Yok canım gayet normal.. 3 kilo doğdu ise ayda yaklaşık bir kilo almış maşallah.. Zaten bebekler günlük 25-40 gr arasında almalılar galiba.. Sen yine aylığına bak yavrunun, mamasız aç kalmasın, önce bire düşürürsün belki..
Bize de doktor rota aşısının ilk dozu için 3.5 aya randevu vermişti.. Aile hekimliğinde hemşire, 4. Ay aşısı da olacak, iki aşı arası bir ay olsun, sen öne al randevuyu dedi de bende öyle öne aldım bakalım.. Şifa olsun yavrularımıza, Rabbim korusun inşallah..
Çokk haklısın canım yaa.. Kusma büyük bir sorun.. İnsan uykuya dalamaz da.. Bu gece bizimki de nefessiz kaldı.. Babası bile uyandı sesine, atlayıp, çevirdi hemen.. O an ki uykularımı bile kızıyorum.. Birde bizde arada oluyor.. Rabbim inşallah tez zamanda kurtarsın bu kusmadan..
İlk dozu mu 14. Haftaya kadar yapılmalı canım? Çünkü biz 3 aylıkken yaptırdık birde 5 aylıkken yaptıracağız..
Doktorun ne dedi canım mama ile ilgili?
Kız bebeklerin gelişim grafiğine baktım.. 4 aylık kız bebek için 6 kg %50'ye yani ortalamaya denk geliyor.. 4 aylık kız bebek en az 4.5 kg en çok 7.6 kg(yaklaşık) aralığında olmalı imiş.. Yani 6 kg ideal.. Tabi doğum kilosu ve bir ayda ne kadar aldığı önemli..