2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
M munevverfurkan canım sen yenisin heralde burda hoş geldin.Senin ilki mi öyle oldu.Onuda duymuştum ama o beni daha da korkutuyor.İnan şuan korkudan ağlayasım var.Sanki yapamayacakmışım yada bebeğe bir zarar verecekmişim gibi geliyor yanlış eksik bir şey yapıp(ya da yapamayıp)sanki öyle bir yeteneğim yokmuş gibi hissediyorumDoktoruma dedim normal değil doğal doğum istiyorum kadının gözleri açıldı,yapabilecekmisin eminmisin dedi.O günden beri korku seviyem giderek arttı yani
Yeni değilim aslında hep giriyorum kk ya arada yazıyorum. Ilk oğlum oldu normal dogum nisanım geldi 2 gün sonra doğum yaptım aslinda çok şey bilmek iyi değil benim de zor oldu ama Bende sezaryan dan çok korkuyordum. Istersen yapıyorsun catinda müsaitse tabi. Sen bebeğe zarar vermezsin ki canım nefes egzersizlerine bak sancılarda iyi oluyor bebeğe de oksijen sagliyorsun . Korkma herkes yapabilir zaten hastane ortamı ufak birseyde müdehale edilir

Hiç kimsenin sormadığı aklıma takilan bir sey sormak istiyorum :KK33: malum haziran bebekleri ya bunlar. Ikizler burcu olacaklar inşallah. Zaten Mayıs'in sonunda da dogsalar ikizler oluyor. Eminim bu burc islerini saçma bulan cok kişi vardir. Zaten cok da takilmamak lazim. Ama ben burclarin karakteri yansittigini düşünüyorum. Az çok etkiliyor. Tez canli olmak da zaten İkizler'in özelliği. Erken doğum olan cok kisi var. Sizce İkizler burcu bebeklerinin annesi olmak nasil? :KK71:
internette ozelliklerini ara sira okuyorum da ben :halay:
Arkadaşımın oğlu ikizler ağlarken birden gülmeye başlıyor :KK1::KK45: çift karakterlilik doğru sanırım :KK48:

Tabi canım öyle ben belki bana cesaret olur diye normal doğum yapan arıyorum sen benden önce yaparsan belki cesaret olursun . Yoksa yapılamaz diye bir şey yok
aynen canım ama benim istediğim şeyin adı da normal değilmiş.Normal doğum yapabilirsin diyen doktoruma serum falan istemiyorum epiduralde istemiyorum deyince kadının gözleri yerinden fırladı.Sen doğal doğum mu istiyorsun dedi.tabi benim o ana kadar ne istediğimden haberim yoktu(yani normal doğum sanıyordum diğerleri teferruat sanıyordum)Bunu yapan özel kişiler var dedi istesen o kişi alıp burda yapabilirsin dedi.tabi ben afalladım oda sen bunu demiyormusun dedi "doula"Ben de dedim ki ne ki o hele.O da tek tek anlattı,bende eve gelince araştırdım.Çok saçma ama bunun için özel merkezler açılmış kızlar.Ben de sen gibi yapan biri arıyorum bana tavsiye versin rahatlatsın.Ama henüz bulamadım.Kız ilk örnek ben olmayım ya biri önce beni bir yatıştırsın :KK70:

kaju kaju Birde benim dr çatı muayenesi yapmadi dogum başladığında gel ona gore nasıl dogum yapcagin belli olur demişti benim sancıların başladı geceden sabah 9 da gittiğimde 2 cm di. Ister eve git ister burda yatis yapalım dendi ben eve giitim sıcak su torbasini belime koyduk dus aldım ilık eşim belime masaj yaptı şancı geldiğinde 5 dk ya düştü sancılar akşam 5 ti tekrar gittik hastaneye 6 cm di açılmak doğuma aldılar 8 cm ile aslinda olan böyle bu doğumum nasıl olur bilmiyorum

Kız ne güldüm varya.. Valla sayımız baya arttı canım, ilk sayfada var doğum yapanlarımız.. Mydestinyy nin sezaryen olacaktı ama sabah suyu geldi.. Fpamuk da doğum yaptı ,çok şükür.. Erken doğumlarının olunca herkes bir kendini yoklamaya başladı.. :)
Bu arada benimde doktor nasıl istiyorsun dedi doğumu? Bence böyle bir soru olmamalı.. Neyse.. Defalarca normal dedim, ben öyle deyince bugün çatı muayenesi yaptı.. Normal için müsaitsin ama kalp atışı yavaşlar, bişeyler olursa sezaryen yaparız dedi.. Taktı kadın sezaryene
A aeengineer senin doktor sezaryen doğuma takmış resmen , zorla yapacak sezaryen , Ne demekmiş ki normal yaparsın ama kalp atışı yavaşlar demek :sinirli: değişikmiş senin doktor bacım :)

Yeni değilim aslında hep giriyorum kk ya arada yazıyorum. Ilk oğlum oldu normal dogum nisanım geldi 2 gün sonra doğum yaptım aslinda çok şey bilmek iyi değil benim de zor oldu ama Bende sezaryan dan çok korkuyordum. Istersen yapıyorsun catinda müsaitse tabi. Sen bebeğe zarar vermezsin ki canım nefes egzersizlerine bak sancılarda iyi oluyor bebeğe de oksijen sagliyorsun . Korkma herkes yapabilir zaten hastane ortamı ufak birseyde müdehale edilir
Gerçekten mi ya ne bileyim.Hemen müdahale edilir dimi.Nefesleri yanlış yaparsam ya da yapamazsam diye korkuyorum ya da fazla kasarsam ya ıkınıpta çıkaramazsam diye abuk sabuk şeyler geliyiyor aklıma.Hem dimi ya çok şey bilmek gerçekten korkuyor insanı.Şuanda doğum yapsan yine normal dermisin peki???

kaju kaju Birde benim dr çatı muayenesi yapmadi dogum başladığında gel ona gore nasıl dogum yapcagin belli olur demişti benim sancıların başladı geceden sabah 9 da gittiğimde 2 cm di. Ister eve git ister burda yatis yapalım dendi ben eve giitim sıcak su torbasini belime koyduk dus aldım ilık eşim belime masaj yaptı şancı geldiğinde 5 dk ya düştü sancılar akşam 5 ti tekrar gittik hastaneye 6 cm di açılmak doğuma aldılar 8 cm ile aslinda olan böyle bu doğumum nasıl olur bilmiyorum
He tamam bu msjın daha net oldu kafam 2.yi yapıyorsun.O zaman sen duruma göre hareket edeceksin doktorunda öyle düşünüyor.Ben de öyle duymuştum 5 dakka da bir sancı başlayınca hastaneye yatış daha iyiymiş yoksa beklemeyip alttan kesiyorlar diye duydum.Bu bilgin süper oldu.Birde sıcak su torbası ve ılık duş demek bunlarıda yazacam

Selam kızlar Ausencia Ausencia nin mesajı var
Blackbluee1 Blackbluee1 Canım hiç sıkıntı yapma kendine . Ne mutlu her şeyin yolunda , doğumun normale müsait , bebeğin içerde güvende .
Günlerimiz aynı biliyorsunuz , ki benim 2.doğum olacak daha erken gelir derler .. ama benim de ne açılma ne sancı , ne nişan ne su:) baş geliş ama kafasını daha kanala da sokmadı nazlı kızım .
bende de normal doğum gözüküyor nasipse . nst de sancım bile çıkmıyordu , dümdüzdü sancı çizgisi de son ikidir neyse ki 20 40 larda anca sancı çıktı .

Oğlumda da aynı bu şekilde idi . 39.haftamda karnım daha inmemiş , oğlum kafasını kanala sokmamıştı. ne sancım ne bi işaret . 39+2 de dr kontrolüne gitmişim kadın daha beklemeyelim sezeryan ol demiş (günlüğü var,ordan okuyorum) ben eve gelip beklemişim .
Hiç bir işaret yoktu ve tam 40+0 da o gece suyum geldi , gece 1 de ... sabah 6 da da normal doğumum oldu suni sancısız . ki sadece 2 cm açılma ile gitmişim hastaneye.
yani bazı kadınların her şeyi son dk olabiliyor :)
giderek kilo alıyor iri bebek olacak diye tedirginsin okudum ama hiç korkma 4 kilo çocuk normal doğuma elverişli bir çatıdan çok rahat doğar . oğlumda bana da, dr umdan iri olacak baskısı vardı ama 3500 kilo doğdu .

Hadi son günlerimizin tadını çıkaralım . Mesajlarında son zamanlarda,bi kaygı sabırsızlık görünce yazmak istedim , öpüyorum seni ve tüm haziran annelerini(çoğu mayıs annesi oldu gerçi:)

Bir dost:))

Bu arada doğum yapan tüm annelere hayırlı olsun , evladı henüz küvözde olanlar tez vakit sağlıkla kucağına alsın , benim gibi henüz karnında keyif sürenlere de Rabbim sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.
Ausencia Ausencia canım gelmedin doğumlar da başladı
Kızının ismi ne belli oldu mu ne koyacaksiniz
Biz ilk isim Yusuf tamam da ikincisi hala belli deggil :KK48:

aynen canım ama benim istediğim şeyin adı da normal değilmiş.Normal doğum yapabilirsin diyen doktoruma serum falan istemiyorum epiduralde istemiyorum deyince kadının gözleri yerinden fırladı.Sen doğal doğum mu istiyorsun dedi.tabi benim o ana kadar ne istediğimden haberim yoktu(yani normal doğum sanıyordum diğerleri teferruat sanıyordum)Bunu yapan özel kişiler var dedi istesen o kişi alıp burda yapabilirsin dedi.tabi ben afalladım oda sen bunu demiyormusun dedi "doula"Ben de dedim ki ne ki o hele.O da tek tek anlattı,bende eve gelince araştırdım.Çok saçma ama bunun için özel merkezler açılmış kızlar.Ben de sen gibi yapan biri arıyorum bana tavsiye versin rahatlatsın.Ama henüz bulamadım.Kız ilk örnek ben olmayım ya biri önce beni bir yatıştırsın :KK70:
Dediğin şeye bi baktım doğum koçluğu sistemi gibi Bisey e herkesin kocumu var . Doğuran doğuruyor . Doktorun neden o kadar şaşırmış anlamadım

Dediğin şeye bi baktım doğum koçluğu sistemi gibi Bisey e herkesin kocumu var . Doğuran doğuruyor . Doktorun neden o kadar şaşırmış anlamadım
Ya sorma ya neler varmış haberimiz yok.Bu doğumda yani doğal doğumda(doulayla yapılan doğum) anneye ne serum takılıyor ne de epidural veriliyor.Anlayacağın istisnasız herkese epidural uygulanıyormuş normal doğum dahi olsa.ben sanıyordum ki sadece isteyen epiduralle normal doğum yapıyormuş.Ondan şaşırdı.Epidural uyuşturuyor bel altını nasıl yapacak açıya katlanabilen mi dedi.Tabi o bunu deyince ben:rolleyes:O kadar mı acıyor nasıl bir acıki bu dedim o da sadece gülümsedi.Konuşmadı ama ben kafamda boşlukları doldurdum anlayacağın :KK35:

Ya sorma ya neler varmış haberimiz yok.Bu doğumda yani doğal doğumda(doulayla yapılan doğum) anneye ne serum takılıyor ne de epidural veriliyor.Anlayacağın istisnasız herkese epidural uygulanıyormuş normal doğum dahi olsa.ben sanıyordum ki sadece isteyen epiduralle normal doğum yapıyormuş.Ondan şaşırdı.Epidural uyuşturuyor bel altını nasıl yapacak açıya katlanabilen mi dedi.Tabi o bunu deyince ben:rolleyes:O kadar mı acıyor nasıl bir acıki bu dedim o da sadece gülümsedi.Konuşmadı ama ben kafamda boşlukları doldurdum anlayacağın :KK35:
Ya tabiki doğumu çok kolay olanlar dışında acılı bi şey .ama Burda isteyen epidural oluyor herkes istemiyor. Bence sadece o hastanede zorunludur . Sanırım çağla şikelde doğum koçu tutmuştu o sırada nefes egzersizleri falan yaptırıyor yanında oluyor

He tamam bu msjın daha net oldu kafam 2.yi yapıyorsun.O zaman sen duruma göre hareket edeceksin doktorunda öyle düşünüyor.Ben de öyle duymuştum 5 dakka da bir sancı başlayınca hastaneye yatış daha iyiymiş yoksa beklemeyip alttan kesiyorlar diye duydum.Bu bilgin süper oldu.Birde sıcak su torbası ve ılık duş demek bunlarıda yazacam
Ilk doğumlar biraz daha uzun sürüyormuş şancı çekme dogum aşaması falan benimde kestiler ama yırtılma daha kotu olurmuş zaten bebek çıktıktan sonra rahatliyirsun. Işte nefes egzersizleri var internette ben onlara bakmıştım birde elimde soğuk su şişesi vardi oda iyi oluyo onu sıkmıştım zaten ebe ikin dediğinde ikondansın afedersin büyük tuvaletini yapar gibi . Ben yine normal istiyorum malum 2.ler daha kolay olurmuş ya

Ya tabiki doğumu çok kolay olanlar dışında acılı bi şey .ama Burda isteyen epidural oluyor herkes istemiyor. Bence sadece o hastanede zorunludur . Sanırım çağla şikelde doğum koçu tutmuştu o sırada nefes egzersizleri falan yaptırıyor yanında oluyor
Aynen öyle canım birde doğum ortamı önemliymiş.İşte ışıklandırma falan loş falan olmalıymış,bebek doğduktan sonra hemen anne kucağına verilip kordun en erken 3 dakika sonra kesilmeliymiş.Bebek hırpalanmamalıymış çıkarılırken,doğumhanede çok kişi olmayacakmış,gibi gibi şeyler.Zaten bunlar normal bir hastanede de olmalı öyle değil mi ama.Anlamadım açıkcası 4 haziranda bunları soracam bebek kordonunu hemen kesiyorlar mı bir öğreneyim bakiim.Bilmiyoruz hiç birşeyi.Bir de hemşirem uyardı eğer bebek küveze girmesine gerek yoksa yarım saat için emmesi için yanına getirmeleri için talepte bulun dedi.Senin hakkın bu dedi,bir de bebeğin yıkanmaması gerekiyor göbek kordonu düşene kadar dedi.bazı hastaneler yıkıyormuş.Bu ne ya orda ne halde olacağız bir de bunların peşinemi düşeceğiz anlamadım valla.

Ilk doğumlar biraz daha uzun sürüyormuş şancı çekme dogum aşaması falan benimde kestiler ama yırtılma daha kotu olurmuş zaten bebek çıktıktan sonra rahatliyirsun. Işte nefes egzersizleri var internette ben onlara bakmıştım birde elimde soğuk su şişesi vardi oda iyi oluyo onu sıkmıştım zaten ebe ikin dediğinde ikondansın afedersin büyük tuvaletini yapar gibi . Ben yine normal istiyorum malum 2.ler daha kolay olurmuş ya
Hadi ya yırtılma daha mı kötü,peki kesilmeyi sen hissettinmi canım.Bir de epidural aldınmı birincide(uyuşturularak mı normal doğum yaptın) Bu site den sonra nefes egzersizlerine bakacam,pilatesteki gibi mi acaba

Aynen öyle canım birde doğum ortamı önemliymiş.İşte ışıklandırma falan loş falan olmalıymış,bebek doğduktan sonra hemen anne kucağına verilip kordun en erken 3 dakika sonra kesilmeliymiş.Bebek hırpalanmamalıymış çıkarılırken,doğumhanede çok kişi olmayacakmış,gibi gibi şeyler.Zaten bunlar normal bir hastanede de olmalı öyle değil mi ama.Anlamadım açıkcası 4 haziranda bunları soracam bebek kordonunu hemen kesiyorlar mı bir öğreneyim bakiim.Bilmiyoruz hiç birşeyi.Bir de hemşirem uyardı eğer bebek küveze girmesine gerek yoksa yarım saat için emmesi için yanına getirmeleri için talepte bulun dedi.Senin hakkın bu dedi,bir de bebeğin yıkanmaması gerekiyor göbek kordonu düşene kadar dedi.bazı hastaneler yıkıyormuş.Bu ne ya orda ne halde olacağız bir de bunların peşinemi düşeceğiz anlamadım valla.
Evet yikanmamamasi gerekiyor sadece bi süngerle silinmesi gerekiyormuş ama buna uyacaklarini hiç sanmıyorum

merhabalarrr!!!!
Beb sonunda taburcu oldum. sabah son üç günün şekerinin iyi okduğunu söyledi doktorum ve ultrasona girdim. 11 günde 400 gr kadar almış kızım. doktorum iyi dedi. bi de çatına bakalım dedi ve ben hiiiiiç zorlanmayacağımı düşünürken( çünkü tüp tedavisinde aşılamada rahim filminde neler neler sokup çıkardılar bize :)))) öllldüüümmm. doktorum aman aman hiç maceraya gerek yok sen normal yapamazsın dedi . nefes alamadan asistanı da daldırdı kolunu,o da baktı. hala içimden küfrediyorum kıza bu arada...
sonuç olarak açıklık vs de olmadığı, değerlerim iyi olduğu için taburcu oldum sonunda. pazartrsi kontrole gideceğim ve duruma göre sezeryanı kararlaştıracağız.
selam ve sevgi ile... öpüyorum hepinizi...

Evet yikanmamamasi gerekiyor sadece bi süngerle silinmesi gerekiyormuş ama buna uyacaklarini hiç sanmıyorum
Bak benim hemşirem kesinlikle uyar dedi.Ben de hatta dedim bu kişiler alanlarında uzman değilmi benim uyarmam doğru olur mu diye.Sonuçta dedim bende öğretmenim bir veli gelip ahkam kestiğinde ona göre cevap veriyorum sonuçta pedagojik formasyona göre davranıyoruz dedim o da sen söyle onlar bir sürü kişiyle karşılaşıyorlar bazı şeyleri otomatiğe bağlıyorlar dedi.Sen ve evladın bir tanesiniz dedi konuş ama dedi canım bende sizle paylaşıyorum .Ama yine de bana saçma geliyor biz niye bunları düşünmek zorunda kalalım ki valla hemşireyede öyle dedim.

Kız varya o arkadaşlara gıpta ettim.Dışarıda bebekleri görüyorum ne güzel bütün o aşamaları atlatmış almış kucağıma diyorum,salak salak gözlerim doluyor.Başkasının bebeğini bile kucaklayıp kokusunu çekmek istiyorum.Ya hormonlar iyice sapıttı.Belki biz doğum yapınca millette bize öyle bakacak bu işler böyle oluyor sırayla.
@reoc ya illa biri geliyor diyorsun yani ,ben sancıyla ve kasılmayla gidiliyor genelde sanıyordum nadir su gelir diye düşünüyordum.Çok korkuyorum ben ya yani nasıl bişey adet ağrısıyla mı geliyor.36 bugün bitti yarın 37 içinde olacam ama bebek 2 hafta kadar önde .Bebeklere bakıyorum (yeni doğanlara) nasıl boyları kiloları hani oradan çıkacak ya küçükler mi diye.Ya biliyorum belki dediklerim saçma ama aklım almıyor benim ya
Aynen öyle, bizede bakacaklar.. Aslında ben hamile halimden utanıyorum, Allahım belki bekleten vardır, beni görünce üzülür filan diyorum, bir tuhaf oluyorum .. Allah isteyen herkese versin inşallah.. Bizimkilerde zamanında gelsinler yinede.. Anne karnı iyidir.. Şuan Hakim olabiliyoruz.. Bizle yatıp, kalkıyorlar..

Hiç kimsenin sormadığı aklıma takilan bir sey sormak istiyorum :KK33: malum haziran bebekleri ya bunlar. Ikizler burcu olacaklar inşallah. Zaten Mayıs'in sonunda da dogsalar ikizler oluyor. Eminim bu burc islerini saçma bulan cok kişi vardir. Zaten cok da takilmamak lazim. Ama ben burclarin karakteri yansittigini düşünüyorum. Az çok etkiliyor. Tez canli olmak da zaten İkizler'in özelliği. Erken doğum olan cok kisi var. Sizce İkizler burcu bebeklerinin annesi olmak nasil? :KK71:
internette ozelliklerini ara sira okuyorum da ben :halay:
Bende geçen gün ikizler bebeklerinin özelliklerini paylaşacaktım.. Babam ve erkek kardeşim ikizler.. Gerçekten bir anları diğerlerini tutmaz ama iyilerdir :) İkizler bebekleri de hareketli, aceleci olurlarmış .. Erken konuşurlarmış.. Bende bu özellikleri okuyunca erken doğum nedenleri belli oldu demiştim :)

A aeengineer senin doktor sezaryen doğuma takmış resmen , zorla yapacak sezaryen , Ne demekmiş ki normal yaparsın ama kalp atışı yavaşlar demek :sinirli: değişikmiş senin doktor bacım :)
Valla ben çatın müsait demesine bile şaşırdım.. Bir bahane söyler dedim.. Doktorlara bu daha kolay geliyor.. Planlı iş.. Gece gitsen uykuları kalır ki kolay kolay gelmezler açılman tam olmadığı sürece.. Gündüz olsa randevuları kalır.. Aslında normal doğum yaptıran doktora iyi bir destek verse Sağlık Bakanlığı :KK76: yoksa doktorum güler yüzlü ve iyi bir kadındır..

Back
X