2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Normal doğum saplantım yok benim dogum fikrinden yada sezeryandan ürkmüyorum. Bugün bdv de bebeğini kaybeden birini okudum Allah sabır selamet versin. Ne zaman kalbi duran bir bebek okusam direkt 1 yıl öncesine kürtaj masasına ışınlanıyorum. Travmam nüksediyor ellerim titriyor. Hayattan kopuyorum. Kan sulandırıcı iğne beze veya şişme yapınca aklım çıkıyor acaba etki edermi diye. Her kontrolde o sedyeye kalp çarpıntısı ile uzanıyorum. Doğum o yüzden hiç aklıma gelmiyor. Sanırım baya bi tuhafım
İşte benim korkum da tam bundan kaynaklanıyor.Ben de kürtaj oldum hemde 3 kere.O ortama tekrar girmek o damar yolunun açılması.Zaten sedyeye yattığım anda ağlama krizlerine giriyorum,üst üste 3 ay bunu yaşayınca hastaneye girerken bile nefesim kesiliyordu şimdi şimdi iyiyim anca geçti sayılır.Ama hala nasıl olacak yine aynı odayamı girecem ,o odaya girince o takılan iğnenin acısı bile bana direkt o zamanı hatırlatıcak diye korkuyorum.Ya açılmazsa ya kesik atılırken tansiyonum düşüp bayılırsam ya da erken suyum gelirse doktor nasıl çıkaracak mesala.....korkum çoktu ama bugün bir kaç arkadaşla konuştum o çok rahatlattı Allah razı olsun,Allah anlayışlı iyi kişilerle karşılaştırsın.(bu arada evet sezeryan korkum büyük Allah nasip eder inşallah en doğrusunu ama arzum normal doğum)

Kızlar alıntı yapamadım ama hepinizden tek tek Allah razı olsun desteginiz dualariniz için. İnanın bu benim için o kadar önemli ki..
Şimdi hastanedeyim hâlâ, en son 6 saat önce Nst ölçüldü kasılmalar devam ediyor malesef, onun için 24 saat daha gozlememiz lazım sizi dediler yani bugün de burdayım.
Üstüme bişey alamadan çıktım, hicbirsey yedirmiyorlar, sürekli serum takılı berbat durumdayim psikolojik yönü de cabası.
Gece ilk geldiğimde bebek icin ciğer geliştiri iğne yaptılar önlem olarak erken doğarsa diye, 2.dozu da yine gece olacak, 5 doz kasılmalari önleyici hap, 4 tane de serum şimdilik tedavi şekli. Rahim ağzı uzunluğu 39 mm açılma yok neyse ki en büyük tesellim bu. Ama alttan muayenelerden öyle canım yandı ve tiksindim ki yani anlatamam. :(
Bundn sonrasi yine durumuma gore degisecek. Bebegin iyi olmasi ve zamaninda doğması en büyük dileğim :dua:
Simdilik durum böyle. Umarim kasılmalar geçer de taburcu olabilirim bebişime bişey olmadan

Canım benim bu da çok güzelmiş eşimede gösterdim hatta O da bizde böyle bir şey alalım istersen dedi.Bende alacam ama herhalde son aya doğru gerçi sona aya bırakmak pek iyi olmuyormuş ama öyle yapacam galiba.Biran önce içinde tosuncuğunun mışıl mışıl uyuduğu yuvarlandığı günleri de göstersin Allah inşallah:dua::KK37:

Kızlar alıntı yapamadım ama hepinizden tek tek Allah razı olsun desteginiz dualariniz için. İnanın bu benim için o kadar önemli ki..
Şimdi hastanedeyim hâlâ, en son 6 saat önce Nst ölçüldü kasılmalar devam ediyor malesef, onun için 24 saat daha gozlememiz lazım sizi dediler yani bugün de burdayım.
Üstüme bişey alamadan çıktım, hicbirsey yedirmiyorlar, sürekli serum takılı berbat durumdayim psikolojik yönü de cabası.
Gece ilk geldiğimde bebek icin ciğer geliştiri iğne yaptılar önlem olarak erken doğarsa diye, 2.dozu da yine gece olacak, 5 doz kasılmalari önleyici hap, 4 tane de serum şimdilik tedavi şekli. Bundn sonrasi yine durumuma gore degisecek. Bebegin iyi olmasi ve zamaninda doğması en büyük dileğim :dua:
Simdilik durum böyle. Umarim kasılmalar geçer de taburcu olabilirim bebişime bişey olmadan
Allah yardımcın olsun cnm inşAllah evine sağsalim dönmek nasip olsun bebeginle❣ kasılmaların enfeksiyona baglı olabilr mi acaba senın enfeksiyonun vardı yanlış hatırlamıyorsam

Gece ilk geldiğimde bebek icin ciğer geliştiri iğne yaptılar önlem olarak erken doğarsa diye, 2.dozu da yine gece olacak, 5 doz kasılmalari önleyici hap, 4 tane de serum şimdilik tedavi şekli. Bundn sonrasi yine durumuma gore degisecek. Bebegin iyi olmasi ve zamaninda doğması en büyük dileğim :dua:
Canım çok üzüldüm tüm duamız senin ve bebeğin için,Allah yardımcı olsun arkadaşım.Ama sakin olmaya çalış biliyorum çok zor ama stres gerginlikte etkiliyor."Ya Rabbi hebli mines salihin"(rabbim zorlaştırma kolaylaştır) çek içinden sürekli.Birde 21 kere besmele çek ve Allahım yardımcımız ol de,olacaktır inşallah.Ne olur bizi de fırsat buldukça haberdar et.Ben zaten sürekli tespih çekiyorum senin adınıda eklerim arkadaşım,hadi inşallah:dua:

Özgeye cok üzüldüm kızlar ya dünde benim çok ağrım vardı bende bebegin herseyinı tamamladım bebek bezine kadar aldım sadece nevresim takımı kaldı bide bir kaç ufak tefek şey şimdi erkenmi davrandım aceba almakla diye düşünüyorum

Böyle düşünme canım herkes her şeyini aldı çoğumuz yani.
Insan o hevesle alıyor ve asla konduramıyoruz. Bisey olur diye. Ve olmicakta asla böyle düşünmeyin. Bol bol dua edelim birbirimiz için. Inşallah ozgede sıkıntısız çıkar hastanesinden evine doner.

Beğendiğimiz park yatak ebebek'te 550'den 400'e düşmüş. Ben 8. ayda almayı düşünüyordum ama indirimdeyken alsam mı? Siz yatak almaya başladınız mı ?
Bir de ikinci bebeğini bekleyenlere özellikle sormak istiyorum. Eşimin işle ilgili sıkıntıları, bir çocuğun daha olması ve onunla ilgilenme gibi şeyler nedeniyle bu hamileliğim beklediğim gibi geçmiyor. Sizde durumlar nasıl? Bu hissettiğim normal mi acaba? İlk bebek heyecanı gibi olmaz tabii ama yine de daha sıkıntısız geçebilirdi.

DOKTOR daha tarih vermedi ama ivf yoluyla hamile kalanlarda nadiren normal doğum olmuştur dedi sezeryan düşün bence dedi
canım öyle bişey yok,sen özeldemiydin.(bende ivf ile hamile kaldım çok şükür ama doktorum hiç böyle birşey demedi bana ve bir keresinde tvde bu konuda bir doktorun açıklamasını dinlemiştim bu işin neyle hamile kaldığınla ilgisi olmadığını söyledi)Başka bir doktora daha git bence ben şuan 2 doktorla devam ediyorum, tabi benim nedenim bu değil.

Allah yardımcın olsun cnm inşAllah evine sağsalim dönmek nasip olsun bebeginle❣ kasılmaların enfeksiyona baglı olabilr mi acaba senın enfeksiyonun vardı yanlış hatırlamıyorsam[/QUOTE
Teşekkür ederim canım. Beni enfeksiyon geçmişti çok şükür zaten sürekli tahlil yapıyorlar tamamen geçmiş.
Bikaç haftadır kasılma oluyor ama ben hep onu bebek toplanmasina yordum. Kafasidir dedim kendini ittiriyordur yer aciyordur dedim ama öyle değilmiş. Sırtüstü yattigim zaman göbek deliği çevresi taş kesiliyor bazen sağda bazen solda. 10 15 saniye kadar kasilip toplanıyor orası şişiyor yumru gibi oluyor. Sonra çözülüyor kendi kendine. 3-5 dakikada bir de tekrarliyor. İşte bu tarifledigim tam olarak erken doğum kasilmasiymis sizin de aklınızda olsun varsa ne olur ihmal etmeyin. Ben bu ciddiyette olduğunu bilseydim daha onceden sorardim doktora giderdim. Şimdiye kadar her şey iyi derken pat diye bu.. allak bullak oldum resmen

Canım butun gece seni dusundum.
geçen gün de bizim bi tanıdığı böyle hastaneye kaldırdılar gerçi o bizden 1 ay önde 30 haftalık falandı 2 gece hastanede kaldı. Sonra sıkıntısız evine döndü. Sakin üzülme sande inşalalh bebeginle birlikte sıkıntısız döneceksin.

İşte benim korkum da tam bundan kaynaklanıyor.Ben de kürtaj oldum hemde 3 kere.O ortama tekrar girmek o damar yolunun açılması.Zaten sedyeye yattığım anda ağlama krizlerine giriyorum,üst üste 3 ay bunu yaşayınca hastaneye girerken bile nefesim kesiliyordu şimdi şimdi iyiyim anca geçti sayılır.Ama hala nasıl olacak yine aynı odayamı girecem ,o odaya girince o takılan iğnenin acısı bile bana direkt o zamanı hatırlatıcak diye korkuyorum.Ya açılmazsa ya kesik atılırken tansiyonum düşüp bayılırsam ya da erken suyum gelirse doktor nasıl çıkaracak mesala.....korkum çoktu ama bugün bir kaç arkadaşla konuştum o çok rahatlattı Allah razı olsun,Allah anlayışlı iyi kişilerle karşılaştırsın.(bu arada evet sezeryan korkum büyük Allah nasip eder inşallah en doğrusunu ama arzum normal doğum)
Bende normalden korkuyorum :) uyuyup uyanayım bitsin herşey istiyorum

Gece ilk geldiğimde bebek icin ciğer geliştiri iğne yaptılar önlem olarak erken doğarsa diye, 2.dozu da yine gece olacak, 5 doz kasılmalari önleyici hap, 4 tane de serum şimdilik tedavi şekli. Rahim ağzı uzunluğu 39 mm açılma yok neyse ki en büyük tesellim bu. Ama alttan muayenelerden öyle canım yandı ve tiksindim ki yani anlatamam. :KK43:
Bundn sonrasi yine durumuma gore degisecek. Bebegin iyi olmasi ve zamaninda doğması en büyük dileğim :dua:
Çok geçmiş olsun inşallah zamanında gelir bebeğin bunlar gelip geçicidir dualarımız seninle

Canım benim bu da çok güzelmiş eşimede gösterdim hatta O da bizde böyle bir şey alalım istersen dedi.Bende alacam ama herhalde son aya doğru gerçi sona aya bırakmak pek iyi olmuyormuş ama öyle yapacam galiba.Biran önce içinde tosuncuğunun mışıl mışıl uyuduğu yuvarlandığı günleri de göstersin Allah inşallah:dua::KK37:

Amiin insaAllah canm benim ;)

Evet bencede alin gerçekten kaliteli diger besiklerden farkli olduginu anlıyorsunz yanina gelince .

Sunny tiamo 620 park yatak olarak geciyo adi .

Beğendiğimiz park yatak ebebek'te 550'den 400'e düşmüş. Ben 8. ayda almayı düşünüyordum ama indirimdeyken alsam mı? Siz yatak almaya başladınız mı ?
Bir de ikinci bebeğini bekleyenlere özellikle sormak istiyorum. Eşimin işle ilgili sıkıntıları, bir çocuğun daha olması ve onunla ilgilenme gibi şeyler nedeniyle bu hamileliğim beklediğim gibi geçmiyor. Sizde durumlar nasıl? Bu hissettiğim normal mi acaba? İlk bebek heyecanı gibi olmaz tabii ama yine de daha sıkıntısız geçebilirdi.

Canm maddi imkanın varsa al iyi dusmus fiyati

Canım butun gece seni dusundum.
geçen gün de bizim bi tanıdığı böyle hastaneye kaldırdılar gerçi o bizden 1 ay önde 30 haftalık falandı 2 gece hastanede kaldı. Sonra sıkıntısız evine döndü. Sakin üzülme sande inşalalh bebeginle birlikte sıkıntısız döneceksin.

ozge_3506 ozge_3506

Back
X