2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sezeryan vermedi bana ama her gittiğimde bak kafası büyük seni zorlar diyor.bari vajinal muayene etseydi bakalım fiziki yapım müsaittidegil mi ona baksaydi. Ama bekleyelim dedim.bekliuoriz normali bakalım hakkımızda hayirlisi

Amin.canim inşallah hakkımızda hyairlhay

Normal doğum isteyen arkadaşlar Insallah gonlunuzdeki olur, ben de TR de korkutmalarina anlam veremiyorum Benim olduğum yerde sadece tek bir kez ultrason Onun harici yok, Herşey normal , Doğum zamanı bile bakilmiyor , suda gelse nisanda gelse sancılar sık olana kadar Evde bekliyorsun . İlk doğumunda Annem yanımdaydı kadın hem panik oldu hem şaşırdı burda neden şu gelince beni hemen almadılar diye. Evde sancısı çektim artık 5 dk da bir olunca direk dogumhaneye gidip doğurdum 1 saat içinde hemde ne ağrı kesici ne anestezi. Yani bunları niye anlatıyorum , oradaki doktorlar o kadar tehlikeli şeylerden kötü ihtimallerden bahsediyorlar ki ben burda tedirgin oluyorum Acaba ben gerçekten burda risk altindamiyim diye oğlumu 4 kilo doğurdum bi sıkıntı olmadı şükür, dediğim gibi zaten bir kere bakılınca doğumda bebeğimizin kaç kilo dogacagini bile bilmiyoruz. Çok şükür hiç bir sıkıntı tehtid de olmamış burda anne çocuk sağlığı adına. Demem o ki karar sizin için ne olursa olsun önce sağlıklısı hayırlısı sonra kendi gönlünüzden geçen olsun inşallah kızlar. Hayırlısı ile hamileligimizi tamamlayalım

Özelde nasıl dönüyor bu para olayları Bilmiyorum ama devlet hastanesi nde sezeryan oldumu doktor ekstra para alıyor devletten demişti hastanede çalışan bir akrabamız

Yani tatlım yurdışında zaten herşey çok doğal yapılıyor olması gerektiği gibi.Trde yapılan bütün bu yöntemler anneyi ve bebeği sadece strese sokuyor.Ben amerikada doğumları izliyorm herşey okadar doğal o kadar rahat acelesizki bizde her aşamada risk var.Esas bence riskte olan bizleriz burda ,doktorlar rahatını daha çok düşünüyor işin aslı.Herşey sırayla yapılıyor mesala amerikada.Mesala epidural yapılmıyor kadın dayanamayacam diyene kadar ,kendi odasında dışarı falan çıkarılmadan ebeler odasına gelerek yapılıyor.Odasında doğum topuda oluyor sancılar anında yiyip içiyor da,normal bir süreç gibi yaşıyorlar

Canım benim de 11 haziran olacak gibi gerçi doktor bu perşembe kararını söyleyecek ama her şey yolunda ise 11 haziran olacak.
İnsalh hayırlısı olur seninde
Benimde bugün son kontrolümdu
Herşey yolunda çok şükür
Pazarteside dogumu atlatirsak insalhh
Kurtuluruz.
Doğum yapacak tüm arkadaşlara sağlık sıhhat diliyorum.allah yardımcımız olsun.

Canım benim de 11 haziran olacak gibi gerçi doktor bu perşembe kararını söyleyecek ama her şey yolunda ise 11 haziran olacak.
İnsalh hayırlısı olur seninde
Benimde bugün son kontrolümdu
Herşey yolunda çok şükür
Pazarteside dogumu atlatirsak insalhh
Kurtuluruz.
Doğum yapacak tüm arkadaşlara sağlık sıhhat diliyorum.allah yardımcımız olsun.

Kızlar ben kan sulandırıcı kullanıyorum.doktorum doğumdan birgun öncede vur dedi.dogum günü vurma yanında getir biz doğumdan sonra vuracağız dedi.kan sulandırıcı igne kullananlar sizler ne zaman birakacaksiniz

Haklısın canım ama okudukça bende burda kendimi tedirgin hissediyorum bazen ama tabi yine dediğin gibi oradaki doktorlar sözlü olarak tedirgin ediyor insanı maşallah hepsi felaket tellalı gibi biz de burda bulundugumuz odada kalıp doğumu orda yapıyoruz o bile rahatlık veriyor, İlk dogumumda Annem ve eşim odada yanımda kahve iciyorlardi ben doğururken :)))

Masallh:))
Ne kadar rahat ve güzel bir doğum
Şaka şaka hakikaten yurtdışında
Ben doğum sekline hayran kaldım ebeler hemşireler öyle bir moralle doğum yaptırıyor ki.sanki bir yakının gibi destek vererek gaz vererek
Bizim burda nerde
Bir insan meydana getiriyorsun insanlar orda saygı gösteriyor ve destek tam anlamıyla var.kusiyorlar söylemesi ayıp
Hemen ellerinde torba hastaya tutuyorlar
Kafasını okşuyor hadi diye gaz veriyor geliyor diyor bir şevkle yaptırıyor.ama burda
Ebenin hemşirenin doğum yapan kadına bir vurmadigi kaliyor

Bana geçen hemşire bir iğne yaptı iğneyi hemen bosaltti.yakti kavurdu.
Hastane isind n nefret ediyorum bu yüzden hayırlısıyla hastaneden sağlıkla huzurla ciksaydik.evimize gecseydik Allah'ım o günleri gostersin hayirlisiyla

senin şu yazın beni rahatlattı ama takmayacam dediklerini beklemeye deneyecem son ana kadar yoksa hastane gidince kesip biçiyorlar adamı.Benim 8 sene önce tanıdığım bir hemşire arkadaşa demiştiki "sancıların 5 dakkada bir oluncaya dek hastaneye gelme yoksa kesip alırlar beklemezler" hiç bu sözü kulağımdan gitmedi ama doğruymuş.Halbuki yurdışı yapılması gerekeni yapıyor.İşte insana saygı var orada maalesef bizim hala aşılacak çok yolumuz var.Tatlım düşünsene bizim burdaki anne adaylarının ağzında "riske atmamak için sezaryen düşünüyorum " cümlesi var.Bu kimin düşüncesi doktorun bugün bana yaptığı gibi.Halbuki araştırıldığında sezaryenin riskleri konuşulur,normal doğumunda faydaları (normal doğumun riskleri diye bir şey bulamazsın sadece kişinin özel durumuna göre riskler vardır)Ha sakın sezaryena karşı olduğum sanılmasın nasıl olabilirim oda tıbbi bir yöntem.Belki bende yapmak zorunda kalabilirim ama sezaryenin uygulama nedeni önemli.Bugün doktoruma diyorumki mümkün oldukça sezaryen istemiyorum korkuyorum ameliyat sonuçta diyorum o da bana diyorki ötekide farklı değilki.Doktorun normal doğumu getirdiği noktaya bakın arkadaş ya.

Canım aynen dediği gibi doğum gününe kadar devam edilecek.Ayrı ben o iğnelerin doğumdan sonra 2 ay daha kullanıldığını duydum ama henüz konuşmadık sevgili doktorumla

Nedendir bilmem ama her dr farklı konuşuyo. Halbuki doğru birtane ama her dr un dogrusu farklı.ilk hamileliğimde özel bi üniversite hastanesinde doçente gidiyodum kontrole. Suyun gelirse hemen gel. Ama önce sancın gelirse 5dk da 1 olmadan gelme hastaneye demişti. Dediği gibi yaptım. Hastaneye gittiğimde açılma 6cm di ve 2-3 saat içinde doğum yaptım. Bu hamileliğimde önce nişanım geldi gece. Sabah dr u aradım ne yapayım diye hemen hastaneye gel yatış yapıcaz dedi. Gittiğimde 4 cm açılmam vardı suni verdiler akşama kadar sancı çektim 6 cm de kaldı açılma sezaryen oldum. Çok pişmanım hemen hastaneye gittiğime.

Ben kan sulandırıcı kullandım. Normali beklediğim için 3 gün önce kestim iğneyi. Sezaryen oldum ve sonrasında iğne vurulmadım.

Öteki de farklı değil mi dedi bide pişkin pişkin pes valla . Kendi eşlerini çok merak ediyorum nasıl Dogum yaptılar yada bayan doktorlar nasıl Doğum yaptılar :/

selam kızlar
doğum hikayemi size kısaca anlatayım: 1 haziran sabah 7de hastaneye yatış yaptım 8.25 gibi ameliyathaneye alındım ve 8.51 de oğlum dünyaya gelmişti spinal anestezi oldum. ameliyathanede her şey o kadar hızlı oluyorki hiç bişi anlamadan bebeğiniz geliveriyor :) belden yapılan iğnenin sızısı biraz dğişik. ameliyat sırasında hiç ağrı hissetmiyorsunuz ama vücudunuzdaki özellikle karın bölgenizdeki hareketleri hissediyorsunuz karnınıza bastırma vs... iğneden sonraki ilk 3 dak filan mide bulantısı olur deemişti anestezi uzmanı der demez kusmaya başladım.. ilk,nde hiç böyle olmamıştı... bir de hem heyecandan hem oranın soğuğundan oldukça fazla titredim.. oğluşumu görünce mis kokusunu içime çekince tüm kötü her şey geride kaldı kızlar... nerdeyse oğlumla aynı anda ameliyathaneden çıktık odaya geçer geçmez sütüm geldi hemen emzirdim 220 gr verdi normalmiş vermesi.. normalde 2 gece kalacaktık ama 2.gün kendimi iyi hissediyordum bebek de iyiydi erken taburcu olduk evimizdeyiz 3 gündür uykusuz geceler, meme uçları acıması, memelerin dolup boşalmaması+ emzirme+ sağma derken çok yorucu geçiyor bu arada makina çok işe yaradı gene 2 gündür sürekli sağıyorum bebek iyi ememediği için süt boşalamıyor memede şişlikler olmaya başlamıştı bu sayede şişlikleri önlemiş oluyorum.
şimdi geçmişi okuyacağım umarım herkes iyidir bakalım süpriz doğumlar olmuşmu :)

ama işte tatlım nereden bileceksin adamı en hassas noktasından vuruyorlar "bebeğe birşey olur,riske atabilecen mi" bide bir başlıyorlar felaket senaryolarını ardı ardına sıralamaya. Burda böyle konuştukça birbirimizden öğreniyoruz ha yine içimiz pek rahat olmuyor doktor değilizki hiç birimiz.Bugün resmen karı koca çöktük hastane çıkışı düşün iğnem vardı(kan sulandırıcı) saat altıda ilk defa unuttuk 50 dakika sonra vuruldum,inşallah bir sorun olmaz,çok üzüldüm bildiğiniz gibi değil.sadece insan gibi muamele görmek istiyorum,isteklerime saygı duyulsun istiyorum inanın şuanda bile gözlerim doluyor,nasıl bi anlayışsızlıkları var hastanelerimizin
frhnrfhn Tatlım doktorum kadın normal doğum yapmış kendiside,birde zamanında bende araştırdım senin dediğin doğal doğum yöntemini falan dedi ama sonra epiduralide aldım öyle doğum yaptım hiç gerek yok bunlara dedi.Çünkü doktor arkadaşı öyle demişmiş, bunlar birbirine de mi aynı mı davranıyorlar yoksa bize mi blöf yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…