- 11 Ocak 2017
- 4.519
- 6.960
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.461
Olduğu kadar canım önemli olan sağlıklı olmasıCanım benim bebiş geçen hafta yani 36. Hafta içinde 2800 dü bana da burada yazılan kg lara göre az geliyor,haftaya Doğum var en fazla 3000 gr doğacak herhalde.kızım da 3050 doğmuştu zaten dr normal diyor yapısal diyor kilo aldıracak herşeyi canım istemese de özenle yiyorum ama bu kadar oluyor.
Amin canım sağol senin de gözün aydın geçmiş olsuncanım sen de doğum yaşmışsın gözün aydın olsun, Allah analı babalı büyütsün
Korkma canım bende korkuyordum ertesi gün çıktım. Bisey hissetmedim. Idrar yaparken daha çok acıyor yanma oluyir yani batikon kullanıyorum bendeKizlar benim bebis emerken uyuyor 10 dk emip napsam uyanmiyor. Uyansa da 2 dk emip uyuyor gene. Boyle nasil olcak bilmiyorum. Birde bagirsaklari calistirmak icin onerdiginiz bisi varmi dogumdan sonra cikamadim halaa. Dikislerimde oldugu icin korkuyorum zaten napcam bilmiyom.
Geçmiş olsun canim gözünüz aydın olsun Rabbim anneli babalı büyütsün insallahArkadaşlar ben doğum yaptım.. 4 haziranda doğdu kızım.. 41+1 deydik, sancım, kasılmam falan yoktu. Kasılmam oluyordu ama sadece rahim sertleşiyordu, ağrı yoktu, uzun zamandır böyle zaten. Artık daha fazla beklemek istemedim, muayenede de 1 cm açıklık çıktı, ama ben onun da farkında olmamıştım hiç. Doktorum beklemek mi istersin doğum yapmak mı istersin diye sordu, kendisi normal doğum taraftarı, ben de öyle istiyordum zaten.. ben de artık olsun ama direkt sezaryene girmek istemiyorum dedim. Doktorum keyfi sezaryen yapmaz ancak ben Herpes atakları geçirdiğimden sezaryen yaptırmak istesem olacaktı. Ama aktif lezyonum olmadığı için ezbere sezaryene girmek istemedim, suni sancının sonunda sezaryen olma ihtimalini riske ederek suni sancı istedim. Suni sancı takıldı, başta ufak ufaktı. Doktorum kontrole geldi 1 saat kadar sonra, ben eşimle koltukta oturuyordum, oo sende daha bi şey yok mu oturuyorsun dedi :) kontrol etti açılmam 2 cm olmuştu, hatta beklemiyordum demek sen de açılabiliyormuşsun diye şaka yaptı :) Sancının dozunu arttırdı ve bende o saatten sonra film koptu.. epidural de almak istemiyordum, başta kendini hissettiriyordu sadece, adet sancısı çekmezdim ben noluyoruz dedimm. Bu arada suni sancı serumu 11buçukta takılmıştı, arada lavmandan dolayı tuvalete falan gittiğimde serumu kapatmıştım. Suni sancının dozunu 1 1buçuk gibi arttırmaya başladılar tahminen. Bi ara ebe geldi, doktorun talimatıyla suyumu patlattı, Doğum hızlansın diye, o sırada da muayenen iyi deri ama açıklığı söylemedi. Sancılar sıklaşıp şiddetlendiler Eşim bi yandan, ablaları bi yandan ellerimi tuttular güç vermek için, ama eşim sancılara tepkime şok olmuş, daha önce hiç sancı çeken birini görmediğinden :) arada yatağın başlığını tekmeledim, bağırdım, derin nefes alıp vermeye çalıştım. 5e doğru doktorum geldi muayene etti, açıklığı söylemeden muayenen iyi epidural istiyor musun dedi, aslında istemiyordum ama epidural almazsam dayanamayıp sezaryen diye yalvaracam diye korktum, yapılsın dedim, o zaman doğumhaneyi hazırlatıyorum dedi. 5i 5 geçe beni doğumhaneye götürmek için aldılar. İndim epidural iğnesi vuruldu, 10 15 dakikada etki edermiş, o sırada da sancı çektim. Etki ettikten sonra da sancı hiç hissedilmiyor değil ama daha katlanılabilir tabiki. Ebe geldi muayene etti, açıklığın iyi dedi. Ağrı kesici de vuruldu epiduralden sonra, biraz gözüm karardı, midem bulandı, uyukladım hatta. Ama olacağını söylemişlerdi. Sonra doktorum geldi açıklığın 6 cm e ulaşmış, sancın geldiğinde nefesini tut ıkın, geçince dinlen dedi. Başlarda yapabiliyor muyum, ben yapamıyorum, ben çok kötü oldum, iyi değilim diye mızmızlandım :) sonra doktorum ben bebeğini görüyorum şu an diyince bi şevk geldi, dedim ki ben bu sancıyı boşa almadım. 18:07de bebeğim doğdu, 3175 gr, 51 cm :) onu temizleyip giydirirken benim dikişlerim atıldı, temizliğim yapıldı. Kesi yapılırken de dikiş atılırken de hiçbir şey hissetmedim. Sonra kızımı kucağıma verdiler ve emzirdim.. ilk doğduğunda ağlayışını duymak, onu kucağıma almak, kucağıma aldığımda susması, emzirmek.. bunlar her şeye değerdi.. şimdi sadece alt tarafımda baskı ve dikişlerin kaşıntısını hissediyorum, çok dikişim de yokmuş, onun dışında iyiyim. Kaşıktım dolaştım, kızımı emzirdim, öptüm, kokladım.. demem o ki suni sancının kötü bir şanı olsa da her zaman korkulan gibi sonuçlanmıyor, ve bebeğinizi kucağınıza aldığınız an hepsini unutuyorsunuz.. darısı isteyen herkesin başına :)
Gözünuz aydın canım Allah anneli babalı büyütsün insallahBiz de kızımıza kavıştuk dün 15:55 de çok şükür. Hepiniz sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah
Haziran anneleri olarak 4 ünü boş mu geçtik dedik sen varmışsınArkadaşlar ben doğum yaptım.. 4 haziranda doğdu kızım.. 41+1 deydik, sancım, kasılmam falan yoktu. Kasılmam oluyordu ama sadece rahim sertleşiyordu, ağrı yoktu, uzun zamandır böyle zaten. Artık daha fazla beklemek istemedim, muayenede de 1 cm açıklık çıktı, ama ben onun da farkında olmamıştım hiç. Doktorum beklemek mi istersin doğum yapmak mı istersin diye sordu, kendisi normal doğum taraftarı, ben de öyle istiyordum zaten.. ben de artık olsun ama direkt sezaryene girmek istemiyorum dedim. Doktorum keyfi sezaryen yapmaz ancak ben Herpes atakları geçirdiğimden sezaryen yaptırmak istesem olacaktı. Ama aktif lezyonum olmadığı için ezbere sezaryene girmek istemedim, suni sancının sonunda sezaryen olma ihtimalini riske ederek suni sancı istedim. Suni sancı takıldı, başta ufak ufaktı. Doktorum kontrole geldi 1 saat kadar sonra, ben eşimle koltukta oturuyordum, oo sende daha bi şey yok mu oturuyorsun dedi :) kontrol etti açılmam 2 cm olmuştu, hatta beklemiyordum demek sen de açılabiliyormuşsun diye şaka yaptı :) Sancının dozunu arttırdı ve bende o saatten sonra film koptu.. epidural de almak istemiyordum, başta kendini hissettiriyordu sadece, adet sancısı çekmezdim ben noluyoruz dedimm. Bu arada suni sancı serumu 11buçukta takılmıştı, arada lavmandan dolayı tuvalete falan gittiğimde serumu kapatmıştım. Suni sancının dozunu 1 1buçuk gibi arttırmaya başladılar tahminen. Bi ara ebe geldi, doktorun talimatıyla suyumu patlattı, Doğum hızlansın diye, o sırada da muayenen iyi deri ama açıklığı söylemedi. Sancılar sıklaşıp şiddetlendiler Eşim bi yandan, ablaları bi yandan ellerimi tuttular güç vermek için, ama eşim sancılara tepkime şok olmuş, daha önce hiç sancı çeken birini görmediğinden :) arada yatağın başlığını tekmeledim, bağırdım, derin nefes alıp vermeye çalıştım. 5e doğru doktorum geldi muayene etti, açıklığı söylemeden muayenen iyi epidural istiyor musun dedi, aslında istemiyordum ama epidural almazsam dayanamayıp sezaryen diye yalvaracam diye korktum, yapılsın dedim, o zaman doğumhaneyi hazırlatıyorum dedi. 5i 5 geçe beni doğumhaneye götürmek için aldılar. İndim epidural iğnesi vuruldu, 10 15 dakikada etki edermiş, o sırada da sancı çektim. Etki ettikten sonra da sancı hiç hissedilmiyor değil ama daha katlanılabilir tabiki. Ebe geldi muayene etti, açıklığın iyi dedi. Ağrı kesici de vuruldu epiduralden sonra, biraz gözüm karardı, midem bulandı, uyukladım hatta. Ama olacağını söylemişlerdi. Sonra doktorum geldi açıklığın 6 cm e ulaşmış, sancın geldiğinde nefesini tut ıkın, geçince dinlen dedi. Başlarda yapabiliyor muyum, ben yapamıyorum, ben çok kötü oldum, iyi değilim diye mızmızlandım :) sonra doktorum ben bebeğini görüyorum şu an diyince bi şevk geldi, dedim ki ben bu sancıyı boşa almadım. 18:07de bebeğim doğdu, 3175 gr, 51 cm :) onu temizleyip giydirirken benim dikişlerim atıldı, temizliğim yapıldı. Kesi yapılırken de dikiş atılırken de hiçbir şey hissetmedim. Sonra kızımı kucağıma verdiler ve emzirdim.. ilk doğduğunda ağlayışını duymak, onu kucağıma almak, kucağıma aldığımda susması, emzirmek.. bunlar her şeye değerdi.. şimdi sadece alt tarafımda baskı ve dikişlerin kaşıntısını hissediyorum, çok dikişim de yokmuş, onun dışında iyiyim. Kaşıktım dolaştım, kızımı emzirdim, öptüm, kokladım.. demem o ki suni sancının kötü bir şanı olsa da her zaman korkulan gibi sonuçlanmıyor, ve bebeğinizi kucağınıza aldığınız an hepsini unutuyorsunuz.. darısı isteyen herkesin başına :)
Gözün aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsinBiz de kızımıza kavıştuk dün 15:55 de çok şükür. Hepiniz sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah
38 .haftadan sonra yavas yavas basliyor yaslabma nirmal yani.cok fazla yikim varsa zaten dojtirunuz mudahake ederMerhaba, aranızda plasenta yaşlanması görülen var mı ?
Dogum yapan arkadaslar gecmis olsun Allah bebislerinize saglik versin. Bir sey danışmak istiyorum. Pompa almak sart mi ?Manuel is görür mü ?
yenidogan cildi biraz hassas oluyor iyi bir nemlendirici kullanmak getekiyor.bidr cabuk buyuduklerinden vucut surekli deri degistiriyor ayak el bacaklarda pul pul oluyor gobekte kizarikliklar oluyor hergun nemlendirmek gerekli zaten masajdan cok hoslaniyorlar .hem gazlarina cok iyi geliyor.bebeyagi pek tavduye edilmuyor artik icindeki maddelerden dolayi.saf zeytin yagi tavsiye ederim.vucut hemen emiyor zatenKizlar bebeklerinize banyo sonrasi sampuan haricinde losyon veya bebe yagi kullaniyormusunuz merak ettim birde kullanmak gerek mi???ben dalinle yikadim oglusumu.zaten gobusu kuvezde dusmustu.eve gelince hemen banyomuzu ettik❤
Tamam canim tesekkur ederim .Bence ona doğumdan sonraki duruma göre bak. Süt az gelirse alırsın ya da çok gelirse
Katılıyorum. . Ben de tüp ebek tedavisi ile hamile kaldım. Ve bebeğim popo aşağı pozisyonda . Doktorum hem popo geliş olduğu için hemde tedavisi ile olan bir bebek. Bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi en önemlisi m riske atmayalım Sezer yan öneriyorum dedi. Şimdi ben bu durumda illa ki normal doğurmaktadır istiyorum diye nasıl riske atayimay aynen ya ama ben ıvfli yim ya ondan da uyarıyor beni(zaten en hassas noktamız ya bebeğe birşey olursa)Bende suni sancıdan falan korkuyorum ha bide yok yere gibi geliyor bana.Biliyormusunuz duadan başka yol yok şuan Allahım doğru zamanda güzel bir doğum nasip etsin.Hastaneden huzurla çıktığımız günü göstersin yani yoksa gerçekten hastanelerde değerli değiliz.
A Arya92 kuzum inan hepimiz korkuyoruz inan.Bide etrafımızda çok normal doğum yapan insanın olmayışı ayrıca doktorların bu tutumu bizi daha çok geriyor.Halbuki normal doğumda bebeğin zamanlamasına saygı göstermek anneyi güvende hissettirmek çok önemli.
İnşallah canım ya inşallah yaparız
Bebek zaten makat gelişmiş ısrar edilecek bir durum soz konusu değil canımKatılıyorum. . Ben de tüp ebek tedavisi ile hamile kaldım. Ve bebeğim popo aşağı pozisyonda . Doktorum hem popo geliş olduğu için hemde tedavisi ile olan bir bebek. Bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi en önemlisi m riske atmayalım Sezer yan öneriyorum dedi. Şimdi ben bu durumda illa ki normal doğurmaktadır istiyorum diye nasıl riske atayim
Olduğu kadar canım önemli olan sağlıklı olması
Amin canım sağol senin de gözün aydın geçmiş olsun
Korkma canım bende korkuyordum ertesi gün çıktım. Bisey hissetmedim. Idrar yaparken daha çok acıyor yanma oluyir yani batikon kullanıyorum bende
Benim bebegim de makat gelis duruyor canim.. neyi cok istersen olmaz derler ya hep normal dogum istedim, once bebegimin kordonunun boynuna dolandigini ogrendim o sebepten kendim riske atmak istemedigimden sezeryan dusunmeye baslamistim ki, sonradan bebegim hersey normalken makat gelis pozisyonunu aldi.. Bunda da varmis bir hayır diyorum. Bazen de bebek kendi dogum seklini belirliyor. Makat geliş ise zaten normal dogum yapilamiyor. Hayirli dogumlarimiz olsun saglikla gelsinler insallah.Katılıyorum. . Ben de tüp ebek tedavisi ile hamile kaldım. Ve bebeğim popo aşağı pozisyonda . Doktorum hem popo geliş olduğu için hemde tedavisi ile olan bir bebek. Bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi en önemlisi m riske atmayalım Sezer yan öneriyorum dedi. Şimdi ben bu durumda illa ki normal doğurmaktadır istiyorum diye nasıl riske atayim
Bazen doktorlar acele kararlar verebiliyor.. iyiki beklemissin. Masallah anne karninda daha huzurlular. Hayirlisi olsun insallah :)Bugün kontrole gittik. Doğum tarihi belirleyecektik ama yine belirlemedi dr. 35+2'de apar topar alacaktı neredeyse ama benim pofuduğum hala duruyor maşallah :) Cuma kontrolünde artık gün kesinleşecek. 11-12 Haziran büyük ihtimalle. O zaman 38+2, 38+3 olacak. Normal bir zaman. Çok şükür bugüne geldik. Benim ilki de sezaryen olduğundan yine sezaryen olacak ama yine de pozisyonu sordum. Baş aşağıymış . Hiç de hissetmedim. Demek kaburgaları tekmeleme sebebi oymuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?