- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.401
Sezeryan vermedi bana ama her gittiğimde bak kafası büyük seni zorlar diyor.bari vajinal muayene etseydi bakalım fiziki yapım müsaittidegil mi ona baksaydi. Ama bekleyelim dedim.bekliuoriz normali bakalım hakkımızda hayirlisiKızlar sezeryan diyenler niye hep özel de acaba bu para için mi diye beni düşündürüyor ben Üniversitesi hastanesine gidiyorum orda herkese normal Doğum diyolar ben bgn üstüne basa basa sordum bebeğin başı büyük normal doğurabilirmiyim diye doktor doğurursun dedi belki özele gitsem bebeğin başı büyük sezeryanle tarih vercekti bu hafta
Amin.canim inşallah hakkımızda hyairlhayay aynen ya ama ben ıvfli yim ya ondan da uyarıyor beni(zaten en hassas noktamız ya bebeğe birşey olursa)Bende suni sancıdan falan korkuyorum ha bide yok yere gibi geliyor bana.Biliyormusunuz duadan başka yol yok şuan Allahım doğru zamanda güzel bir doğum nasip etsin.Hastaneden huzurla çıktığımız günü göstersin yani yoksa gerçekten hastanelerde değerli değiliz.
A Arya92 kuzum inan hepimiz korkuyoruz inan.Bide etrafımızda çok normal doğum yapan insanın olmayışı ayrıca doktorların bu tutumu bizi daha çok geriyor.Halbuki normal doğumda bebeğin zamanlamasına saygı göstermek anneyi güvende hissettirmek çok önemli.
İnşallah canım ya inşallah yaparız
Özelde nasıl dönüyor bu para olayları Bilmiyorum ama devlet hastanesi nde sezeryan oldumu doktor ekstra para alıyor devletten demişti hastanede çalışan bir akrabamızKızlar sezeryan diyenler niye hep özel de acaba bu para için mi diye beni düşündürüyor ben Üniversitesi hastanesine gidiyorum orda herkese normal Doğum diyolar ben bgn üstüne basa basa sordum bebeğin başı büyük normal doğurabilirmiyim diye doktor doğurursun dedi belki özele gitsem bebeğin başı büyük sezeryanle tarih vercekti bu hafta
Yani tatlım yurdışında zaten herşey çok doğal yapılıyor olması gerektiği gibi.Trde yapılan bütün bu yöntemler anneyi ve bebeği sadece strese sokuyor.Ben amerikada doğumları izliyorm herşey okadar doğal o kadar rahat acelesizki bizde her aşamada risk var.Esas bence riskte olan bizleriz burdaNormal doğum isteyen arkadaşlar Insallah gonlunuzdeki olur, ben de TR de korkutmalarina anlam veremiyorumBenim olduğum yerde sadece tek bir kez ultrason Onun harici yok, Herşey normal , Doğum zamanı bile bakilmiyor , suda gelse nisanda gelse sancılar sık olana kadar Evde bekliyorsun . İlk doğumunda Annem yanımdaydı kadın hem panik oldu hem şaşırdı burda neden şu gelince beni hemen almadılar diye. Evde sancısı çektim artık 5 dk da bir olunca direk dogumhaneye gidip doğurdum 1 saat içinde hemde ne ağrı kesici ne anestezi. Yani bunları niye anlatıyorum , oradaki doktorlar o kadar tehlikeli şeylerden kötü ihtimallerden bahsediyorlar ki ben burda tedirgin oluyorum Acaba ben gerçekten burda risk altindamiyim diye oğlumu 4 kilo doğurdum bi sıkıntı olmadı şükür, dediğim gibi zaten bir kere bakılınca doğumda bebeğimizin kaç kilo dogacagini bile bilmiyoruz. Çok şükür hiç bir sıkıntı tehtid de olmamış burda anne çocuk sağlığı adına. Demem o ki karar sizin için ne olursa olsun önce sağlıklısı hayırlısı sonra kendi gönlünüzden geçen olsun inşallah kızlar. Hayırlısı ile hamileligimizi tamamlayalım
İnsalh hayırlısı olur senindeCanım benim de 11 haziran olacak gibi gerçi doktor bu perşembe kararını söyleyecek ama her şey yolunda ise 11 haziran olacak.
İnsalh hayırlısı olur senindeCanım benim de 11 haziran olacak gibi gerçi doktor bu perşembe kararını söyleyecek ama her şey yolunda ise 11 haziran olacak.
Haklısın canım ama okudukça bende burda kendimi tedirgin hissediyorum bazen ama tabi yine dediğin gibi oradaki doktorlar sözlü olarak tedirgin ediyor insanı maşallah hepsi felaket tellalı gibiYani tatlım yurdışında zaten herşey çok doğal yapılıyor olması gerektiği gibi.Trde yapılan bütün bu yöntemler anneyi ve bebeği sadece strese sokuyor.Ben amerikada doğumları izliyorm herşey okadar doğal o kadar rahat acelesizki bizde her aşamada risk var.Esas bence riskte olan bizleriz burda,doktorlar rahatını daha çok düşünüyor işin aslı.Herşey sırayla yapılıyor mesala amerikada.Mesala epidural yapılmıyor kadın dayanamayacam diyene kadar ,kendi odasında dışarı falan çıkarılmadan ebeler odasına gelerek yapılıyor.Odasında doğum topuda oluyor sancılar anında yiyip içiyor da,normal bir süreç gibi yaşıyorlar
Masallh:))Haklısın canım ama okudukça bende burda kendimi tedirgin hissediyorum bazen ama tabi yine dediğin gibi oradaki doktorlar sözlü olarak tedirgin ediyor insanı maşallah hepsi felaket tellalı gibibiz de burda bulundugumuz odada kalıp doğumu orda yapıyoruz o bile rahatlık veriyor, İlk dogumumda Annem ve eşim odada yanımda kahve iciyorlardi ben doğururken :)))
senin şu yazın beni rahatlattı ama takmayacam dediklerini beklemeye deneyecem son ana kadar yoksa hastane gidince kesip biçiyorlar adamı.Benim 8 sene önce tanıdığım bir hemşire arkadaşa demiştiki "sancıların 5 dakkada bir oluncaya dek hastaneye gelme yoksa kesip alırlar beklemezler" hiç bu sözü kulağımdan gitmedi ama doğruymuş.Halbuki yurdışı yapılması gerekeni yapıyor.İşte insana saygı var orada maalesef bizim hala aşılacak çok yolumuz var.Tatlım düşünsene bizim burdaki anne adaylarının ağzında "riske atmamak için sezaryen düşünüyorum " cümlesi var.Bu kimin düşüncesi doktorun bugün bana yaptığı gibi.Halbuki araştırıldığında sezaryenin riskleri konuşulur,normal doğumunda faydaları (normal doğumun riskleri diye bir şey bulamazsın sadece kişinin özel durumuna göre riskler vardır)Ha sakın sezaryena karşı olduğum sanılmasın nasıl olabilirim oda tıbbi bir yöntem.Belki bende yapmak zorunda kalabilirim ama sezaryenin uygulama nedeni önemli.Bugün doktoruma diyorumki mümkün oldukça sezaryen istemiyorum korkuyorum ameliyat sonuçta diyorum o da bana diyorki ötekide farklı değilki.Haklısın canım ama okudukça bende burda kendimi tedirgin hissediyorum bazen ama tabi yine dediğin gibi oradaki doktorlar sözlü olarak tedirgin ediyor insanı maşallah hepsi felaket tellalı gibibiz de burda bulundugumuz odada kalıp doğumu orda yapıyoruz o bile rahatlık veriyor, İlk dogumumda Annem ve eşim odada yanımda kahve iciyorlardi ben doğururken :)))
Canım aynen dediği gibi doğum gününe kadar devam edilecek.Ayrı ben o iğnelerin doğumdan sonra 2 ay daha kullanıldığını duydum ama henüz konuşmadık sevgili doktorumlaKızlar ben kan sulandırıcı kullanıyorum.doktorum doğumdan birgun öncede vur dedi.dogum günü vurma yanında getir biz doğumdan sonra vuracağız dedi.kan sulandırıcı igne kullananlar sizler ne zaman birakacaksiniz
Nedendir bilmem ama her dr farklı konuşuyo. Halbuki doğru birtane ama her dr un dogrusu farklı.ilk hamileliğimde özel bi üniversite hastanesinde doçente gidiyodum kontrole. Suyun gelirse hemen gel. Ama önce sancın gelirse 5dk da 1 olmadan gelme hastaneye demişti. Dediği gibi yaptım. Hastaneye gittiğimde açılma 6cm di ve 2-3 saat içinde doğum yaptım. Bu hamileliğimde önce nişanım geldi gece. Sabah dr u aradım ne yapayım diye hemen hastaneye gel yatış yapıcaz dedi. Gittiğimde 4 cm açılmam vardı suni verdiler akşama kadar sancı çektim 6 cm de kaldı açılma sezaryen oldum. Çok pişmanım hemen hastaneye gittiğime.Canım bugün doktorumla konuştum sancılarım 5 dakkada bir olana kadar hastaneye gelmeyi düşünmüyorum dedim.Benim doktorum doğru olmaz dedi.Bebeğin sağlığını riske atmış olabilirsin bu şekilde dedi hele ki bide nişan gelse böyle yapabilirmiyim desem kimbilir bana ne diyecek.Bütün planlarımı bozdu moralim bugün çok bozuldu.
Canımcım ben bebeğin doğru düzgün bir resmini bile alamadım o kordon yüzünden hep önünde bizim miniğin.Sanki doktorlar birşey olsunda hastanının gözünü korkutayım da vazgeçsin normal yapmaktan der gibi bir halleri var.
Ben kan sulandırıcı kullandım. Normali beklediğim için 3 gün önce kestim iğneyi. Sezaryen oldum ve sonrasında iğne vurulmadım.Kızlar ben kan sulandırıcı kullanıyorum.doktorum doğumdan birgun öncede vur dedi.dogum günü vurma yanında getir biz doğumdan sonra vuracağız dedi.kan sulandırıcı igne kullananlar sizler ne zaman birakacaksiniz
Öteki de farklı değil mi dedi bide pişkin pişkin pes valla . Kendi eşlerini çok merak ediyorum nasıl Dogum yaptılar yada bayan doktorlar nasıl Doğum yaptılar :/senin şu yazın beni rahatlattı ama takmayacam dediklerini beklemeye deneyecem son ana kadar yoksa hastane gidince kesip biçiyorlar adamı.Benim 8 sene önce tanıdığım bir hemşire arkadaşa demiştiki "sancıların 5 dakkada bir oluncaya dek hastaneye gelme yoksa kesip alırlar beklemezler" hiç bu sözü kulağımdan gitmedi ama doğruymuş.Halbuki yurdışı yapılması gerekeni yapıyor.İşte insana saygı var orada maalesef bizim hala aşılacak çok yolumuz var.Tatlım düşünsene bizim burdaki anne adaylarının ağzında "riske atmamak için sezaryen düşünüyorum " cümlesi var.Bu kimin düşüncesi doktorun bugün bana yaptığı gibi.Halbuki araştırıldığında sezaryenin riskleri konuşulur,normal doğumunda faydaları (normal doğumun riskleri diye bir şey bulamazsın sadece kişinin özel durumuna göre riskler vardır)Ha sakın sezaryena karşı olduğum sanılmasın nasıl olabilirim oda tıbbi bir yöntem.Belki bende yapmak zorunda kalabilirim ama sezaryenin uygulama nedeni önemli.Bugün doktoruma diyorumki mümkün oldukça sezaryen istemiyorum korkuyorum ameliyat sonuçta diyorum o da bana diyorki ötekide farklı değilki.Doktorun normal doğumu getirdiği noktaya bakın arkadaş ya.
Doğumdan 1 gün önceye kadar devam edeceğim canım, operasyon sonrasıda 10 gün devamKızlar kan sulandırıcı kullananlar
Soruma lütfen cevap verin merakla bekliyorum
ama işte tatlım nereden bileceksin adamı en hassas noktasından vuruyorlar "bebeğe birşey olur,riske atabilecen mi" bide bir başlıyorlar felaket senaryolarını ardı ardına sıralamaya. Burda böyle konuştukça birbirimizden öğreniyoruz ha yine içimiz pek rahat olmuyor doktor değilizki hiç birimiz.Bugün resmen karı koca çöktük hastane çıkışı düşün iğnem vardı(kan sulandırıcı) saat altıda ilk defa unuttuk 50 dakika sonra vuruldum,inşallah bir sorun olmazNedendir bilmem ama her dr farklı konuşuyo. Halbuki doğru birtane ama her dr un dogrusu farklı.ilk hamileliğimde özel bi üniversite hastanesinde doçente gidiyodum kontrole. Suyun gelirse hemen gel. Ama önce sancın gelirse 5dk da 1 olmadan gelme hastaneye demişti. Dediği gibi yaptım. Hastaneye gittiğimde açılma 6cm di ve 2-3 saat içinde doğum yaptım. Bu hamileliğimde önce nişanım geldi gece. Sabah dr u aradım ne yapayım diye hemen hastaneye gel yatış yapıcaz dedi. Gittiğimde 4 cm açılmam vardı suni verdiler akşama kadar sancı çektim 6 cm de kaldı açılma sezaryen oldum. Çok pişmanım hemen hastaneye gittiğime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?