- 28 Ocak 2018
- 152
- 179
- 33
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #19.641
bende hep zayıftım hiç kilolu olmadım. kilo alınca evet hantallaşmış gibi oluyorum ağırlık varmış gibi. hiç kilolu olmayınca garip geliyor sanırım ilk hamile kalan bayanlar ve zayıf olanlar daha çok kilo alıyormuş oysaki çok dikkat ediyorum. fazla su içemiyordum ama artık çok çok fazla içicem gibi :)
Ayyy benim gibi varmis demekki ekmekle ask yasayanBende çok takiyorum 7 kilo aldım. Bir aydır dikkat ediyorum (yani günde 3 ekmek pogaca simit i azalttim gunde yarim ekmek yiyiyorum)akşam yürüyüşe başladım sadece 1 kilo aldım bu ay .inşallah doğuma kadar yuruyecegim birde aburcuburu kesersem tamamdır. Şuan 66 kiloyum
Boyum da 167 cm.
Benim boyum 1.77. 68 kilo ile hamile kaldım. Şuan 76 kiloyum. Bir anda aldım bu kiloları nasıl oldu bilmiyorum. Ama merdiven çıkarken o kadar zorlaniyorum ki. Her akşam yattığımda bacaklarım çok ağrıyor. Valla kaç kilo ile tamamliycam gebeliği bilmiyorum şimdiden zorlaniyorum. Bu arada öyle fazla da bisey yemiyorum yani eskiden ne yiyosam onu yiyorum. Ekmek sadece kahvaltıda yiyorum. Şu içsem yaradı herhalde
Medipol esenlerde 240 lira + muayene
benim ilk hamileligim acayip heyecanliyim. Kiz yada erkek cok önemli degil ama insan ister istemez bilmek istiyor. Zaten bu seferde söylemezse türkiyeye gelip baktiririm artik :)
Bence veriyordur canım tüm acıbademler. Bence gayet büyük ve kullanışlı. İlk tatilimizde kızım 3 aylıktı onu resmen valiz niyetine kullanmıştım:) kola asılan modellerden. Zaten evden arabaya kadar taşıyorsun çantayı,sonrada bebek arabasına asıyorsun yada koyuyoyırsun işte.. çocuk yürümeye başladıktan sonra özellikle yazın devamlı dışarda olunduğu için sırt çantası pratik ve kullanışlı oluyor.Öyle mi canım kullanışlı oluyor mu? her Acıbadem veriyor mu acaba burada doğum yapan bir arkadaş daha var ona sorayım bakalım. Ben mevlidi hem burada hem İstanbul'da yapıcam da lazım olur diye ama kullanışlıysa almayayım tabii canım
Gittin mi hastaneye devamını okuyamadim sayfaların henüz.
Istanbulda değil ama istanbula yakın Gebze Anadolu Sağlık Merkezinde var .
canım ben ankaradayım da burada çok bilinen iki tane doğum hastanesi var oranın acillerinde hep oluyor uzman doktor. sen de istanbuldaydın sanırım. istanbulda da doğumevi tarzı hastaneler varsa araştırıp bakabilirsin, ya da büyük üniversite hastanelerine de.Gidemedim malesef gece 4 hastaneyi aradım hiç birinin acilinde kadın doğumcu yoktu. Sabah kalktığımda ağrı geçmişti.. gündüz de iş yerinse olduğum için gidemiyorum.. allaha emanet gidiyoruz sorun yoktur umarım...
canım ben ankaradayım da burada çok bilinen iki tane doğum hastanesi var oranın acillerinde hep oluyor uzman doktor. sen de istanbuldaydın sanırım. istanbulda da doğumevi tarzı hastaneler varsa araştırıp bakabilirsin, ya da büyük üniversite hastanelerine de.
ay yuh ya nasıl mantık o. devlette her şey son noktada maalesef. senin neler yaşadığını asla düşünmüyorlar. bebeğe de genetik test yapmak için en az 3 tane düşük yapmanı istiyorlar. Allah kimseyi düşürmesin, muhtaç da etmesin.Devletlerde var hep kadın doğum acili ama kanaman yoksa bakmıyorlar nasıl bir zihniyetse.. illa o bebek düşüyo olacak ağrım var deyince şimdi git polikliniğe git diyorlar .. biraz araştıracağım ...
Olur mu canın ağrıların olunca bakarlar ama alttan bakılıyolar diye biliyorum kim bazı doktorlar yani illa kanaman olması gerekmiyorrDevletlerde var hep kadın doğum acili ama kanaman yoksa bakmıyorlar nasıl bir zihniyetse.. illa o bebek düşüyo olacak ağrım var deyince şimdi git polikliniğe git diyorlar .. biraz araştıracağım ...
Bence veriyordur canım tüm acıbademler. Bence gayet büyük ve kullanışlı. İlk tatilimizde kızım 3 aylıktı onu resmen valiz niyetine kullanmıştım:) kola asılan modellerden. Zaten evden arabaya kadar taşıyorsun çantayı,sonrada bebek arabasına asıyorsun yada koyuyoyırsun işte.. çocuk yürümeye başladıktan sonra özellikle yazın devamlı dışarda olunduğu için sırt çantası pratik ve kullanışlı oluyor.
Kizlar doktordan ciktik yüzde 80 kiz dedi. Insallah degismez cünkü ilk saniyeden itibaren alistim bile. Ama 2 hafta sonra türkiyeye gelmisken bidaha baktiricaz iyice emin olmak icin. 17. Haftada hala kesin dememesi doktorun bi enteresan. Ve 19 cm 150gr olmus bile masallah.
BencedeTamam o zaman şimdilik almayayım canım zaten çok masraf var nereden kıssam kardır şu an yani.
Kızlar hangi balık türünden tüketiyorsunuz tam kendimce karar aldım haftada bir balık yemeliyim diye ama hamsi sezonu kapanmış bana büyük balık değil küçük balık ye demişlerdi bilemedim şimdi..tüketen arkadaşlar neleri tercih ediyor ? Ben hangisi dip balığı va pek bilmiyorumda açıkcası..
somon, levrek,çupra,uskumru tüketiyorum. hatta bu akşam levrek var menüde :)Kızlar hangi balık türünden tüketiyorsunuz tam kendimce karar aldım haftada bir balık yemeliyim diye ama hamsi sezonu kapanmış bana büyük balık değil küçük balık ye demişlerdi bilemedim şimdi..tüketen arkadaşlar neleri tercih ediyor ? Ben hangisi dip balığı va pek bilmiyorumda açıkcası..
Olur mu canın ağrıların olunca bakarlar ama alttan bakılıyolar diye biliyorum kim bazı doktorlar yani illa kanaman olması gerekmiyorr
Bende bu haftadan itibaren düzenli yemeyi düşünüyorum hamsi sezonu bitti dediler bu dediğin balıkları sorayım birde :)öncelikle norveç somonu ilk tercihim oluyor. sonra sardalya, hamsi, çipura, levrek arasından seçim yapıyorum. deniz balığı olmalarına dikkat ediyorum levrek ve çipuranın. benim doktorumda haftada 2 kere mutlaka yemen lazım yoksa omega3 vermem gerekir ama haplar çok az işe yaradığı gibi ekstra kilo aldırır dedi. yemeye çalışıyorum o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?