- 26 Aralık 2015
- 12.511
- 20.754
- 398
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #42.181
Ben de aynı şekilde.. dogumdan önce sadece anne sütü veririm asla mama vermem diyordum. Büyük konuşmamın cezasını çekiyorum. Ben de isterdim şakır şakır dolsun taşsın yavrum sadece anne sütü alsın ama yok olmayınca olmuyor herşeyi de denedim olmuyor. Illa ki yetersiz kalıyor ben de mecbur mama takviye ediyorum..Reklamlarda olsun sosyal mesajlarda olsun her yerde sadece anne sutu deniliyor.. Peki sütu olmayanlar, yetmeyenler ne yapacak? Oyle isterdimki bebegimi sadece sutumle besleyebilmeyi... icimde hep yara gibi kalacak..
Inan hic bilmiyorum humana çaylar mi içmiyorum sular mi içmiyorum doktorum süt olsun diye damla vermişti ondan mi içmedim yani denemediğim kalmadi ama yine de yeterli sütüm olmuyorbünyeye etki etmiyor demek. Hayret hep için çoğalır diyorlar. Niye olmuyor o zaman :)
Canım sütüm yeterli değil çünkü bebeğim son ana kadar sabrediyor sonra ağlıyor elini ağzına götürüyor acıktığını aşırı belli ediyor mamayı verdiğimde kıtlıktan çıkmış gibi yiyor sonra rahatliyorSütü az olan arkadaşlar bebeklerimizin kilo alimlari mi az oldu nasıl mama vermeye karar verdiniz doktor yönlendirmesi ile mi
Benim sütüm var ama yetmiyor ya da yaramıyor sanırım kızım alt sınırda kilo alımı ama doktor bol bol emzir bol su sıvı tüket dedi.merak ettim bebekleriniz kilolu mu zayıf mi mamaya nasıl karar verdiniz
Yarım saate doğru gidiyorsa bir memede ben ayırıyorumKızlar emzirmenizin yeterli geldiğine nasıl karar veriyorsunuz. Bebek kendimi bırakıyor yoksa dakikamı tutuyorsunuz. Benim kızım hiç ayrılmıyor
Çalışma hayatı zor ve stresli ewt ama bebek yaparken bunu bilerek yola çıkmadık mı bebek bakımının çoğu zten bizde bence bencillik değil ben de eşime şakayla karışık söylüyorum ama pek başarılı olamıyorumYoo. Sadece yardimci olmasi anlamında. Yani aslında bn kalksın gece bezini değiştirsin demiyorum. Ama en azindan 1 gece yatsa diyorum yani. Evet çalışıyor. Evet bazen yöğün calisiyır kabul. Ama ne bileyim . Bu bebek gece nasıl diye . . Bilemedim bencillik mi yapıyorum. Tabi bu durumu ona söylemedim. Öylece devam ediyoruz. ..
Inan hic bilmiyorum humana çaylar mi içmiyorum sular mi içmiyorum doktorum süt olsun diye damla vermişti ondan mi içmedim yani denemediğim kalmadi ama yine de yeterli sütüm olmuyor
Kızım 40.haftada 3.5kg doğdu.5.gun 3220ye düşmüştü ama sarılik olmadı hiç doktor da sütüm yetiyor mu diye 10.gun de çağırdı 140gr almıştı.yetiyor bol bol emzir dedi.ilk ay 3950 grdi 2.ayda da 5100 gr.kilo alımı alt sınırda ama doktor bol bol su iç bol bol emzir dedi.ben de mama da versem mi diye düşünüyorum hatta eşim de ver diyor ama ben beni az emer diye cekiniyorum.yoksa kilo alımı alt sınırda yani haftasına göre oyleymisBenim kızın da kilosu az alt sınırda. Bayramda gittim kv, annem kilosu az kilosu az deyip durdu. Bende kilolu bebek sağlıklı bebek degildir dedim. Napiyim cocugun bunyesi almiyorsa. O kadar ugrastim kendimi yetersiz hissettim. Üzüldüm ama canı icinde olsun yeter ki ne yapalım. Mamaya da baslatti doktor. Sali günü de bizim kontrol var. Her yerde evet anne sütü diyor da damızlık inek degiliz. Bir sağdığında 5 kilo süt çıkmıyor. Olana şükür diyelim
Sizin kilo kaç canim merak ettim :)
Çalışma hayatı zor ve stresli ewt ama bebek yaparken bunu bilerek yola çıkmadık mı bebek bakımının çoğu zten bizde bence bencillik değil ben de eşime şakayla karışık söylüyorum ama pek başarılı olamıyorum
hosgeldin canm aramizaMerhaba arkadaşlar. Ben mayıs annesiyim. Ama oğlum haziran doğumlu olacaktı. Sezaryen olduğum için 25 mayıs doğumlu. Mayıs anneleri tipiğini takip ediyorum ama tam uyuşmuyor ayları. sizin de aranıza katılmak istedim. Tekrar merhabalar. Bu arada biri 8 yaşında diğeri 3 ay 13 günlük 2 oğlum var
Onemli olan saglikli olmasi. Biz de mama arti anne sutu beraber gidiyoruz yavas yavas meme reddi basliyor. Mama vermeyin bence saglikliysa.Kızım 40.haftada 3.5kg doğdu.5.gun 3220ye düşmüştü ama sarılik olmadı hiç doktor da sütüm yetiyor mu diye 10.gun de çağırdı 140gr almıştı.yetiyor bol bol emzir dedi.ilk ay 3950 grdi 2.ayda da 5100 gr.kilo alımı alt sınırda ama doktor bol bol su iç bol bol emzir dedi.ben de mama da versem mi diye düşünüyorum hatta eşim de ver diyor ama ben beni az emer diye cekiniyorum.yoksa kilo alımı alt sınırda yani haftasına göre oyleymis
Benim oglumda oyle mamayi yiyor gazini çıkarıyor yuzunde guller aciyor sonra yavrumunCanım sütüm yeterli değil çünkü bebeğim son ana kadar sabrediyor sonra ağlıyor elini ağzına götürüyor acıktığını aşırı belli ediyor mamayı verdiğimde kıtlıktan çıkmış gibi yiyor sonra rahatliyor
Bende bayramda köyde kaldık eşim bebeği tuttu elinde bende duş başlığıyla yıkadım.Ben annemlerde leğende yıkadım
Bence bu bencillikAnladım canım. Yatağı ayirmamissin ne güzel iyi yaptın. Benim eşim ilk günden beri ayrı bizden. Bengisu gidiyorum. Geç geliyorum yorgunum diyor. Hak veriyorum ama 1 kere de olsa yasa bizimle diyorum ben de çalışan bir kadınınm. Şu an doğum iznindeyim. Tüm gün evde olmak bunaltiyor
Eczaneden ben de baksam kullanabilir miyim acaba yani bi sıkıntı olmaz galibamotillum tablet verdi bana doktor. ben faydasını gördüm çok şükür. bırakınca hemen azalıyor sütüm, içince normale dönüyor. gerçi benim iki bebeğe her halukarda yetmiyor süt mama ilavesi yapıyorum tabi.
Kiyamam ben onlara yaBenim oglumda oyle mamayi yiyor gazini çıkarıyor yuzunde guller aciyor sonra yavrumun
Eczaneden ben de baksam kullanabilir miyim acaba yani bi sıkıntı olmaz galiba
Ama netten baktım içeriğine reflu mide vs tedavisinde kullanılan ilaç diyor. Sana süt yapsın diye mi vermişti doktor canimtabii tabii eczaneden alıyorum 7-8 lira falan üstelik.
bana hem doğumu yaptıran doktor hem de çocuk doktoru kullan demişti.
Canım artık süt gelmediğinde ben çekiyorum kendi ağzından yutkunmasından belli oluyor ztn emerken ağzından süt damlıyor süt bitince boşa çekiyorKızlar emzirmenizin yeterli geldiğine nasıl karar veriyorsunuz. Bebek kendimi bırakıyor yoksa dakikamı tutuyorsunuz. Benim kızım hiç ayrılmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?