahat yapalım diye.Bizim dönüyor havalar çok sıcak da oluyor ama serinde oluyor akşamları zaten soğuk oluyor ee zaten eylül ortası doğum 40 günde dışarı zaten çıkarmayacağımı varsayarsak ekim ayı gelecek zaten soğuyacak o yüzden bende kışlık bakıcam da tam yaz ayında mevsimlik nasıl bulucam bilmiyorum annem acele etme diyor o kadar aldım işte hastane çıkış tulum ikili takım. Artık eylül ekim için mevsimlik alıp sonrasını da sonra alıcam sanırım. En fazla 3-6 ay alırım 6-9 ay almıcam hediye gelir zaten kilosunu falan da bilmediğimden nasıl olacak ileri ayları almak istemiyorum
sende çok zayıfmıssın canım ya bu aylardan sonra daha çok kilo almaktan korkuyorum. alışkın olmadığımızda kilo almak garip geliyor sanırım :) bebişlerimiz kilo alsın tek istediğim bu. ama işte hızla kilo almak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. doğuma kaç kilo ile gideriz bu gidişle allah kerim
Bulantı olmayıp iştah olunca alınıyor o kilolar,ben tamamen 3 ana 3 ara öğün beslenmiştim oğlumda ve gerçekten sağlıklı beslendim süt yumurtaceviz sebze meyve balık et,tabi vücut bukadar sağlıklı beslenmeye alışkın olmayonca direkt fazlası kilo oldu tabiay içim rahatladı :) sanırım bende o kilolalrı görücembebişm kilo alsın saglıklı olsunda dedğin gibi önemlideğil hiçbişey
Bende bu aldıklarımda sonra 6 ay giysi adına bir şey eklemeyeceğim. Sonra büyüdükçe alınır nasılsa. Şimdi benim için önemli olan anne yanı beşik ve bebek odası malzemeleri kafamda hep bunlar var. Eşimde bebek arabası araştırma işinde. Zaman azaldıkça toparlamaya başlıyoruz ileride sıkışmaktansa şimdi rahat rahat yapalım diye.
Benim boyum 1.77. 68 kilo ile hamile kaldım. Şuan 76 kiloyum. Bir anda aldım bu kiloları nasıl oldu bilmiyorum. Ama merdiven çıkarken o kadar zorlaniyorum ki. Her akşam yattığımda bacaklarım çok ağrıyor. Valla kaç kilo ile tamamliycam gebeliği bilmiyorum şimdiden zorlaniyorum. Bu arada öyle fazla da bisey yemiyorum yani eskiden ne yiyosam onu yiyorum. Ekmek sadece kahvaltıda yiyorum. Şu içsem yaradı herhaldeBugün 16+3 üm takvime göre. Ve 2 kilo aldım umarım normaldir. Kiloyu takmıyorum ama ben kilo alınca ağırlaşmış gibi hissediyorum sanki hareket etmem bile zorlaşıyormuş gibi geliyor bana. Hayatımın her döneminde zayıftım hiç kilolu olmadım.... boyum da 1.73 . Bu arada dört yıl önce ilk hamileliğimde 52 kilo ile başlayıp 70i bulmuştumson aylar çok zor geçmişti bu yüzden benim için sonra yine normal kilom olan 54lere dönmüştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?