2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
şu karın okşayıp bastırmalar falan el sokup temizlemeler eski usül diye biliyorum yani arkadaşlar normal doğum yapanda zaten içi kendiliğinden temizlendiği için gerek yok sezeryanda da bir defaya mahsus yapılıyormuş ve sonrasında kadın bezi takibi yapılıyormuş çunkü ameliyat geçirildiği için iç kanama var mı yokmu kontrol etmek zorundalar ama insanların abartıgı şekilde olduğunu sanmıyorum .
Canım ben sağlıkçıyım aslında uzun zamandır mesleğimi yapmasam da bildiğim kadarı ile aktarayım.el sokup temizleme olayı rutinde normal Doğuma da sezeryana da uygulanmaz.içerde plesanta parçası vs kalırsa ki o da zor ayrılan plesantada oluyor o zaman yapılır mecburen,yapılmazsa rahim toparlanamaz içerde parça varken aşırı kanama olur anne tehlikeye girer.sezeryanda bu durum nerdeyse hiç olmaz çünkü rahmin kesisini kapatmadan zaten içerisi tamamen temizleniyor cilt öyle kapatılıyor.şehir efsaneleri ile korkutmayalım kendimizi kızlar son günlerimiz tadını çıkaralım, akışına bırakalım herşeyin en güzeli başımıza gelsin inşallah:dua: ❤️

Kiz dur bunu da duymasam iyiydio_O boyle birseyi bilmiyordum ama ben sunu dusunerek kendimi teskin etmeye calisiyroum. Herkes nasil oluyosa ben de olacagim diyorum:super: oyuzden sen de doktoruna guven bence icin irahatlatmaya calis bol dua et:KK200:

Doktoruma guvenmek bana yetmiyo artik. Cok endiseliyim. Basima ne gelecek bilmiyorum.

emzik ilk 4 ay emme refleksi olmayan çocuk için bu refleksi başlatma adına kullanılabilir yanınızda götürmenizi tavsiye ederim ilk dört aydan sonra kalıcı bir alışkanlığa dönüşmeye başladığı için tavsiye edilmez uyku sırasında emzik verilebilir uyandığında sizin göğsünüzü emme refleksine alışmış olur çünkü ilk hafta bunlar yapılmazsa çok zor alışıyorlar belki de alışmıyorlar
Emme refleksi olmayan bebek var mi ki ?:KK57: Ayşe öneri taniyorsundur belki onun düşüncelerine önem veriyorum . O eğer bebeğin emme refleksi çoksa ve sürekli meme alma isteği varsa verilebilir diyor ama normalde 6 haftadan önce onermiyo. Annem hepimize doğar doğmaz vermesine rağmen hiçbirimiz emzik tutmamisiz . Her bebek farklıdır. Sonradan tutan var etrafımda

emzik ilk 4 ay emme refleksi olmayan çocuk için bu refleksi başlatma adına kullanılabilir yanınızda götürmenizi tavsiye ederim ilk dört aydan sonra kalıcı bir alışkanlığa dönüşmeye başladığı için tavsiye edilmez uyku sırasında emzik verilebilir uyandığında sizin göğsünüzü emme refleksine alışmış olur çünkü ilk hafta bunlar yapılmazsa çok zor alışıyorlar belki de alışmıyorlar

Walla ben emziği her türlü vercem emdiği müddetçe :KK48:

Canim ben sanmiyorum yani kendi doktorum adina soyleyeyim..cunku oncesindeki doktorum da rahim filmi cekerken cok zorlanmisti aleti takarken acidan cigliklar atmistim cok kanamam olmustu. O da girisimin cok dar oldugunu o yuzden zorlandigimizi soylemisti. Simdiki doktorum da tek parmagini girdirir girdirmez aci duydum ciglik atmamak icim kendimi zor tutmustum. O da dedi ki tam muayane edemedim bile onceki hastamdan daha fena bir kemik yapin var istersen deneyelim ama bebek icin risk dedi durumları anlatti..iliskide bile zorlaniyosunuzdur dedi. Hamiellikte hic iliski yasamadik ama tabi hamiel kalana kadar olan iliskimizde dahi her defasinda rahat da olsam aci duyardim yani
Doğru diyorsun canım.. Benim gittiğim doktorlarda hep sezaryen oranı yüksek.. Aslında hepsi doktordan da kaynaklı değil.. İnsanlar sezaryen deyince doktora da öyle kolay, alıyor direk.. Bu arada mg ilacını iç bence.. Bazı arkadaşlarda doktor günde iki taneye bile çıkarmıştı.. Allah şifa versin inşallah. .

Bana da dün hemşire, emzirme eğitimi verdi.. O sıra emzik vermiyoruz dedi :) Bende almıştım 0-3 aylık..

Iki çocuğum var ikisinede hastane odasında başladık 6 aylıktı birden kestim emziği hiç birşey olmaz verin

Aman nolcak sağlıklı doğsunlar da hepsi emiyor bizde öyle büyüdük damak gelişimi için de iyi oluyor emzik almayanlar ellerini emiyor sonra oda damak yapısını bozuyor

Doğru diyorsun canım.. Benim gittiğim doktorlarda hep sezaryen oranı yüksek.. Aslında hepsi doktordan da kaynaklı değil.. İnsanlar sezaryen deyince doktora da öyle kolay, alıyor direk.. Bu arada mg ilacını iç bence.. Bazı arkadaşlarda doktor günde iki taneye bile çıkarmıştı.. Allah şifa versin inşallah. .

Bana da dün hemşire, emzirme eğitimi verdi.. O sıra emzik vermiyoruz dedi :) Bende almıştım 0-3 aylık..
Tamam canim benim tavsiyeni dikkate alip magnezyumu duzenli kullanaym insaALLAH iyi gelir..

dediğim şeye katılıyosunuz değil mi doğru anladım.. çünkü insanlar emzik damak gelişimi için önerilmez ibaresi görünce sanıyorlar doğar doğmaz. okuduğumuz şeyi bazen yanlış okuyup yanlış anlıyoruz heleki bebiş gibi hassas konu olunca : )

Canım ben sağlıkçıyım aslında uzun zamandır mesleğimi yapmasam da bildiğim kadarı ile aktarayım.el sokup temizleme olayı rutinde normal Doğuma da sezeryana da uygulanmaz.içerde plesanta parçası vs kalırsa ki o da zor ayrılan plesantada oluyor o zaman yapılır mecburen,yapılmazsa rahim toparlanamaz içerde parça varken aşırı kanama olur anne tehlikeye girer.sezeryanda bu durum nerdeyse hiç olmaz çünkü rahmin kesisini kapatmadan zaten içerisi tamamen temizleniyor cilt öyle kapatılıyor.şehir efsaneleri ile korkutmayalım kendimizi kızlar son günlerimiz tadını çıkaralım, akışına bırakalım herşeyin en güzeli başımıza gelsin inşallah:dua: ❤️
aynen işte demek istediğimi daha açık anlatmişssiniz :)))

şu karın okşayıp bastırmalar falan el sokup temizlemeler eski usül diye biliyorum yani arkadaşlar normal doğum yapanda zaten içi kendiliğinden temizlendiği için gerek yok sezeryanda da bir defaya mahsus yapılıyormuş ve sonrasında kadın bezi takibi yapılıyormuş çunkü ameliyat geçirildiği için iç kanama var mı yokmu kontrol etmek zorundalar ama insanların abartıgı şekilde olduğunu sanmıyorum .
Ben korkutmamak için yazmadım ama normal doğumdan sonra iç temizlemesi oldu benim doğumdan daha zor geldi açıkçası pskolojim bozulmuştu belki ebeden veya doktordan doktora degisiyorsur

Ay senin zaten acilman vardı . Nasıl Bisey nisanın kanlı mi ? Doktora gidecek misin
Hastaneyi aradım dr çıkmış. Acildeki dr muayene etsin gerekli görürse çağarır dr unuzu dedi. Ama hiç sancım yok. Erken gidersem suni verirler diye korkuyorum. Koyu kıvamlı kanlı akıntı. Dünde 2 damla kan gelmişti.

Yaa bu özeldeki doktorlar, sezaryen yapmak istedikleri için bile bile kemiklere dokunuyor olabilirler mi? Diğer hastaları ile de konuşmak lazım aslında.. :lülülü: nedense özeldeki doktorlar bana hep sezaryen yanlısı gibi geliyorlar.. Benim doktor da bir bahane üretir diyorum..

Yok canım benim de özel hastane ama gayet iyi dedi

Back
X