2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bekleyeceklerden biri de benim özel sektörde çalışıyorum nisan sonu gibi izine ayrılacağım ve o günden doğum zamanına kadar da para almayacağım dört ay yani sonra toplu olarak verecekler maaşımız aslında ama doğum parası diye geçiyor
Aynen canım. Yakın zamanda işyerinden arkadaşım doğum yaptı. Kenara para koymaya çalış, maddi olarak çok zor oluyor çıkınca dedi.. Çünkü devlet, izne çıktıktan sonra maaş gibi her ay ödeme yapmıyor :( Birikmiş doğum parası veriyor (maaşının %75'i x 4 ay) o parayı da doğumundan neredeyse 2ay sonra aldı.. Yani 4 aylık doğum izninin sonunda..

ben patronla konuşup normal maaşımı isteyeceğim develtin bana 4 ay sonra yatıracağı toplu parayı da iş yerine vereceğim böylelikle sıkıntı olmayack bana
Canım bildiğim kadarıyla maaşının tamamının 4 aylık birkmişini vermiyor devlet :/ Maaşının %75'ini 4 ile çarpıp onu veriyor. Ki çok saçma...

Aynen canım. Yakın zamanda işyerinden arkadaşım doğum yaptı. Kenara para koymaya çalış, maddi olarak çok zor oluyor çıkınca dedi.. Çünkü devlet, izne çıktıktan sonra maaş gibi her ay ödeme yapmıyor :KK43: Birikmiş doğum parası veriyor (maaşının %75'i x 4 ay) o parayı da doğumundan neredeyse 2ay sonra aldı.. Yani 4 aylık doğum izninin sonunda..
% 75 mi yapıyooooor ciddi misin brüt bu rakam birde ee millet 4000-5000 tl arası alıyor

Canım bildiğim kadarıyla maaşının tamamının 4 aylık birkmişini vermiyor devlet :/ Maaşının %75'ini 4 ile çarpıp onu veriyor. Ki çok saçma...

geçen sene benden önce doğum yapan bir abla vardı o hepsini almış onun maaşı neyse aynı görünüyor du sgk da ama diğer herkesin maaşlar düşük gösteriliyor bu yüzden her şekilde bana devlet daha az yatıracak üzerini mecbur iş yerinden almam lazım... artık fazladan da alırsam hakkını helal etsin napayım :) aramızda çok sorun olmaz patronla uzun zamandır birlikte çalışıyoruz zaten

kızlar hediyelik olarak küçük cam kavanaozda kokulu mum hoşuma gitti fiyatta adet 1,75 ; yanına kendim şeker hamuru kurabiye yaparım biberon vs şeklinde çeşitli bebek çikolatası olur ve çifte kavrulmuş lokum şerbet, yeterli olur sanırım hastane için
nerden sipariş edeceksin canım özelden link atar msn

Bordronuzda brüt maasiniz ne ise onun 3te 2sini alıyorsunuz diye biliyorum ben.4ay ise izniniz 4le çarpılmış halı onu da çoğu yer izniniz bittiğinde bildirdiği için kullandığınız izne göre çocuk 2-3aylik olduğunda toplu ilarao alınıyor sanırım.

Canım sen neden bu kadar telaş yaptın? Aslında arkadaşlar çok yazdılar sana, alınacakları.. İnternete hastane çantasında neler olmalı yaz.. Oradakileri kaydet.. Onların dışında bir kaç kıyafet daha alırsın, yatağı hazır olur.. Banyo malzemeleri hazır olur tamam.. Gerisini bebeğinin büyümesine ve ihtiyaçlarına göre ya eşine aldırırsın ya netten sipariş verirsiniz.. Hemen ayaklanan insanlar var zaten.. En geç iki haftaya bizde dışarı çıkabiliriz gibi, inşallah çıkarız yani..
Hiç kafana takma.. Mesela ben 12 tane çıtçıtlı body aldım, çorap ve bir battaniye.. Daha bu kadar.. İki tane hastane çıkışı alırız.. Evde giymek için 2-3 pijama, 2 tulum, ağız bezi, havlusu, bebek bezi tamamdır..

Canım acaba sen doğum izninde iken maaşını almaya devam ettin mi? Sana yatan süt parası olabilir.. Anladığım kadarıyla ; analık parası, süt parası ve ilk çocuk parası var.. Bunların hepsi ayrı..

Ne bileyim bende boleyim canim.panikim iste:) huy napim.bak sen nekadar rahatsin oh

Ok canim bi bakayim
Hindistan cevizi yağı şokta vardı geçen gün gordum canım.sampuan dış macunu olan bölümde vardi 10tl idi sanırım alsam mı karar veremedim .ben de vardı gratisten almıştım bitmek üzere.
Ben badem yağı zeytin yağı bebe yağı karışımı sürüyorum
Bazende vazelin sürüyorum

Liearac ya da mustela çatlak kremi alıp almamakta kararsızım artık daha çok büyüyecek etkili birşey almak gerekir mi
Bu kremleri kullanıp çatlayan da çok var çatlamayanda bünye ile alakalı aslında ama kararsızlık iste

% 75 mi yapıyooooor ciddi misin brüt bu rakam birde ee millet 4000-5000 tl arası alıyor

geçen sene benden önce doğum yapan bir abla vardı o hepsini almış onun maaşı neyse aynı görünüyor du sgk da ama diğer herkesin maaşlar düşük gösteriliyor bu yüzden her şekilde bana devlet daha az yatıracak üzerini mecbur iş yerinden almam lazım... artık fazladan da alırsam hakkını helal etsin napayım :) aramızda çok sorun olmaz patronla uzun zamandır birlikte çalışıyoruz zaten

Valla kızlar benim iş yerindeki arkadaşım geçen Eylül ayında doğum yaptı, o şekilde yatırıldı parası. Maaşının %75'inin 4 aylık toplu parasını aldı :KK64:

Kızlar eşimin işi gereği 2 aylığına annemin yanına gidicem istanbula şuan 22+4 oldum normalde martın 22 de randevum vardı oraya gidince de devlete giderim diye düşündüm o haftalarda nelere bakıyolar acaba

Hindistan cevizi yağı şokta vardı geçen gün gordum canım.sampuan dış macunu olan bölümde vardi 10tl idi sanırım alsam mı karar veremedim .ben de vardı gratisten almıştım bitmek üzere.
Ben badem yağı zeytin yağı bebe yağı karışımı sürüyorum
Bazende vazelin sürüyorum

Liearac ya da mustela çatlak kremi alıp almamakta kararsızım artık daha çok büyüyecek etkili birşey almak gerekir mi
Bu kremleri kullanıp çatlayan da çok var çatlamayanda bünye ile alakalı aslında ama kararsızlık iste

Aynen cnm tamamen bunye meselesi.cok pahali krem alip catlayan cok.bende suan ne alip ne sureyim diyorum blmiyorum bebe yagimi sursem hindistan cevjzi yagimu yoksa mustela mi:anne:

Aynen cnm tamamen bunye meselesi.cok pahali krem alip catlayan cok.bende suan ne alip ne sureyim diyorum blmiyorum bebe yagimi sursem hindistan cevjzi yagimu yoksa mustela mi:anne:
Sadece bebe yağı değilde içine saf zeytinyağı da koy daha iyi nemlendiriyor badem yağı killanma yapiyordiyorlar bende yapmadı ben koydum içine ama herkeste farklı etki gosterebilir
Bir de sadece bebe yağı beni biraz kasindiriyor

Valla kızlar benim iş yerindeki arkadaşım geçen Eylül ayında doğum yaptı, o şekilde yatırıldı parası. Maaşının %75'inin 4 aylık toplu parasını aldı :KK64:

sizde maaşlar tam mı gösteriliyor sgk da? eğer düşük görünüyorsa bu yüzden düşük yatmış olabilir. eğer tam görünüyorsa da dediğin doğrudur ben hiç araştırmadım

Back
X