- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.381
evet hemoroidi toparlamak da zor ,normal doğumda nasıl olur bilemiyorum doktorlar da net bir şey demiyorBen de aynı dertten muzdaribim.duruyor hemoroidim .durduğu yerde halen ictede var distada.normal doğumu bekliyorum ama korkmuyorda da değilim.zaten kafa büyük zorlar diyor herseferinde ama bakalım.hemoroid de bir yandan dert bir değil ki
çok heyecanlı sağlıkla al bebeğini kucağına:)Ben de normal dogumdan korkan biri olarak sezaryende karar kildm ve bugun gun aldik doktordan. 13 haziranda güzel kizima kavusuyorum ben de
hayır sormadımalmilacm hemoroid bende de var aynı senin gibi endişe ediyorum ıkınma anında bir sorun olur mu diye,doktora danıştın mı bunu
Gözün aydın canım Rabbim anneli babalı büyütsün insallahSevgili anne adayları ve bebeklerini kucağına alan anneler biz de hamilelik serüvenini tamamladık.36+1 de suyumun gelmesiyle sezeryana alındım çok şükür ikizlerim sağlıkla dünyaya geldi küvezde 3 saat kalıp çıktılar ertesi gün evimize geldik korktuğum gibi olmadı maşallah kuzularımşimdi 3 günlük olduk bile hepinize sorunsuz sağlıklı doğumlar nasip etsin allahım...
Canim sutun gelmesk icin birseyler yapiyor musun? Humana cayina falan basladin mi? Bebege mama veriyor musunuz? En kisa zamnda iyilessin boll sutun olsun insallah canim. Yenidogan sariligi cok duydum cevremde, Allahin izniyle hepsi iyi oldu. Senin bebisin de iyi olacak insallah.Kizlar yazan herkese ayri ayri cevap yazamamis olabilirim ama hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum guzel dilekleri icin. Bugun oglumun doktor kontorlu vardi. Ben gidemedim hastane merkezde. Cok zoruma gdiiyo. Annem kiz kardesim esim gittiler. Yenidogan sariligi cikmis. Doktor yatis vermis ogluma simdi esimle annem beni almaya gelecekler nolur dua edin sutum gelsin oglum iyi olsun
Kızlar doğum yapalı 48 saat oldu. Sütüm yok hala gelmedi. 1. 2 damla şeffaf şu şeklinde geliyor çok sıkarsam falan o da. Mama veriyorum şimdilik emziriyorum da ama boş boş emiyor. Napcam bilmiyorum;( gelir gelir diyorum 2 gün oldu hala yok
Canım bugün doktorumla konuştum sancılarım 5 dakkada bir olana kadar hastaneye gelmeyi düşünmüyorum dedim.Benim doktorum doğru olmaz dedi.Bebeğin sağlığını riske atmış olabilirsin bu şekilde dedi hele ki bide nişan gelse böyle yapabilirmiyim desem kimbilir bana ne diyecek.Bütün planlarımı bozdu moralim bugün çok bozuldu.Nişanı gelip iki hafta bekleyen olabiliyor önemli olan sancıların sıklığı ve şiddeti canım
Canımcım ben bebeğin doğru düzgün bir resmini bile alamadım o kordon yüzünden hep önünde bizim miniğin.Sanki doktorlar birşey olsunda hastanının gözünü korkutayım da vazgeçsin normal yapmaktan der gibi bir halleri var.Ya kızlar doktora gittim sinirlerim bozuldu.. Bana sürekli nasıl istiyorsun diyordu, bende normal demiştim.. Geçen hafta kontrol etti, çatın uygun dedi.. Bugün yine gittim, önce muayene etti, ardından nst ye girdim.. İlkinde fazla hareket etmedi.. Çünkü evde birşeyler yemiştim en son.. Sonra birşeyler yiyip tekrar nstye bağladılar.. Bu sefer hareketlendi.. 60A çıkan sancılar çıktı.. Sonucu göstermek için gittim yanına, bir daha çatına bakacağım dedi.. Geçen hafta bakmıştınız dedim, olsun dedi.. Açılmaya bakacaktır dedim.. Neyse çatıma bakarken, biraz zorladı.. Resmen canım acısın istedi.. Ama ben canım yandı diye sezeryan demesin diye, ses etmedim.. Tekrar muayene edeyim, yat dedi.. Bebeğe baktık.. İlk muayenede kordonu bebeğe yakın gördüm, bak hâlâ yakın, bu sıkıntı, normal doğum olabilir ama sıkıntılı olur, genelde bu durumda sezaryene alıyoruz dedi.. Zaten normal deyip son anda yok işte kalbi yavaşladı, kordon dolandı diyerek sezaryen demesinden korkuyordum.. Son ana kalmadan dedi sağolsun.. Pazartesi gel sezaryene alalım dedi..bebek zaten az kilo alıyor, 13 Haziran doğum tarihi iken 20 Haziran çıkıyor.. 20 Haziran olan bebek için 4 Haziran erken değil mi dedim.. Yine pazartesi geleyim belki uzaklaşır kordon dedim.. Bu sefer de tamam pazartesi gel olmadı cuma sezaryene alırız dedi.. Canımı sıktı yaa.. 4üne ikna olsam alacak.. Şu ana geldikten sonra hangi hastaneye gitsem bilemedim.. Bir kere hayat hastanesinde bir bayana gittim, o zaman boynunda kordon vardı bebeğin, korkma normal doğum yaptırıyoruz demişti.. Son an gitsem alır mı acaba?
Birde Sizin bebekler hep hareketli mi? Zaten şuan pat küt değil, yığılma şeklinde hareket ediyor ama tam gün etmiyor.. Arada bir tatlının üzerine hareket ediyor..
Canım benim de 11 haziran olacak gibi gerçi doktor bu perşembe kararını söyleyecek ama her şey yolunda ise 11 haziran olacak.Benimde bugün kontrolün vardı gittim nst ye girdim sancim yoktu.
Doğum gunumuz 11 haziran
Doktorum doğum kendi başlamadan alakalı dedi
Plesanta önde benim birde
Kilomuz 3 kilo çıktı
Hayırlısı bakalım son bir haftamiz kaldı
Son yapacaklarını yapıp günümü bekleyeceğim hem korku hem heyecan var
Sabah 9:30 da hastanede olacağız tirsiyorum heyecanlıyım
Kan tahlili verdim geldim
Çıkışta kızımla pastaneye oturduk yaş pasta yedik vakit geçirdik temiz hava solunum eve geldim herşeyi akışına bırakacağım Allah'ım sen büyüksün doğum yapacak herk ze Allah yardım etsin
Çok guzelmis kuzum nazar değmiş Rabbim onun ömründe kardeşine katsın insallah dediğin gibiAmin canım inşallah onun yaşayamadığı ömrü kardeşine verir, doğuştan böbrek yetmezliği vardı 43 gün dayanabildi güzel kızım
Gözün aydın canım allah kavuşturmuş senide minnoşuna.Doğum yapan diğer arkadaşlarada gözünüz aydın kızlar ay inşallah darısı bizimde başımıza.Canım sen normal mi yaptın yaniNişanım sabah geldi canım. Sabah kontrolüm vardı dr.a da gittim 1cm acılmam vardı ondan eve gönderdi. Suyun gelirse ya da sancın artarsa gelirsin dedi. Dayanabildiğim kadar dayanıcam artık evde. Şimdilik sadece kasıklarda oluyor bakalım gece ne olacak.
Hepimizde var bence.. En başta plasenta durumu Grade olarak Grade 0'dan başlayıp, 1-2 diye gidiyor.. Sonlara doğru, normal bir durum.. Doktor ekstra birşey mi dedi sana?Merhaba, aranızda plasenta yaşlanması görülen var mı ?
Aynen valla canım.. Anne karnında plasenta ve bebek ne kadar uzak durabilir, hâlâ sorguluyorum.. Ama bakalım başka bir doktora gideceğim.. Kabul etsem bugün almıştı, 20-27 gibi doğması gereken yavrumu..Canım bugün doktorumla konuştum sancılarım 5 dakkada bir olana kadar hastaneye gelmeyi düşünmüyorum dedim.Benim doktorum doğru olmaz dedi.Bebeğin sağlığını riske atmış olabilirsin bu şekilde dedi hele ki bide nişan gelse böyle yapabilirmiyim desem kimbilir bana ne diyecek.Bütün planlarımı bozdu moralim bugün çok bozuldu.
Canımcım ben bebeğin doğru düzgün bir resmini bile alamadım o kordon yüzünden hep önünde bizim miniğin.Sanki doktorlar birşey olsunda hastanının gözünü korkutayım da vazgeçsin normal yapmaktan der gibi bir halleri var.
tatlım direkt senin bilgilerinden yazılarını okudum çok geride kaldığım için bütün sayfaları okuyamadım,Allah kuzunu analı babalı büyütsün inşallah canım benimSagolun kızlar
Bana yaptıkları gibi.. Yazıklar olsun.. 40 yıllık uzmanların dediği normal doğumu bile nasıl gösteriyorlar.. Elbette zor olacak, içimizden bir canlı daha çıkıyor.. Afedersin iri yapılı, büyük hayvanlar dahi doğum yaparken zorlanıyorlar.. Ama doğum yaptıktan sonra koşturuyorlar yani.. İki doğumun da artısı, eksisi var.. Ay, hayırlıca doğursaydıkta şu tüccarlardan kurtulsaydık..tatlım direkt senin bilgilerinden yazılarını okudum çok geride kaldığım için bütün sayfaları okuyamadım,Allah kuzunu analı babalı büyütsün inşallah canım beniminşallah tüm doğum yapan annelerimize.Bende normal düşünüyorum ya senin anlattığım şekilde olduğunu arkadaşımdan da duymuştum(büyüğünü yapar gibi bir his yarattığı) Benim bugün çok canım sıkıldı.Doktorum eminsen normal deneyelim korkuyorsan hiç düşünme bile,kolay birşey değil sonuçta kararlı olmalısın falan dedi.Kızlar bende panik atak var bunu farketti.Halbuki benim tek korkum serum,epidural ve damar yolu falan istemiyorum hiç birini Dedimki bunları istemiyorum öyle olmuyor dedi normal de olsa bunlar olacak dedi.Alttan dikişin olacak dedi,belki onada gerek kalmaz dedim(dikişsizde olabiliyor ya),dikişin olacak dedi.Doktorun odasında neredeyse ağlayacaktım,ne bu ya bir şekilde her geleni kesme derdindeler sanki.Bekleme evde diyor sancılar olunca hemen gelecekmişim,ya bebek strese girerseymiş ya kalp ritmi yavaşlarsaymış bu sırada nasıl riske atarmışım.Çok moralim bozuk çok biri dokunsa ağlayacak moddayım
Ya aynen tatlım ya baksana beni ne hale soktu.Kara kara düşünüyorum ya yapamazsam diye.İnsan bir moral bekliyor yaparsın herkes yapıyor annelerimiz annannelerimiz yapmış sen mi yapamıyacan desene.Yok normale karar verip sonra sezaryene dönüyorum ben deme bana dedi son anda(doğum anında)Zaten anksiyete bozukluğum var duman oldum ya,yaparız dimi bir sıkıntıda olmaz dimi A aeengineerBana yaptıkları gibi.. Yazıklar olsun.. 40 yıllık uzmanların dediği normal doğumu bile nasıl gösteriyorlar.. Elbette zor olacak, içimizden bir canlı daha çıkıyor.. Afedersin iri yapılı, büyük hayvanlar dahi doğum yaparken zorlanıyorlar.. Ama doğum yaptıktan sonra koşturuyorlar yani.. İki doğumun da artısı, eksisi var.. Ay, hayırlıca doğursaydıkta şu tüccarlardan kurtulsaydık..
Ben de normal istiyorum ama çok korkuyorum doktor da zorlanirsin diyor valla ne olacak sonum ben de merak ediyormeYa aynen tatlım ya baksana beni ne hale soktu.Kara kara düşünüyorum ya yapamazsam diye.İnsan bir moral bekliyor yaparsın herkes yapıyor annelerimiz annannelerimiz yapmış sen mi yapamıyacan desene.Yok normale karar verip sonra sezaryene dönüyorum ben deme bana dedi son anda(doğum anında)Zaten anksiyete bozukluğum var duman oldum ya,yaparız dimi bir sıkıntıda olmaz dimi A aeengineer
Canım alnımızda ne yazılı ise o.. Bizim niyetimiz, isteğimiz normal.. Allah korusun aksi bir durum olursa tabi ki müdahale etmek amaçlı ameliyata dönebilirler.. Bunu tehdit ederek söylemeleri yanlış.. Ya millet korunma bilmiyor, dokuz on tane doğuruyor.. Biz neden yapamayalım? Yeni yeni şeyler türetiyorlar.. Çekeceğimizde bence 24 saat.. Elbet dediğim gibi zor olacak ama bu kadar yani.. Sanki sezaryen ağrısı, sıkıntısız mı oluyor.. Birinde doğum sırasında diğerinde doğum sonrasında sıkıntı.. Bundan birini yaşayacağız.. Bak en güçlü olanlar dahi sezaryen diyebilir o acı ile ama cidden istediklerinden değil.. Sancı için kaç dk ya düşünce gidilmeli bilemiyorum ama çok erken de gitmemek gerek, hemen suni veriyorlar.. Bu sefer açılma yavaş olunca, insan sezaryene alın da diyebiliyor.. Aman türlü türlü canım yaa..Ya aynen tatlım ya baksana beni ne hale soktu.Kara kara düşünüyorum ya yapamazsam diye.İnsan bir moral bekliyor yaparsın herkes yapıyor annelerimiz annannelerimiz yapmış sen mi yapamıyacan desene.Yok normale karar verip sonra sezaryene dönüyorum ben deme bana dedi son anda(doğum anında)Zaten anksiyete bozukluğum var duman oldum ya,yaparız dimi bir sıkıntıda olmaz dimi A aeengineer
ay aynen ya ama ben ıvfli yim ya ondan da uyarıyor beni(zaten en hassas noktamız ya bebeğe birşey olursa)Bende suni sancıdan falan korkuyorum ha bide yok yere gibi geliyor bana.Biliyormusunuz duadan başka yol yok şuan Allahım doğru zamanda güzel bir doğum nasip etsin.Hastaneden huzurla çıktığımız günü göstersin yani yoksa gerçekten hastanelerde değerli değiliz.Canım alnımızda ne yazılı ise o.. Bizim niyetimiz, isteğimiz normal.. Allah korusun aksi bir durum olursa tabi ki müdahale etmek amaçlı ameliyata dönebilirler.. Bunu tehdit ederek söylemeleri yanlış.. Ya millet korunma bilmiyor, dokuz on tane doğuruyor.. Biz neden yapamayalım? Yeni yeni şeyler türetiyorlar.. Çekeceğimizde bence 24 saat.. Elbet dediğim gibi zor olacak ama bu kadar yani.. Sanki sezaryen ağrısı, sıkıntısız mı oluyor.. Birinde doğum sırasında diğerinde doğum sonrasında sıkıntı.. Bundan birini yaşayacağız.. Bak en güçlü olanlar dahi sezaryen diyebilir o acı ile ama cidden istediklerinden değil.. Sancı için kaç dk ya düşünce gidilmeli bilemiyorum ama çok erken de gitmemek gerek, hemen suni veriyorlar.. Bu sefer açılma yavaş olunca, insan sezaryene alın da diyebiliyor.. Aman türlü türlü canım yaa..
Ben Allahın izni ile istersek yapabileceğimizi düşünüyorum.. Sadece zor olacağını unutmamalıyız.. Ağrı, sancı fazla olunca, bir günlük kurtuluş için sezaryeni seçsek dahi onunda sancılı olduğunu aklımıza getirmeliyiz.. Yaparız ya, bu doktorlara rağmen hemde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?