- 28 Eylül 2009
- 1.739
- 3.168
- 333
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.421
Hey maşallah ve ne mutlu canım siz.En güzel kısmına geçtiniz artık ,çokta hızlı oluvermiş doğumun ne mutlu yaselam kızlar
doğum hikayemi size kısaca anlatayım: 1 haziran sabah 7de hastaneye yatış yaptım 8.25 gibi ameliyathaneye alındım ve 8.51 de oğlum dünyaya gelmişti spinal anestezi oldum. ameliyathanede her şey o kadar hızlı oluyorki hiç bişi anlamadan bebeğiniz geliveriyor :) belden yapılan iğnenin sızısı biraz dğişik. ameliyat sırasında hiç ağrı hissetmiyorsunuz ama vücudunuzdaki özellikle karın bölgenizdeki hareketleri hissediyorsunuz karnınıza bastırma vs... iğneden sonraki ilk 3 dak filan mide bulantısı olur deemişti anestezi uzmanı der demez kusmaya başladım.. ilk,nde hiç böyle olmamıştı... bir de hem heyecandan hem oranın soğuğundan oldukça fazla titredim.. oğluşumu görünce mis kokusunu içime çekince tüm kötü her şey geride kaldı kızlar... nerdeyse oğlumla aynı anda ameliyathaneden çıktık odaya geçer geçmez sütüm geldi hemen emzirdim 220 gr verdi normalmiş vermesi.. normalde 2 gece kalacaktık ama 2.gün kendimi iyi hissediyordum bebek de iyiydi erken taburcu olduk evimizdeyiz 3 gündür uykusuz geceler, meme uçları acıması, memelerin dolup boşalmaması+ emzirme+ sağma derken çok yorucu geçiyor bu arada makina çok işe yaradı gene 2 gündür sürekli sağıyorum bebek iyi ememediği için süt boşalamıyor memede şişlikler olmaya başlamıştı bu sayede şişlikleri önlemiş oluyorum.
şimdi geçmişi okuyacağım umarım herkes iyidir bakalım süpriz doğumlar olmuşmu :)
Zaten o an bebek kafasıyla bastırdığı için kaka yapacakmışsın gibi oluyo ıkınınca zaten tuvaletin geliyo sanıyosun ama bebek geliyo..
Tabi tuvaletini yaparken ki ıkınmaya gire baya kuveytli olması gerek. Ben sorun yaşamadım. Sadece dikişlerim sıkıntı şuan o da çok değil zaten
normal doğum yapan arkadaşlar görürse cevap yazsın lütfen çok sevinirim.
ben pansumanda bile acıdan ve korkudan bayılıp nöbet geçirir tarzda kasılan biriyim. normal doğum deneyeyim mi yine de? daha önce vajinal ultrasonda da bayılıp 20 dk kendime gelemediğim olmuştu.
doğum anında ilahi bir güç geliyor mu
Canim sutun gelmesk icin birseyler yapiyor musun? Humana cayina falan basladin mi? Bebege mama veriyor musunuz? En kisa zamnda iyilessin boll sutun olsun insallah canim. Yenidogan sariligi cok duydum cevremde, Allahin izniyle hepsi iyi oldu. Senin bebisin de iyi olacak insallah.
doğum yaptın mı? tebrik ederim canım Allah analı bbalı büyütsünAcikcasi ben acigi eşigi yuksek bir insanim. Ondan hep yapabilirim dedim ve yaptim ama benim icin bile fazlaydi o aci. Eger sanci geldiginde cekebiliyorsan dogum zor degil ve 15 dklik bir olay ama en bastaki sancilar zor. Ama epiduralle deneyebilirsiniz.
Zaten o an bebek kafasıyla bastırdığı için kaka yapacakmışsın gibi oluyo ıkınınca zaten tuvaletin geliyo sanıyosun ama bebek geliyo..
Tabi tuvaletini yaparken ki ıkınmaya gire baya kuveytli olması gerek. Ben sorun yaşamadım. Sadece dikişlerim sıkıntı şuan o da çok değil zaten
Kizlar yazan herkese ayri ayri cevap yazamamis olabilirim ama hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum guzel dilekleri icin. Bugun oglumun doktor kontorlu vardi. Ben gidemedim hastane merkezde. Cok zoruma gdiiyo. Annem kiz kardesim esim gittiler. Yenidogan sariligi cikmis. Doktor yatis vermis ogluma simdi esimle annem beni almaya gelecekler nolur dua edin sutum gelsin oglum iyi olsun
normal doğum yapan arkadaşlar görürse cevap yazsın lütfen çok sevinirim.
ben pansumanda bile acıdan ve korkudan bayılıp nöbet geçirir tarzda kasılan biriyim. normal doğum deneyeyim mi yine de? daha önce vajinal ultrasonda da bayılıp 20 dk kendime gelemediğim olmuştu.
doğum anında ilahi bir güç geliyor mu
Çok enteresan cidden biz her ay muayeneye gidiyoruz kaç kere test yapıyolar son ay hele her hafta kontrole gidiyoruz bizim sanırım devlete para kazandırmamız lazım hastanenin döner sermayesi dönsün diye canım ama ben de merak ediyorum çocuğumu her ay görmek istiyorum o ayrı mesele :)Normal doğum isteyen arkadaşlar Insallah gonlunuzdeki olur, ben de TR de korkutmalarina anlam veremiyorumBenim olduğum yerde sadece tek bir kez ultrason Onun harici yok, Herşey normal , Doğum zamanı bile bakilmiyor , suda gelse nisanda gelse sancılar sık olana kadar Evde bekliyorsun . İlk doğumunda Annem yanımdaydı kadın hem panik oldu hem şaşırdı burda neden şu gelince beni hemen almadılar diye. Evde sancısı çektim artık 5 dk da bir olunca direk dogumhaneye gidip doğurdum 1 saat içinde hemde ne ağrı kesici ne anestezi. Yani bunları niye anlatıyorum , oradaki doktorlar o kadar tehlikeli şeylerden kötü ihtimallerden bahsediyorlar ki ben burda tedirgin oluyorum Acaba ben gerçekten burda risk altindamiyim diye oğlumu 4 kilo doğurdum bi sıkıntı olmadı şükür, dediğim gibi zaten bir kere bakılınca doğumda bebeğimizin kaç kilo dogacagini bile bilmiyoruz. Çok şükür hiç bir sıkıntı tehtid de olmamış burda anne çocuk sağlığı adına. Demem o ki karar sizin için ne olursa olsun önce sağlıklısı hayırlısı sonra kendi gönlünüzden geçen olsun inşallah kızlar. Hayırlısı ile hamileligimizi tamamlayalım
Canım hastanede çalışmış biri olarak ztn doktora da diyecek biley bulamıyorum hastanenin parası azalınca doktorlarınarayıp biraz testleri çoğaltın röntgene tomografi ye bol hasta gönderin dediklerini biliyorum ama elimizden bişey gelmiyor mecburen güvenip kendimizi emanet ediyoruz Allah’a emanet artık Rabbim kolaylaştırsın inşllahÖzelde nasıl dönüyor bu para olayları Bilmiyorum ama devlet hastanesi nde sezeryan oldumu doktor ekstra para alıyor devletten demişti hastanede çalışan bir akrabamız
Canım neden o kadar erken tarih verdi 2. Gebelik mi yoksa baska bir problem mi varBenimde bugün kontrolün vardı gittim nst ye girdim sancim yoktu.
Doğum gunumuz 11 haziran
Doktorum doğum kendi başlamadan alakalı dedi
Plesanta önde benim birde
Kilomuz 3 kilo çıktı
Hayırlısı bakalım son bir haftamiz kaldı
Son yapacaklarını yapıp günümü bekleyeceğim hem korku hem heyecan var
Sabah 9:30 da hastanede olacağız tirsiyorum heyecanlıyım
Kan tahlili verdim geldim
Çıkışta kızımla pastaneye oturduk yaş pasta yedik vakit geçirdik temiz hava solunum eve geldim herşeyi akışına bırakacağım Allah'ım sen büyüksün doğum yapacak herk ze Allah yardım etsin
İnşallah canım Allah yardımcın olsun hem senin hem bebeğinin.Mis kokulun geliyor aklından çıkarma rahat ol kuzum.Kizlar yarın doğumun, dualariniza coook ihtiyaçim var tansiyonum yüksek düşmedi hala inşallah sıkıntı olmaz . Birsry unuttum mu diye tedirginim ne yapacam bilmiyorum Rabbim den bana ve herkese hayırlı ,kolsy dogumlar diliyorum .
Benim ikinci gebelikCanım neden o kadar erken tarih verdi 2. Gebelik mi yoksa baska bir problem mi var
Gözün aydın canım allah kavuşturmuş senide minnoşuna.Doğum yapan diğer arkadaşlarada gözünüz aydın kızlar ay inşallah darısı bizimde başımıza.Canım sen normal mi yaptın yani
Rabbim bir avazda kurtarsın insallah cnm hayırlı haberlerini bekliyoruz dualarımız seninleKizlar yarın doğumun, dualariniza coook ihtiyaçim var tansiyonum yüksek düşmedi hala inşallah sıkıntı olmaz . Birsry unuttum mu diye tedirginim ne yapacam bilmiyorum Rabbim den bana ve herkese hayırlı ,kolsy dogumlar diliyorum .
süt olayı psikolik öncelikle, biraz rahat olacaksın kendine inanacaksın, sonra bol su + bebekle temas + dinlenme derken kendiliğinden oluyor ilk çocukta biraz daha zor meme ucu filan da yoksa daha bi zor pompa ile uç çıkarılabilir ya da silikon uçla emzirilabilir. ben süt olsun diye özel hiç bişi yapmadım sadece olacağını biliyordum :) inş. sizin de hemen gelir
doğum yaptın mı? tebrik ederim canım Allah analı bbalı büyütsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?