- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #42.221
Boyu ne kdar cnmKızım 40.haftada 3.5kg doğdu.5.gun 3220ye düşmüştü ama sarılik olmadı hiç doktor da sütüm yetiyor mu diye 10.gun de çağırdı 140gr almıştı.yetiyor bol bol emzir dedi.ilk ay 3950 grdi 2.ayda da 5100 gr.kilo alımı alt sınırda ama doktor bol bol su iç bol bol emzir dedi.ben de mama da versem mi diye düşünüyorum hatta eşim de ver diyor ama ben beni az emer diye cekiniyorum.yoksa kilo alımı alt sınırda yani haftasına göre oyleymis
Kendi küvetinde filede yıkıyorum. Hergün yıkıyordum aşı olmuştu 4 gün ara verdim bugün yıkadım. Zorlanmıyorum ben leğende falanda yıkayabiliyorum. Benim sıkıntı yıkandıktan sonra çünkü sudan çıkınca deliriyor :)Kızlar bebeğinizi nasıl yıkıyorsunuz kac günde bir yıkıyosunız? Bebeğim ayağıyla falan itiyor eskiden kolay oluyordu artık daha zor oluyor yıkamak gittikçe
58 cm canım.tombul bebek degil ama çok sukurBoyu ne kdar cnm
Benmari usulü isitiyorum ben her sagdigimi koyuyorum dolaba oda sıcaklığında hiç bekletmiyorum.cunku her zaman sagdigimi vermiyirum buzluğa atıyorum gün sonunda vermemişsem..dışarı çıktığımda kayinvalidem annem bebegime versin diyeKızlar sabahtan bu yana 2 saatte bir kızımın emdiği dışında durup durup süt sağdım. Buzdolabına normal rafa koydum. Hepsini aynı ısıda dolapta soğuyunca birleştirdim. Elimde 120 cc buzdolabının normal rafında süt var. Ben bunu icirmeden benmari usulümü ısıtayım yoksa oda sıcaklığında kendimi ısınsın. Dışarda 3 saat duruyor ya kızı su an uyutmaya çalışıyorum. Uyursa denk gelmez belki falan çok kıymetli su an o 120 cc :)
Hiç yanlız yikamadimKızlar bebeğinizi nasıl yıkıyorsunuz kac günde bir yıkıyosunız? Bebeğim ayağıyla falan itiyor eskiden kolay oluyordu artık daha zor oluyor yıkamak gittikçe
Çok zor oluyor canım ama napim bırakınca durmuyor ağlıyor kıyamıyorum ben de. 3 ay 9 günlük olduk 3 ay kilo takibine gittiğimizde 6 kilo civarıydı.alıştı artık biraktirabilecegimi sanmıyorum:/Canım oğlun kaç kilo zor olmuyor mu hep yürütmek ben artık dayanamadım birakyirmaya çalışıyorum
Toplamda kaç kilo almıştın canımBen de oturmuyorum pek ama kesin konuştum herhalde ben :)) ben de kilo durmaz istemesem de gidecek kilolar dedim ama daha 9 kilo vermem lazım :))
Doktorun az demediği sürece korkma cnm58 cm canım.tombul bebek degil ama çok sukur
İki saatte bir emzirme ile 120 cc süt çok iyi yaa, bir çeşit altın :)Kızlar sabahtan bu yana 2 saatte bir kızımın emdiği dışında durup durup süt sağdım. Buzdolabına normal rafa koydum. Hepsini aynı ısıda dolapta soğuyunca birleştirdim. Elimde 120 cc buzdolabının normal rafında süt var. Ben bunu icirmeden benmari usulümü ısıtayım yoksa oda sıcaklığında kendimi ısınsın. Dışarda 3 saat duruyor ya kızı su an uyutmaya çalışıyorum. Uyursa denk gelmez belki falan çok kıymetli su an o 120 cc :)
Aşından sonraki günler nasıl geçti cnmKendi küvetinde filede yıkıyorum. Hergün yıkıyordum aşı olmuştu 4 gün ara verdim bugün yıkadım. Zorlanmıyorum ben leğende falanda yıkayabiliyorum. Benim sıkıntı yıkandıktan sonra çünkü sudan çıkınca deliriyor :)
Çok huysuz normalde kötüydü 4 e katladı diyebilirimAşından sonraki günler nasıl geçti cnm
Benmari usulü ısıttım kusmasın diye 1 ölçek thickener ekledim. 7 dk bekleyecek biberonla bakışıyoruz ağzım kulaklarımda tam 130 ccİki saatte bir emzirme ile 120 cc süt çok iyi yaa, bir çeşit altın :)
Kızlar bebeğinizi nasıl yıkıyorsunuz kac günde bir yıkıyosunız? Bebeğim ayağıyla falan itiyor eskiden kolay oluyordu artık daha zor oluyor yıkamak gittikçe
Ben bir kere sağdiklarimi birlestirmistim oyle. Kesik kesik oldu. Tamamen süt kesiği gibi oldu. Bozulmus isilari ayarlayamadim herhalde. Aman dikkat et de 120 cc altin kiymetinde şu an senin için :)
Normal tasın icine (kibarcasi kase) su koyup mikroda donderiyordum. Sıcak su oluyordu. Biberonu da icine oturtup ilimasini sagliyordum ben
Su ısıtıp biberonu içine oturtuyormuş.filede yıkıyorum
canım sütün mikrodalgada ısıtılması zararlı diye biliyorum, aklını bulandırmak istemem ama bi araştır istersen.
Su ısıtıp biberonu içine oturtuyormuş.
filede yıkıyorum
canım sütün mikrodalgada ısıtılması zararlı diye biliyorum, aklını bulandırmak istemem ama bi araştır istersen.
Benim gobekte kaldi.. 52 kiloyla hamile kalmistim, simdi 54 kiloyum.. Ama gobek duruyorsizin de göbek kaldı di mi, ben 25 kilo civarı aldım şimdi gebelik öncesi kilomun altına da indim ama o göbek feci şekilde duruyor. spor yapmadan gitmeyecek belli ama iki bebekle nasıl ve ne zaman yaparım bilmiyorum. 3 ay dikişler açısından sorunun ortadan kalktığı ay diye biliyorum ayrıca spor için.
Benim gobekte kaldi.. 52 kiloyla hamile kalmistim, simdi 54 kiloyum.. Ama gobek duruyorrahatsiz edici... sanki 4 aylik hamile gibiyim. Mekik baslamak istiyorum bebegim uyudukca.
canım 1 ayda bir kilo alması alt sınırdamı oluyor?Kızım 40.haftada 3.5kg doğdu.5.gun 3220ye düşmüştü ama sarılik olmadı hiç doktor da sütüm yetiyor mu diye 10.gun de çağırdı 140gr almıştı.yetiyor bol bol emzir dedi.ilk ay 3950 grdi 2.ayda da 5100 gr.kilo alımı alt sınırda ama doktor bol bol su iç bol bol emzir dedi.ben de mama da versem mi diye düşünüyorum hatta eşim de ver diyor ama ben beni az emer diye cekiniyorum.yoksa kilo alımı alt sınırda yani haftasına göre oyleymis
Canim merak ettim baktim bahsettigin ilaca bende simdi. Benim de sutum cok az bebegime yetmiyor, arttirmanin yollarini ariyorum. Ama icerisindeki etken maddenin bebege gecip gecmedigi hakkinda bi veri olmadigindan emzirirken kullanilmamasi gerektigi yaziyor. Gerci dr.tavsiyesiyle kullanmissin ama guvenilirligi de onemli.evet evet canım ilaç aslında mide bağırsak düzenleyici ama tek yan etkisi süt üretimini arttırmakmış. doktorlar öyle söylemişti.
3.5 aydır kullanıyorum süt artması dışında bir etkisini görmedim :)
Perşembeden beri iyice huysuz oldu pışpışlamaktan kollarım ayaklarım ağrıdı,çok ateşlenmedi ama çok ağladı ağrısı vardır die yarım çay kaşığı calpol verdim o da pek başarılı olamadı, atak haftasına da denk geldi çok güzel bir komisyon olduÇok huysuz normalde kötüydü 4 e katladı diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?