2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Gecmis olsun Ausencia gecer ins zamanla canim..evet yuzde 90 erkek dedi canim ama yuzde 10da yanilma payi brakti.bende erkek isaretlim dedim ama birde vazgectim..sen eklemissin ama :)

Iyiyim canım cok şükür bi sıkıntım yok sadece yemek yedikten sonra çok kötü başım ağrıyor bazen. Onun haricinde bebiste ben de iyiyiz. Şafak sayıyoruz sen nasılsın
Daim olsun canım benim bendede sürekli var o baş ağrısı bide sizlerden uzak olsun belim çok ağrıyor çok şükür yinede Rabbime ahhh bende şafak sayıyorum Son 15 ğün bakalım nolucak o nasıl çok merak ediyorum bide bunak doktoru da degistiricem hiç bi bilgi vermiyor

Önce bir estağfurullah diyeyim , uzmanlık değil de ilgi alanı diyelim .

ve hemen şunu ekleyeyim , bildiklerimin çoğunu maalesef şu an bende uygulamıyorum .. bir tost ile kahvaltı geçiştirmek , bulantıma da halsizliğime de iyi geliyor :) ha tost tb ekmekten , beyaz peynirli oluyor .. yanında mutlaka kapya biber ya da yeşil biber tüketiyorum ..
bazı sabahlar güne yoğurt ve meyve ile başlıyorum ya da ...
formül basit ...
dengeli beslenmek .

paketli gıdalardan uzak durmanız tek tavsiyem . bu genel hayat tarzınız olsun .

Yumurta ve ceviz önemli evet ... ceviz yemekte genelde zorlanan yoktur ama yumurta var ... peynirli yulaflı omlet .. sabah değil de mesela öğle yemeğinde çılbır ... olarak tüketebilirsiniz ... illa ki haşlamak gerekmez ... haşlanmış yumurtayı da yumurta salatası olarak tüketebilirsiniz .

meyve mutlaka en az iki porsiyon olmalı ...

Yediğiniz herşeyin taze ve mevsime uygun olmasına dikkat edin ...

Kahve alışkanlığınız vazgeçilmez ise , kafeinsiz kahve için ... çayı da en azından açık içmeye gayret gösterin .

Bunları yapmazsanız bebeğiniz zarar görür diye yazmıyorum , aman hemen ama ben koyu içiyorum çayı düşünmesin kimse .... Bunlar daha sağlıklı beslenmek için öneriler.

Tüm yeşil yaprakları sebzeler folad(folik asit ihtiyacınızı karşılar ) sık tüketin .

En en önemlisi SU ... İçemiyorum demeyin lütfen .... gözümüzden sakındığımız bebeklerimizin yaşam alanı su şu anda ... zor içenler mide bulantısı yaşayanlar , bir kabuk tarçın ..bir iki karanfil ve elma kabuğu .. bir minik parça taze zencefil attıkları 2 lt suyu geceden beklettip , ertesi gün yavaş yavaş bu suyu tüketebilir , limon ile .. .zencefil mide bulantılarına da iyi gelir .

Balık mutlaka haftada en az bir kez menünüzde olmalı ..
Protein candır :) ama tavuktan uzak durun ... hindi eti ... yumurta .. kırmızı et .. yeşil mercimek ..

Aklıma gelenler bunlar ...

Çok sıkmadan kendinizi ... kural gibi görmeden .. keyifle ..

Gecmis olsun Ausencia gecer ins zamanla canim..evet yuzde 90 erkek dedi canim ama yuzde 10da yanilma payi brakti.bende erkek isaretlim dedim ama birde vazgectim..sen eklemissin ama :)

teşekkürler canım , bugünlük geçti .. yarına Allah kerim :)

Tekrar hayırlı olsun , olur da değişirse düzenleriz tekrar

@Ausencia merhaba tabıkı

yas 25
il istanbul
sat 7 eylül
tahmini dogum 14 haziran

2. hamilelik
2 li teste gideceğim kalp atımı vs duyuldu

hemen ekliyorum , tekrar hoş geldin ve hayırlı olsun

Ausencia ablacım neden tavuktan uzak durmalıyız gerçi ben sevmiyorum da merak ettim

canım aslında eksik bilgi oldu ... güvenilir ...gezen köy tavuğu bulursan amenna .. ne ile beslendiğini bildiğin ... tavuklara artık genel olarak güvenilmiyor .... gebelikte de risk almayalım diye yemesekte olur diyoruz ..
keşke sağlıklı tavuklar bulsak ..ben severim aslında

Hımmm anladım abla köytürün tavuğu güzel bildiğim kadarıyla

Geçmiş olsun canım,bulantıları baş ağrısı da eklenince zor olur gerçekten. İkinci trimestera giriyoruz yavaş yavaş hayat biraz daha normale dönecek inşallah az kaldı :) sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerin de çok güzel.. insanın aaa ben bunu yemem dediği şeyleri bile aslında evet bu tarz yiyebilirim dedirtiyorsun :)

@YILDIS canım geçen ultrason görüntün de kız gibi demiştim,şimdi de bana erkek gibi geldi :) hayırlısı olsun bakalım. Bı dahaki kontrole kadar tam ogrenemeyecegiz sanırım. Sabırsızlanıyoruz iyice bı ogrensek de sıradaki merakımıza gecsek :) Kese görüldü,kalp atışı duyuldu,cinsiyet öğrenme yükleniyor....

Canim hoşgeldin bnimde tansiyon cok düsük 9/5 Bide sen cinsiyeti ogrenmedin mi daha:)

yükleniyooor ..ay çok güldüm

Canim hoşgeldin bnimde tansiyon cok düsük 9/5 Bide sen cinsiyeti ogrenmedin mi daha:)

12+1 de gittim en son , göremedi ama kıza benzetti bi ihtimal .. daha gitmeme 15 gün var .. bakalım

Kizlar merhaba bende simdik dr dan geldim aksam simsiyah akintim geldi cok korkttum meger benim miyom vardi miyomda biraz büyüme olmuş iki gundur lahverengi lekelerim oluyordu ama kan olmayaincaa gelme diyor dr bende erteledim siyah olunca cok korttum bebismiz iyimis miyom bebegi etkiliyecek yerde degil rahim duvarinkn üstünde dedi dr biraz buyume yaptigi icin lekelenme olurmus progesteronu sabah aksama cikardik bakalim nolcak

Gebelikte her zaman Allah kerim canim
Tamam cnm ole yaparis

Çok geçmiş olsun, benim de geçen hafta oldu bir iki gün lekelenme insan korkuyor tabi. Allah'ım esirgesin,sağlıkla kucağımiza aldığımız günleri konuşuruz şurada 6 ay sonra inşallah

Canim tavuktan niye uzak duralim????

Ya hayirlisi olsun cnm insallah Bi oglun mu vardi yoksa kizin mi

Oğlum var canım 8 yaşında

geçmiş olsun canım .. miyom bende de var .
ne kadar olmuş .. bende 4 cm ile başladı 5 cm kadar oldu en son ... daha hızlı büyür diyordu ama o kadar büyümedi .

Canim tavuktan niye uzak duralim????

güvenilir tavuk bulabiliyorsan ye canım , tavuklar güvenli değil artık

Evet degil canim ama napcaz nerden bulucaz

Merhabalar ikili testlerim temiz çıktı allaha şükür. Dr ultrasonda pipi gordum dedi sonra ne olir ne olmaz diye %51 erkek dedi nasip bakalım 2 haftaya nasip olursa net cinsiyeti yazarım..

Bu arada bende de ufak ufak kahverengi kanamalar oluyor doktorum sorun yok dedi. Progesteron kullanıyorum..

Hepinize sağlıklı günler dilerim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…