• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Öyle bir git dedin ki sen çok bunaldın herhalde canım calla eşime söyledim göndermiyor uyuzluğu tuttu neyse kardeşim 1 hafta gelcek sonra kendi götürcekmiş bir hafta
Dur tahmin edeyim. Sen bütün gün evde yalnızlık ve bebekle tek basinasin. Esin akşam geliyor bebeği bir iki seviyor. Yemek yeyip ytiyor. VE hatta ve hatta tahmin ediyorum sizden ayrı yatıyor . Sen bebek ile gece de yalnizsin. Doğru mudur. Gündüz belki tuvalete gitmek için bile bebeğin sakinlesmesini bekliyorsunuz. Yemek bile doğru düzgün yemiyorsun. E o zaman fırsat varsa bi git annene az nefes qlirsin. Esin bebek en az 1 yaşına gelene kadar bu böyle surecek. Eli tutup gezecek kıvama gelince esin ilgilenir. Şu a n top sende. Yalan ise yalan deyin kızlar.

Arkadaşım gelmişti kızım hiç uyumadı huysuzlukta dibe vurdu. Kızı var 4.5 yaşında dur diyosun yok pazarlık yapıyorsun yok onlar gitti 5 dk sonra derin bir uykuya daldı. Bi ara çocuğu dövecektim şımarık cocuklardan nefret ediyorum. Kafamı cevirdigim bi anda kafasina vurdu cocugum çığlık attı. Sesimden ben korktum bağırdım kızına sonrasında kalktılar zaten
İyi yaptin

Yemin ederim duygularıma tercüman olmuşsun.. aynı şeyleri yaşıyorum aynı şeyleri hissediyorum
Reklamlarda olsun sosyal mesajlarda olsun her yerde sadece anne sutu deniliyor.. Peki sütu olmayanlar, yetmeyenler ne yapacak? Oyle isterdimki bebegimi sadece sutumle besleyebilmeyi... icimde hep yara gibi kalacak..

Sütü az olan arkadaşlar bebeklerimizin kilo alimlari mi az oldu nasıl mama vermeye karar verdiniz doktor yönlendirmesi ile mi
Benim sütüm var ama yetmiyor ya da yaramıyor sanırım kızım alt sınırda kilo alımı ama doktor bol bol emzir bol su sıvı tüket dedi.merak ettim bebekleriniz kilolu mu zayıf mi mamaya nasıl karar verdiniz

Reklamlarda olsun sosyal mesajlarda olsun her yerde sadece anne sutu deniliyor.. Peki sütu olmayanlar, yetmeyenler ne yapacak? Oyle isterdimki bebegimi sadece sutumle besleyebilmeyi... icimde hep yara gibi kalacak..
Benim de içimde yara olacak ama uzmanlara göre bebeğe sütün yetmemesi durumu yokmuş her annenin sütü yeterliymş yanlış emzirme, az emzirme mama - biberon kullanımı sütü azaltırmış, bu durumu anlayamadım gitti

Sütü az olan arkadaşlar bebeklerimizin kilo alimlari mi az oldu nasıl mama vermeye karar verdiniz doktor yönlendirmesi ile mi
Benim sütüm var ama yetmiyor ya da yaramıyor sanırım kızım alt sınırda kilo alımı ama doktor bol bol emzir bol su sıvı tüket dedi.merak ettim bebekleriniz kilolu mu zayıf mi mamaya nasıl karar verdiniz
Benim kızım mama ve emmesine rağmen reflüsü nedeniyle kilo alımı az, mamayı koyulaştırıcı sayesinde kusmuyor. Yani kusuyorda nispeten az beni emdiginde 5 dk sonra hepsini çıkarıyor. Koyulaştırıcı yeterli gelmediği için ek olarak gaviscon infant başladı doktoru pazartesi tekrar kontrolümüz var

Merhaba arkadaşlar. Ben mayıs annesiyim. Ama oğlum haziran doğumlu olacaktı. Sezaryen olduğum için 25 mayıs doğumlu. Mayıs anneleri tipiğini takip ediyorum ama tam uyuşmuyor ayları. sizin de aranıza katılmak istedim. Tekrar merhabalar. Bu arada biri 8 yaşında diğeri 3 ay 13 günlük 2 oğlum var

Dur tahmin edeyim. Sen bütün gün evde yalnızlık ve bebekle tek basinasin. Esin akşam geliyor bebeği bir iki seviyor. Yemek yeyip ytiyor. VE hatta ve hatta tahmin ediyorum sizden ayrı yatıyor . Sen bebek ile gece de yalnizsin. Doğru mudur. Gündüz belki tuvalete gitmek için bile bebeğin sakinlesmesini bekliyorsunuz. Yemek bile doğru düzgün yemiyorsun. E o zaman fırsat varsa bi git annene az nefes qlirsin. Esin bebek en az 1 yaşına gelene kadar bu böyle surecek. Eli tutup gezecek kıvama gelince esin ilgilenir. Şu a n top sende. Yalan ise yalan deyin kızlar.
Yok canım işten gelince veriyorum kucağına bazen çocuk huysuzlanıuor uyumuyor ben yatıp uyuyorum o geç yattığı için çocuğu pul pulluyor ayrıda yatmadık hiç ben çocuk ağlamadan uyanıyorum belki ondandır sesini duymuyor emip geri uyuyor ztn ama gene de yoruluyorum tüm gün bebek daha küçük mecbur benim ilgime ihtiyacı var annem de çalışan kadın evde durmuyor ama hiç değilse yemeği yapardı akşamları insana değişiklik iyi geliyor ama gene kısmet olmadı bize

Benim kızın da kilosu az alt sınırda. Bayramda gittim kv, annem kilosu az kilosu az deyip durdu. Bende kilolu bebek sağlıklı bebek degildir dedim. Napiyim cocugun bunyesi almiyorsa. O kadar ugrastim kendimi yetersiz hissettim. Üzüldüm ama canı icinde olsun yeter ki ne yapalım. Mamaya da baslatti doktor. Sali günü de bizim kontrol var. Her yerde evet anne sütü diyor da damızlık inek degiliz. Bir sağdığında 5 kilo süt çıkmıyor. Olana şükür diyelim
Sizin kilo kaç canim merak ettim :)

Son düzenleme:
Mamayi dogumdan beri veriyoruz. Hastanede sutum gelmedi bebege mecbur az az mama verildi. Eve cikarken kilo vermisti, eve ciktik emzirmeye devam ettim ama 3 gun sonra kontrolde bebegimin daha fazla kilo verdigini ogrendik ve sariligi 19a cikmisti.. 1 gece yatis yapildi ve doktor mamaya baslayacaksin guzel beslemen gerek dedi. Sariligimiz 20 gun-1 ay kadar surdu.. o sure zarfinda devamli emzirme ve 2 saatte bir mama seklinde besledik. Sutum en basindan beri yetmiyordu bebegime. Mama takviyesi ile birlikte anca almasi gereken kiloyu alabiliyordu ve o gun bugundur benim sutum hic artmadi da..

Yok canım işten gelince veriyorum kucağına bazen çocuk huysuzlanıuor uyumuyor ben yatıp uyuyorum o geç yattığı için çocuğu pul pulluyor ayrıda yatmadık hiç ben çocuk ağlamadan uyanıyorum belki ondandır sesini duymuyor emip geri uyuyor ztn ama gene de yoruluyorum tüm gün bebek daha küçük mecbur benim ilgime ihtiyacı var annem de çalışan kadın evde durmuyor ama hiç değilse yemeği yapardı akşamları insana değişiklik iyi geliyor ama gene kısmet olmadı bize
Anladım canım. Yatağı ayirmamissin ne güzel iyi yaptın. Benim eşim ilk günden beri ayrı bizden. Bengisu gidiyorum. Geç geliyorum yorgunum diyor. Hak veriyorum ama 1 kere de olsa yasa bizimle diyorum ben de çalışan bir kadınınm. Şu an doğum iznindeyim. Tüm gün evde olmak bunaltiyor

Doğumdan sonra eslerle ayrı odalarda kalanlar kimler. Ve konu hakkinda ne düşünüyorsunuz kızlar. Merak ediyorum. Normal bir durum mu anormal mi. takMali miyim durum u ?

Doğumdan sonra eslerle ayrı odalarda kalanlar kimler. Ve konu hakkinda ne düşünüyorsunuz kızlar. Merak ediyorum. Normal bir durum mu anormal mi. takMali miyim durum u ?
Eşimle bebek doğmadan önce anne baba yanı yatak almıştık ki en çok o istedi ben de bebekle ilgileneceğim aramıza koyarız dedi sonuç ilk ç gün bizimle yattı Sonra sıcak oluyor pencere açamıyoruz diye oturma odasına gitti neredeyse üç ay olacak böyle ama işin cinsellik kısmından diyorsan ben eksiklik henüz hissetmedim eşimde biraz biraz ortaya çıkıyor ne zaman diye soruyor:) ben daha çok gece hep bana yardımcı olur diye hayal ediyorken bunu isteyince yapması konusunda şikayetçiyim

Eşimle bebek doğmadan önce anne baba yanı yatak almıştık ki en çok o istedi ben de bebekle ilgileneceğim aramıza koyarız dedi sonuç ilk ç gün bizimle yattı Sonra sıcak oluyor pencere açamıyoruz diye oturma odasına gitti neredeyse üç ay olacak böyle ama işin cinsellik kısmından diyorsan ben eksiklik henüz hissetmedim eşimde biraz biraz ortaya çıkıyor ne zaman diye soruyor:) ben daha çok gece hep bana yardımcı olur diye hayal ediyorken bunu isteyince yapması konusunda şikayetçiyim
Yoo. Sadece yardimci olmasi anlamında. Yani aslında bn kalksın gece bezini değiştirsin demiyorum. Ama en azindan 1 gece yatsa diyorum yani. Evet çalışıyor. Evet bazen yöğün calisiyır kabul. Ama ne bileyim . Bu bebek gece nasıl diye . . Bilemedim bencillik mi yapıyorum. Tabi bu durumu ona söylemedim. Öylece devam ediyoruz. ..

Biz ayrı kalıyoruz bebekle ilgilenmediği için dünyayı burnundan getirdim. O yüzden artık bakıyor. Bugün ikisi beraber yattı ben ayrı odada uyudum. Dün tüm gün evde yoktu tek başıma çok yıprandım. Kızım gece 1 de uyudu yeni kalktı 5.30 saat kadar uyuyabildim :)

Kızlar emzirmenizin yeterli geldiğine nasıl karar veriyorsunuz. Bebek kendimi bırakıyor yoksa dakikamı tutuyorsunuz. Benim kızım hiç ayrılmıyor

Ya ben hep hareket halindeyim canım sabah uyandığından gece yatana kadar .cocuk beni iki dakika oturtturmuyor inan bana 2 dakika oturmuyorum buraya da giremez oldum. Bizim oğluş kucağa çok alisti uyanık olduğunda hep kucakta ve yürümemi istiyor. cok uyuyan bi cocuk da degil oyuzden ful ayakta yürüyüş halindeyim 3 ay 8 gündür tam tamına böyleyim. 80.5 ile doğuma girmiştim.suan ac karnına 59.9 u görüyorum artık. Tok halim de 60 kusurlerde. Karnım da yavaş yavaş düzene girmeye başladı sanki. Hareket cok onemliymis bunu anladım.dogumdan önceki kilom 58di. Bu gidisle o durumdan daha da aşağıya ineceğim gibi:)
Maşallah baya vermişsin sen , ben de yürüyüş yapıyorum harekette ediyorum ama sabahları gram değişiyor sadece :)

Back
X